Συνέντευξη με τους Forsaken Corpses

Συνέντευξη με τους Forsaken Corpses

Οι Forsaken Corpses είναι ένα Death Metal συγκρότημα που ξεκίνησε από την Θεσσαλονίκη. Ο ιδρυτής και κιθαρίστας της μπάντας Αχιλλέας "Axel" Χρυσοχοϊδης μίλησε στο Music Festival και απάντησε στις ερωτήσεις του Φαν Βαλ νουέβο όσον αφορά την μπάντα, τον πρώτο τους δίσκο και για τα μελλοντικά τους πλάνα.


Music Festival: Axel, καλησπέρα και καλώς ήρθες στο Music Festival…. Forsaken Corpses σχετικά καινούργια μπάντα από ότι καταλαβαίνω…..Πες μας δύο λόγια για το πως ιδρύθηκαν οι Forsaken Corpses?


Axel: Η μπάντα δημιουργήθηκε από μένα ως λάτρη της death metal οπότε ήθελα να συνθέσω και να ηχογραφήσω τη μουσική που αγαπάω με το δικό μου όραμα.

 

Music Festival: Forsaken Corpses….Πως το εμπνευστήκατε ως όνομα μπάντας;

 

Axel: Το όνομα της μπάντας ήρθε εντελώς αυθόρμητα  σε μια στιγμή  στο μυαλό μου.

Γενικά ήθελα το όνομα της μπάντας να ταιριάζει με τη μουσική και να είναι κάτι σκοτεινό.

Ουσιαστικά το όνομα της μπάντας παρομοιάζει τις ανθρώπινες ψυχές που παρατάνε τη ζωή, εγκαταλείπουν  τον αγώνα στα καθημερινά προβλήματα και δεν διεκδικούν τίποτα καθώς έχουν βυθιστεί στο σκοτάδι του εαυτού τους και την απελπισία, σκοτώνοντας τη ψυχή τους δίχως να είναι νεκροί βασανίζοντας τον εαυτό τους σε μια ζωντανή κόλαση γεμάτο τύψεις και ανασφάλειες που τους πνίγουν στα έγκατα των κατακομβών αιώνια.

 

Music Festival: Ποιες είναι οι επιρροές σας σαν Forsaken Corpses;

 

Axel: Σίγουρα  έχουμε πολλές επιρροές, ακούμε και επηρεαζόμαστε από πολλές μπάντες. Οι κυριότερες από αυτές είναι οι : Incantation, Immolation, Dead CongregationMass Infection, Malevolent Creation, Brutality, Monstrosity, Resurgency          

 

Music Festival: Τέλη Δεκεμβρίου κυκλοφόρησε ο πρώτος σας ολοκληρωμένος δίσκος με τίτλο “Chambers Of Undying Oblivion”, Πες μας δύο λόγια για αυτό τον δίσκο.

 

Axel: Ο δίσκος αποτελείται από 8 κομμάτια τα οποία είναι αργά, σκοτεινά και συνδυάζουν  τον old school ήχο και τρόπο παιξίματος με σκοτεινή ατμόσφαιρα και αργά riff.

 

Music Festival: Πόσο καιρό κράτησε η σύνθεση των κομματιών σας;

 

Axel: Περίπου μισό χρόνο.

 

Music Festival: Μέχρι τώρα ποιο είναι το Feedback του κόσμου προς τον δίσκο σας;

 

Axel: Μέχρι στιγμής έχουμε εκλάβει  πολύ θετικές  γνώμες από τον κόσμο, αρκετά καλά λόγια . Χαιρόμαστε πάρα πολύ για αυτό και θέλουμε να συνεχίσουμε ακόμα πιο δυνατά στο μέλλον.

 

Music Festival: Που ηχογραφήθηκε το “Chambers Of Undying Oblivion”;

 

Axel: Ηχογραφήθηκε στο Infected studios

 

Music Festival: Υπάρχει περίπτωση να πραγματοποιηθεί κάποια εμφάνιση σας στην Θεσσαλονίκη;

 

Axel: Σίγουρα είναι στα μελλοντικά πλάνα της μπάντας για εμφανίσεις στη Θεσσαλονίκη και  γενικά στην Ελλάδα μόλις βρούμε ντράμερ.

 

Music Festival: Είστε μία μπάντα που παίζει Death Metal. Ο κόσμος στον δρόμο πως σας αντιμετωπίζει;

 

Axel: Σίγουρα το Death Metal απευθύνεται σε αρκετά μικρό κοινό και γενικά είναι αρκετά ακραίο είδος, οπότε ο κόσμος δίνει σπάνια σημασία.

 

Music Festival: Στην σημερινή εποχή ποια είναι η γνώμη σου όσον αφορά την Ελληνική σκηνή;

 

Axel: Η ελληνική σκηνή βγάζει πάντα ταλαντούχες μπάντες σχεδόν σε κάθε είδος metal.

Είτε μεγάλες μπάντες όπως Firewind, Suicidal Angels, Septic Flesh, Rotting Christ, Mass Infection, Dead Congregation, αλλά και από καινούργιες ταλαντούχες μπάντες όπως Resurgency, Birth Of Depravity, Abnormal Inhumane, Inhuman Rage, Serpent Lord, Nihilism.

 

Music Festival: Υπάρχουν κάποια σχέδια για το μέλλον των Forsaken Corpses;

 

Axel: Ναι φυσικά! Έχουμε ξεκινήσει ήδη τη σύνθεση του καινούργιου δίσκου που πηγαίνει αρκετά καλά και ελπίζουμε μέσα στα επόμενα δύο χρόνια να το κυκλοφορήσουμε κανονικά!

 

Music Festival: Αχιλλέα σε ευχαριστούμε πάρα πολύ για τον χρόνο σου, ο τελευταίος λόγος για το κλείσιμο της συνέντευξης ανήκει σε εσένα.

 

Axel: Σε ευχαριστούμε πολύ για τη συνέντευξη ελπίζουμε ότι καλύτερο για τις ανερχόμενες μπάντες. Ελπίζω να συναντηθούμε ξανά με τον ερχομό του καινούργιου δίσκου.

Να είστε καλά, καλή συνέχεια!


Για το Music Festival,

Φαν Βαλ Νουέβο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ:

Βιβλίο, Mark Lanegan - Sing Backwards and Weep

To Sing Backwards and Weep είναι το ροκ βιβλίο της δεκαετίας..’όχι επειδή το έγραψε ο αγαπημένος Mark Lanegan αλλά επειδή είναι τόσο ωμό, κυνικό και ειλικρινές που σπάει κόκαλα. Αν κάποιος είχε στα χέ...

Flashback, Kyuss - Sky Valley

Οι Kyuss είναι μεγάλη υπόθεση, θυμάμαι να διαβάζω το όνομα και τις διθυραμβικές κριτικές στα περιοδικά της εποχής χωρίς καν να τους έχω ακούσει, ο πρώτος δίσκος που έπεσε στα χέρια μου ήταν το Blues F...

Katatonia - City Burials

Οι Katatonia είναι μια εξαιρετική περίπτωση ποιοτικά, συνεπείς σε ότι κάνουν ηχητικά εδώ και πολλά χρόνια. Φλερτάρουν με την ψυχεδέλεια των Tool και τις ατμόσφαιρες της πατρίδας τους.Σουηδοί γαρ είναι...

Rare Flowers Δικτυοφώνου, Headswim

Headswim μια παλιά κυριολεκτικά ιστορία, συγκρότημα που έμαθα από τον φίλο μου το Βασίλη που σπούδαζε εκείνη την περίοδο στην Αγγλία. Το Gone to pot με την απίστευτη refrain – ια με κέρδισε άμεσα. Οι ...

Monster Magnet - Powetrip, 22 years Spacelords

https://amzn.to/2JSd7mQ Είναι πολύ όμορφο να γυρνάς πίσω σε εποχές που ήταν σχετικά ανώδυνες εσωτερικά και εξωτερικά πόσο μάλλον δύο δεκαετίες πίσω, εκεί λοιπόν ανακαλύπτεις αναμνήσεις και μουσικές πο...
ΣΧΟΛΙΑ: