Flashback - HIM, λίγο πριν το τέλος..

Flashback - HIM, λίγο πριν το τέλος..

18 χρόνια από την κυκλοφορία του και 17 από την εποχή που το Join Me έκανε πλύση εγκεφάλου σε όλα τα κοριτσόπουλα και τους ερωτιάρηδες της εποχής. Οι HIM με τον δεύτερο δίσκο τους και έχοντας πατήσει ήδη με το ντεμπούτο στην αγορά της Γερμανίας ήταν έτοιμοι να κατακτήσουν την Ευρώπη. Όχι άδικα, πιτσιρικάδες γαρ, με έναν πολύ καλό frontman στου οποίου τα εξωτερικά χαρακτηριστικά στήθηκε μια πολύ μεγάλη μπίζνα.

Οι Φινλανδοί όμως πέρα από ομορφιά είχαν και τραγούδια, το Razorblade Romance, όσο γραφικό να ακούστηκε λόγο της συνεχούς επανάληψης και της ωδής στην καψούρα είχε όλα εκείνα τα στοιχεία που θα το έκαναν αυτό που έγινε. Έναν κλασσικό γοτθικό δίσκο με πολλά ωραία τραγούδια. Το εφεύρημα του love metal στα σπάργανα του και ο Ville το όνειρο κάθε πιτσιρίκας της εποχής, λίγο Morrison, λίγο Bolan, αρκετά νάρκισσος και σκοτεινός, προικισμένος με μια μπάσα φωνή κατάλληλη για αυτό που θέλανε να κάνουν, να σαρώσουν τα charts.

To album είχε μερικά εξαιρετικά τραγούδια με προσωπικά αγαπημένα πλέον του κλασσικού  Join Me, το ρυθμικό Poison Girl, το καλύτερο κομμάτι του δίσκου που είναι με διαφορά το Bury me deep inside your heart που αποτελεί ίσως και μια από τις καλύτερες και εκφραστικότερες μπαλάντες της δεκαετίας εκείνης, το πομπώδες Razorblade Kiss. Όλα αυτά μαζί μερικά ακόμα singles και μια ατμόσφαιρα καταλυτική που σε κέρδιζε σε όλα τα σημεία, ήταν αρκετά για να ακουστεί και να απολαμβάνει έως και σήμερα σχεδόν καθολικής αποδοχής.

Οι HIM μόλις ξεκινούσαν, ελπιδοφόροι, ταλαντούχοι, πετυχημένοι από τα αποδυτήρια..η αλήθεια είναι πως πνίγηκαν καλλιτεχνικά στην επιτυχία τους, συνεχόμενοι δίσκοι με ίδια θεματολογία που μετά το 2003 άρχισαν να κουράζουν. Περίμενα περισσότερα από ένα τέτοιο σχήμα αλλά η εξέλιξη δεν ήρθε μιας και προτιμήθηκε να γεμίσουν οι λογαριασμοί τους, πράγμα που δεν μπορείς να κρίνεις, ποτέ άλλωστε δεν είναι αργά για μια στροφή στην ποιότητα..

Το Razorblade Romance πάντως θα είναι για πάντα στις καρδιές μας αποτελώντας ένα ανεπανάληπτο ηλεκτρικό ρομάντζο. Λίγο πριν κλείσει η μεγάλη τους καριέρα φαντάζομαι πως θα αποτελεί και την περήφανη στιγμή τους..


ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ:

Συνέντευξη με τους Voidnaut

   Οι Voidnaut με αφορμή την ίδρυση της μπάντας, την επερχόμενη ντεμπούτο δουλειά τους με τίτλο "Nadir" και την επικείμενη μίνι περιοδεία που θα πραγματοποιήσουν μαζί με τους...

Jim Morrison 8/12/1943 - 3/7/1971

Έρως και θάνατος δεν του έφτασε ποτέ το όμορφο ήθελε να πιάσει το υπέροχο και το σπουδαίο, το κατάφερε όπως και όλοι οι μεγάλοι τραγικοί, για αυτούς η ζωή είναι απλά ένα ποίημα.. 

Συζητώντας με τον κολοσσό της μουσικής βιομηχανίας Jud Friedman (Whitney Houston, Lauren Christy, Tina Turner..)

O Jud Friedman είναι ένας κολοσσός στην παραγωγή μουσικής, μερικά από τα ονόματα με τα οποία συνεργάστηκε είναι η Whitney Houston εποχής Bodyguard, το Run to You είναι δική του σύνθεση, η Lauren Chris...

Πολιτικής το ανάγνωσμα..αλήθειες και ψέματα, όνειρα και αυταπάτες

Σκέψεις παρατηρήσεις και ιδεοληψίες για τις εκλογές που έρχονται. 1) Οι εκλογές δεν κερδίζονται από το ιντερνετ. 2) Τα likes δεν φέρνουν ψήφους. 3) Για να κατέβεις στην πολιτική σκηνή διεκδ...

an Interview with Epictronic Artist, ETHEL

Hello Ethel welcome to Music Festival.gr. When  did you decide you want to be a musician?   At the age of 8, I decided that apart from dancing and sports, I wanted ...
ΣΧΟΛΙΑ:Διαβάστηκαν περισσότερο αυτόν τον μήνα