musicGaming: Skyrim, 2011

musicGaming: Skyrim, 2011

To πέμπτο μέρος της σειράς The Elder Scrolls με τον υπότιτλο "Skyrim", κυκλοφόρησε στα τέλη του 2011, με το hype που είχε δημιουργήσει η ανακοίνωση της κυκλοφορίας του να παίρνει σάρκα και οστά και να μετουσιώνεται σε μια πραγματική Action/RPG εμπειρία για τους απανταχού φίλους του σπόρ - και όχι μόνο.

Αυτό το τελευταίο - το "και όχι μόνο" - είναι αποτέλεσμα της μεγάλης επιτυχίας που αντίκρυσε το παιχνίδι, αφού διετέλεσε για μεγάλο διάστημα θέμα συζητήσεων κυρίως σε καφεδοκαταστάσεις. Ο κάθένας εξιστορούσε τις δικές του μοναδικές περιπέτειες και εμπειρίες, αφού έχουμε να κάνουμε με έναν τίτλο που το story του εξελίσεται σε έναν "ανοιχτό κόσμο", όπου μπορούσες, πέρα από τα καθέκαστα ενός Action/RPG, να "πειραματιστείς" και να κάνεις - σχεδόν - ότι θέλεις. Μαγικές στιγμές αυτών των συζητήσεων ήταν όταν τον λόγο έπαιρναν οι θυληκές παρουσίες της παρέας, τονίζοντας ότι τα μαγειρικά σκεύη μέσα στα σπίτια δεν είναι διακοσμητικά και το τηγάνι μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως melee range όπλο για την εξολόθρευση των αρουραίων στο υπόγειο του γείτονα, που ζήτησε την βοήθειά μας.

Το 5o μέρος των Elder Scrolls μας μεταφέρει 200 χρόνια μετά την προηγούμενη κυκλοφορία της σειράς(Oblivion), στην περιοχή με ονομασία Skyrim, εξού και ο τίτλος. Το μεγάλο αβαντάζ του παιχνιδιού είναι ότι έχουμε να κάνουμε με...δράκους. Ναι, δεν είναι και το πιο πρωτότυπο θέμα, αλλά όταν συναντήσετε τον πρώτο δράκο να επιτίθεται στην περιοχή όπου εσείς αμέριμνοι μαζέυετε αγριόχορτα και τον δείτε σε δράση, θα καταλάβετε τι ακριβώς εννοώ. Το αποκορύφωμα είναι ότι τους δράκους τους συναντάτε...τυχαία, κάνοντας τις βόλτες σας στις διάφορες περιοχές. Φανταστείτε λοιπόν την ώρα που είστε σε μια κρίσιμη μάχη ενός quest, να δείτε ξαφνικά πάνω από το κεφάλι σας έναν δράκο να πετάει κυκλικά και να είναι πεινασμένος. Οπλίζεστε με θάρρος και...το βάζετε στα πόδια.Έχουμε λοιπόν το main story όπου απώτερος σκοπός μας είναι να συνθλίψουμε τον δράκο Alduin, ο οποίος έχει βαλθεί να καταστρέψει τον κόσμο όλο και φυσικά τον "ανοιχτό κόσμο" του Skyrim με τα δεκάδες quests και chain-quests του, που είναι στο χέρι μας αν θέλουμε να ασχοληθούμε μαζί τους ή όχι. Μα και βέβαια θα ασχοληθούμε, αφενός μεν γιατί κάποια από αυτά παρουσιάζουν πολύ ενδιαφέρον, αφετέρου δε γιατί το κυρίως quest που αφορά τον Alduin, δεν είναι και το πιο δυνατό σημείο του παιχνιδιού, όντας μικρό σε διάρκεια.

Φτάνοντας στον ηχητικό τομέα του τίτλου, ένα πράγμα μας έρχεται στο μυαλό. Jeremy Soule for president. Είναι γεννημένος για τέτοιες στιγμές. Μετα την συνεργασία του με την Bethesda στους προηγούμενους τίτλους της σειράς, Morrorwind και Oblivion, ο Jeremy έρχεται να βάλει την τεράστια σφραγίδα του και στο Skyrim. Ρίγος, ανατριχίλα, τσίτα οι ρώγες. Το soundtrack "Dragonborn" σε συνδιασμό με το gameplay του τίτλου, προσωπικά το θεωρώ μια από τις επικότερες στιγμές σε τίτλο παιχνιδιού και συναγωνιζεται επάξια μεγάλες οπτικοακουστικές χολιγουντιανες παραγωγές.Δεν είναι τυχαίο ότι υπάρχουν τόσες πολλές διασκευές της μουσικής του Skyrim, με μερικές από αυτές να είναι πραγματικά από ανθρώπους με μεράκι και να ξεπερνούν κατά πολύ τα όρια του αξιόλογου. Μια από αυτές (οκ, είναι λίγο πιο επαγγελματική), με την εκπληκτική Lindsey Stirling στο βιολί, μαζί με τον Peter Hollens ο οποίος ανέλαβε όλα τα φωνητικά.

ΥΓ. Πέρασε καιρός από την τελευταία μου βόλτα στις χιονισμένες πλαγιές του Skyrim. Με την θερμοκρασία να ανεβαίνει σιγά-σιγά, το μομέντουμ πραγματικά δεν θα μπορούσε να ήταν καλύτερο.

musicFestival.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ:

Music Gaming, Abe’s Oddysee

“That’s Me, My name is Abe.”   Ένα από τα πιο αδικημένα Video Games που έχουν κυκλοφορήσει ποτέ στον χώρο ήταν το Abe’s Oddysee το οποίο ήταν το πρώτο δημιούργημα του γραφίστα, Lorne Lanning κα...

musicGaming: Awesomenauts, 2012

Ο ηχητικός τομέας του παιχνιδιού, χωρίς να είναι κάτι το ιδιαίτερο, κάνει καλά τη δουλειά του, ενώ το βασικό μουσικό θέμα του τίτλου είναι μια καραμπινάτη και επιτηδευμένη 80's "ροκιά", ανάλογη με αυτές που ακούγαμε, κυρίως, τα πρωινά του Σαββάτου σε μικρότερη ηλικία.

musicGaming: Bioshock Infinite, 2013

Το κομμάτι που θα ακούσουμε είναι από το τρίτο trailer του παιχνιδιού, από το single των Αμερικανών Nico Vega, με τίτλο "Beast".

musicGaming: Payday the Heist, 2011

Oι μισοί συντάκτες του MF το προμηθεύτηκαν, ικανοποιώντας έτσι το όνειρο τους για μια ληστεία σε τράπεζα, έστω και σε εικονική μορφή.

musicGaming: Tetris, 1984

Η λέξη Tetris, προκύπτει από το αριθμητικό πρόθεμα "τέτρα", που προσδιορίζει τις 4 πλευρές που έχουν τα τουβλάκια, και τη λέξη τέννις, το αγαπημένο άθλημα του Αλεξέι.
ΣΧΟΛΙΑ: