The Elysian FIelds - New World Misanthropia

The Elysian FIelds - New World Misanthropia

“Η κάθε πίστη είναι ένας ολοφάνερος εγωισμός και μία μισανθρωπία σκεπασμένη”

 

Έχω πει επανειλημμένες φορές πως η Ελληνική σκηνή έχει αδικηθεί και το Ελληνικό κοινό είναι κακομαθημένο προς τα καινούργια ακούσματα… Πολύ κόσμο βλέπω να λέει ότι ο ακραίος ήχος δεν αξίζει και παραμένει χωρίς συνοχή μία απλή ανάμνηση. Έλα όμως που δεν είναι έτσι, αυτό το διδάσκει μία από τις πιο παλιές μπάντες της Underground Ελληνικής Metal Σκηνής.

Νέα Μισανθρωπία Στον Κόσμο…Άραγε επικρατεί η σκοτεινή μεριά του ανθρώπου η μήπως η μάζα έχει καταντήσει να πράττει μίσος επί το έργο κάποιου ανώτερου; Σκεφτείτε λίγο τον τίτλο του δίσκου και δώστε βάση στην σημερινή μας εποχή… Αυτό που θέλω να πω είναι πως προσπαθεί (θα πω) ο ποιητής να δείξει την οργή και την θλίψη που κυριαρχεί μέσα στην ψυχή ενός ανθρώπου στην  εποχή μας. 

Αυτό νομίζω είναι κάτι που φαίνεται και μουσικά τέλος πάντων ας μην τα πολυλογώ… Όλα ξεκινάνε με το προσωπικό αγαπημένο μου από τον συνολικά 5ο ολοκληρωμένο τους δίσκο με τίτλο “New World Misanthropia” και το κομμάτι Chaoskrator το οποίο έχει μία μίξη μεταξύ θεατρικού αλλά και πιο σκοτεινού θα έλεγα χαρακτήρα ο οποίος παντρεύει εξαιρετικά την οργή των Growl φωνητικών με τις ενορχηστρώσεις.  Την συνέχεια δίνει το επίσης αγαπημένο The Clavis Magna Doctrine και κάπου Εδώ θα αναφερθώ σε ένα σημείο που μου έφερε στο μυαλό το Conjuring the Dead Των Belphegor σε θέμα ηχοχρώματος αλλά με κάποιες παραλλαγές δικές τους….. Άψογες παρτιτούρες ,τρομερά συμφωνικά και μελωδίες που σε αφήνουν με το στόμα ανοιχτό.

Όλο το Άλμπουμ σε αφήνει με κομμένη την ανάσα, με ξεβιδωμένο τον σβέρκο και με μία απόλαυση ηδονής, λαϊκιστί γλυκός πόνος σε αυτά τα 46 λεπτά που είναι υπεραρκετά για να φτιάξουν μία σκοτεινή ατμόσφαιρα που σε κάνει να έχεις τάσεις να ανάψεις κεριά και να απολαμβάνεις τον ήχο τους.

Είναι από τις λίγες φορές που θα πω πως αυτό το φρικιαστικό αποτέλεσμα το πέτυχαν και μάλιστα με επιτυχία. Οι ενορχηστρώσεις με κάνουν να νιώθω ότι παρακολουθώ παράσταση στο Γκράν Γκινιόλ του Παρισίου ενώ ταυτόχρονα συνοδεύονται από τα πολύ κοφτερά ρίφς της κιθάρας και τα ντραμς που είναι εντυπωσιακά. Δεν ξέρω αν είναι Drum Machine η όχι αλλά τα Drums βρίσκονται σε ένα αρκετά άξιο επίπεδο. 

Έχω μία ένσταση, βασικά δύο η πρώτη είναι η μονοτονία που επικρατεί στο μοτίβο της σύνθεσης και η δεύτερη στις επαναλήψεις των συμφωνικών ήχων οι οποίοι ενώ είναι άψογοι επαναλαμβάνονται πολλάκις. 

Εν πάση περιπτώσει το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό, με μία εξαιρετική ηχογράφηση όπως και παραγωγή από πίσω αλλά οφείλω να αναφέρω επίσης ότι περίμενα πολύ περισσότερα πράγματα, υπάρχουν όμως τα περιθώρια να βελτιωθούν!

Το εξώφυλλο δίνει στον ακροατή τον προβληματισμό, ότι δεν πρέπει να υποταχθεί στην εξουσία και την μάζα αλλά να’ναι αυτός που είναι. Παρακινεί τον ακροατή έτσι ώστε να ανταποκριθεί εις το άκουσμα του νέου δίσκου των Αθηναίων Black/Death Metallers. 

Το δίδυμο  έκανε εξαιρετική δουλειά αλλά θέλει περισσότερη προσπάθεια γιατί μπορούν και προφανώς αυτό που επικροτώ ιδιαίτερα είναι την πρόθεση τους για πειραματισμό σε καινούργια αλλά και σε πιο Extreme ήχους ΕΥΓΕ!

 

Για το Music Festival,

Φαν Βαλ Νουέβο

80%
MUSIC FESTIVAL
10
20
30
40
50
60
70
80
90
100
ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ:

Βιβλίο, Mark Lanegan - Sing Backwards and Weep

To Sing Backwards and Weep είναι το ροκ βιβλίο της δεκαετίας..’όχι επειδή το έγραψε ο αγαπημένος Mark Lanegan αλλά επειδή είναι τόσο ωμό, κυνικό και ειλικρινές που σπάει κόκαλα. Αν κάποιος είχε στα χέ...

Flashback, Kyuss - Sky Valley

Οι Kyuss είναι μεγάλη υπόθεση, θυμάμαι να διαβάζω το όνομα και τις διθυραμβικές κριτικές στα περιοδικά της εποχής χωρίς καν να τους έχω ακούσει, ο πρώτος δίσκος που έπεσε στα χέρια μου ήταν το Blues F...

Katatonia - City Burials

Οι Katatonia είναι μια εξαιρετική περίπτωση ποιοτικά, συνεπείς σε ότι κάνουν ηχητικά εδώ και πολλά χρόνια. Φλερτάρουν με την ψυχεδέλεια των Tool και τις ατμόσφαιρες της πατρίδας τους.Σουηδοί γαρ είναι...

Rare Flowers Δικτυοφώνου, Headswim

Headswim μια παλιά κυριολεκτικά ιστορία, συγκρότημα που έμαθα από τον φίλο μου το Βασίλη που σπούδαζε εκείνη την περίοδο στην Αγγλία. Το Gone to pot με την απίστευτη refrain – ια με κέρδισε άμεσα. Οι ...

Monster Magnet - Powetrip, 22 years Spacelords

https://amzn.to/2JSd7mQ Είναι πολύ όμορφο να γυρνάς πίσω σε εποχές που ήταν σχετικά ανώδυνες εσωτερικά και εξωτερικά πόσο μάλλον δύο δεκαετίες πίσω, εκεί λοιπόν ανακαλύπτεις αναμνήσεις και μουσικές πο...
ΣΧΟΛΙΑ: