Rare Flowers Δικτυοφώνου, Seven Mary Three

Rare Flowers Δικτυοφώνου, Seven Mary Three

1996-97 εποχή post grunge, διαβάζω μια κριτική για κάποιον που τραγουδά πιο θλιμμένα από τον Eddie Vedder, το συγκρότημά του είναι οι Seven Mary Three και έχουν όλες τις σωστές επιρροές για τα γούστα μου. Ο Jason Ross έχει όντως μια πολύ ωραία μπάσα φωνή, σε στιγμές φέρνει πολύ στον μεγάλο Vedder, έχει όμως την απαραίτητη συνθετική ικανότητα  για να κάνει τους Seven Mary Three να ξεχωρίσουν . Το American Standard θα χτυπήσει όλες εκείνες τις ευαίσθητες χορδές των νεολαίων της χώρας του και θα κάνει παπάδες εμπορικά. Το άξιζε, είχε σωστή παραγωγή που έκλεινε αρκετά το μάτι στο Ten των Pearl Jam και στους μεγάλους Live της εποχής.

Το single Cumbersome  θα φτάσει πολύ ψηλά στα charts, ενώ τα Waters Edge και Μy My θα γίνουν αγαπημένα των ραδιοφώνων αλλά και της παρέας μου, όλες οι επιλογές μας εκείνα τα χρόνια έχουν το δεύτερο μέσα σίγουρα. Το συγκρότημα συμμετέχει στο blockbuster  Crow με το Shelf Life και θα εκτιναχθεί. Το δεύτερο χτύπημα θα έρθει το 1997 με το Rock Crown και δε θα είναι τόσο δυνατό όσο το πρώτο, οι κιθάρες έχουν υποχωρήσει αρκετά, υπάρχουν αρκετές μπαλάντες και μια στροφή στην αμερικάνικη παράδοση. Βγάζει μερικά πολύ καλά τραγούδια αλλά σίγουρα δεν έχει τη μαγεία του ντεμπούτου, οι πωλήσεις θα πάρουν την κατιούσα επίσης.

Οι Seven Mary Three συνεχίζουν και βγάζουν δίσκους μέχρι σήμερα, αλλάξανε αρκετά τον ήχο τους, οι ίδιοι δηλώνουν soft rock, δε μου άρεσε ποτέ αυτή η μετάβαση, για κάποιους απλά ωρίμασαν για άλλους όχι. Δεν παρακολουθώ ιδιαίτερα τις νέες τους ηχητικές αναζητήσεις γυρίζω όμως πάντα με νοσταλγία στο ξεκίνημά της καριέρας  τους ακούγοντάς  τους όπως ακριβώς και τότε, σαν τους καινούριους Pearl Jam….

Τσάνταλης Χρήστος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ:

Rare Flowers Δικτυοφώνου, Holy Barbarians

Οι Ιεροί Βάρβαροι κυκλοφορήσανε ένα πολύ καλό δισκάκι το Cream, μοιάζανε σαν μια πιο pop έκδοση των Cult είχανε μπόλικη ψυχεδέλεια, 60 s αναφορές και πολλoί εντόπισαν επιρροές από Garbage, Suede και David Bowie...

Rare Flowers Δικτυοφώνου, Pride and Glory

Οι Pride and Glory είναι η πρώτη προσπάθεια του μεγάλου Zack Wylde να δημιουργήσει κάτι ολότελα δικό του και να πιάσει εκτός από την κιθάρα και το μικρόφωνο δοκιμάζοντας ως μπροστάρης.

Rare Flowers Δικτυοφώνου - Liquid Gang

Liquid Gang, μια από τις πολύ καλές μπάντες που ξεπήδησαν με την έκρηξη του nu  metal παίζοντας μια μείξη alternative rock της εποχής με τις βαριές κιθάρες και τις επιταγές της μετά 90’s κατάστασ...

Rare Flowers Δικτυοφώνου, Southern Isolation

ένας άνθρωπος καταδικασμένος να λάμπει ακόμα και όταν κυλιέται στις λάσπες, τεράστιος, όπως τεράστια αποκάλυψη και η μούσα του..τίποτα δεν είναι τυχαίο, συνάντηση καρμική, αφεθείτε..

Rare Flowers Δικτυοφώνου, Valve

Τους Valve τους μάθαμε το 1996 στη Θεσσαλονίκη και στο Berlin, είναι μια αγγλική μπάντα τελείως άγνωστη και έχει βγάλει έναν και μοναδικό δίσκο το τρομερό Pulling Legs of Flies
ΣΧΟΛΙΑ: