Η πιο δύσκολη συναυλία των Rolling Stones

Η πιο δύσκολη συναυλία των Rolling Stones

Στις 6 Δεκεμβρίου 1969 στο Altamont Speedway Free Festival,80 χιλιόμετρα έξω από το San Francisco,oι Stones κλήθηκαν ως headliners σε μια διοργάνωση που φιλοδοξούσε να κλείσει την δεκαετία του '60 με τον καλύτερο τρόπο.Αντίθετα κατέληξε σε μια μεγάλη τραγωδία.

300 χιλιάδες νέοι μαζεύτηκαν εκεί,μια τεράστια προσέλευση χωρίς να υπάρχουν οι απαραίτητες υποδομές για τόσο κόσμο(η είσοδος ήταν δωρεάν),και παρόλο που λίγους μήνες πριν τα ίδια προβλήματα είχαν εμφανιστεί και στο Woodstock,στο θρυλικό festival,κανείς δεν έβαλε μυαλό.

Από την ώρα που εμφανίστηκαν οι Flying Burrito Brothers και οι Jefferson Airplane φάνηκε ότι τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά.Μεγάλες ομάδες των Hells Angels άρχισαν να τρομοκρατούν και να δέρνουν χωρίς λόγο τους θεατές.Όταν η παρέα του Jagger,βράδυ πια,ανέβηκε στην σκηνή,το χάος στο ακροατήριο ήταν εμφανέστατο.Τα τότε κακά παιδιά του rock(και νυν τραπεζικοί καταθέτες) για πρώτη φορά στην ιστορία τους αναγκάστηκαν να απευθυνθούν στο κοινό λέγοντας ''keep cool''.Καθώς το συγκρότημα έπαιζε το ''Under My Thumb'',ένας δεκαοκτάχρονος πυροβολήθηκε και δολοφονήθηκε από τους ''Αγγέλους'',σχεδόν δίπλα από την σκηνή.Το συγκρότημα είδε την δολοφονία αλλά ο Jagger συνέχισε για να μην γίνουν τα πράγματα χειρότερα με μια αποχώρηση τους από την σκηνή.Μέχρι να τελειώσει το set άλλοι τέσσερις είχαν πεθάνει.Η τραγωδία είχε ολοκληρωθεί και οι Stones γύρισαν στην Βρετανία σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση.

musicfestival.gr

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ:

Jim Morrison 8/12/1943 - 3/7/1971

Έρως και θάνατος δεν του έφτασε ποτέ το όμορφο ήθελε να πιάσει το υπέροχο και το σπουδαίο, το κατάφερε όπως και όλοι οι μεγάλοι τραγικοί, για αυτούς η ζωή είναι απλά ένα ποίημα.. 

Flashback, Madrugada

Είναι οι μέρες τέτοιες , ο Sivert Hoyem ανακοίνωσε πως έρχεται με τους Madrugada  στη χώρα μας, για τον θρυλικό πρώτο δίσκο τους, για να δούμε όμως πως μας συστήθηκαν  αυτοί οι κύρ...

Λίγο πριν σβήσει η φλόγα..23 χρόνια, από το σκοτεινότερο album των Alice in Chains

Πότε πέρασαν  23 χρόνια....θυμάμαι τον ξάδερφο μου  Δημήτρη να κατεβαίνει Αθήνα και να μου λέει θα σου φέρω εγώ το cd, είχαμε μιλήσει τηλεφωνικά και μου  έχει  αναφέρει για ένα τρα...

Rare Flowers Δικτυοφώνου, Black Market Flowers

Το συγκρότημα έπαιζε  grunge και είχε κάποια καλά τραγούδια, το Κenny and Cleo που επιλέχθηκε ως single χωρίς να είναι το καλύτερο  του δίσκου δίνει το ύφος στο οποίο κινήθηκαν.

ΙΝΚ - Whispers of Calliope...όνειρα, ψίθυροι, σκέψεις και αναμνήσεις

Στα τέλη του 2008 κυκλοφορήσαμε τον πρώτο μας δίσκο Diary σήμερα ο τρίτος  Whispers of Calliope είναι γεγονός, σκέφτομαι πως τρεις δίσκοι και κάποια singles σε δέκα χρόνια δεν είναι ούτε αρκετά, ...
ΣΧΟΛΙΑ:Διαβάστηκαν περισσότερο αυτόν τον μήνα