Συνέντευξη με τους Disillusive Play

Συνέντευξη με τους Disillusive Play

Οι Disillusive Play, είναι ένα Αθηναϊκό Progressive Rock συγκρότημα που ξεκίνησε το 2014…. Λίγο καιρό πριν την επικείμενη εμφάνιση στο Ladies Of Metal Festival, μίλησαν στο Music Festival απαντώντας στις ερωτήσεις του Φαν Βαλ Νουέβο με θέμα την πρώτη τους ολοκληρωμένη δουλειά με τίτλο “Open Arms”, την ιστορία της μπάντας, για το Ladies Of Metal Festival και για τα μελλοντικά τους πλάνα.

 

Music Festival: Disillusive Play, καλησπέρα σας και καλώς ήρθατε στο Music Festival… Αυτήν την περίοδο με τι ασχολείστε;

 

Disillusive Play: Καλησπέρα! Συνεχίζουμε βέβαια τα lives σε Ελλάδα και Εξωτερικό και παράλληλα έχουμε αρχίσει να δουλεύουμε το υλικό για τον επόμενο δίσκο.

 

Music Festival: Θα ήθελα να κάνω μία παρένθεση  και να σας γυρίσω πίσω στον χρόνο δημιουργίας των Disillusive Play…Πείτε μας δύο τρία λόγια για το συγκρότημα, πως που και πότε ιδρύθηκε;

 

Disillusive Play: Το γκρουπ σαν ιδέα δικιά μου και του προηγούμενου κιθαρίστα από μια πιο παλιά μπάντα υπήρχε από το 2008, μορφή όμως πήρε ουσιαστικά από το 2014 και μετά. Απλά αρχικά έπρεπε να βρούμε πραγματικά τι μας εκφράζει, αλλά και τα σωστά άτομα έτσι ώστε το αποτέλεσμα να είναι αληθινό κι όχι κάτι κατασκευασμένο. Το κοινό έχει μεγάλη αίσθηση και τα καταλαβαίνει αμέσως αυτά τα πράγματα και δώσαμε μεγάλη βάση σε αυτό.

 

Music Festival: Πριν περίπου 1 χρόνο, έχει που κυκλοφόρησε η πρώτη σας ολοκληρωμένη δουλειά με τίτλο “Open Arms”.. Πείτε μας δύο λόγια για τον συγκεκριμένο δίσκο.

 

Disillusive Play: Συνεχίζοντας την προηγούμενη ερώτηση ουσιαστικά, είναι πραγματικά αυτό που μας εκφράζει την συγκεκριμένη περίοδο. Σίγουρα σαν πρώτος δίσκος ήταν το πιο δύσκολο βήμα και συνθετικά γιατί έπρεπε να βρούμε και τις απαραίτητες ισορροπίες μεταξύ μας, για να είναι κάτι συνολικό. Βέβαια σαν μουσικοί έχουμε αυτό που λένε το μικρόβιο να μην μένουμε στα ίδια οπότε στο μέλλον μπορεί να ακούσετε και αρκετά διαφορετικά πράγματα…

 

Music Festival: πόσο καιρό κράτησε η σύνθεση των κομματιών του “Open Arms

 

Disillusive Play: Περίπου 3 χρόνια από το 2014 και μετά, βέβαια με αρκετά “ψαξίματα” ενδιάμεσα από θέμα ύφους ήχου κλπ.

 

Music Festival: Ποια είναι η θεματολογία των στίχων όσον αφορά τον πρώτο σας δίσκο;

 

Disillusive Play: Οι στίχοι των κομματιών αναφέρονται σε διάφορα θέματα κοινωνικά κυρίως και λιγότερο ερωτικά. Θίγουν προβλήματα που αντιμετωπίζουμε όλοι μας καθημερινά, καταστάσεις που βιώνουμε, το φόβο για το μέλλον, την μοναξιά και την αποξένωση.

 

Music Festival: Ποιο είναι το Feedback που υπάρχει στο “Open Arms”;

 

Disillusive Play: Να σου πω την αλήθεια είμαστε ενθουσιασμένοι από το feedback και από τα media/έντυπα αλλά ακόμα περισσότερο από το κοινό στα live, που νοιώθουμε τον κόσμο  δίπλα μας να το ζει έντονα όπως κι εμείς.

 

Music Festival: Χρησιμοποιείται ένα ιδιαίτερο είδος στην μουσική σας, που είναι βασισμένο σε πιο Hard Rock ρυθμούς με πιο Progressive συνδυασμούς πως προέκυψε αυτό, ήταν κάτι που είχατε εξαρχής στο μυαλό η σας βγήκε έτσι μέσα από το τζαμάρισμα και τις πρόβες που κάνατε;

 

Disillusive Play: Και τα δύο. Είναι βασικές επιρροές για μας και η Metal σκηνή και το Hard Rock αλλά και (ακόμα περισσότερο) η Progressive σκηνή. Στον πρώτο δίσκο είχαμε πιο “δειλές” αν θες αναφορές όπως το λες αλλά στο μέλλον είναι κάτι που θα μπει πιο δυναμικά στο ύφος των τραγουδιών σαν βασικό στοιχείο. Σίγουρα όμως πάντα θα πάμε με κάτι που μας εκφράζει.

 

Music Festival: Στις 30 Μαρτίου θα εμφανιστείτε στο Ladies Of Metal Festival. Πείτε μας δύο λόγια για αυτήν την επικείμενη εμφάνιση σας.

 

Disillusive Play: Γυναικεία υπόθεση καθαρά!! Περιμένουμε με φοβερή προσμονή αυτό το live! Γενικά μας αρέσουν πολύ τα φεστιβάλ, γιατί η μουσική από μόνη της είναι επικοινωνία. Τι καλύτερο να μοιράζεσαι τη σκηνή με τόσο καλές μπάντες!  Όλα τα παιδιά - Meden Agan - Dimlight - Οι Ιταλοί Reasons behind και οι Project Renegade είναι μπάντες με πλούσιο βιογραφικό και θα είναι σίγουρα ένα πολύ εκρηκτικό live!

 

Music Festival: Τι μπορεί να περιμένει ο κόσμος που θα παρευρεθεί στο φεστιβαλ από εσάς επί σκηνής;

 

Disillusive Play: Σε αντίθεση με άλλα live σε αυτό θα παίξουμε καθαρά δικό μας υλικό από τον πρώτο δίσκο. Οπότε θα ακούσετε ένα μεγάλο κομμάτι του δίσκου!

 

Music Festival: Στο μέλλον υπάρχει περίπτωση να πραγματοποιηθεί κάποια περιοδεία όσον αφορά την παρουσίαση του “Open Arms”?

 

Disillusive Play: Δεν αποκλείουμε τίποτα ακόμα και για κάποιο tour με την στενή έννοια του όρου (ακόμα και στον τερματισμό που λένε). Στον δίσκο κάναμε κάποια live επαρχία και συνεχίζουμε και με εξωτερικό - τον Ιούνιο στο Βερολίνο - αλλά θα ακολουθήσουν και άλλα live στην επαρχία, καθώς και κάποια support για να ολοκληρωθεί ο κύκλος αυτού του δίσκου.

 

Music Festival: Υπάρχουν κάποια άλλα σχέδια για το μέλλον των Disillusive Play?

 

Disillusive Play: Σίγουρα κάτι που θέλουμε να κάνουμε ακόμα είναι ένα ακόμα videoclip ή (και) lyric video στα πλαίσια αυτού του δίσκου. Επίσης όπως είπαμε και πριν, έχουμε ξεκινήσει και να δουλεύουμε το νέο υλικό, οπότε σίγουρα καθώς περνάει ο χρόνος θα είμαστε όλο και περισσότερο αφιερωμένοι σε αυτό.

 

Music Festival: Παιδιά σας ευχαριστούμε πάρα πολύ για τον χρόνο σας. Ο Τελευταίος λόγος όσον αφορά το κλείσιμο της συνέντευξη, ανήκει σε εσάς.

 

Disillusive Play: Να περνάτε όλοι όμορφα, και σας περιμένουμε όλους στο 2o Ladies of Metal Festival στις 30 Μαρτίου στο Holywood Live Stage να περάσουμε φανταστικά!

 

Για το Music Festival,

Φαν Βαλ Νουέβο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ:

LIVE REPORT: Vodka Juniors - Bad Movies - The Answer? @Stage Live Komotini/Υπόγειο Λέσχης Κομοτηναίων (Κομοτηνή,18/4/2019)

Οι Vodka Juniors μετά από περίπου 8 χρόνια επέστρεψαν πίσω στην Κομοτηνή αλλά αυτήν την φορά παίζοντας στο Υπόγειο της Λέσχης Κομοτηναίων έχοντας στο πλευρό τους, τους Θεσσαλονικείς Bad Movies σε μία ...

Συνέντευξη με τους Mortal Torment

Μετά από αρκετά χρόνια επιτυχίας, οι Αθηναίοι Mortal Torment θα παίξουν σε ένα φεστιβαλ στο Σικάγο της Αμερικής και αυτήν την περίοδο προετοιμάζονται για αυτό το πράγμα όπως και δουλεύουν στις ιδέες τ...

Πολιτικής το ανάγνωσμα..αλήθειες και ψέματα, όνειρα και αυταπάτες

Σκέψεις, παρατηρήσεις και ιδεοληψίες για τις εκλογές που έρχονται. 1) Οι εκλογές δεν κερδίζονται από το ιντερνετ. 2) Τα likes δεν φέρνουν ψήφους. Δημιουργούν μόνο εντυπώσεις οι οποίες μπορού...

Συνέντευξη με τη νέα φωνή των C:Real, Κάτια Σαμαντζή

Καλώς όρισες στο Music Festival Κάτια. Δώσε μας ένα μικρό βιογραφικό σου. Πως σου φαίνεται η έως τώρα συνεργασία σου με τους C Real..Ποιοι ήταν οι παιδικοί σου ήρωες.. Αγαπημένες ξένες μπάντες. Ποιε...

Συνέντευξη με τους Lacrimae

Οι Lacrimae είναι μία Progressive/Expernimental Rock Band που ξεκίνησε από την Αθήνα το 2011 και το 2017 κυκλοφόρησε το EP τους με τίτλο "Entropia". Με αφορμή την κυκλοφορία τους,την επερχόμενη δουλει...
ΣΧΟΛΙΑ:Διαβάστηκαν περισσότερο αυτόν τον μήνα