Συνέντευξη: Μέλλον τ' Αλγεινά

Συνέντευξη: Μέλλον τ' Αλγεινά
Μέλλον τ΄ Αλγεινά, σημαίνει  "Τα κακά που θα έρθουν", όπως μας ενημερώνει ο Διαμαντής, ο ένας εκ των πέντε της παρέας.Το συγκρότημα πήρε μορφή τον Μάρτιο του 2011, στο Καρλόβασι της Σάμου, με τον Διαμαντή, τον Τάκη, τον Τζίμι, τον Αργύρη και τον Άκη, να συνθέτουν το πρώτο τους τραγούδι, "Θα τρελαθώ". Ροκ μουσική, πλαισιωμένη με ελληνικό στοίχο, δυνατές κιθάρες με μελωδικές προεκτάσεις και μια ατμόσφαιρα ποιητική και σκοτεινή.

Πώς θα χαρακτήριζαν οι ίδιοι όμως την μουσική τους ταυτότητα;

"Ταυτότητα; Δεν ξέρουμε αν μπορούμε να χαρακτηρίσουμε την μουσική μας. Γενικά με τις ταμπέλες δεν τα πάμε και πολύ καλά! Παίζουμε αυτό που γουστάρουμε να ακούμε. Ο καθένας βάζει τον χαρακτήρα του σε κάθε κομμάτι, αλλά ο πειραματισμός πάντα θα υπάρχει."

Καλλιτέχνες που δεν έχουν σχέση οικονομικής εξάρτησης με αυτό που κάνουν, διατηρούν περισσότερο την ταυτότητα τους και ο μουσικός τους κόσμος δεν επηρεάζεται εύκολα από εξωγενείς παράγοντες.

Πόσο σημαντικό κομμάτι της ζωής σας είναι η μουσική και συνάμα αυτό που κάνετε;
"Όλοι μας από μικροί λατρεύουμε την μουσική, πόσο μάλλον αυτή που δημιουργούμε εμείς οι ίδιοι και αν και οι καιροί είναι δύσκολοι και δεν περισσεύει χρόνος ελεύθερος για να βρεθούμε σαν μπάντα, με τη πρώτη ευκαιρία πέφτουν τα τηλέφωνα...
-μπορείς; -μπορώ!
-μπορείς; -μπορώ!
-μπορείς; -μπορώ! κλπ (να' ναι καλά το what's up wink )
...και σε κάνα δίωρο έχουμε βρεθεί, γιατί απλά γουστάρουμε. Γουστάρουμε την παρέα που κάνουμε και ότι μπορούμε να τη μεταφέρουμε στην μουσική μας."

Ποιες είναι οι βασικές καλλιτεχνικές σας επιρροές στη μουσική σας;

"Επιρροές έχουμε πολλές και ξεχωριστές για τον καθέναν μας. Ο καθένας ακούει τα δικά του κ έχει τα δικά του πρότυπα (από τον Θανάση και την παρέα του μέχρι τον Jack White και τους δικούς του φίλους και από Muse μέχρι Τρύπες). Και πέρα απ' αυτά επηρεαζόμαστε και αναμεταξύ μας, από φίλους και φιλικές μπάντες. Αλλά κάπως όλα αυτά συνδέονται. Άλλωστε ακούμε όλη μέρα μουσική. Ευτυχώς και στη δουλειά!"

Ποια η άποψη σας για την ελληνική μουσική και το μέλλον της;

"...Υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει πολλή καλή ελληνική μουσική...
... μακριά απ' την τηλεόραση."

Τα μουσικά σας σχέδια για το μέλλον(ηχογραφήσεις/ζωντανές εμφανίσεις);
"Το ελάχιστο που θέλουμε αυτή τη στιγμή είναι ένα καλό demo, να το ακούς και να γουστάρεις και όχι απλά ένα δείγμα για το "τί παίζουν αυτοί;". Μετά από μια ατυχή προσπάθεια ηχογράφησης σε στούντιο στην Αθήνα (αυτά που ηχογραφήθηκαν, ηχοληπτικά είναι άχρηστα), βρισκόμαστε πάλι στην ίδια διαδικασία, αλλά αυτή τη φορά σε home studio εδώ στην Σάμο, στον δικό μας χώρο, μόνοι μας. Ξέρουμε όλοι πολύ καλά πόσο δύσκολο είναι να γίνει κανείς ξαφνικά ηχολήπτης (ηχογράφηση, επεξεργασία, μίξη κλπ κλπ). Και φτάνεις σε ένα σημείο και λες δεν μ'αρέσει. Πέταμα κι άντε πάλι(γέλια)!
Πέρα απ' το demo όμως, αυτό που θέλουμε είναι live, live, live. Δεν θέλουμε mercedes και σπίτια, θέλουμε να παίξουμε μουσική! Είναι ωραίο να γνωρίζεις ανθρώπους και να μοιράζεσαι τη σκηνή με καινούριους φίλους είτε είναι σε μαγαζιά, είτε σε festival. Tο καλοκαίρι που μας πέρασε παίξαμε σε αρκετά μέρη στο νησί και ευελπιστούμε το χειμώνα αυτό να καταφέρουμε να κάνουμε μια τουλάχιστον εμφάνιση στην Αθήνα."

Το συγκρότημα έχει στο ενεργητικό του πολλές live εμφανίσεις, δείγμα αν μη τί άλλο, ότι πάνω απ' όλα γουστάρει αυτό που κάνει.

Εμείς δεν έχουμε παρά να τους καλωσορίσουμε στη παρέα μας, να πάνε όλα καλά με τις επερχόμενες ηχογραφήσεις και πολλά πολλά πολλά live σε όλη την Ελλάδα.

Οι Μέλλον τ' Αλγεινά είναι οι:

Διαμαντής Αντωνακάκης: Φωνή
Τάκης Ορφανός:      Ηλ. Κιθάρα
Αργύρης Ορφανός:      Ηλ. Κιθάρα
Τζίμης Αθανασίου:      Ηλ. Μπάσσο, Φωνητικά
Στέφανος Χρυσάφης:      Τύμπανα

Συνδεθείτε μαζί τους,

MusicFestival προφίλ

Official Facebook Page

Youtube

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ:

Συνέντευξη με τους Mortal Torment

Μετά από αρκετά χρόνια επιτυχίας, οι Αθηναίοι Mortal Torment θα παίξουν σε ένα φεστιβαλ στο Σικάγο της Αμερικής και αυτήν την περίοδο προετοιμάζονται για αυτό το πράγμα όπως και δουλεύουν στις ιδέες τ...

Συνέντευξη με τη νέα φωνή των C:Real, Κάτια Σαμαντζή

Καλώς όρισες στο Music Festival Κάτια. Δώσε μας ένα μικρό βιογραφικό σου. Πως σου φαίνεται η έως τώρα συνεργασία σου με τους C Real..Ποιοι ήταν οι παιδικοί σου ήρωες.. Αγαπημένες ξένες μπάντες. Ποιε...

Συνέντευξη με τους Lacrimae

Οι Lacrimae είναι μία Progressive/Expernimental Rock Band που ξεκίνησε από την Αθήνα το 2011 και το 2017 κυκλοφόρησε το EP τους με τίτλο "Entropia". Με αφορμή την κυκλοφορία τους,την επερχόμενη δουλει...

Συνέντευξη με τους Full House B.C

Οι Full House Brew Crew είναι ένα συγκρότημα που ξεκίνησε και Ιδρύθηκε στην Αθήνα το 2009 από τον Βαγγέλη "Van Ace" Καρζής , ο οποίος μίλησε στο Music Festival έχοντας μία πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση μ...

Συνέντευξη με τους Vermingod

Μετά από περίπου 3 χρόνια απουσίας από την Θεσσαλία οι Death Metallers από την Πάτρα Vermingod επιστρέφουν με ένα μεγάλο Opening στην 2η μέρα των Rotting Christ. Έτσι μία μέρα πριν την επερχόμενη συνα...
ΣΧΟΛΙΑ:Διαβάστηκαν περισσότερο αυτόν τον μήνα