Συνέντευξη με τους Project Renegade

Συνέντευξη με τους Project Renegade

Οι Project Renegade μίλησαν στο Music Festival και απαντάνε στις ερωτήσεις του Φαν Βαλ Νουέβο όσον αφορά την ανταπόκριση του κόσμου απέναντι στο πρώτο τους EP με τίτλο “Cerebra”, για τις 2 επικείμενες Live εμφανίσεις τους (Ladies Of Metal Festival Vol. 2 στις 30/3 & Bullet For My Valentine Live In Piraeus Academy 117 5/4) ,για το έτος που μας πέρασε σχετικά με τις συναυλίες που πραγματοποίησαν σε μεγάλα Festival στο εξωτερικό, την επερχόμενη ολοκληρωμένη τους δουλειά με τίτλο "Order Of The Minus" και για τα μελλοντικά τους πλάνα.


Music Festival: Εκ μέρους του Webzine μας, σας καλωσορίζω στο Music Festival και είναι χαρά μας που σας φιλοξενούμε. Πρωτίστως θα ήθελα να αναφέρω για την πρώτη σας EP δουλειά με τίτλο “Cerebra” η οποία μου άρεσε αρκετά, παρόλο που’χει σχεδόν 2 χρόνια αν δεν κάνω λάθος. Μιλήστε μας λίγο για το “Cerebra”, Πως είχατε εμπνευστεί αυτόν τον τίτλο για EP?

 

Project Renegade: Καλησπέρα και από εμάς! Ευχαριστούμε για την συνέντευξη το εκτιμάμε αρκετά! Το “Cerebra” ήταν ένα EP το οποίο όπως έχουμε πει πολλές φορές μέχρι τώρα προορίζονταν για ένα απλό demo. Κάτι για να πάρουμε πίσω ένα feedback από τους κοντινούς μας φίλους και να δούμε την ανταπόκρισή τους και για να κλείσουμε lives. Βέβαια πριν καν την έναρξη του οι μουσικοί που συνεργαζόμασταν τότε αποφάσισαν να φύγουν από την μπάντα και έτσι εγώ με την Μαριάννα αποφασίσαμε να βάλουμε μια ολοκληρωμένη παραγωγή πίσω από αυτά τα 3 κομμάτια, με στόχο να έχουμε στα χέρια μας μια καλή αρχή και ένα καλό εργαλείο για να προσελκύσουμε νέους μουσικούς και να κυνηγήσουμε καινούργιες ευκαιρίες δείχνοντας την ολοκληρωμένη εικόνα και όραμα που θέλαμε εκείνη την στιγμή να δείξουμε. Ο τίτλος δεν είναι πραγματική λέξη αλλά βασίζεται πάνω στη λέξη cerebral, καθώς διαπραγματευόμαστε τα συναισθήματα που νιώθουν παιδιά της ηλικίας μας στην σημερινή εποχή λόγω της κοινωνικής δομής και μορφής στην οποία συνυπάρχουμε…Aντε, μπορεί και να ‘χει να κάνει με το γεγονός ότι μας αρέσουν και οι X-men!

 

Music Festival: Όντως τώρα; Χαχαχα Δεν το’χα σκεφτεί ποτέ έτσι παρόλο που μου αρέσει και μένα η συγκεκριμένη σειρά ταινιών & Comics πολύ. Δηλαδή με λίγα λόγια ασχοληθήκατε και με την φαντασία.

Ακούγοντας το EP σας, έχω παρατηρήσει πως επηρεαστήκατε πάρα πολύ από τις τελευταίες κυκλοφορίες των Ιταλών Lacuna Coil η των Ολλανδών Delain, ισχύει από την μεριά σας κάτι τέτοιο, πως το εξηγείται εσείς αυτό; Θέλω να πω έχετε ένα ιδιαίτερο στυλ που φέρνει βέβαια μεγάλη επιρροή από τις παραπάνω μπάντες που προανέφερα αλλά έχετε και το Post Rock στοιχείο στην σύνθεση σας.

 

Project Renegade: Προφανώς οι περισσότεροι όταν ακούν μουσική ψάχνουν να βρούνε τις ομοιότητες παρά διαφορές προκειμένου να ταυτιστούν με κάτι γνώριμο. Και φυσικά οι επιρροές μας έχουν κάποιο αντίκτυπο σε εμάς, αλλά δεν μπορώ να σου πω ότι ισχύει πως επηρεαστήκαμε συγκεκριμένα από κάποιον γιατί όταν γράφουμε μουσική δεν σκεφτόμαστε ποτέ πώς ακουγόμαστε ή πώς θα ακουστούμε σαν την Χ μπάντα… Είμαστε συγκεντρωμένοι στο να υπηρετήσουμε το μήνυμά μας με την αντίστοιχη μουσική σύνθεση. Τώρα για το Post rock…Σίγουρα όχι! Μας αρέσει οτιδήποτε έχει groove και κουνάει κεφάλια!

 

Music Festival: Ποιο είναι το Feedback του κοινού προς το “Cerebra” μέχρι σήμερα?

 

Project Renegade: Έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία που είχαμε! Η ανταπόκριση του κοινού απέναντι στο μικρό μας EP ήταν και ο λόγος που αποφασίσαμε να μην σταματήσουμε ποτέ σαν μπάντα. Οι κριτικές ήταν στην συντριπτική τους πλειονότητα θετικές. Όσους fans γνωρίσαμε μέχρι στιγμής φαίνεται να τους αρέσει και βλέπω επίσης και πολλά παιδιά που δεν ακούνε Metal να θέλουν να την ψάξουν παραπάνω λόγω του ep ή να ανακαλύπτουν την σκληρή μουσική μέσω του τελευταίου. Αυτό μας κάνει πολύ χαρούμενους γιατί η μπάντα μας δεν διαχωρίζει, η μπάντας μας είναι για όλους ανεξαρτήτως διαφορών.

 

Music Festival: Έχετε κάνει μεγάλα βήματα παίζοντας σε μεγάλα φεστιβάλ στο εξωτερικό όπως το Female Metal Event στην Ολλανδία, το Voices Of The Succubi Festival της Μάλτας έχοντας ως Headliners τους πολύ μεγάλους Theatres Des Vampires κτλ.. Πως νιώθετε που είχατε βιώσει τόσες εμπειρίες μέσα στο 18;

 

Project Renegade: Μερικές φορές ακόμα αναρωτιόμαστε αν όντως τα ζήσαμε όλα αυτά! Το να ταξιδεύεις και να παίζεις για καινούργιο κόσμο είναι από τις καλύτερες εμπειρίες που μπορεί να ζήσει ένας μουσικός. Θέλαμε να βγάλουμε την μπάντα μας εκεί έξω και να χτίσουμε το όνομα μας σαν μια μπάντα η οποία δίνει το 100% σε όποιον ενδιαφέρεται γιατί η αλήθεια είναι ότι χωρίς το κοινό κανείς μας δεν θα μπορούσε να κάνει ποτέ τίποτα. Για κάθε ένα από αυτά τα φεστιβάλ νιώθαμε μεγάλη τιμή και χαρά που μας εμπιστεύονταν να λάβουμε μέρος στο φεστιβάλ τους. Παράλληλα, για την καθιέρωση και έναρξη κάθε φεστιβάλ δουλεύει ένα «μικρό χωριό» από πίσω, επομένως αν πάρεις τις μεταβλητές των διοργανωτών, των εθελοντών, των ηχοληπτών και των συνεργείων που εργάζονται τόσες ώρες συν (και πάνω από όλα των fans που πληρώνουν τα λεφτά τα όποια έβγαλαν με τόσο κόπο για να έρθουν να σε δουν να παίζεις)…ε! δεν μπορείς να πεις ότι δεν νιώθουμε και λίγη πίεση…αλλά είναι καλή πίεση γιατί μας γυρνάει τους διακόπτες που πρέπει να γυρίσουν για να πας και δώσεις ένα δυναμικό Setlist. Πάνω από όλα όμως όλες αυτές οι εμπειρίες μας μένουν στο μυαλό μας ως εξωπραγματικές και ανεπανάληπτες!

 

Music Festival: Ο Κόσμος στο εξωτερικό πως ανταποκρίθηκε απέναντι στο “Cerebra”;

 

Project Renegade: Έχουν εμβαθύνει πολύ στο δίσκο και έρχονται με σχόλια και απορίες για τα κομμάτια για τα μηνύματα που υπάρχουν μέσα. Θέλουν να μάθουν πολλές πληροφορίες και παράλληλα θα σου πούνε την δικιά τους ερμηνεία. Η αγάπη και η αποδοχή που έχουμε νιώσει από τους ανθρώπους του εξωτερικού είναι και ο λόγος που παίζουμε τόσο συχνά έξω. Οι περισσότεροι από αυτούς περιμένουν την καινούργια μας δουλειά με ανυπομονησία και προφανώς και εμείς ανυπομονούμε να τους την παρουσιάσουμε.

 

Music Festival: Στις 30 Μαρτίου θα εμφανιστείτε στο Ladies Of Metal Festival μαζί με τους Meden Agan, τους Dimlight, τους Disillusive Play και τους Reasons Behind στο Hollywood Stage της Αθήνας. Πείτε μας 2 λόγια για αυτό το φεστιβάλ, πρώτη φορά θα παρευρεθείτε αν δεν κάνω λάθος.

 

Project Renegade: Ναι είναι η πρώτη μας συμμετοχή στο φεστιβάλ. Είναι ένα εξαιρετικό φεστιβάλ για να τσεκάρει κάποιος καινούργιες μπάντες και καινούργιους ήχους. Να δει τι συμβαίνει στην ελληνική σκηνή. Υπάρχουν όπως είπες κάποιες μπάντες που είναι πολλά χρόνια στον χώρο και κάποιες up and coming. Το καλό με αυτό το φεστιβάλ είναι ότι παρέχει διάφορα είδη μουσικής από μπάντες που έχουν πολλά και διαφορετικά μνήματα να εκφράσουν οπότε πιστεύω πως σίγουρα όποιος και να έρθει θα βρει σίγουρα κάποια συγκροτήματα που θα του αρέσουν.

 

Music Festival: Στις 5 Απριλίου θα μοιραστείτε την σκηνή στο Piraeus Academy μαζί με τους θρυλικούς Bullet For My Valentine, Πως νιώθετε για αυτό το επικείμενο live;

 

Project Renegade: Από ότι έχεις καταλάβει είμαι πολυλογάς αλλά δυστυχώς για μένα δεν υπάρχουν λόγια για να εκφράσω το πώς νιώθω για αυτό το γεγονός. Η λέξη χαρά δεν είναι αρκετή, η λέξη ενθουσιασμός δεν φτάνει…Είναι πραγματικά μια θρυλική μπάντα και μία μπάντα η οποία έχει αφήσει το σημάδι της στην μουσική βιομηχανία αλλά και σε κάθε έναν από εμάς ξεχωριστά. Τέτοιες μπάντες καταφέρνουν το αδύνατο, να εξελίσσονται συνέχεια και να πετυχαίνουν ένα status που τους καθιστά απλά αξέχαστους.  Νιώθουμε απίστευτη τιμή και ταπεινότητα για το γεγονός ότι έχουμε μια τέτοια ευκαιρία στα χέρια μας. Στόχος μας είναι να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό με σκοπό να ζεστάνουμε το κοινό για αυτούς αλλά και για να περάσουν ωραία οι fans τους και συμπολίτες μας! Η χαρά που διατρέχει την μπάντα μας αυτή την στιγμή είναι απερίγραπτη, είμαστε απίστευτα ευγνώμονες απέναντι και στην διοργάνωση και στην μπάντα και σε όλους τους ανθρώπους που έρχονται για να περάσουν ωραία εκείνη την ημέρα! Όσοι ξέρουν ήδη την μπάντα ξέρουν ότι έχουμε θυσιάσει κυριολεκτικά κάθε λεπτό της ζωής μας για αυτή την μπάντα όποτε μια στιγμή σαν αυτή έχει ένα καθαρτικό συναίσθημα!

 

Music Festival: Ποια είναι η άποψη σας για την κοινότητα των Ελλήνων ροκάδων/Μεταλλάδων και πως αντιμετωπίζουν τις μπάντες με γυναικεία φωνητικά;

 

Project Renegade: Αυτό που παρατηρούμε είναι απλά ότι υπάρχουν κάποια στερεότυπα τα οποία έχουν καθιερωθεί όσον αφορά μπάντες με γυναικεία φωνητικά. Οι περισσότεροι περιμένουν σοπράνο φωνητικά, στυλιζαρισμένη σκηνική παρουσία και μια αιθέρια ύπαρξη πίσω από το μικρόφωνο. Εμείς απέχουμε από αυτό το στερεότυπο θέλω να πιστεύω γιατί ούτε όπερα έχουμε σαν φωνητικό είδος στη μουσική μας και σίγουρα δεν μπορεί να πει κανείς ότι δεν την ιδρώνουμε τη φανέλα στη σκηνή. Είναι πολύ ωραίο όταν κατεβαίνουμε από τη σκηνή και μας λένε ότι δεν περίμεναν να δουν και να ακούσουν κάτι τέτοιο. Τα τελευταία χρόνια πάντως η Ελλάδα έχει δημιουργήσει μια metal σκηνή που ανεβαίνει αργά αλλά σταθερά και υπάρχει πολύ υποστήριξη από το κοινό. Αυτό είναι κάτι που μας χαροποιεί γιατί είναι ανάγκη στα Lives να πηγαίνει ο κόσμος, να την ψάχνει με νέες μπάντες, να ανοίγει το μυαλό σε νέα ερεθίσματα. Υπάρχει εξαιρετική μουσική εκεί έξω και πρέπει να ακουστεί!

 

Music Festival: Είδα ότι πριν από 3 μήνες περίπου, πραγματοποιήσατε μία φωτογράφηση για τον πρώτο σας δίσκο με τίτλο “Order Of The Minus” αν δεν κάνω λάθος, σωστά; Αν ναι πείτε μας δύο λόγια για αυτήν την κυκλοφορία σας.

 

Project Renegade: Η σύνθεση αυτού του δίσκου ξεκίνησε με το τέλος του Cerebra. Περάσαμε πολύ χρόνο στο να πετύχουμε ακριβώς αυτό που θέλαμε και να βγάλουμε ακριβώς αυτό που εγώ και η Μαριάννα είχαμε φανταστεί για κάθε κομμάτι. Κάθε μήνυμα, κάθε ήχος, κάθε σύνθεση έπρεπε να είναι - κατά τα δικά μας κριτήρια πάντα – τέλεια. Η ηχογράφηση του υλικού μας κούρασε αρκετά γιατί ο καθένας μας είχε πάρα πολλά πράγματα να γράψει και είμαστε γνωστοί τελειομανείς. Κάθε κομμάτι έχει πάρα πολλά κανάλια μέσα και είναι πολύ δύσκολο να τα ακολουθήσει κάποιος που δεν είναι μέσα στην μπάντα και για αυτό έπρεπε να είμαστε συνέχεια πάνω από τα κεφάλια των συνεργατών μας και να τους λέμε πού και πώς θέλουμε τι. Ήταν μια κουραστική εμπειρία για ένα αποτέλεσμα όμως που μας εκφράζει απόλυτα. Η θεματική του δίσκου αφορά την απώλεια κάθε μορφής και προοδευτικά κατά τη διάρκειά του επεξεργαζόμαστε όλο και πιο βαριές μορφές της απώλειας.

 

Music Festival: πότε με το καλό να περιμένουμε την πρώτη σας ολοκληρωμένη δουλειά;

 

Project Renegade: Ακόμα δεν έχουμε μια ημερομηνία στον ορίζοντα καθώς σε ένα μήνα ξεκινάει η μίξη του δίσκου, αλλά μόλις είναι όλα έτοιμα θα το ανακοινώσουμε στα social media μας.

 

Music Festival: Θα υπάρξει στο κοντινό μέλλον κάποια περιοδεία, για να παρουσιάσετε τα καινούργια σας κομμάτια;

 

Project Renegade: Ακόμα δεν μπορούμε να ανακοινώσουμε κάτι αλλά είμαστε σε διακανονισμούς για διάφορες εκπλήξεις που θα ανακοινωθούν στην πορεία αν τα πράγματα έρθουν έτσι όπως τα σχεδιάζουμε!

 

Music Festival: Ποια είναι τα μελλοντικά πλάνα των Project Renegade?

 

Project Renegade: Έχουμε μπροστά μας την μίξη του δίσκου μας, την συμμετοχή μας στα Ladies of Metal Festival, Bullet for my valentine live at Piraeus Academy και την συμμετοχή μας στο Milady Metal Festival όπου θα ανοίξουμε για τους μοναδικούς MAYAN.

 

Music Festival: Παιδιά σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τον πολύτιμο χρόνο σας, εύχομαι να πάνε καλά οι επικείμενες εμφανίσεις σας και να καταφέρετε να δημιουργήσετε το δικό σας Fan Club. Θα χαρώ πάρα πολύ να σας δω σε κάνα live προς τον Βορρά.

 

Project Renegade: Eυχαριστούμε πολύ, για τις ευχές για τον χρόνο που αφιέρωσες και για την συνέντευξη! Το εκτιμάμε αρκετά! Ευελπιστούμε και εμείς να σε δούμε και να σας δούμε όλους σύντομα για να κοπανηθούμε παρέα!

 

Για το Music Festival,

Φαν Βαλ Νουέβο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ:

Flashback - Pearl Jam, Vitalogy

To 1994 η παγκόσμια ροκ κοινότητα σοκάρεται από την αυτοκτονία του Kurt, οι φίλοι του στο Seattle θρηνούν περισσότερο από όλους, η παντοδυναμία του grunge φθίνει και τα μεγάλα ονόματα βρίσκονται σε πο...

Rare Flowers Δικτυοφώνου, Veio

Μια από τις πραγματικά εξαιρετικές νέες μπάντες που άκουσα τελευταία είναι οι Veio τους οποίους και ανακάλυψα εντελώς τυχαία από την διασκευή τους σε τραγούδι των Filter. Oι Veio λοιπόν έχουν όλα εκε...

Λίγο πριν σβήσει η φλόγα..25 χρόνια, από το σκοτεινότερο album των Alice in Chains

Πότε πέρασαν  25 χρόνια....θυμάμαι τον ξάδερφο μου  Δημήτρη να κατεβαίνει Αθήνα και να μου λέει θα σου φέρω εγώ το cd, είχαμε μιλήσει τηλεφωνικά και μου  έχει  αναφέρει για ένα τρα...

Οι Tea Party και το μαγικό Τρίπτυχο..

Τους Tea Party τους είχα αγαπήσει πολύ πριν το Triptych, ο Jeff Martin ήταν ήδη ένα από τα μουσικά μου ινδάλματα, δεν θυμάμαι ακριβώς πότε και ποιο μήνα είδα για πρώτη φορά το video του Messanger, πιθ...

an interview with Grunge icon Gary Lee Conner (Screaming Trees)

Welcome to Music Festival.gr. Your musical journey and trajectory is simply great. What s the story behind the demise of the Screaming Trees, everyone thought that Dust will open new roads for the ban...
ΣΧΟΛΙΑ:Διαβάστηκαν περισσότερο αυτόν τον μήνα