Συνέντευξη με τους Forsaken Corpses

Συνέντευξη με τους Forsaken Corpses

Οι Forsaken Corpses είναι ένα Death Metal συγκρότημα που ξεκίνησε από την Θεσσαλονίκη. Ο ιδρυτής και κιθαρίστας της μπάντας Αχιλλέας "Axel" Χρυσοχοϊδης μίλησε στο Music Festival και απάντησε στις ερωτήσεις του Φαν Βαλ νουέβο όσον αφορά την μπάντα, τον πρώτο τους δίσκο και για τα μελλοντικά τους πλάνα.


Music Festival: Axel, καλησπέρα και καλώς ήρθες στο Music Festival…. Forsaken Corpses σχετικά καινούργια μπάντα από ότι καταλαβαίνω…..Πες μας δύο λόγια για το πως ιδρύθηκαν οι Forsaken Corpses?


Axel: Η μπάντα δημιουργήθηκε από μένα ως λάτρη της death metal οπότε ήθελα να συνθέσω και να ηχογραφήσω τη μουσική που αγαπάω με το δικό μου όραμα.

 

Music Festival: Forsaken Corpses….Πως το εμπνευστήκατε ως όνομα μπάντας;

 

Axel: Το όνομα της μπάντας ήρθε εντελώς αυθόρμητα  σε μια στιγμή  στο μυαλό μου.

Γενικά ήθελα το όνομα της μπάντας να ταιριάζει με τη μουσική και να είναι κάτι σκοτεινό.

Ουσιαστικά το όνομα της μπάντας παρομοιάζει τις ανθρώπινες ψυχές που παρατάνε τη ζωή, εγκαταλείπουν  τον αγώνα στα καθημερινά προβλήματα και δεν διεκδικούν τίποτα καθώς έχουν βυθιστεί στο σκοτάδι του εαυτού τους και την απελπισία, σκοτώνοντας τη ψυχή τους δίχως να είναι νεκροί βασανίζοντας τον εαυτό τους σε μια ζωντανή κόλαση γεμάτο τύψεις και ανασφάλειες που τους πνίγουν στα έγκατα των κατακομβών αιώνια.

 

Music Festival: Ποιες είναι οι επιρροές σας σαν Forsaken Corpses;

 

Axel: Σίγουρα  έχουμε πολλές επιρροές, ακούμε και επηρεαζόμαστε από πολλές μπάντες. Οι κυριότερες από αυτές είναι οι : Incantation, Immolation, Dead CongregationMass Infection, Malevolent Creation, Brutality, Monstrosity, Resurgency          

 

Music Festival: Τέλη Δεκεμβρίου κυκλοφόρησε ο πρώτος σας ολοκληρωμένος δίσκος με τίτλο “Chambers Of Undying Oblivion”, Πες μας δύο λόγια για αυτό τον δίσκο.

 

Axel: Ο δίσκος αποτελείται από 8 κομμάτια τα οποία είναι αργά, σκοτεινά και συνδυάζουν  τον old school ήχο και τρόπο παιξίματος με σκοτεινή ατμόσφαιρα και αργά riff.

 

Music Festival: Πόσο καιρό κράτησε η σύνθεση των κομματιών σας;

 

Axel: Περίπου μισό χρόνο.

 

Music Festival: Μέχρι τώρα ποιο είναι το Feedback του κόσμου προς τον δίσκο σας;

 

Axel: Μέχρι στιγμής έχουμε εκλάβει  πολύ θετικές  γνώμες από τον κόσμο, αρκετά καλά λόγια . Χαιρόμαστε πάρα πολύ για αυτό και θέλουμε να συνεχίσουμε ακόμα πιο δυνατά στο μέλλον.

 

Music Festival: Που ηχογραφήθηκε το “Chambers Of Undying Oblivion”;

 

Axel: Ηχογραφήθηκε στο Infected studios

 

Music Festival: Υπάρχει περίπτωση να πραγματοποιηθεί κάποια εμφάνιση σας στην Θεσσαλονίκη;

 

Axel: Σίγουρα είναι στα μελλοντικά πλάνα της μπάντας για εμφανίσεις στη Θεσσαλονίκη και  γενικά στην Ελλάδα μόλις βρούμε ντράμερ.

 

Music Festival: Είστε μία μπάντα που παίζει Death Metal. Ο κόσμος στον δρόμο πως σας αντιμετωπίζει;

 

Axel: Σίγουρα το Death Metal απευθύνεται σε αρκετά μικρό κοινό και γενικά είναι αρκετά ακραίο είδος, οπότε ο κόσμος δίνει σπάνια σημασία.

 

Music Festival: Στην σημερινή εποχή ποια είναι η γνώμη σου όσον αφορά την Ελληνική σκηνή;

 

Axel: Η ελληνική σκηνή βγάζει πάντα ταλαντούχες μπάντες σχεδόν σε κάθε είδος metal.

Είτε μεγάλες μπάντες όπως Firewind, Suicidal Angels, Septic Flesh, Rotting Christ, Mass Infection, Dead Congregation, αλλά και από καινούργιες ταλαντούχες μπάντες όπως Resurgency, Birth Of Depravity, Abnormal Inhumane, Inhuman Rage, Serpent Lord, Nihilism.

 

Music Festival: Υπάρχουν κάποια σχέδια για το μέλλον των Forsaken Corpses;

 

Axel: Ναι φυσικά! Έχουμε ξεκινήσει ήδη τη σύνθεση του καινούργιου δίσκου που πηγαίνει αρκετά καλά και ελπίζουμε μέσα στα επόμενα δύο χρόνια να το κυκλοφορήσουμε κανονικά!

 

Music Festival: Αχιλλέα σε ευχαριστούμε πάρα πολύ για τον χρόνο σου, ο τελευταίος λόγος για το κλείσιμο της συνέντευξης ανήκει σε εσένα.

 

Axel: Σε ευχαριστούμε πολύ για τη συνέντευξη ελπίζουμε ότι καλύτερο για τις ανερχόμενες μπάντες. Ελπίζω να συναντηθούμε ξανά με τον ερχομό του καινούργιου δίσκου.

Να είστε καλά, καλή συνέχεια!


Για το Music Festival,

Φαν Βαλ Νουέβο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ:

Cinema, The Dirt

Δεν μου  άρεσε ποτέ ιδιαίτερα η μουσική των Motley Crue προτιμώ πολύ περισσότερο το project του Nikki,  Sixx Am, επομένως η αντιμετώπιση μου στην ταινία είναι πολύ αντικειμενική διότι δεν εί...

Rare Flowers Δικτυοφώνου - Soulbender

Οι Soulbender θα μπορούσαν να θεωρηθούν και ένα super group του Seattle, μπροστάρης ο Nick Pollock των γνωστών στα 90 My Sisters Machine και στις κιθάρες ο Michael Wilton των Queensryche. O ήχος φυσικ...

Συνέντευξη με τους Montes Jura

Οι Montes Jura είναι ένα One Man Band συγκρότημα που δημιουργήθηκε στην Κομοτηνή πρόσφατα συνδυάζοντας το Ραπ μαζί με τον σκληρό ήχο της ροκ μουσικής. Πίσω από το όνομα της μπάντας, κρύβεται το ιδρυτι...

Συνέντευξη με τους Aherusia

Οι Aherusia είναι ίσως ένα από τα πιο δημιουργικά σχήματα της Ελληνικής σκηνής συνδυάζοντας το Folk με την Ελληνική γλώσσα σε υψηλό επίπεδο και γενικότερα ότι αφορά γύρω από την φιλοσοφία και όχι μόνο...

Συνέντευξη με τους Disillusive Play

Οι Disillusive Play, είναι ένα Αθηναϊκό Progressive Rock συγκρότημα που ξεκίνησε το 2014…. Λίγο καιρό πριν την επικείμενη εμφάνιση στο Ladies Of Metal Festival, μίλησαν στο Music Festival απαντώντας σ...
ΣΧΟΛΙΑ: