musicGaming: Awesomenauts, 2012

musicGaming: Awesomenauts, 2012

Τα πράγματα και ο στόχος στο Awesomanauts της Ronimo Games, είναι απλά. Η επίτευξή του, όχι και τόσο. Πρόκειται για ένα Multiplayer Online Battle Arena, ή αλλιώς MOBA game, όπου η κάθε ομάδα αποτελείται από 3 παίχτες, με σκοπό την καταστροφή της βάσης του αντιπάλου. Κατά την διάρκεια της μάχης συγκεντρώνετε πόντους - λεφτά, με τα οποία μπορείτε να αναβαθμίζεται τις ικανότητες του χαρακτήρα σας και να βοηθήσετε έτσι την ομάδα σας να επικρατήσει. 

Η δράση μεταφέρεται στις οθόνες μας στους δισδιάστατους χάρτες του παιχνιδιού, με platfrom διαθέσεις, στρατηγικής σημασίας συνεργασίες με τους συμπαίκτες μας και πολλά "πίου-πίου" και εκρήξεις. Το παιχνίδι είναι αρκετα ισορροπημένο και η καταστροφή της βάσης του αντιπάλου δεν είναι εύκολη υπόθεση. Έτσι, ένα καλό session με έμπειρες ομάδες, μπορεί να διαρκέσει και πάνω από μισή ώρα, με τους παίχτες να έχουν "μαξάρει" τα levels των χαρακτήρων τους. Ο comic-based σχεδιασμός είναι πραγματικά όμορφος, με χρωματικές ισορροπίες και έντονη 80's ατμόσφαιρα παραδοσιακού platform shoot 'em up. Ακόμα και η δυσκολία που θα αντιμετωπίσουν οι, νέοι κυρίως, παίχτες, παραπέμπει στην εν λόγω εποχή. Ο ηχητικός τομέας του παιχνιδιού, χωρίς να είναι κάτι το ιδιαίτερο, κάνει καλά τη δουλειά του, ενώ το βασικό μουσικό θέμα του τίτλου είναι μια καραμπινάτη και επιτηδευμένη 80's "ροκιά", ανάλογη με αυτές που ακούγαμε, κυρίως, τα πρωινά του Σαββάτου σε μικρότερη ηλικία. 

Η Ronimo, κατάφερε να δημιουργήσει ένα πολύ όμορφο αισθητικά MOBA, με υψηλό βαθμό gameplay και να το ντύσει με τις γραμμές περασμένων δεκαετιών, χωρίς να το ξεφτιλίσει. Όχι και τόσο εύκολο.

* Τη μουσική επιμελήθηκε το στούντιο μουσικών παραγωγών και εφέ, Sonic Picnic.

musicFestival.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ:

Music Gaming, Abe’s Oddysee

“That’s Me, My name is Abe.”   Ένα από τα πιο αδικημένα Video Games που έχουν κυκλοφορήσει ποτέ στον χώρο ήταν το Abe’s Oddysee το οποίο ήταν το πρώτο δημιούργημα του γραφίστα, Lorne Lanning κα...

musicGaming: Bioshock Infinite, 2013

Το κομμάτι που θα ακούσουμε είναι από το τρίτο trailer του παιχνιδιού, από το single των Αμερικανών Nico Vega, με τίτλο "Beast".

musicGaming: Payday the Heist, 2011

Oι μισοί συντάκτες του MF το προμηθεύτηκαν, ικανοποιώντας έτσι το όνειρο τους για μια ληστεία σε τράπεζα, έστω και σε εικονική μορφή.

musicGaming: Tetris, 1984

Η λέξη Tetris, προκύπτει από το αριθμητικό πρόθεμα "τέτρα", που προσδιορίζει τις 4 πλευρές που έχουν τα τουβλάκια, και τη λέξη τέννις, το αγαπημένο άθλημα του Αλεξέι.

musicGaming: Prince of Persia - Warrior Within, 2004

Αποτελεί την δεύτερη κυκλοφορία υπό την ομπρέλα της Ubisoft και είναι ίσως το πιο σκοτεινο και δύσκολο της σειράς, κάτι που δημιούργησε διφορούμενες απόψεις στους λάτρεις του Πρίγκιπα. 
ΣΧΟΛΙΑ: