musicGaming: Tetris, 1984

musicGaming: Tetris, 1984

Ένας από τους χειρότερους εφιάλτες που μπορώ να φανταστώ, δεν έχει να κάνει ούτε με φαντάσματα, ούτε με δαίμονες, ούτε με ζόμπι. Αλλά με εκείνο το μακρυνάρι τούβλο του Tetris, που δεν έρχεται όταν το χρειάζεσαι. Και περιμένεις, και περιμένεις...άφαντο. Ατόφιος εφιάλτης σου λέω.Το Tetris θα μπορούσε ηλικιακά να ήταν το μικρό μου αδερφάκι, αφού δεν απέχουμε πολύ χρονικά. Το ημερολόγιο έγραφε Ιούνιος του 1984, όταν ο Αλεξέι Παζίτνοφ ολοκλήρωσε τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη του θρυλικού αυτού παιχνιδιού, στην πάλαι ποτέ Σοβιετική Ένωση. Tetris. Όλοι το ξέρουμε και όλοι μετά από εμάς θα το μάθουνε, δεν χωράει αμφιβολία. Είναι το πιο δημοφιλές παιχνίδι ολόκληρης της ιστορίας. Δεν υπάρχει παιχνιδομηχανή, κινητό, tablet, λειτουργικό σύστημα γενικότερα που δεν έχει κυκλοφορήσει ο εν λόγω τίτλος. Και δεν θα μου έκανε καμία εντύπωση αν το βλέπαμε και σε άλλα ηλεκτρονικά συστήματα. Γιατί να κοιτάς το ντουβάρι περιμένoντας να ζεσταθεί το φαγητό σου στον φούρνο μικροκυμάτων; Παίξε Tetris στην resistive οθόνη του φούρνου, αλλά πρόσεχε μη ξεχάσεις μετά να φας.

Όπως είπαμε το Tetris υπάρχει παντού πλέον. Σε ποιο σύστημα όταν κυκλοφόρησε όμως, έγινε ο κακός χαμός και εδραιώθηκε μια για πάντα; Μιλάμε για την έκδοση του στο Gameboy της Nintendo, αυτήν την τόσο δα, θαυματουργή παιχνιδομηχανή, το 1989.

Η λέξη Tetris, προκύπτει από το αριθμητικό πρόθεμα "τέτρα", που προσδιορίζει τα 4 τμήματα από τα οποία αποτελούνται τα τουβλάκια, και τη λέξη τέννις, το αγαπημένο άθλημα του Αλεξέι. Οπότε έχουμε, τέτρα + τέννις = Tetris. Τα υπόλοιπα που αφορούν το παιχνίδι είναι λίγο πολύ, γνωστά.

Οπώς γνωστή είναι και η μουσική επένδυσή του, η οποία δεν είναι άλλη από το λαϊκό άσμα της Σοβιετικής Ένωσης, το Korobeiniki. 


Πολλοί πιστεύουν λανθασμένα ότι είναι η original μουσική που γράφτηκε για το Tetris, όταν και έγινε ευρέως γνωστή, στην έκδοση του παιχνιδιού για το Gameboy.

To Korobeiniki έχει διασκευαστεί από πολλά συγκροτήματα και καλλιτέχνες, μετά την τεράστια επιτυχία του Tetris και την αναγνωρισιμότητα που απέκτησε.


Μια διασκευή του, από τους Αμερικανούς Ozma.

Κλείνουμε, με το μουσικό θέμα του Gameboy το 1989 και με βουρκωμένα μάτια :)

musicFestival.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ:

Music Gaming, Abe’s Oddysee

“That’s Me, My name is Abe.”   Ένα από τα πιο αδικημένα Video Games που έχουν κυκλοφορήσει ποτέ στον χώρο ήταν το Abe’s Oddysee το οποίο ήταν το πρώτο δημιούργημα του γραφίστα, Lorne Lanning κα...

musicGaming: Awesomenauts, 2012

Ο ηχητικός τομέας του παιχνιδιού, χωρίς να είναι κάτι το ιδιαίτερο, κάνει καλά τη δουλειά του, ενώ το βασικό μουσικό θέμα του τίτλου είναι μια καραμπινάτη και επιτηδευμένη 80's "ροκιά", ανάλογη με αυτές που ακούγαμε, κυρίως, τα πρωινά του Σαββάτου σε μικρότερη ηλικία.

musicGaming: Bioshock Infinite, 2013

Το κομμάτι που θα ακούσουμε είναι από το τρίτο trailer του παιχνιδιού, από το single των Αμερικανών Nico Vega, με τίτλο "Beast".

musicGaming: Payday the Heist, 2011

Oι μισοί συντάκτες του MF το προμηθεύτηκαν, ικανοποιώντας έτσι το όνειρο τους για μια ληστεία σε τράπεζα, έστω και σε εικονική μορφή.

musicGaming: Prince of Persia - Warrior Within, 2004

Αποτελεί την δεύτερη κυκλοφορία υπό την ομπρέλα της Ubisoft και είναι ίσως το πιο σκοτεινο και δύσκολο της σειράς, κάτι που δημιούργησε διφορούμενες απόψεις στους λάτρεις του Πρίγκιπα. 
ΣΧΟΛΙΑ: