Συνέντευξη με τους Enterfire

Συνέντευξη με τους Enterfire

Οι Enterfire είναι ένα Melodic Thrash/Power Metal συγκρότημα το οποίο δημιουργήθηκε στην Αγγλία από τον τραγουδιστή και κιθαρίστα Niki B. ο οποίος μίλησε εκ μέρους της μπάντας για την εμπειρία τους στην Ρουμανία ανοίγοντας τους Bullet For My Valentine, τον πρώτο τους δίσκο με τίτλο "Slave Of Time" και για τα μελλοντικά σχέδια του συγκροτήματος.

 

Music Festival: Νίκ καλησπέρα, καλώς ήρθες στο Music Festival. Λοιπόν , κάνε μας μία εισαγωγή όσον αφορά την ίδρυση των Enterfire.

 

Niki: Καλησπέρα οι Enterfire δημιουργήθηκαν το 2017 και είναι το όραμα του Niki B, το δικό μου όραμα στην ουσία. Εφόσον είχα ήδη ξεκινήσει τη σύνθεση του album slave of time, ξεκίνησα να ψάχνω επίσης για τα σωστά άτομα που θα μπορέσουν να φέρουν τον σωστό ήχο που είχα στο μυαλο μου, στο stage. Μετά από πολύ ψάξιμο και άπειρες auditions είχα επιτέλους το line up έτοιμο για το πρώτο μας show που έγινε στις  15 Μαρτίου 2018.
Μετά από αυτό το show ξεκίνησαν και οι πρώτες επαφές για διάφορα fests, clubs και venues στο Uk. Μέχρι στιγμής έχουμε κάνει πάνω από 25 shows, όπου ένα από αυτά είναι και το support στους Bullet for my Valentine στο Βουκουρέστι.

 

Music Festival: Αν δεν κάνω λάθος μετράτε σχεδόν 2 χρόνια ζωής, παρόλα αυτά καταφέρατε σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα να πραγματοποιήσετε αρκετές συναυλίες στην Αγγλία…. Πως αισθάνεστε για όλη αυτήν την μέχρι στιγμής επιτυχία;

 

Niki: Το πρώτο χρόνο ήμουν μόνος μου στην μπάντα γιατί έγραφα το υλικό για το album, οπότε σαν σχήμα είμαστε πλέον ένα χρόνο και κάτι… Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος μέχρι στιγμής και όλα όσα είχα στο μυαλό μου έχουν γίνει πραγματικότητα. Όπως και τα υπόλοιπα παιδιά από την μπάντα.
Δουλεύω πάρα πολλές ώρες πίσω από αυτό που φαίνεται για το marketing και το management, αλλά είναι κάτι που αξίζει και τα συναισθήματα δεν περιγράφονται με λόγια. Όταν αφιερώνεις τόσες ώρες της ημέρας και όλα πάνε προς το  καλύτερο, τότε ναι αξίζει και είναι απίστευτο συναίσθημα.  Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους μας ακολουθούν...
Thank you for the support! We could not have done this without you… 

 

Music Festival: το 75% της μπάντας αποτελείται από Έλληνες μουσικούς, έχετε ως έδρα το Λονδίνο….Πως προέκυψε να έχετε ως έδρα την Αγγλία και όχι ας πούμε την καταγωγή σας δηλαδή την Ελλάδα;

 

Niki: Έφυγα από την Ελλάδα με το που τελείωσα την τρίτη λυκείου, για να σπουδάσω μουσική στο Λονδίνο. Είχα αυτό που λέμε “VISION” να μετακομίσω σε μια πόλη που η μουσική θριαμβεύει και που υπάρχουν πολλές ευκαιρίες στην metal σκηνή. Ήθελα να δημιουργήσω τη δικιά μου μπάντα και πίστευα ότι στο Λονδίνο θα ήταν πιο προσβάσιμες ευκαιρίες ως προς την επιτυχία.

 

Music Festival: Πιστεύετε ότι σε αυτό έχει παίξει ρόλο η στάση της Ελληνικής κοινότητας απέναντι στις Ελληνικές μπάντες; Θέλω να πω ότι βλέπω πολύ κόσμο που λέει ότι “ααα στηρίζουμε Ελληνική σκηνή” αλλά δυστυχώς οι περισσότεροι τουλάχιστον μένουν μόνο στα λόγια, αυτό βέβαια είναι κάτι καθαρά υποκειμενικό έχοντας ως βάση την ελεύθερη βούληση της μουσικής.

 

Niki: Αυτή είναι μια πάρα πολύ δύσκολη ερώτηση. Πάρα πολλοί είναι αυτοί που βοηθούν όντως και πάρα πολλοί αυτοί που μένουν στα λόγια. Αλλά αυτό δεν είναι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε όλο το κόσμο. Η Ελλάδα όντως υποστηρίζει τη metal μουσική και σκηνή και εμείς έχουμε ακούσει τα καλύτερα. Ο κόσμος θέλει να βοηθήσει την μπάντα μας και αρκετοί  που όπως είπαμε μένουν εκεί.

 

 

Music Festival: Νίκ…..Είσαι ένας άνθρωπος με καταγωγή από την αγαπημένη Θάσο αν δεν κάνω λάθος……Στο παρελθόν έκανες καθόλου προσπάθειες έτσι ώστε να φτιάξεις κάνα αξιόλογο σχήμα;

 

Niki: Από 7 χρονών έπαιζα κιθάρα και από 12 είχα το πρώτο σχήμα, που ήμουν εκεί ως lead guitar… Μετά από κάποια χρόνια έκανα άλλο ένα σχήμα όπου και έμεινε μέχρι που έφυγα από την Ελλάδα στα 18. Δυστυχώς από όσο ξέρω δεν συνέχισαν λόγω σπουδών και οι περισσότεροι βέβαια δεν έμειναν στην Ελλάδα.

 

Music Festival: Τώρα θα έρθω στο 2018, στο έτος που κυκλοφόρησε ο πρώτος σας ολοκληρωμένος δίσκος με τίτλος “Slave Of Time”… Πες μας δύο λόγια για την συγκεκριμένη κυκλοφορία.

 

Niki: Το album όπως φαίνεται και από τον τίτλο, έχει ως βασικό του θέμα τον χρόνο… από το πως κυλάει και πως εμεί σαν άνθρωποι δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι για να τον σταματήσουμε. .

Όλοι προσπαθούμε να κερδίσουμε χρόνο και ξέρουμε όμως ότι η στιγμή που θα συμπληρωθεί η άμμος μέσα στην κλεψύδρα, όλα τα έχουν τελειώσει. Αυτό μας φρικάρει γενικά και όλα τα προβλήματα της σημερινής εποχής δεν βοηθούν. Ο κόσμος έχει χάσει πλέον το νόημα της ζωής και έχει χαθεί ο δρόμος.
Μέσα από το δίσκο προσπάθησα να δημιουργήσω ένα άκουσμα λίγο διαφορετικό, μπερδεύοντας το thrash με λίγο power metal, σβήνοντας  με μερικά odd μετρήματα της progressive metal. Τα φωνητικά προσπαθώ να είναι καθαρά σε κάποια σημεία προσθέτοντας και κάποια brutal. Ήθελα το album να μην είναι κατά βάση κουραστικό και για αυτό υπάρχουν κομμάτια μέσα που είναι πιο aggresive από άλλα… όμως υπάρχουν και τα πιο χαλαρά κομμάτια για να δώσει ένα διάλειμμα στον ακροατή.

 

Music Festival: Πως ανταποκρίνεται το κοινό προς το “Slave Of Time”; Υποθέτω αυτή η κυκλοφορία ήταν και ένα ρίσκο που πήρατε εφόσον συμπληρώθηκε 1 χρόνος μετά την ίδρυση σας.

 

Niki: Ο κόσμος μας έδωσε ένα πάρα πολύ θετικό feedback. Οι περισσότεροι κατάλαβαν το νόημα του δίσκου και τους άρεσε πως το κάθε κομμάτι ήταν διαφορετικό από το άλλο… δεν έμενε το ίδιο ύφος των κομματιών από την αρχή μέχρι το τέλος. Η ανταπόκριση ήταν τρομερή και θέλω να τους ευχαριστήσω όλους για τον χρόνο που αφιέρωσαν στον δίσκο μας.

 

Music Festival: Slave Of Time….Ένας τίτλος αρκετά φιλοσοφημένος και θα έλεγα ψαγμένος πως το εμπνευστήκατε;

 

Niki: Είχα περάσει μια φάση της ζωής μου που έβλεπα τα χρόνια να περνούν πολύ γρήγορα παρόλο που ήμουν μόνο είκοσι. Είχα τελειώσει τα πανεπιστημιακά μου χρόνια και ήταν η ώρα να ανταποκριθώ στην αληθινή ζωή, την καθημερινότητα. Το ρολόι πάντα έδινε έμπνευση… πως όλα τα γρανάζια δούλευαν μαζί για να μας δώσουν αυτό που εμείς λέμε TIME. Ο χρόνος δεν σταματάει ποτέ…  ο χρόνος περνάει και δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι για να πάμε πίσω ή να σταματήσει.
Πρέπει να εκτιμούμε το κάθε δευτερόλεπτο που ζούμε.
Όλοι αγχωνόμαστε για την ώρα, τι ώρα θα πάμε για δουλειά, για καφέ, για ότι κάνουμε… όλοι είμαστε slaves of time...TIME WILL ALWAYS BE THERE TICKING AWAY AND THERE IS NOTHING WE CAN DO TO STOP IT. Έτσι ένα βράδυ που καθόμουν και άκουγα ένα riff που είχα γράψει (το intro από το song “Slave of time”) είπα στον εαυτό μου πως αυτό το album θα έχει το όνομα SLAVE OF TIME

 

Music Festival: Στις 8 Απριλίου Μοιραστήκατε την σκηνή μαζί με τους Ουαλούς Core Βετεράνους Bullet For My Valentine στην Ρουμανία…Πείτε μας δύο λόγια για αυτήν την εμφάνιση σας… Πως αισθάνεστε; Σίγουρα είναι μία ξεχωριστή στιγμή για εσάς σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα.

 

Niki: Μόλις μάθαμε ότι είμαστε το main support στους BFMV είχαμε φρικάρει! Δεν ξέραμε πως να το γιορτάσουμε (γέλια). Ήταν μια εμπειρία που μας έχει μείνει και θα μας μείνει για πάντα. Για μια μπάντα που κάνει live μόνο έναν χρόνο και ξαφνικά να ανοίξει μια από τις μεγαλύτερες μπάντες του κόσμου; Το συναίσθημα δεν περιγράφεται… προσωπικά οι Bullet for my valentine είναι μέσα από τις  3 αγαπημένες μου μπάντες και ήταν τρομερή τιμή να ανοίξουμε την συναυλία τους και στο τέλος να παρτάρουμε όλοι μαζί. Όλοι είμαστε απίστευτα ενθουσιασμένοι και καταλήξαμε να το γιορτάσουμε στο studio με μπύρες και πάρα πολύ προετοιμασία, έτσι ώστε να φτιάξουμε το show που θα είναι το ιδανικό για τα δεδομένα μιας μεγάλης συναυλίας.

 

Music Festival: Ο κόσμος που παρευρέθηκε τι περίμενε από εσάς επί σκηνής;

 

Niki: Ο κόσμος δεν περίμενε πολλά από εμάς… όμως όταν πάνω στη σκηνή κατάλαβαν ότι κάτι μεγάλο έρχεται και το απίστευτο ήταν πως ξεκίνησε με την μία mosh pit, από το πρώτο λεπτό! Ακόμα ακούω την αρένα να φωνάζει και να παρτάρει μαζί μας… Η ανταπόκριση ήταν φοβερή και δεν περιμέναμε τόσο θερμό καλωσόρισμα. Είδαμε τρομερά σχόλια στα social media και το VIBE των ακροατών ήταν γεμάτο ενέργεια, όπως με τον ίδιο τρόπο μας την έδωσαν και στην σκηνή πάνω που ήταν full 1000% ενέργεια!!! Σύντομα θα ανέβουν video από το live… με λίγα λόγια ΕΓΙΝΕ ΠΑΝΙΚΟΣ!!! 

 

Music Festival: Έχετε κάνει πολύ μεγάλα βήματα όσον αφορά το Merchandise σας…Κούπες, μπλουζάκια κτλ. Πως αισθάνεστε για όλο αυτό το Merch?

 

Niki: Το merch πάει πάρα πολύ καλά… έχω αφιερώσει πολύ χρόνο στο design του merch, διότι ο ακροατής θέλει ένα ενθύμιο να πάρει σπίτι του/της.  Θέλω πάντα να έχει ο ακροατής το καλύτερο αποτέλεσμα και τα χρήματα που δίνει για το merch μας και να είναι προσιτό οικονομικά 1000%. Επίσης θέλω να έχει επιλογή…  για αυτό και υπάρχει ποικιλία στα μπλουζάκια στις κούπες και σε ότι υπάρχει.

 

Music Festival: Τέλος θα ήθελα να ρωτήσω, υπάρχει κάποια περίπτωση να μας επισκεφθείτε στην χώρα μας η να κάνετε κάποια περιοδεία στην Ευρώπη;

 

Niki: Εννοείτε! Η Ελλάδα είναι μέσα στα σχέδια μας για την ευρωπαϊκή περιοδεία που θα κάνουμε και το προγραμματίζουμε κάποια στιγμή μετά το καλοκαίρι, αλλά δεν ξέρουμε ακόμα λεπτομέρειες. Υπάρχει πιθανότητα να σας επισκεφτούμε νωρίτερα για ένα δύο shows.

 

Music Festival: Ποια είναι τα μελλοντικά σχέδια των Enterfire?

 

Niki: Το δεύτερο full length album είναι στο φούρνο και ετοιμάζεται! Επίσης θα ανεβάσουμε ακόμα ένα video clip πριν βγει το δεύτερο album, έτσι ώστε να κλείσει ο κύκλος του album slave of time

Μια ευρωπαϊκή περιοδεία θα γίνει μετά το καλοκαίρι όπως ανέφερα, όπως και μια στην Αγγλία.

Μεγάλα πράγματα βράζουν για τους ENTERFIRE και ανυπομονούμε να τα μοιραστούμε μαζί σας όταν γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις.

 

Music Festival: Νίκ σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τον χρόνο σου, χαρά μας που κουβεντιάσαμε και θα χαρώ πάρα πολύ αν γνωριστούμε και από κοντά. Ο τελευταίος λόγος ανήκει σε εσένα.

 

Niki: Ευχαριστώ πάρα πολύ επίσης και ελπίζω να βρεθούμε από κοντά σύντομα. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω όλους όσους μας υποστηρίζουν και θέλω να ξέρουν ότι χωρίς τους FANS μια μπάντα δεν είναι τίποτα !
 
Thank you so much and don’t forget...STAY METAL!!!
Niki B.

 

Για το Music Festival,

Φαν Βαλ Νουέβο

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ:

Flashback - Pearl Jam, Vitalogy

To 1994 η παγκόσμια ροκ κοινότητα σοκάρεται από την αυτοκτονία του Kurt, οι φίλοι του στο Seattle θρηνούν περισσότερο από όλους, η παντοδυναμία του grunge φθίνει και τα μεγάλα ονόματα βρίσκονται σε πο...

Rare Flowers Δικτυοφώνου, Veio

Μια από τις πραγματικά εξαιρετικές νέες μπάντες που άκουσα τελευταία είναι οι Veio τους οποίους και ανακάλυψα εντελώς τυχαία από την διασκευή τους σε τραγούδι των Filter. Oι Veio λοιπόν έχουν όλα εκε...

Λίγο πριν σβήσει η φλόγα..25 χρόνια, από το σκοτεινότερο album των Alice in Chains

Πότε πέρασαν  25 χρόνια....θυμάμαι τον ξάδερφο μου  Δημήτρη να κατεβαίνει Αθήνα και να μου λέει θα σου φέρω εγώ το cd, είχαμε μιλήσει τηλεφωνικά και μου  έχει  αναφέρει για ένα τρα...

Οι Tea Party και το μαγικό Τρίπτυχο..

Τους Tea Party τους είχα αγαπήσει πολύ πριν το Triptych, ο Jeff Martin ήταν ήδη ένα από τα μουσικά μου ινδάλματα, δεν θυμάμαι ακριβώς πότε και ποιο μήνα είδα για πρώτη φορά το video του Messanger, πιθ...

an interview with Grunge icon Gary Lee Conner (Screaming Trees)

Welcome to Music Festival.gr. Your musical journey and trajectory is simply great. What s the story behind the demise of the Screaming Trees, everyone thought that Dust will open new roads for the ban...
ΣΧΟΛΙΑ:Διαβάστηκαν περισσότερο αυτόν τον μήνα