The Elysian FIelds - New World Misanthropia

The Elysian FIelds - New World Misanthropia

“Η κάθε πίστη είναι ένας ολοφάνερος εγωισμός και μία μισανθρωπία σκεπασμένη”

 

Έχω πει επανειλημμένες φορές πως η Ελληνική σκηνή έχει αδικηθεί και το Ελληνικό κοινό είναι κακομαθημένο προς τα καινούργια ακούσματα… Πολύ κόσμο βλέπω να λέει ότι ο ακραίος ήχος δεν αξίζει και παραμένει χωρίς συνοχή μία απλή ανάμνηση. Έλα όμως που δεν είναι έτσι, αυτό το διδάσκει μία από τις πιο παλιές μπάντες της Underground Ελληνικής Metal Σκηνής.

Νέα Μισανθρωπία Στον Κόσμο…Άραγε επικρατεί η σκοτεινή μεριά του ανθρώπου η μήπως η μάζα έχει καταντήσει να πράττει μίσος επί το έργο κάποιου ανώτερου; Σκεφτείτε λίγο τον τίτλο του δίσκου και δώστε βάση στην σημερινή μας εποχή… Αυτό που θέλω να πω είναι πως προσπαθεί (θα πω) ο ποιητής να δείξει την οργή και την θλίψη που κυριαρχεί μέσα στην ψυχή ενός ανθρώπου στην  εποχή μας. 

Αυτό νομίζω είναι κάτι που φαίνεται και μουσικά τέλος πάντων ας μην τα πολυλογώ… Όλα ξεκινάνε με το προσωπικό αγαπημένο μου από τον συνολικά 5ο ολοκληρωμένο τους δίσκο με τίτλο “New World Misanthropia” και το κομμάτι Chaoskrator το οποίο έχει μία μίξη μεταξύ θεατρικού αλλά και πιο σκοτεινού θα έλεγα χαρακτήρα ο οποίος παντρεύει εξαιρετικά την οργή των Growl φωνητικών με τις ενορχηστρώσεις.  Την συνέχεια δίνει το επίσης αγαπημένο The Clavis Magna Doctrine και κάπου Εδώ θα αναφερθώ σε ένα σημείο που μου έφερε στο μυαλό το Conjuring the Dead Των Belphegor σε θέμα ηχοχρώματος αλλά με κάποιες παραλλαγές δικές τους….. Άψογες παρτιτούρες ,τρομερά συμφωνικά και μελωδίες που σε αφήνουν με το στόμα ανοιχτό.

Όλο το Άλμπουμ σε αφήνει με κομμένη την ανάσα, με ξεβιδωμένο τον σβέρκο και με μία απόλαυση ηδονής, λαϊκιστί γλυκός πόνος σε αυτά τα 46 λεπτά που είναι υπεραρκετά για να φτιάξουν μία σκοτεινή ατμόσφαιρα που σε κάνει να έχεις τάσεις να ανάψεις κεριά και να απολαμβάνεις τον ήχο τους.

Είναι από τις λίγες φορές που θα πω πως αυτό το φρικιαστικό αποτέλεσμα το πέτυχαν και μάλιστα με επιτυχία. Οι ενορχηστρώσεις με κάνουν να νιώθω ότι παρακολουθώ παράσταση στο Γκράν Γκινιόλ του Παρισίου ενώ ταυτόχρονα συνοδεύονται από τα πολύ κοφτερά ρίφς της κιθάρας και τα ντραμς που είναι εντυπωσιακά. Δεν ξέρω αν είναι Drum Machine η όχι αλλά τα Drums βρίσκονται σε ένα αρκετά άξιο επίπεδο. 

Έχω μία ένσταση, βασικά δύο η πρώτη είναι η μονοτονία που επικρατεί στο μοτίβο της σύνθεσης και η δεύτερη στις επαναλήψεις των συμφωνικών ήχων οι οποίοι ενώ είναι άψογοι επαναλαμβάνονται πολλάκις. 

Εν πάση περιπτώσει το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό, με μία εξαιρετική ηχογράφηση όπως και παραγωγή από πίσω αλλά οφείλω να αναφέρω επίσης ότι περίμενα πολύ περισσότερα πράγματα, υπάρχουν όμως τα περιθώρια να βελτιωθούν!

Το εξώφυλλο δίνει στον ακροατή τον προβληματισμό, ότι δεν πρέπει να υποταχθεί στην εξουσία και την μάζα αλλά να’ναι αυτός που είναι. Παρακινεί τον ακροατή έτσι ώστε να ανταποκριθεί εις το άκουσμα του νέου δίσκου των Αθηναίων Black/Death Metallers. 

Το δίδυμο  έκανε εξαιρετική δουλειά αλλά θέλει περισσότερη προσπάθεια γιατί μπορούν και προφανώς αυτό που επικροτώ ιδιαίτερα είναι την πρόθεση τους για πειραματισμό σε καινούργια αλλά και σε πιο Extreme ήχους ΕΥΓΕ!

 

Για το Music Festival,

Φαν Βαλ Νουέβο

80%
MUSIC FESTIVAL
10
20
30
40
50
60
70
80
90
100
ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ:

LIVE REPORT: Vodka Juniors - Bad Movies - The Answer? @Stage Live Komotini/Υπόγειο Λέσχης Κομοτηναίων (Κομοτηνή,18/4/2019)

Οι Vodka Juniors μετά από περίπου 8 χρόνια επέστρεψαν πίσω στην Κομοτηνή αλλά αυτήν την φορά παίζοντας στο Υπόγειο της Λέσχης Κομοτηναίων έχοντας στο πλευρό τους, τους Θεσσαλονικείς Bad Movies σε μία ...

Συνέντευξη με τους Mortal Torment

Μετά από αρκετά χρόνια επιτυχίας, οι Αθηναίοι Mortal Torment θα παίξουν σε ένα φεστιβαλ στο Σικάγο της Αμερικής και αυτήν την περίοδο προετοιμάζονται για αυτό το πράγμα όπως και δουλεύουν στις ιδέες τ...

Πολιτικής το ανάγνωσμα..αλήθειες και ψέματα, όνειρα και αυταπάτες

Σκέψεις, παρατηρήσεις και ιδεοληψίες για τις εκλογές που έρχονται. 1) Οι εκλογές δεν κερδίζονται από το ιντερνετ. 2) Τα likes δεν φέρνουν ψήφους. Δημιουργούν μόνο εντυπώσεις οι οποίες μπορού...

Συνέντευξη με τη νέα φωνή των C:Real, Κάτια Σαμαντζή

Καλώς όρισες στο Music Festival Κάτια. Δώσε μας ένα μικρό βιογραφικό σου. Πως σου φαίνεται η έως τώρα συνεργασία σου με τους C Real..Ποιοι ήταν οι παιδικοί σου ήρωες.. Αγαπημένες ξένες μπάντες. Ποιε...

Συνέντευξη με τους Lacrimae

Οι Lacrimae είναι μία Progressive/Expernimental Rock Band που ξεκίνησε από την Αθήνα το 2011 και το 2017 κυκλοφόρησε το EP τους με τίτλο "Entropia". Με αφορμή την κυκλοφορία τους,την επερχόμενη δουλει...
ΣΧΟΛΙΑ:Διαβάστηκαν περισσότερο αυτόν τον μήνα