musicGaming: Bioshock Infinite, 2013

musicGaming: Bioshock Infinite, 2013
Δεν είναι εύκολο να διατηρήσεις όλες τις χειμερινές σου δραστηριότητες τους θερμούς καλοκαιρινούς μήνες. Τα αντανακλαστικά μειώνονται, ο νους ταξιδεύει σε παραλίες και δροσερά κοκτέιλ και το αποτέλεσμα είναι μια θερινή νάρκη του μυαλού μας. Η μουσική βέβαια παραμένει αναπόστατο κομμάτι της καθημερινότητάς μας όλο το χρόνο, αλλά η μεταφορά της σε γραπτό κείμενο φαντάζει τεράστιος άθλος (πολύ περισσότερο όταν αυτό γίνεται ανιδιοτελώς). Το gaming έχει πέσει θύμα των καλοκαιρινών συγκυριών και υπολειτουργεί.

Ήδη μετράμε αντίστροφα για το καλωσόρισμα της φθινοπωρινής αύρας (τουλάχιστον χρονικά) και τους τελευταίους μήνες ελάχιστα ασχοληθήκαμε με τίτλους παιχνιδιών. Λίγους, αλλά ποιοτικούς. Ο υπολογιστής έχοντας 5 γεμάτα χρόνια στην πλάτη του, άρχισε πλεόν να δείχνει την ηλικία του και η καρδιά σου πονάει ακούγοντάς τον να αγκομαχεί καλοκαιριάτικα για να μπορέσει να σε ταξιδέψει σε έναν άλλο, εικονικό κόσμο. Έναν κόσμο, όπως τον φαντάστηκε και μας μετέφερε ο Ken Levine της Irrational Games.

Το Bioshock Infite είναι ένας FPS τίτλος, με δόσεις από RPG στοιχεία, όπου αναλαμβάνουμε τον ρόλο του Booker DeWitt με αποστολή μας να βρούμε ένα κορίτσι ονόματι Elisabeth στην πόλη της Columbia και να το παραδώσουμε στους Luteces, ώστε να ξεπληρώσουμε το χρέος μας προς αυτούς. Όλα αυτά και ακόμη περισσότερα γίνονται γνωστά κατά τη διάρκεια της περιπέτειας μας, ξεδιπλώνοντας μια ιστορία που ξεφεύγει του απλοϊκού. Όπως καθόλου απλοϊκή δεν είναι και η πόλη. Η Columbia... αιωρείται στον ουρανό. Έλικες και τεράστια μπαλόνια βοηθούν τα κτίρια όχι μόνο να παραμένουν στον αέρα, αλλά και να διαγράφουν πορείες. Περισσότερα για τον τρόπο με τον οποίο επιτυγχάνεται κάτι τέτοιο μαθαίνουμε κατά την πορεία. Σχεδιασμένη σύμφωνα με τις επιταγές της εποχής, καθώς βρισκόμαστε στις αρχές του προηγούμενου αιώνα. Ολα όσα συναντάμε στο παιχνίδι συνθέτουν την εποχή στην οποία βρισκόμαστε. Από τις ενδυμασίες των κατοίκων της Columbia, μέχρι το οπλοστάσιο μας και την μουσική που ακούγεται απο τα γραμμόφωνα. Με λίγα λόγια ο σχεδιασμός είναι εξαιρετικός και δικαίως ο Η/Υ φτύνει αίμα.

Ο ηχητικός τομέας είναι σκέτη απόλαυση. Οι ερμηνείες των voice actors εξαιρετικές και η μουσική μέσα στα πλάισια της ατμόσφαιρας και όπως είπαμε της εποχής. Το κομμάτι που θα ακούσουμε είναι από το τρίτο trailer του παιχνιδιού, από το single των Αμερικανών Nico Vega, με τίτλο "Beast". Δείτε το trailer και στο τελευταίο βίντεο ολόκληρο το κομμάτι.musicFestival.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ:

Music Gaming, Abe’s Oddysee

“That’s Me, My name is Abe.”   Ένα από τα πιο αδικημένα Video Games που έχουν κυκλοφορήσει ποτέ στον χώρο ήταν το Abe’s Oddysee το οποίο ήταν το πρώτο δημιούργημα του γραφίστα, Lorne Lanning κα...

musicGaming: Awesomenauts, 2012

Ο ηχητικός τομέας του παιχνιδιού, χωρίς να είναι κάτι το ιδιαίτερο, κάνει καλά τη δουλειά του, ενώ το βασικό μουσικό θέμα του τίτλου είναι μια καραμπινάτη και επιτηδευμένη 80's "ροκιά", ανάλογη με αυτές που ακούγαμε, κυρίως, τα πρωινά του Σαββάτου σε μικρότερη ηλικία.

musicGaming: Payday the Heist, 2011

Oι μισοί συντάκτες του MF το προμηθεύτηκαν, ικανοποιώντας έτσι το όνειρο τους για μια ληστεία σε τράπεζα, έστω και σε εικονική μορφή.

musicGaming: Tetris, 1984

Η λέξη Tetris, προκύπτει από το αριθμητικό πρόθεμα "τέτρα", που προσδιορίζει τις 4 πλευρές που έχουν τα τουβλάκια, και τη λέξη τέννις, το αγαπημένο άθλημα του Αλεξέι.

musicGaming: Prince of Persia - Warrior Within, 2004

Αποτελεί την δεύτερη κυκλοφορία υπό την ομπρέλα της Ubisoft και είναι ίσως το πιο σκοτεινο και δύσκολο της σειράς, κάτι που δημιούργησε διφορούμενες απόψεις στους λάτρεις του Πρίγκιπα. 
ΣΧΟΛΙΑ: