Συνέντευξη με τους Dimlight

Συνέντευξη με τους Dimlight

Λίγο καιρό πριν την επικείμενη εμφάνιση των Dimlight στο Ladies Of Metal Festival, μίλησε εκ μέρους του συγκροτήματος o στιχουργός τους, Μάριος Κουτσούκος  στο Music Festival όσον αφορά την ανταπόκριση του κόσμου προς την νέα τους ολοκληρωμένη δουλειά με τίτλο Kingdom Of Horrors” , για τo Ladies Of Metal Festival το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 30 Μαρτίου και για πολλά άλλα θέματα.


MusicFestival.gr: Παιδιά καλησπέρα,καλώς ήρθατε στο Music Festival , πως είστε; Πρώτα απο όλα να μιλήσω για τον νέο σας δίσκο, το “Kingdom Of Horrors” το οποίο έχει λίγο παραπάνω από 4 μήνες έχοντας λάβει απο τα Social Media πολύ καλές κριτικές. Πως αισθάνεστε για αυτό;


Μάριος: Καλησπέρα Music Festival! Είναι χαρά μας να μιλάμε μαζί σας! Είμαστε εξαιρετικά ευχαριστημένοι αλλά και συγκινημένοι από την ανταπόκριση και το καλωσόρισμα που έλαβε ο νέος μας δίσκος, τόσο από το κοινό όσο και από τον τύπο. Στ’ αλήθεια, αυτό αποτελεί τη μεγαλύτερη επιβράβευση και ικανοποίηση των κόπων που καταβάλαμε για την δημιουργία του “Kingdom of Horrors· μας γεμίζει ενέργεια και ευχαριστούμε εκ καρδίας όλους για τα καλά τους λόγια.

 

MusicFestival.gr: πολύ,πολύ ωραία....Τριλογία δίσκου, κάτι παρόμοιο υπήρξε και στο “Lost Chapters” αν θυμάμαι καλά. Πέρα απο τις περιπέτειες του Άθανορ, έχοντας ως βάση τις άλλες δύο κυκλοφορίες (“Realm Of Tragedy” & “A Symphony Of Horror”) υπήρξε και κάποιο άλλο Concept που περιβάλλεται γύρω απο την κύρια θεματολογία του “Kingdom Of Horrors” η είναι κάτι σαν κομμάτια “Puzzle”;

 

Μάριος: Ακριβώς – «κομμάτια puzzle» είναι ένας ιδιαίτερα εύστοχος τρόπος να το θέσουμε. Όλες οι κυκλοφορίες περιστρέφονται γύρω απ’ το ίδιο concept, τον dark fantasy κόσμο, δηλαδή, που δημιουργήσαμε για να λειτουργήσει ως θεματικό πλαίσιο του δίσκου. Η ιστορία του Αθάνορ, που περιγράφεται στο “Kingdom of Horrors” είναι, θα λέγαμε, ένα στιγμιότυπο μέσα στην όλη ιστορία αυτού του φανταστικού μετακατακλυσμιαίου κόσμου της Νεμορενσία. To Realm of Tragedy”, από άποψης θεματολογίας, περιγράφει μουσικά τον «Πάνω Κόσμο», τον κόσμο των ζωντανών, ενώ το “A Symphony of Horror” είναι το soundtrack, αν θέλετε, του «Κάτω Κόσμου», της Irkala Kar, του αθέατου κόσμου που ελλοχεύει κάτω από τα πόδια των Νεμορενσιανών. Έτσι, μέσα από τους τρεις αυτούς δίσκους, ο ακροατής μπορεί ν’ αποκτήσει μια «πανοραμική θέα», δια μέσω της μουσικής μας, του όλο θεματικού οικοδομήματός μας. Κάθε ένας δίσκος στέκεται άρτια μόνος του αλλά και οι τρεις μαζί αποτελούν κομμάτια του ίδιου puzzle και παρέχουν την πλήρη «ταξιδιωτική εμπειρία» στα μουσικά μονοπάτια της νέας μας δουλειάς.

 

MusicFestival.gr: Μέχρι στιγμής ποια είναι η ανταπόκριση του κόσμου απέναντι στο “Kingdom Of Horrors”;

 

Μάριος: Εξαιρετική. Συγκινητική. Ενίοτε και αναπάντεχη. Πραγματικά είναι δύσκολο να το περιορίσουμε σε μια και μόνο λέξη αλλά η αλήθεια είναι πως ο κόσμος ανταποκρίθηκε πολύ θερμά, αγκάλιασε τη μουσική μας και την high-concept προσέγγιση με την οποία πειραματιστήκαμε, σε βαθμό βαθύτατα ικανοποιητικό. Άλλωστε, δεν υπάρχει πιο όμορφο συναίσθημα για έναν δημιουργό απ’ το να αισθάνεται αυτόν τον σύνδεσμο συντροφικότητας, θα λέγαμε, που δημιουργείται μεταξύ του ιδίου και των ανθρώπων που απήλαυσαν τη δουλειά του και επένδυσαν συναισθηματικά σε οποιονδήποτε βαθμό σ’ αυτή. Είμαστε ευγνώμονες σε όλους για τα καλά τους λόγια, για

MusicFestival.gr: Στις 27 Οκτωβρίου πραγματοποιήσατε την πρώτη σας live συναυλία αμέσως μετά την κυκλοφορία της 4ης ολοκληρωμένης σας κυκλοφορίας στο Metal Blast Festival της Αιγύπτου για δεύτερη φορά...Στο οποίο αν δεν κάνω λάθος, παίξατε φέτος ως Headliners….Πως πήγε;

Μάριος Ήταν μια απίστευτη εμπειρία: μια βραδιά γεμάτη ενέργεια, πάθος, δυναμισμό και εξαιρετικούς ανθρώπους, μπροστά και πίσω από τη σκηνή. Η Αίγυπτος, άλλωστε, είναι το άτυπο «δεύτερο σπίτι» του συγκροτήματος, μια χώρα που αγαπάμε και μας αγαπάει βαθύτατα και κάθε φορά που παίζουμε εκεί εκπλησσόμαστε από την μυστική γοητεία που συνεχίζει να ασκεί σ’ εμάς όπως ασκούσε και στους Έλληνες πριν τουλάχιστον 2.500 χρόνια. Οι διοργανωτές και το κοινό του Metal Blast Festival μας υποδέχτηκαν με θέρμη κι ενθουσιασμό και ήταν μια ειλικρινής καλλιτεχνική απόλαυση να συμμετέχουμε σε όλο αυτό, να παίζουμε σε έναν αέρα τόσο βαριά φορτισμένο από «θετικά vibes».

MusicFestival.gr: Έχω παρατηρήσει ότι το μεγαλύτερο κοινό που σας παρακολουθεί πολύ είναι αυτό της Αιγύπτου και απο ότι φαίνεται το έχετε σε υψηλή εκτίμηση ως Dimlight. Πιστεύετε ότι σε αυτό οφείλεται η θεματολογία των στίχων σας; Το λέω γιατί το 2016 όταν παίξατε για πρώτη φορά στο Κάϊρο υπήρξε μία ιδιαίτερη υποδοχή απο το κοινό πρός εσάς έχοντας τους Swallow The Sun ως Headliners στο Metal Blast Festival.

 

Μάριος Σίγουρα το γεγονός ότι ο δίσκος μας “The Lost Chapters” είναι ένας concept δίσκος βασισμένος στην Αιγυπτιακή μυθολογία (συγκεκριμένα την ιστορία της γέννησης της θεάς Χάθορ) συντέλεσε στο να έρθουμε πιο κοντά στο Αιγυπτιακό κοινό, το οποίο αγαπά, σέβεται και ενθουσιάζεται με την ιστορία του. Ακόμα και στο concept του “Kingdom of Horros”, το οποίο είναι fantasy κατά βάση, έχουμε ενσωματώσει πάρα πολλά στοιχεία αρχαίας Αιγυπτιακής μυθολογίας, ειδικά σε ό,τι αφορά την γεωγραφία του Κάτω Κόσμου τα οποία δίχως άλλο θα αναγνωρίσει ο γνώστης αυτών των θεμάτων. Φυσικά, αυτός δεν είναι ο μοναδικός λόγος: όπως μερικοί άνθρωποι ταιριάζουν μεταξύ τους έτσι και μερικά συγκροτήματα ταιριάζουν με το κοινό ορισμένων χωρών. Αν θέλετε, πείτε το και «θέμα χημείας». Όπως και να ‘χει, είναι αλήθεια ότι με την Αιγυπτιακή metal σκηνή και κοινότητα έχουμε αναπτύξει μια ιδιαίτερα στενή σχέση και αυτό είναι κάτι για το οποίο, ως συγκρότημα, είμαστε περιχαρείς.

 

Music Festival: Τώρα θα έρθω στο κεφάλαιο “Ladies Of Metal Festival” που για πρώτη φορά θα μοιραστείτε την σκηνή με ονόματα όπως Meden Agan, Disillusive Play, Project Renegade & Reasons Behind… Πείτε μας δύο λόγια για το επικείμενο αυτό Festival.

 

Μάριος Δεν είναι η πρώτη φορά που θα μοιραστούμε την σκηνή με τους Meden Agan. Έχοντας ξαναπαίξει μαζί τους, ανυπομονούμε να ξαναβρεθούμε μαζί τους επί σκηνής και να διασταυρώσουμε και πάλι τις δυνάμεις μας. Όλες οι μπάντες του φεστιβάλ είναι πολύ δυνατές και ταλαντούχες και, ως εκ τούτου, η προοπτική να τις δούμε επί το έργο είναι κάτι που μας ενθουσιάζει. Σίγουρα, αξίζουν συγχαρητήρια στη διοργάνωση του Ladies of Metal Festival για τις εξαιρετικές επιλογές της.

 

Music Festival: Ο κόσμος που θα παρευρεθεί στο συγκεκριμένο φεστιβάλ, τι μπορεί να περιμένει από τους Dimlight. Θα υπάρξει κάποιο Guest έκπληξη τι;

 

ΜάριοςΗ αλήθεια είναι ότι ο διαθέσιμος χρόνος που έχουμε για να παίξουμε είναι κάπως περιορισμένος (όπως, άλλωστε, συμβαίνει σε φεστιβάλ που φιλοξενούν πολλά ονόματα) οπότε δεν θα μπορέσουμε να επεκταθούμε σε βάθος, παίζοντας πολλά τραγούδια απ’ ολόκληρη τη δισκογραφία μας. Σίγουρα όμως ετοιμάζουμε κάποιες εκπλήξεις τις οποίες δεν θα θέλαμε να χαλάσουμε για το κοινό επί του παρόντος!

 

Music Festival: Θα πραγματοποιηθεί κάποια περιοδεία στο εξωτερικό η πρός την Ελλάδα για την παρουσίαση του δίσκου;

 

ΜάριοςΝαι, έχουμε πολλά σχέδια στα σκαριά επί του παρόντος, τόσο για εγχώριες όσο και διεθνείς εμφανίσεις, αλλά θα προτιμούσαμε να μην πούμε κάτι προς το παρόν, μέχρι να ολοκληρωθούν τα booking. Ως γνωστόν, πολλά μεταξύ κύλικος και χειλέων  άκρον πέλει.

 

Music Festival: Πρόσφατα πραγματοποιήθηκε και η διαδικτυακή παρουσίαση του επιτραπέζιου παιχνιδιού με τίτλο “The Secrets Of Irkala-Kar”. Πείτε μας λίγο δύο-τρία λόγια για αυτό το παιχνίδι. Πως προέκυψε η ιδέα να κυκλοφορήσετε και επιτραπέζιο παιχνίδι;

 

ΜάριοςΉταν μια ιδέα που είχαμε από τον προηγούμενο δίσκο, αλλά λόγω των πολλών ιδιαιτεροτήτων και απαιτήσεών της, δεν καταφέραμε να την υλοποιήσουμε. Οποίος έχει παρακολουθήσει την πορεία μας, θα διαπιστώσει πως ήμαστε μπάντα που αρέσκεται να τολμάει, να πειραματίζεται και να εξελίσσεται. Ο βαθύτερος στόχος του επιτραπέζιου ήταν να βάλουμε το κοινό σε μια διαδικασία να μπει στο μυαλό μας, να ζήσει αυτό που σκεφτόμαστε, έτσι ώστε ο ακροατής να γίνει και συνοδοιπόρος του πρωταγωνιστή της ιστορίας μας .Το παιχνίδι αυτό καθ’ αυτό είναι ακριβώς ότι ονειρευόμασταν, ένα βήμα παρακάτω στην επικοινωνία με τους φαν μας.

Από τεχνικής άποψης, πρόκειται για ένα επιτραπέζιο παιχνίδι ρόλων «παλιάς σχολής», το οποίο όμως μπορεί να παίξει η οποιαδήποτε παρέα, είτε έχει πρότερη εμπειρία σε αυτούς του είδους τα παιχνίδια είτε όχι, και να διασκεδάσει με έναν τρόπο πρωτότυπο και αναπάντεχα συναρπαστικό.

 

Music Festival: Τέλος θα ήθελα να ρωτήσω λίγο για την Νουβέλα που κυκλοφόρησε ο λόγος για το “Bowels Of Madness”. Η αναφορά του βιβλίου να υποθέσω αφορά την συνέχεια του Athanor, τι ακριβώς;

 

ΜάριοςΓια την ακρίβεια η νουβέλα “Bowels of Madness” αποτελεί τη λογοτεχνική αποτύπωση όλου του concept της νέας μας δουλειάς: καθότι πολλά στοιχεία δεν ήταν δυνατόν να αποτυπωθούν στους στίχους του “Kingdom of Horrors” ή να μεταφερθούν με σαφήνεια μέσω των instrumental δίσκων “Realm of Tragedy” και “A Symphony of Horrors” (η μουσική, άλλωστε, περιγράφει με συναισθήματα και όχι με την σαφήνεια των λέξεων). Έτσι, στο “Bowels of Madness” κανείς μπορεί να διαβάσει όλη την «κοσμογονία» της αυτοκρατορίας της Νεμορενσία αλλά και την προσωπική ιστορία του Αθάνορ μέσα από την οποία περιγράφεται λεπτομερέστατα ο Κάτω Κόσμο, οι Πύλες του και οι τρομεροί φύλακές της. Με άλλα λόγια, η νουβέλα αποτελεί τον πλήρη οδηγό στον κόσμο που δημιουργήσαμε για τη νέα της δουλειά.

 

Music Festival: Ανταποκρίνεται ο κόσμος της την συγκεκριμένη Novella;

 

ΜάριοςΠαρά το ότι το διάβασμα στην νεοελληνική κοινωνία ακόμα δεν έχει ενσωματωθεί ευρέως ως δημοφιλής ασχολία διασκέδασης και παρότι είμαστε στην εποχή που οι περισσότεροι άνθρωποι θεωρούν «σεντόνια» τις δύο ή τρεις παραγράφους στα social media, ρέποντας της την “fast food” τύπου κατανάλωση πληροφορίας, το metal κοινό αγκάλιασε το “Bowels of Madness” με ενθουσιασμό και ενδιαφέρον, κάτι το οποίο σίγουρα πολλαπλασίασε και τον εμβαπτισμό του στην ατμόσφαιρα του δίσκου – και, ως εκ τούτου, πολλαπλασίασε την απόλαυση της εμπειρίας ακρόασης των δίσκων.

 

Music Festival: Την τριλογία, το Merch και γενικότερα τις δουλειές η το επιτραπέζιο παιχνίδι ακόμα καλύτερα χαχα… Που μπορεί να το προμηθευτεί ο κόσμος;

 

ΜάριοςΌλη της τη δισκογραφία, merchandise, βιβλία (τα οποία είναι διαθέσιμα βέβαια και σε όλα τα Amazon), το επιτραπέζιο, τα πάντα όλα δηλαδή, μπορεί κανείς να βρει στην επίσημη ιστοσελίδα της: www.dimlightband.com , στην ενότητα “shop” καθώς της και στην ιστοσελίδα bandcamp: dimlighttheband.bandcamp.com

 

MusicFestival.gr: Τέλος, ποια είναι τα υπόλοιπα σχέδια για το μυστήριο μέλλον των Dimlight;

 

Μάριος To μέλλον διαγράφεται γεμάτο προκλήσεις, σκληρή δουλειά της νέους ορίζοντες και νέες κατακτήσεις και φυσικά περιέχει πολλά ανταμώματα επί σκηνής με της αγαπημένους της φανς που της δίνουν δύναμη, ώθηση και κουράγιο για να συνεχίζουμε να δημιουργούμε νέους μουσικούς κόσμους.

 

MusicFestival.gr: Παιδιά, της ευχαριστώ πάρα πολύ για τον χρόνο της, θα χαρώ της πάρα πολύ να τα πούμε και της κοντά σε μία της της επικείμενες εμφανίσεις της. Ο τελευταίος λόγος για το κλείσιμο της συνέντευξης ανήκει σε εσάς.

 

Μάριος: Εμείς ευχαριστούμε πάρα πολύ για τη φιλοξενία και την κουβέντα! Θα χαρούμε ιδιαίτερα να τα πούμε και διά ζώσης λίαν συντόμως! Κλείνοντας, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους μας έχουν στηρίξει όλα αυτά τα χρόνια, με λόγους, έργα και την αγάπη τους, όλους εκείνους που απολαμβάνουν τη μουσική μας και ταξιδεύουνε μαζί σας σε κόσμους πέρα απ’ τα στενά όρια του χειροπιαστού. United we stand as one!

 

Για το MusicFestival.gr,

Φαν Βαλ Νουέβο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ:

Flashback - Pearl Jam, Vitalogy

To 1994 η παγκόσμια ροκ κοινότητα σοκάρεται από την αυτοκτονία του Kurt, οι φίλοι του στο Seattle θρηνούν περισσότερο από όλους, η παντοδυναμία του grunge φθίνει και τα μεγάλα ονόματα βρίσκονται σε πο...

Rare Flowers Δικτυοφώνου, Veio

Μια από τις πραγματικά εξαιρετικές νέες μπάντες που άκουσα τελευταία είναι οι Veio τους οποίους και ανακάλυψα εντελώς τυχαία από την διασκευή τους σε τραγούδι των Filter. Oι Veio λοιπόν έχουν όλα εκε...

Λίγο πριν σβήσει η φλόγα..25 χρόνια, από το σκοτεινότερο album των Alice in Chains

Πότε πέρασαν  25 χρόνια....θυμάμαι τον ξάδερφο μου  Δημήτρη να κατεβαίνει Αθήνα και να μου λέει θα σου φέρω εγώ το cd, είχαμε μιλήσει τηλεφωνικά και μου  έχει  αναφέρει για ένα τρα...

Οι Tea Party και το μαγικό Τρίπτυχο..

Τους Tea Party τους είχα αγαπήσει πολύ πριν το Triptych, ο Jeff Martin ήταν ήδη ένα από τα μουσικά μου ινδάλματα, δεν θυμάμαι ακριβώς πότε και ποιο μήνα είδα για πρώτη φορά το video του Messanger, πιθ...

an interview with Grunge icon Gary Lee Conner (Screaming Trees)

Welcome to Music Festival.gr. Your musical journey and trajectory is simply great. What s the story behind the demise of the Screaming Trees, everyone thought that Dust will open new roads for the ban...
ΣΧΟΛΙΑ:Διαβάστηκαν περισσότερο αυτόν τον μήνα