Συνέντευξη με τους Gentihaa

Συνέντευξη με τους Gentihaa

Ένα καινούργιο σχήμα είναι έτοιμο με τον πειραματικό ήχο του να τραντάξει την Ελληνική Metal σκηνή, ο λόγος για τους Gentihaa, οι οποίοι θα βιώσουν μία από τις μεγαλύτερες εμπειρίες της καριέρας τους και σαφώς αναφέρομαι στο ότι θα ανοίξουν την σκηνή των Dimmu Borgir σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου για να παρουσιάσουν τον πρώτο τους ολοκληρωμένο δίσκο με τίτλο "Reverse Entropy". Με αφορμή αυτό το γεγονός και την προώθηση της πρώτη τους ολοκληρωμένης κυκλοφορίας, μίλησε ο κιθαρίστας και συνθέτης του συγκροτήματος George "Valgran" Γιαννόπουλος, όπως και επίσης μας έδωσε μερικές πληροφορίες όσον αφορά τα μελλοντικά σχέδια των Gentinaa απαντώντας στις ερωτήσεις του Φαν Βαλ Νουέβο για λογαριασμό του Music Festival.


Music Festival: Καλησπέρα σας παιδιά, καλώς ήρθατε στο Music Festival. Gentihaa καταρχάς καλή σταδιοδρομία όσον αφορά την μπάντα σας.... Μιλήστε μας λίγο για την έμπνευση του ονόματος σας. Να ξεκινήσουμε για αρχή από κει.

Valgran: Καλησπέρα σας και ευχαριστούμε πολύ για την πρόσκληση.

Η κύριά μας επιθυμία, όταν είχαμε ξεκινήσει να σκεφτόμαστε ονόματα για την μπάντα, ήταν να βρούμε ένα όνομα που να μην έχει χρησιμοποιηθεί ποτέ και πουθενά και να είναι εύηχο.

Τελείως κατά τύχη λοιπόν, κάποια στιγμή που διάβαζα ένα άρθρο σε μια σελίδα ιστορικού και θρησκευτικού περιεχομένου στο διαδίκτυο, παρατήρησα ένα σύμβολο το οποίο είχε το όνομα ενός δαίμονα πάνω σε κυκλική μορφή. Κοιτάζοντας την εικόνα αυτή λοιπόν, διάβασα το όνομα αυτό ανάποδα, που δεν θα σας πω πιο είναι! χαχα

‘Ετσι λοιπόν προέκυψαν οι GENTIHAA

 

Music Festival: Από πότε υπάρχει η μπάντα σας, από ποιούς ξεκίνησε και πως προέκυψε;

Valgran:Την μπάντα αυτήν την δημιούργησα εγώ το 2015 όταν ήδη έγραφα κιόλας τα κομμάτια του Reverse Entropy.’Ετσι λοιπόν, ξεκίνησα να αναζητώ μέλη από την ελληνική σκηνή που πρώτον θα ήταν συνεννοήσιμα και σωστά άτομα σε θέμα χαρακτήρα και δεύτερον άτομα μουσικά κατηρτισμένα ώστε να μπορούν να αντεπεξέλθουν μουσικά στις απαιτήσεις των κομματιών που είχα συνθέσει.

Το πρώτο και το αρχαιότερο μέλος των GENTIHAA είναι ο μπασίστας Beheaal (Μπάμπης Καπαγερίδης) αμέσως μετά προστέθηκε στο roaster ο τραγουδιστής Andre Boutos, o κιθαρίστας Ros Dracul (Σπύρος Ροδίτης) και κλείνουμε με το πιο πρόσφατο μέλος τον Drummer Merenhor (‘Αγγελος Σαμαράς).Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να αναφέρω ότι σε αρκετά site έχω παρατηρήσει ότι οι GENTIHAA παρουσιάζονται ως συνέχεια-εξέλιξη κάποιον παλαιότερων συγκροτημάτων που είχα. Κάτι τέτοιο είναι πλήρως εσφαλμένο, διότι το συγκεκριμένο σχήμα δεν έχει ουδεμία σχέση με προηγούμενες δουλειές μου καθώς είναι κάτι εντελώς καινούργιο και φρέσκο.

 

Music Festival: Απ'ότι κατάλαβα είστε ένα Group, που συνδυάζεται στην μουσική σας Heavy και Black Metal φωνητικά, κάτι που μου φέρνει στο μυαλό το παλιό καλό Avant-Garde που έγραφαν οι εξαίρετοι Arcturus, πως προέκυψε αυτή η ιδέα;

 

Valgran: ‘Επεσες μέσα! Οι Arcturus είναι μια πολύ μεγάλη επιρροή μου όπως και οι Scar Symmetry.

Οπότε ήμουν σίγουρος ότι αυτό που ήθελα ήταν ένα μίξ καθαρών και harsh φωνητικών.

Και έτσι και έγινε!

 

Music Festival: Από τις ενδυμασίες σας αν κρίνω, έχετε το ίδιο σκεπτικό ακριβώς με αυτό που έχουν οι Dimmu Borgir στις τελευταία τους πονήματα.... Πως προέκυψε το ντύσιμο αυτό, το κοινό πως αντέδρασε με αυτό;

 

Valgran: ‘Όπως και με το όνομα, ήθελα η μπάντα μου να έχει και ένα ιδιαίτερο image.

Βασιζόμενος σε αυτό το σκεπτικό και όντας μεγάλος φαν των Dimmu Borgir ήθελα να έχουν και οι GENTIHAA έναν απόκοσμο χαρακτήρα και εμφάνιση.

Βρέθηκα λοιπόν και συζήτησα με την ταλαντούχο σχεδιάστρια τέτοιων εμφανίσεων-στολών Νάταλι Χρηστάκη,της εξήγησα πως το είχα φανταστεί και το αποτέλεσμα τελικώς μας δικαίωσε ,με το feedback το κόσμου να είναι ιδιαιτέρως θέρμο!

 

Music Festival: Στο πρώτο σας ντεμπούτο δίσκο μέχρι στιγμή ποία είναι η ανταπόκριση που έχετε δεχτεί;

 

Valgran: Προς μεγάλης μας έκπληξης βλέπουμε ότι η αντίδραση του κόσμου προς τους GENTIHAA είναι υπέρ του δέοντος μεγάλη καθώς τα pre-orders για το άλμπουμ που θα κυκλοφορήσει στις 23 Σεπτεμβρίου έχουν σπάσει ρεκόρ! Κάτι τέτοιο μας δίνει δύναμη καθώς και αίσθημα ισχυρής ευθύνης απέναντι στο κοινό μας, ώστε να συνεχίσουμε και να τους ανταμείψουμε με ωραίες και δυνατές συνθέσεις όπως και με εκρηκτικές live παρουσίες.

 

Music Festival: Οι ηχογραφήσεις που πραγματοποιήθηκαν;

 

Valgran: Το Reverse Entropy ηχογραφήθηκε στα Sound Symmetry Studios με παραγωγό τον Bob Katsioni(Firewind)

To Mix/Mastering όπως και τα recordings των drums έγιναν στα Devasoundz Sudios με

τον Foti Benardo (SixForNine)

 

Music Festival: Στο εξώφυλλο σας, τι σας έμπνευσε να δώσετε βάση σε πιο ψαγμένα πράγματα περί ειδώλων κτλ.; Για θρησκεία η φιλοσοφία εννοώ.

 

Valgran:Αρχικά ήταν κοινή απόφαση όλων των μελών μέσα στην μπάντα να απέχουμε παντελώς από οποιοδήποτε αναγνωρίσιμο είδωλο-σύμβολο που να αφορούσε θρησκεία, πολιτική ,ιστορία κλπ.

Στηριζόμενοι σε αυτήν τη βάση επιδιώξαμε για ακόμα μια φορά την μοναδικότητα αναθέτοντας την δουλεία ολόκληρου του artwork στον Βαγγέλη Πέτικα.

Του εξηγήσαμε το concept και την ιστορία του δίσκου και τον αφήσαμε ελεύθερο να δημιουργήσει, φέρνοντας μας ένα απίστευτο εξώφυλλο όπως και λογότυπο!

 

Music Festival: Τώρα θα έρθω για εσάς στο πιο σημαντικό γεγονός της καριέρας σας, ο λόγος για το άνοιγμα σας στους τρομερούς και αγαπημένους Dimmu Borgir στις 24 Σεπτεμβρίου στην Θεσσαλονίκη και στις 25 στην Αθήνα... Πείτε μας δύο λόγια για αυτό το συναίσθημα... Πολύ νωρίς στα βαθιά.

 

Valgran: Είμαι ένας τεράστιος Fan των Dimmu Borgir!Πρίν κάποιους μήνες που ανακοινώθηκε ότι θα έρθουν στην Ελλάδα μετά από τόσα χρόνια,όταν το είδα, είπα ότι οι GENTIHAA πρέπει να παίξουν σε αυτό το Live και να είναι μάλιστα και το παρθενικό τους ξεκίνημα.

Μίλησα με το Management των Angels PR και τους εκδήλωσα την επιθυμία μου αυτή, και έστειλαν την δουλεία μου στο management των Dimmu Borgir!

‘Οσο περνούσε ο καιρός ένιωθα ένα έντονο συναίσθημα ότι τελικά θα είμαστε εμείς αυτοί που θα είμαστε σε αυτό το live.

Τότε κάτι μοναδικό συνέβει!

Μας έστειλε προσωπική απάντηση το management των DB και μας έλεγε ότι οι GENTIHAA είναι προσωπική επιλογή των νορβηγών και θα παίξουν και στα 2 lives στην Ελλάδα ως Special Guests της μπάντας!

Ακόμα μου είναι δύσκολο να το πιστέψω! αχαχα

 

Music Festival: Τι μπορεί να περιμένει επί σκηνής ο κόσμος από εσάς;

 

Valgran: Σκότος, Mελωδία και headbanging!!!

 

Music Festival: Υπάρχει περίπτωση να υπάρξει κάποια περιοδεία στην Ελλάδα για να προωθήσετε/παρουσιάσετε την πρώτη σας κυκλοφορία;

 

Valgran: Είμαστε ήδη σε συζητήσεις με εγχώρια κορυφαία συγκροτήματα του χώρου, για να είναι ακριβώς το επόμενο βήμα μετά από τα 2 lives με τους Dimmu Borgir.

 

Music Festival: Σχέδια για το μέλλον των Gentihaa;

 

Valgran: Σε αυτήν την φάση που βρισκόμαστε, τα σχέδια είναι να κάνουμε όσα περισσότερα καλά lives μπορούμε.

 

Music Festival: Παιδιά σας ευχαριστούμε πάρα πολύ για τον χρόνο σας, καλή επιτυχία με τους Dimmu Borgir και φυσικά εύχομαι να πάνε όλα καλά και να καταφέρετε φυσικά να μας επισκεφθείτε στα βόρεια.

 

Valgran: Εμείς ευχαριστούμε πολύ! Και σας περιμένουμε να σας δούμε όλους από κοντά, 24 Σεπτεμβρίου στο Fix στην Θεσσαλονίκη και 25 Σεπτεμβρίου στο Pireus Academy 117 στην Αθήνα

 

Για το Music Festival,

Φαν Βαλ Νουέβο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ:

Flashback - Pearl Jam, Vitalogy

To 1994 η παγκόσμια ροκ κοινότητα σοκάρεται από την αυτοκτονία του Kurt, οι φίλοι του στο Seattle θρηνούν περισσότερο από όλους, η παντοδυναμία του grunge φθίνει και τα μεγάλα ονόματα βρίσκονται σε πο...

Rare Flowers Δικτυοφώνου, Veio

Μια από τις πραγματικά εξαιρετικές νέες μπάντες που άκουσα τελευταία είναι οι Veio τους οποίους και ανακάλυψα εντελώς τυχαία από την διασκευή τους σε τραγούδι των Filter. Oι Veio λοιπόν έχουν όλα εκε...

Λίγο πριν σβήσει η φλόγα..25 χρόνια, από το σκοτεινότερο album των Alice in Chains

Πότε πέρασαν  25 χρόνια....θυμάμαι τον ξάδερφο μου  Δημήτρη να κατεβαίνει Αθήνα και να μου λέει θα σου φέρω εγώ το cd, είχαμε μιλήσει τηλεφωνικά και μου  έχει  αναφέρει για ένα τρα...

Οι Tea Party και το μαγικό Τρίπτυχο..

Τους Tea Party τους είχα αγαπήσει πολύ πριν το Triptych, ο Jeff Martin ήταν ήδη ένα από τα μουσικά μου ινδάλματα, δεν θυμάμαι ακριβώς πότε και ποιο μήνα είδα για πρώτη φορά το video του Messanger, πιθ...

an interview with Grunge icon Gary Lee Conner (Screaming Trees)

Welcome to Music Festival.gr. Your musical journey and trajectory is simply great. What s the story behind the demise of the Screaming Trees, everyone thought that Dust will open new roads for the ban...
ΣΧΟΛΙΑ:Διαβάστηκαν περισσότερο αυτόν τον μήνα