Συνέντευξη: Μέλλον τ' Αλγεινά

Συνέντευξη: Μέλλον τ' Αλγεινά
Μέλλον τ΄ Αλγεινά, σημαίνει  "Τα κακά που θα έρθουν", όπως μας ενημερώνει ο Διαμαντής, ο ένας εκ των πέντε της παρέας.Το συγκρότημα πήρε μορφή τον Μάρτιο του 2011, στο Καρλόβασι της Σάμου, με τον Διαμαντή, τον Τάκη, τον Τζίμι, τον Αργύρη και τον Άκη, να συνθέτουν το πρώτο τους τραγούδι, "Θα τρελαθώ". Ροκ μουσική, πλαισιωμένη με ελληνικό στοίχο, δυνατές κιθάρες με μελωδικές προεκτάσεις και μια ατμόσφαιρα ποιητική και σκοτεινή.

Πώς θα χαρακτήριζαν οι ίδιοι όμως την μουσική τους ταυτότητα;

"Ταυτότητα; Δεν ξέρουμε αν μπορούμε να χαρακτηρίσουμε την μουσική μας. Γενικά με τις ταμπέλες δεν τα πάμε και πολύ καλά! Παίζουμε αυτό που γουστάρουμε να ακούμε. Ο καθένας βάζει τον χαρακτήρα του σε κάθε κομμάτι, αλλά ο πειραματισμός πάντα θα υπάρχει."

Καλλιτέχνες που δεν έχουν σχέση οικονομικής εξάρτησης με αυτό που κάνουν, διατηρούν περισσότερο την ταυτότητα τους και ο μουσικός τους κόσμος δεν επηρεάζεται εύκολα από εξωγενείς παράγοντες.

Πόσο σημαντικό κομμάτι της ζωής σας είναι η μουσική και συνάμα αυτό που κάνετε;
"Όλοι μας από μικροί λατρεύουμε την μουσική, πόσο μάλλον αυτή που δημιουργούμε εμείς οι ίδιοι και αν και οι καιροί είναι δύσκολοι και δεν περισσεύει χρόνος ελεύθερος για να βρεθούμε σαν μπάντα, με τη πρώτη ευκαιρία πέφτουν τα τηλέφωνα...
-μπορείς; -μπορώ!
-μπορείς; -μπορώ!
-μπορείς; -μπορώ! κλπ (να' ναι καλά το what's up wink )
...και σε κάνα δίωρο έχουμε βρεθεί, γιατί απλά γουστάρουμε. Γουστάρουμε την παρέα που κάνουμε και ότι μπορούμε να τη μεταφέρουμε στην μουσική μας."

Ποιες είναι οι βασικές καλλιτεχνικές σας επιρροές στη μουσική σας;

"Επιρροές έχουμε πολλές και ξεχωριστές για τον καθέναν μας. Ο καθένας ακούει τα δικά του κ έχει τα δικά του πρότυπα (από τον Θανάση και την παρέα του μέχρι τον Jack White και τους δικούς του φίλους και από Muse μέχρι Τρύπες). Και πέρα απ' αυτά επηρεαζόμαστε και αναμεταξύ μας, από φίλους και φιλικές μπάντες. Αλλά κάπως όλα αυτά συνδέονται. Άλλωστε ακούμε όλη μέρα μουσική. Ευτυχώς και στη δουλειά!"

Ποια η άποψη σας για την ελληνική μουσική και το μέλλον της;

"...Υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει πολλή καλή ελληνική μουσική...
... μακριά απ' την τηλεόραση."

Τα μουσικά σας σχέδια για το μέλλον(ηχογραφήσεις/ζωντανές εμφανίσεις);
"Το ελάχιστο που θέλουμε αυτή τη στιγμή είναι ένα καλό demo, να το ακούς και να γουστάρεις και όχι απλά ένα δείγμα για το "τί παίζουν αυτοί;". Μετά από μια ατυχή προσπάθεια ηχογράφησης σε στούντιο στην Αθήνα (αυτά που ηχογραφήθηκαν, ηχοληπτικά είναι άχρηστα), βρισκόμαστε πάλι στην ίδια διαδικασία, αλλά αυτή τη φορά σε home studio εδώ στην Σάμο, στον δικό μας χώρο, μόνοι μας. Ξέρουμε όλοι πολύ καλά πόσο δύσκολο είναι να γίνει κανείς ξαφνικά ηχολήπτης (ηχογράφηση, επεξεργασία, μίξη κλπ κλπ). Και φτάνεις σε ένα σημείο και λες δεν μ'αρέσει. Πέταμα κι άντε πάλι(γέλια)!
Πέρα απ' το demo όμως, αυτό που θέλουμε είναι live, live, live. Δεν θέλουμε mercedes και σπίτια, θέλουμε να παίξουμε μουσική! Είναι ωραίο να γνωρίζεις ανθρώπους και να μοιράζεσαι τη σκηνή με καινούριους φίλους είτε είναι σε μαγαζιά, είτε σε festival. Tο καλοκαίρι που μας πέρασε παίξαμε σε αρκετά μέρη στο νησί και ευελπιστούμε το χειμώνα αυτό να καταφέρουμε να κάνουμε μια τουλάχιστον εμφάνιση στην Αθήνα."

Το συγκρότημα έχει στο ενεργητικό του πολλές live εμφανίσεις, δείγμα αν μη τί άλλο, ότι πάνω απ' όλα γουστάρει αυτό που κάνει.

Εμείς δεν έχουμε παρά να τους καλωσορίσουμε στη παρέα μας, να πάνε όλα καλά με τις επερχόμενες ηχογραφήσεις και πολλά πολλά πολλά live σε όλη την Ελλάδα.

Οι Μέλλον τ' Αλγεινά είναι οι:

Διαμαντής Αντωνακάκης: Φωνή
Τάκης Ορφανός:      Ηλ. Κιθάρα
Αργύρης Ορφανός:      Ηλ. Κιθάρα
Τζίμης Αθανασίου:      Ηλ. Μπάσσο, Φωνητικά
Στέφανος Χρυσάφης:      Τύμπανα

Συνδεθείτε μαζί τους,

MusicFestival προφίλ

Official Facebook Page

Youtube

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ:

an interview with Grunge icon Gary Lee Conner (Screaming Trees)

Welcome to Music Festival.gr. Your musical journey and trajectory is simply great. What s the story behind the demise of the Screaming Trees, everyone thought that Dust will open new roads for the ban...

an interview with Craig Walker

Hello Craig how are things in Berlin?Berlin is still in a kind of lockdown mode. No bars, restaurants, clubs, cinemas etc open yet. It is very quiet apart from the parks, when it is sunny. Overall, pe...

Συνέντευξη Θεόδωρος Δημητρίου, Λευκή Συμφωνία

Ποιος ήταν ο λόγος της μεγάλης σας απουσίας, ποια τα γεγονότα που οδήγησαν με αυτή την επιλογή;Όπως το κύμα σβήνει σιγά σιγά στην ακτή, έτσι σταδιακά σταμάτησε και η δραστηριότητα του γκρουπ γύρω στο ...

Συνέντευξη με τους Gentihaa

Ένα καινούργιο σχήμα είναι έτοιμο με τον πειραματικό ήχο του να τραντάξει την Ελληνική Metal σκηνή, ο λόγος για τους Gentihaa, οι οποίοι θα βιώσουν μία από τις μεγαλύτερες εμπειρίες της καριέρας τους ...

Ο Zion (Crossover) στο Music Festival

Ο ιδρυτής των Crossover, Χρήστος Δούκας (Zion) μίλησε στο Music Festival και μοιράζετε τις εμπειρίες που έζησε μαζί με το συγκρότημα όπως και για την επικείμενη Headline εμφάνιση τους στο Alexandroupo...
ΣΧΟΛΙΑ:Διαβάστηκαν περισσότερο αυτόν τον μήνα