Συνέντευξη με τους Desert Near The End

Συνέντευξη με τους Desert Near The End

Λίγο καιρό πριν την επικείμενη εμφάνιση των Desert Near The End στο Metal Howling Festival στις 7 Απριλίου στο Second Skin , εκ μέρους των Ελλήνων Thrash/Heavy Metallers μίλησε ο τραγουδιστής τους, Αλέξανδρος Παπανδρέου  στο Music Festival και απάντησε στις ερωτήσεις του Φαν Βαλ Νουέβο.


Music Festival: Αλέξανδρε, καλησπέρα σας και καλώς ήρθατε στο Music Festival. Τον Σεπτέμβριο πραγματοποιήσατε μία περιοδεία μαζί με τους Lycans και τους Memorain στην Ρωσία πως πήγε;


Αλέξανδρος
: Καλησπέρα και καλώς σας βρήκαμε! Όλα καλά πήγαν στη Ρωσία! με όλες τις αναμενόμενες δυσκολίες φυσικά αλλά τις περιμέναμε γιατί ήταν η δεύτερη περιοδεία μας εκεί. Είχε προηγηθεί άλλη μια τον Μάρτιο του 2014. Οπότε ήταν δέκα κουραστικές αλλά και ωραίες μέρες με πολύ μουσική και καλή παρέα!


Music Festival: πλέον συμπληρώθηκαν 3 χρόνια μετά την κυκλοφορία του “Theatre Of War”, ο οποίος συνολικά ήταν και ο 3ος σας ολοκληρωμένος δίσκος…. Ποιο είναι μέχρι στιγμής το Feedback του κόσμου προς την κυκλοφορία σας;

 

Αλέξανδρος: Πραγματικά πολύ καλό! Και οι κριτικές αλλά και τα σχόλια που πήραμε όλο αυτό το διάστημα ήταν πολύ θετικά! Οι περισσότεροι έδειξαν να αντιλαμβάνονται το πώς θέλαμε να συμπεριλάβουμε τόσα διαφορετικά είδη metal έκφρασης κάτω από το προσωπικό μας στίγμα και αυτό μας έδωσε μια αίσθηση ολοκλήρωσης μιας και το Theater Of War ήταν ένα μεγάλο προσωπικό στοίχημα για την μπάντα, και αυτό μας έδωσε και καύσιμο για την συνέχεια.


Music Festival: Είστε ένα συγκρότημα, το οποίο μετράει συνολικά (μαζί με τους Stormbringer & The Eventide) 22 χρόνια ζωής…Ωστόσο μέσα σε κλάσματα 9 χρόνων καταφέρατε να κυκλοφορήσετε 3 δίσκους και στις 22 Μαρτίου θα κυκλοφορήσει η 4η ολοκληρωμένη σας δουλειά με τίτλο “Of Fire And Stars”…Πως νιώθετε για όλο αυτό;


Αλέξανδρος: Σχεδόν δεν το πιστεύουμε κάποιες στιγμές.. ήταν να μην ξεκινήσει όλο αυτό! Τα χρόνια πριν την κυκλοφορία του πρώτου μας άλμπουμ ήταν και αυτα δημιουργικά βέβαια, κάναμε τρία Demo αλλά και ένα ολοκληρωμένο άλμπουμ σαν Eventide (που για τεχνικούς λόγους δεν κυκλοφόρησε ποτέ..) αλλά δεν είχαμε ολοκληρωμένο lineup, ήταν και οι θητείες στη μέση.. όλα αυτά συνετέλεσαν στο να μην βγάλουμε την μουσική μας εκτός στούντιο κάτι που ήταν μεγάλη απογοήτευση για εμάς. Κάποια στιγμή και με κάποιες αναπάντεχες εξωτερικές αφορμές είπαμε να το κυνηγήσουμε πιο σοβαρά και ότι γίνει.. και να είμαστε τώρα 4 άλμπουμ μετά! Κάτι που στις αρχές τις δεκαετίας θα έμοιαζε απίστευτο.


Music Festival: Βλέποντας το εξώφυλλο του επερχόμενου δίσκου σας, έχω παρατηρήσει πως υπάρχει κάτι πιο σκοτεινό, πιο έντονο, πιο βάρβαρο θα έλεγα όπως και στην σύνθεση σας πιο τεχνικό Thrash/Death Metal….Πως και προέκυψε όλη αυτή η αλλαγή στην σύνθεση σας;


Αλέξανδρος: Το εξώφυλλο μπορεί όντως να παραπέμπει σε κάτι πιο βάρβαρο αλλά στην ουσία το καινούριο άλμπουμ είναι πιο μελωδικό από το "Theater Of War" που ήταν το πιο επιθετικό πόνημα μας, τουλάχιστον μέχρι τώρα! Μπορεί να είναι εξίσου γρήγορο και επιθετικό αλλά με πολύ μεγαλύτερη έμφαση στη μελωδία παρά στο riffing. Πάντως η μεγαλύτερη αλλαγή μεταξύ των δύο τελευταίων δουλειών μας είναι η διαφορετική άποψη στην παραγωγή. Μας αρέσουν και τα δύο παρά πολύ και δεν θα αλλάζαμε τίποτα αλλά το Theater Of War ήταν σε κάθε σημείο του αυτό που λέμε overproduced, συνειδητά βέβαια γιατί μιας και ήταν και concept όπως και τα δύο προηγούμενα και αποτελούσε την κορύφωση της ιστορίας θέλαμε να είναι έντονο και σχεδόν επίπονα στα άκρα, και το πετύχαμε, αλλά στο "Of Fire and Stars" θέλαμε ένα πιο φυσικό, με αναπνοές και δυναμικές, αποτέλεσμα χωρίς πολύ επεξεργασία από την μια σαν αποτοξίνωση από τον προκάτοχό του, αλλά ήταν και πιο ταιριαστό και στην πιο μελωδική προσέγγιση που θέλαμε να έχουμε σε αυτά τα τραγούδια.


Music Festival: Ποιος επιμελήθηκε την ηχογράφηση και που πραγματοποιήθηκαν οι ηχογραφήσεις του “Of Fire And Stars”;


Αλέξανδρος: Οι ηχογραφήσεις για όλα τα όργανα πλην της φωνής έγιναν στα incorporated M. Studios στην Κηφισιά από τον Βασίλη Παππά πού ανέλαβε και την μίξη και έκανε υπέροχη δουλειά! Το mastering έγινε στα Viking Lounge studios στην μακρινή Αυστραλία!!


Music Festival: Πόσο καιρό κράτησε η σύνθεση των καινούργιων σας κομματιών;


Αλέξανδρος: Όχι πολύ! Το άλμπουμ ουσιαστικά ήταν συνθετικά έτοιμο από τις αρχές του 2017! Είχαμε ξεκινήσει την διαδικασία σύνθεσης ήδη από την κυκλοφορία του προηγούμενου και κράτησε 5 με 6 μήνες το πολύ! ήμασταν πολύ χαρούμενοι με το αποτέλεσμα του Theater of War οπότε θέλαμε να το εκφράσουμε συνθετικά οπότε πέσαμε με τα μούτρα θα έλεγε κανείς! Αλλά μετά μπήκαμε στα προβλήματα του: που, ποιος, πως.. όλα αυτά που δημιουργούνται σε μια μπάντα που δεν έχει έσοδα από την μουσική. Οι ηχογραφήσεις μας πήραν τους 4 πρώτους μήνες του 2018, είχαμε και κάποια αλλαγή στη σύνθεση της μπάντας και μέχρι να βρεθεί και εταιρεία να το κυκλοφορήσει φτάσαμε στον Μάρτη του 19..


Music Festival: Ποια είναι η θεματολογία των στίχων από το “Of Fire And Stars”;


Αλέξανδρος: Γενικά η πρόθεση μας ήταν να μην υπάρχει ένα κοινό θέμα για όλα τα τραγούδια του άλμπουμ, να μην είναι concept δηλαδή, ειδικά αφού τα τρία προηγούμενα αποτελούσαν θεματική τριλογία. Οπότε θέλαμε να ασχοληθούμε με οτιδήποτε μας ξυπνάει την φαντασία, σκέψεις ή προβληματισμούς. Και ενώ υπάρχουν τραγούδια που πηγάζουν από ιστορικά και θρησκευτικά γεγονότα, λογοτεχνία ή ακόμα και από μια αγαπημένη σειρά, συνειδητοποιήσαμε ότι 5 τραγούδια του άλμπουμ κατά κάποιο τρόπο έχουν σαν θέμα τα άστρα και την δημιουργία του σύμπαντος και την επίδραση που είχαν και έχουν στην ανθρώπινη φαντασία και κατ'επεκταση στην ιστορία μέσω της θρησκείας και της επιστήμης. Αυτό προέκυψε μετά από συζητήσεις για το πώς τελείωσε το προηγούμενο άλμπουμ που ουσιαστικά κάποιος ψάχνει απαντήσεις και συντροφιά στο φως που φτάνει σε αυτόν από μακρινά άστρα και στον χρόνο που χρειάστηκε αυτό το φως για να φτάσει σε εμάς από ένα άστρο που μπορεί και να μην υπάρχει πλέον.. Κάπως έτσι το "Of Fire and Stars" βρήκε το βασικό θέμα και τίτλο του!


Music Festival: Ποίος επιμελήθηκε το εξώφυλλο του “Of Fire And Stars”;


Αλέξανδρος: Το εξώφυλλο όπως και όλο το artwork είναι μια υπέροχη δημιουργία του Γιάννη Νάκου (Remedy Art Design). Και τον ευχαριστούμε γιατί μετά από μια δυο συζητήσεις κατάλαβε τι θέλαμε να πούμε και έδωσε μορφή σε ένα αρχέγονο τοπίο όπου μόνο η φαντασία του ανθρώπου μπορεί να επισκεφτεί αλλά την ίδια στιγμή είναι και το μέρος από το οποίο προέρχεται και τελικά κατευθύνεται!


Music Festival: Στις 7 Απριλίου θα εμφανιστείτε στο Metal Howling Festival που θα πραγματοποιηθεί στο Second Skin, πείτε μας δύο λόγια για αυτήν την επικείμενη συναυλία σας.


Αλέξανδρος: Ήταν πολύ ωραία σύμπτωση αυτό φεστιβάλ που έκατσε λίγες μέρες μετά την επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας του δίσκου! Ένα πολύ ενδιαφέρον line-up που καλύπτει μεγάλο φάσμα του σκληρού ήχου και θα έχουμε την ευκαιρία να παρουσιάσουμε για πρώτη φορά ζωντανά κομματια από το "Of Fire and Stars"


Music Festival: Τι μπορεί να περιμένει ο κόσμος που θα παρευρεθεί από εσάς επί σκηνής;


Αλέξανδρος: Ένα σετ που θα καλύπτει κυρίως τα δύο τελευταία άλμπουμ! Ανυπομονούμε τρέλα για το φεστιβάλ αφού θα είναι και το live ντεμπούτο του νέου άλμπουμ και πιστεύω ότι αυτό θα φανεί και στην εμφάνιση μας!


Music Festival: Υπάρχει κάποια περιοδεία που αναμένεται να πραγματοποιηθεί στο μέλλον όσον αφορά την παρουσίαση του νέου σας δίσκου;


Αλέξανδρος: Δυστυχώς δεν υπάρχει σχέδιο για κάτι τέτοιο, αυτή τη στιγμή τουλάχιστον.. Γενικά το κόστος σε χρήματα αλλά και σε χρόνο είναι δυσβάσταχτο για μια περιοδεία για τη οποία πρέπει να αφήσεις δουλειές και οικογένειες! Φυσικά και το θέλουμε όμως και μακάρι να προκύψει κάτι που θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί! Αλλά είναι δύσκολο.


Music Festival: Υπάρχουν κάποια σχέδια για το μέλλον των Desert near The End?


Αλέξανδρος: Σίγουρα ένα άλμπουμ ακόμα! Το οποίο είναι συνθετικά σχεδόν έτοιμο και το οποίο προορίζεται να είναι και το magnum opus μας! Μετά ότι φέρει η ζωη.. θα δούμε!


Music Festival: Παιδιά σας ευχαριστούμε πάρα πολύ για τον χρόνο σας, εύχομαι καλή επιτυχία στην επικείμενη εμφάνιση σας στο αναφέρον φεστιβαλ και θα χαρώ πολύ αν σας δω και προς τα βόρεια. Ο τελευταίος λόγος για το κλείσιμο της συνέντευξης ανήκει σε εσάς.


Αλέξανδρος: Ευχαριστούμε παρά πολύ για την συνέντευξη και ελπίζουμε και εμείς να ανέβουμε προς τον βορρά το συντομότερο γιατί έχουμε καιρό να σας επισκεφθούμε! Και ελπίζουμε να δούμε όσους περισσότερους φίλους γίνεται στο φεστιβάλ!


Για το Music Festival,
Φαν Βαλ Νουέβο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ:

Flashback - Pearl Jam, Vitalogy

To 1994 η παγκόσμια ροκ κοινότητα σοκάρεται από την αυτοκτονία του Kurt, οι φίλοι του στο Seattle θρηνούν περισσότερο από όλους, η παντοδυναμία του grunge φθίνει και τα μεγάλα ονόματα βρίσκονται σε πο...

Rare Flowers Δικτυοφώνου, Veio

Μια από τις πραγματικά εξαιρετικές νέες μπάντες που άκουσα τελευταία είναι οι Veio τους οποίους και ανακάλυψα εντελώς τυχαία από την διασκευή τους σε τραγούδι των Filter. Oι Veio λοιπόν έχουν όλα εκε...

Λίγο πριν σβήσει η φλόγα..25 χρόνια, από το σκοτεινότερο album των Alice in Chains

Πότε πέρασαν  25 χρόνια....θυμάμαι τον ξάδερφο μου  Δημήτρη να κατεβαίνει Αθήνα και να μου λέει θα σου φέρω εγώ το cd, είχαμε μιλήσει τηλεφωνικά και μου  έχει  αναφέρει για ένα τρα...

Οι Tea Party και το μαγικό Τρίπτυχο..

Τους Tea Party τους είχα αγαπήσει πολύ πριν το Triptych, ο Jeff Martin ήταν ήδη ένα από τα μουσικά μου ινδάλματα, δεν θυμάμαι ακριβώς πότε και ποιο μήνα είδα για πρώτη φορά το video του Messanger, πιθ...

an interview with Grunge icon Gary Lee Conner (Screaming Trees)

Welcome to Music Festival.gr. Your musical journey and trajectory is simply great. What s the story behind the demise of the Screaming Trees, everyone thought that Dust will open new roads for the ban...
ΣΧΟΛΙΑ: