8mm Sound,Μουσική Κάμερα Vol 7, M*A*S*H

8mm Sound,Μουσική Κάμερα Vol 7, M*A*S*H

Το M*A*S*H ήταν μια Αμερικανική ταινία που έγινε όμως πολύ γνωστή στην τηλεοπτική μεταφορά της, όπου γυρίστηκαν 251 επεισόδια και πλέον βρίσκεται μέσα στις 25 καλύτερες σειρές όλων των εποχών. Μάλιστα έτυχε να την έχει αγοράσει και η δική μας κρατική τηλεόραση και να την προβάλει τα απογεύματα κάπου στα μέσα του '80. Όχι βέβαια ότι θα την είχαν αξιολογήσει, απλά θα έτυχε να έχει καλή ''προμήθεια'' και όπως και το 95% οτιδήποτε καλού έχει αγοράσει η ΕΡΤ μέχρι τώρα, ήταν μόνο από τύχη.

Ήταν μια πραγματικά καλή σειρά που έμπλεκε δραματικές καταστάσεις και black humor με έναν αρκετά περίτεχνο τρόπο για την εποχή. Οι ιστορίες της εκτυλίσονται σε ένα κινητό στρατιωτικό χειρουργείο κατά την διάρκεια του πολέμου της Κορέας και το όλο lore είχε αντιπολεμικό χαρακτήρα. Το μουσικό θέμα το έφτιαξε ο Johnny Mandel, που είχε πολύ μεγάλο όνομα στην μουσική επένδυση ταινιών και ήταν σχεδόν σίγουρο ότι θα ακούγαμε κάτι καλό, αλλά η ιδιαιτερότητα έρχεται στους στίχους του τραγουδιού που γράφτηκαν από τον γιό του δημιουργού της ταινίας,ενός παιδιού μόλις 14 χρονών, του Mike Altman. Πρόκειται για μερικούς εξαιρετικούς στίχους κάτω από την ονομασία ''Suicide is Painless''. Δείτε πως ξεκινάει ο μικρός......

Through early morning fog I see
visions of the things to be
the pains that are withheld for me
I realize and I can see...
that suicide is painless
It brings on many changes
and I can take or leave it if I please.

Το  ''Suicide is Painless'' το διασκεύασαν καταπληκτικά οι Manic Street Preachers πολλά χρόνια αργότερα, και κάποια στιγμή θα το ακούσουμε μέσα από την Διασκευοπληξία, τώρα όμως στο Δικτυόφωνο θα ακουστεί το original.

musicFestival.gr


ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ:

Jim Morrison 8/12/1943 - 3/7/1971

Έρως και θάνατος δεν του έφτασε ποτέ το όμορφο ήθελε να πιάσει το υπέροχο και το σπουδαίο, το κατάφερε όπως και όλοι οι μεγάλοι τραγικοί, για αυτούς η ζωή είναι απλά ένα ποίημα.. 

Flashback, Type O Negative - October Rust

Οι απορίες λύθηκαν το 1996 με τους μελωδικούς ύμνους του October Rust, οι Type O Negative παραμερίζουν την παράνοια και βγάζουν μπροστά μια ατμόσφαιρα που δίπλα της εκείνη την εποχή δεν μπορούσε να σταθεί τίποτα και κανείς. 

Συνέντευξη, Κατερίνα Ντούσκα

  Καλώς όρισες στο Music Festival, μίλησε μας για την μουσική σου και δώσε μας ένα μικρό βιογραφικό. Καλησπέρα σας. Η μουσική μου είναι επηρεασμένη από ποικίλα ακούσματα, στα οποία εκτέθηκα απ...

Rare Flowers Δικτυοφώνου,Eleven Pictures

Το 1995 κυκλοφορεί η συλλογή Metallurgy της οποίας συγκριτικό πλεονέκτημα ήταν ένα πολύ ωραίο ένθετο το οποίο παρουσίαζε με πολύ ωραίο τρόπο βιογραφικά και μικρές συνεντεύξεις των καλλιτεχνών, ένα από τα συγκροτήματα της συλλογής είναι οι Eleven Pictures από την Σουηδία.

Counting Crows, August and everything after

O λυρισμός και η μελωδία είναι διάχυτα σε όλη τη διάρκεια του album, ποιοτική μουσική που φλερτάρει με ευκολία και κερδίζει τόσο το mainstream κοινό όσο και την generation X των 90’s. 
ΣΧΟΛΙΑ: