Συνέντευξη με τους Sense Of Fear

Συνέντευξη με τους Sense Of Fear

Οι Sense Of Fear είναι ένα Heavy Metal συγκρότημα με καταγωγή και έδρα την Κοζάνη. Ξεκίνησαν το 1998 με άλλο όνομα(Holy Prophecy) και συνέχισαν ως Sense Of Fear το 1999, μετά από πολλά χρόνια ζωής κατάφεραν τον Απρίλιο του 2018 να κυκλοφορήσουν το πρώτο τους πόνημα με τίτλο "As The Ages, Passing By....". 

Στην διάρκεια της προώθησης του πρώτου ολοκληρωμένου δίσκου, για λογαριασμό της μπάντας ο κιθαρίστας και ιδρυτικό μέλος των Sense Of Fear Ιωάννης Κικής, μίλησε στο Music Festival και απάντησε στις ερωτήσεις του Φαν Βαλ Νουέβο με θέμα την παρθενική τους δουλειά,τα μελλοντικά πλάνα της μπάντας, για τις εμπειρίες τους και για τα 20 χρόνια ζωής τους. 


Music Festival: Ιωάννη καλησπέρα και καλώς ήρθες στο Music Festival εύχομαι να είστε όλοι καλά... Αυτήν την περίοδο ποίες είναι οι ασχολίες των Sense Of Fear?

 

 

Ιωάννης Κικής: Καλησπέρα και ευχαριστούμε πολύ το Music Festival για την φιλοξενεία. Αυτήν την στιγμή κάνουμε προπαραγωγή του δεύτερου δίσκου μας και σχεδιάζουμε αρκετά shows για την προώθηση του ντεπούτου μας.

 

 

Music Festival: Πάει ένας χρόνος και λίγο παραπάνω από 3 μήνες που κυκλοφόρησε το πρώτο σας πόνημα με τίτλο «As The Ages Passing By», ομολογώ πως αυτός ο τίτλος μου έφερε στο μυαλό τον 1ο Δίσκο των Megadeth (Killing Is My Business...And Business Is Good), θα ήθελα να μιλήσουμε λίγο για τον τίτλο που δώσατε πως προέκυψε;

 

 

Ιωάννης Κικής: Χαχαχα. Μπορώ να πω ότι έχεις ένα δίκιο σε αυτό. Το ομώνυμο τραγούδι συμπληρώνει το δεύτερο μισό που όλο μαζί είναι “As The Ages Passing, Time still Runs Against Us”, αλλά ο λόγος που δεν ήθελα να μπει και σαν τίτλος στο εξώφυλλο είναι για να μπορεί ο κάθε ένας να το συμπληρώνει με τον δικό του τρόπο. Έχει να κάνει με την αρχή της ανθρωπότητας και στο ότι σε κάθε βήμα που έκανε ο άνθρωπος σε όλη την πορεία της ιστορίας μας δημιουργεί όλο και περισσότερους τρόπους για την καταστροφή του.

 

 

Music Festival: Πάντως πολλές επιρροές πρόσεξα στο δίσκο σας.... Από φωνητικά Eric Adams μέχρι και σε πιο επικοντουμάτα η σε πιο Progressive η και σε πιο Heavy Metal, κάτι που το πρόσεξα έντονα στο Black Hole για παράδειγμα..... Πως θα χαρακτηρίζατε το είδος που παίζετε σαν Sense Of Fear?

 

 

Ιωάννης Κικής: Έχουμε μια μίξη από Heavy, Power και Thrash metal αλλά εμείς το λέμε Dark/Aggressive metal. Φυσικά και οι επιρροές είναι αρκετές μιας και αυτά που ακούμε από μικροί μας επηρέασαν στο να δημιουργήσουμε την μπάντα.

 

 

Music Festival: Υποθέτω πως τον τελευταίο χρόνο ασχολείστε κυρίως με την προώθηση του Άλμπουμ, ποία είναι η ανταπόκριση του «As The Ages Passing By» μέχρι στιγμής από τον κόσμο της Metal κοινότητας;

 

Ιωάννης Κικής: Είμαστε πάρα πολύ ικανοποιημένοι με το πως δέχτηκε ο κόσμος τον πρώτο μας δίσκο. Έχω ακούσει για όλα τα κομμάτια με λεπτομέρειες και αυτό με χαροποιεί πολύ γιατί όχι μόνο τον άκουσαν αλλά του δώσανε πολύ μεγάλη προσοχή και μουσικά αλλά και στιχουργικά.

 

Music Festival: Πάνε 20 χρόνια ζωής που μετράτε σαν συγκρότημα.... Για την ακρίβεια 21 χρόνια πως και κράτησε τόσο καιρό η αναμονή για την κυκλοφορία;

 

Ιωάννης Κικής: Είχαμε αρκετές αλλαγές στο line up μας, σίγουρα ξέρεις ότι είναι δύσκολο να βρεις τα κατάλληλα άτομα να έχουν τον ίδιο σκοπό και την ίδια όρεξη με σένα σήμερα, υπήρχαν και κάποια κενά χρονικά σημεία σε όλους μας, πιστεύω να ισχύει σε μας το κάλιο αργά παρά ποτέ.

 

 

Music Festival: Μετά από 20 χρόνια καριέρας του συγκροτήματος, τι έχετε να θυμάστε απ'όλο αυτό που ζήσατε μέχρι σήμερα, τι σας έμεινε απ'όλο αυτό;

 

 

Ιωάννης Κικής: Πολύ ωραίες στιγμές , δύσκολες στιγμές αλλά κατά βάση σημαντικές εμπειρίες που θα μας βοηθήσουν να συνεχίσουμε δυναμικά την πορεία μας.

 

 

Music Festival: Για την προώθηση του «As The Ages Passing By...» θα πραγματοποιηθεί κάποια περιοδεία στο μέλλον;

 

Ιωάννης Κικής: Έχουμε πολλά σχέδια και πολλές συζητήσεις. Αυτό που θέλουμε είναι από Oκτώβριο να κάνουμε αρκετά shows σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού όπως και να έχουμε κάποιες καλές συνεργασίες με σημαντικά ονόματα του χώρου.

 

 

Music Festival: Η γνώμη σας για την Underground Ελληνική σκηνή ποία είναι στην τωρινή εποχή;

 

 

Ιωάννης Κικής: Πιο δυνατή από ποτέ. Σήμερα η Ελληνική σκηνή έχει να δώσει πάρα πολλά που αγγίζουν σε επίπεδο μπαντών του εξωτερικού άνετα. Πρέπει να νιώθουμε υπερήφανοι για τα δεδομένα της σήμερα.

 

 

Music Festival: Υπάρχουν κάποια άλλα σχέδια για το μέλλον των Sense Of Fear?

 

Ιωάννης Κικής: Θέλουμε να τελειώσουμε τον δεύτερο μας δίσκο και να τον παρουσιάσουμε στον κόσμο γιατί έχουμε τόσα πολλά να πούμε ακόμα και να μοιραστούμε με όλους αυτούς που γουστάρουν την μουσική μας.

 

 

Music Festival: Παιδιά σας ευχαριστούμε πάρα πολύ για τον χρόνο σας, εύχομαι να γίνει καλοτάξιδο το πρώτο σας άλμπουμ, να πάνε όλα καλά και καλύτερα και φυσικά θα χαρούμε πολύ να σας δούμε και στα θρακιώτικα εδάφη... Ο τελευταίος λόγος για το κλείσιμο της συνέντευξης και για τον δίσκο σας ανήκει σε εσάς.

 

Ιωάννης Κικής: Εμείς ευχαριστούμε για την φιλοξενία. Είναι κάτι που το θέλουμε πολύ να έρθουμε στα μέρη σας. Ελπίζω ο κάθε ένας που μας ακούει για πρώτη φορά να βρίσκει αυτό που θα τον κάνει να μας γουστάρει και να θέλει από μας ακόμα περισσότερα. Stay Metal!!!

 

 

Για το Music Festival,

Φαν Βαλ Νουέβο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ:

Flashback - Pearl Jam, Vitalogy

To 1994 η παγκόσμια ροκ κοινότητα σοκάρεται από την αυτοκτονία του Kurt, οι φίλοι του στο Seattle θρηνούν περισσότερο από όλους, η παντοδυναμία του grunge φθίνει και τα μεγάλα ονόματα βρίσκονται σε πο...

Rare Flowers Δικτυοφώνου, Veio

Μια από τις πραγματικά εξαιρετικές νέες μπάντες που άκουσα τελευταία είναι οι Veio τους οποίους και ανακάλυψα εντελώς τυχαία από την διασκευή τους σε τραγούδι των Filter. Oι Veio λοιπόν έχουν όλα εκε...

Λίγο πριν σβήσει η φλόγα..25 χρόνια, από το σκοτεινότερο album των Alice in Chains

Πότε πέρασαν  25 χρόνια....θυμάμαι τον ξάδερφο μου  Δημήτρη να κατεβαίνει Αθήνα και να μου λέει θα σου φέρω εγώ το cd, είχαμε μιλήσει τηλεφωνικά και μου  έχει  αναφέρει για ένα τρα...

Οι Tea Party και το μαγικό Τρίπτυχο..

Τους Tea Party τους είχα αγαπήσει πολύ πριν το Triptych, ο Jeff Martin ήταν ήδη ένα από τα μουσικά μου ινδάλματα, δεν θυμάμαι ακριβώς πότε και ποιο μήνα είδα για πρώτη φορά το video του Messanger, πιθ...

an interview with Grunge icon Gary Lee Conner (Screaming Trees)

Welcome to Music Festival.gr. Your musical journey and trajectory is simply great. What s the story behind the demise of the Screaming Trees, everyone thought that Dust will open new roads for the ban...
ΣΧΟΛΙΑ:Διαβάστηκαν περισσότερο αυτόν τον μήνα