Συνέντευξη με τους Funeral Storm

Συνέντευξη με τους Funeral Storm

Το ιδρυτικό μέλος των Funeral Storm, Wampyrion"(Performer , Bass) μίλησε και μας κάνει ένα τεράστιο Flashback για το πως ιδρύθηκε το συγκρότημα, πως ξεκίνησαν και τα μελλοντικά τους πλάνα.

 

Music Festival: Σάκη, καλώς ήρθες στο Music Festival……Έχεις μία μπάντα, τους Funeral Storm, τους οποίους δημιούργησες αν δεν κάνω λάθος το 2002 σωστά; Μίλησε μας λίγο για το πως ξεκίνησε αυτό το όραμα και από που.

 

Wampyrion: Καλώς σε βρήκα! Η μπάντα ιδρύθηκε κάπου 2001-2002.

Τότε έχοντας ξεκινήσει όπως όλοι με μια μπάντα χωρίς καν ουσιαστικά να μπορούμε να παίξουμε όργανα. Ήταν καθαρά θέμα πάθους και αγάπης προς τη μουσική, τις μπάντες που ακούγαμε και σαφώς θέλαμε να κάνουμε κάτι τέτοιο.

Βέβαια τότε οι υπόλοιποι της παρέας άκουγαν Iced Earth,Metallica,Iron Maiden ενώ εγώ σπίτι έβαζα να ακούσω μπάντες όπως Maniac Butcher,Sarcofago,Nun Slaughter,Rotting Christ,Varathron κτλ.

Οπότε ουσιαστικά έπεισα τη γιαγιά μου να μου αγοράσει μια κιθάρα, μιας που είχα ήδη ένα μπάσο. Το μικρόφωνο το έβαλα στο στερεοφωνικό ώστε να πάρει σήμα από τον ενισχυτή και έβαλα μια κασέτα μέσα να γράψω το μπάσο, μετά την έβαλα στο deck a ώστε να γράψει το deck b την κιθάρα μαζί με το μπάσο και πάει λέγοντας. Έτσι μετά από αρκετή ώρα τελείωσε το demo κομμάτι για το Grim Skies που ήταν και το πρώτο.

Σε μια εποχή που όλοι άκουγαν Heavy Metal ήταν δύσκολο να βρω άτομα.

Διαβάζοντας όμως τα Black Metal περιοδικά “Forest” και ακούγοντας συλλογές κατέληξα πως εκεί ανήκω.

Είχα και έναν φίλο τότε να μιλάμε ώρες στο σταθερό και να βάζει ο ένας στον άλλον μπάντες τηλεφωνικά επειδή μαζί ανακαλύπταμε νέο υλικό.

 

Music Festival: Φαντάζομαι τότε οι εποχές ήταν υπερβολικά ζόρικες για να μάθεις μουσική, οπότε αυτό ήταν και το ιδανικό υποθέτω. Δηλαδή οι μουσικές σας υποκρούσεις.

Ερώτηση κλειδί…. Οι Funeral Storm ξεκίνησαν ως ένα Project ή ως κανονική μπάντα;

 

Wampyrion: Στο μυαλό μου ήταν μπάντα. Θα έγραφα το κομμάτι που ανέφερα ώστε να κάνω κόπιες να μοιράσω ψάχνοντας για άλλα άτομα.


Music Festival: Έχω μπερδευτεί και θα ήθελα να με διορθώσεις….Σε μία φωτογραφία δείχνει ότι είστε τριάδα και σε άλλη τετράδα στο Line-Up σας….Τελικά πόσα μέλη είστε στους Funeral Storm;

 

Wampyrion: 3 άτομα αποτελούν τον βασικό πυρήνα. Ο Necroabyssious (Φωνητικά), η Arcania LVI (Kιθάρες) και εγώ (Μπάσο).

Όσον αφορά το Νίκο Χριστογιάννη (Guitarist:Deviser) μετά το ένα κομμάτι που δουλέψαμε (Νecromancer),για τους δικούς του λόγους αποξενώθηκε με αποτέλεσμα τα πλήκτρα του δίσκου να περαστούν από την Αrcania και εμένα.

 

Music Festival: Όλοι είστε μέλη με προϊστορία από προηγούμενες μπάντες, ειδικά ο Stefan από τους Varathron …..Πως είναι οι σχέσεις μεταξύ σας ως προς το θέμα της μουσικής;

 

Wampyrion: Άψογες! Πλέον με την προσθήκη της Arcania LVI, μου έχει φύγει ένα τεράστιο βάρος μιας που ποτέ δε με θεώρησα κιθαρίστα. Δουλεύουμε ήδη νέο υλικό και η εμπειρία της έχει βοηθήσει απίστευτα. Δύσκολο να βρεις άτομο να μπορείς να επικοινωνείς στο 100%.

Τώρα για τον Νecroabyssious, ως τώρα τουλάχιστον, ό,τι κ αν έχει ακούσει του αρέσει σε μεγάλο βαθμό οπότε προχωράμε αρκετά γρήγορα και πάνω κάτω οι σκέψεις μας είναι ίδιες.

 

Music Festival: Πρόσφατα δώσατε στην δημοσιότητα το πρώτο σας κομμάτι από τον επερχόμενο δίσκο σας με τίτλο “Arcane Mysteries”…..Μίλησε μας λίγο για τον πρώτο δίσκο, τα κομμάτια από πότε ήταν γραμμένα σε σύνθεση & στίχους;


Wampyrion: Ο δίσκος ήταν λίγο καταραμένος. Ηχογραφήθηκε σε 5 χρόνια 6 φορές απ το μηδέν.

Χαλούσε ο υπολογιστής, καιγόταν η μητρική...Πολλά ευτράπελα!

Τα κομμάτια μέχρι και το Πάσχα τα ηχογραφούσαμε ως Demo.Το καλοκαίρι κάτσαμε και τα ηχογραφήσαμε έτσι ώστε να τα παραδώσουμε στο Studio 222 για τη μίξη

Οι στίχοι από την άλλη έγιναν γρήγορα. Μία που τα έλαβε ο Necroabysious μια που τα πήραμε πίσω έτοιμα.

Βοήθησε το πέρα δώθε βέβαια ώστε να ξέρει τι γίνεται με τα κομμάτια κλπ..

 

Music Festival: Που πραγματοποιήθηκαν οι ηχογραφήσεις, το Mixing και οι τελευταίες πινελιές του δίσκου;

 

Wampyrion: Οι ηχογραφήσεις έγιναν στο home studio που έχω. Το mixing/mastering έγινε στο Studio 222.

O Δημήτρης με γνωρίζει από τις πρώτες μέρες που μπήκα στη σκηνή με αποτέλεσμα να ξέρει ακριβώς τι έχω στο μυαλό μου χωρίς να πω πολλά. Οπότε το λες και μονόδρομο! Από εκεί άρχισα εκεί ένιωσα πως έπρεπε να καταλήξω.

 

Music Festival: Ποιος επιμελήθηκε το εξώφυλλο του “Arcane Mysteries”;

 

Wampyrion: Ο Markus Vesper. Μόλις είχα πάρει χαμπάρι τους Attic με το δίσκο “The Invocation”.

Έψαξα και μόλις είδα το εξώφυλλο “Κing Necromancer”,το έδειξα στα παιδιά και και συμφωνήσαμε όλοι πως αυτό πρέπει να αγοράσουμε.

Έχει επιμεληθεί εξώφυλλα για Denial Of God, Manilla Road επίσης.


Music Festival: πόσο καιρό κράτησε η σύνθεση των κομματιών σας;

 


Wampyrion: Όχι αρκετό! Ίσως συνολικά ένα χρόνο αλλά με μεγάλα διαστήματα μεταξύ τους λόγω φόρτου εργασίας.

 

Music Festival: Θα υπάρξει κάποιος Guest στον επερχόμενο σας δίσκο;

 

Wampyrion: Ναι βέβαια! Έχουμε την τιμή να έχουμε το Eskarth (Agatus) όπου ηχογράφησε κάποιες ακουστικές κιθάρες και το solo για το “Martyr Of The Lake” καθώς και τον Magus Wampyr Daoloth όπου έκανε σύνθεση σε ένα εκπληκτικό κομμάτι από πλήκτρα το “Wandering Through The Abyss

 

Music Festival: πότε με το καλό θα κυκλοφορήσει το “Arcane Mysteries”;

 

Wampyrion: Ελπίζουμε σε ένα με δύο μήνες το πολύ!

 

Music Festival: Ξέρω ότι η κρίση, έχει δυσκολέψει πάρα πολύ κόσμο και ειδικά αυτούς που θέλουν να γράψουν μουσική και δεν μπορούν λόγο έλλειψης χρημάτων…..Εσάς σας επηρεάζει καθόλου αυτό;

 

Wampyrion: Ευτυχώς όχι! Είναι μεγάλη υπόθεση μια μεγάλη ανερχόμενη εταιρία να σου δίνει ένα budget. Αυτό δείχνει, στα μάτια μου τουλάχιστον, πως πιστεύει στο υλικό το οποίο θα κυκλοφορήσει και προφανώς πως δεν αποσκοπεί καθαρά στο δικό της κέρδος.

 

Music Festival: Πως βλέπετε σήμερα τον χώρο της Black Metal σκηνής στην Ελλάδα; (ως κοινό, γιατί μουσικά βγάζουμε παπάδες κάτι που είναι αποδεδειγμένο άλλωστε!!!)

 

Wampyrion: Ως φανατικός υποστηρικτής της Ελληνικής σκηνής μπορώ να σου πω πως σίγουρα δεν έχουμε τίποτα να ζηλέψουμε από κανέναν.

Τώρα ως άτομα ο καθένας θα προτιμούσα να μην επεκταθώ καθώς δεν έχω την καλύτερη γνώμη.

 

Music Festival: Υπάρχουν κάποια άλλα πλάνα για το μέλλον των Funeral Storm;

 

Wampyrion: Ναι σαφέστατα!

Έχουμε ήδη ανακοινώσει ένα 7” Funeral Storm με τίτλο “Shapeless Congeries” το οποίο και μουσικά αλλά και σε θέμα παραγωγής σε ταξιδεύει στο 93-94 και ακούγεται σαν να ηχογραφήθηκε στα Storm Studio.

Ηχογραφήσαμε και ένα τρίτο νέο κομμάτι για το split 7” “Sabbat Des Sorcieres” που θα έχουμε την τιμή να κυκλοφορήσουμε με τους Vorphalack και ήδη δουλεύουμε σιγά σιγά σε νέο υλικό.

 

Music Festival: Σάκη σε ευχαριστούμε πάρα πολύ για τον πολύτιμο χρόνο που αφιέρωσες στην συνέντευξη, ο τελευταίος λόγος για το κλείσιμο της συνέντευξης ανήκει σε εσένα.

Τέλος θα ήθελα να μας πεις 10 δίσκους που σε επηρέασαν στην σύνθεση.

 

Wampyrion: Αρχικά θα ήθελα να σε ευχαριστήσω για το χρόνο σου και εσένα για την πραγματοποίηση της συνέντευξης.

Δέκα δίσκους...Δύσκολα μου βάζεις!

Necromantia – IV Malice

Varathron - His Majesty At The Swamp

Varathron - Walpurgisnacht

Rotting Christ – Thy Mighty Contract

Rotting Christ – Non Serviam

Judas Priest – Painkiller

Running Wild – Death Or Glory

Nergal – The Wizard Of Nerath

Mercyful Fate – Time

Thou Art Lord - Eosforos


Για το Music Festival,

Φαν Βαλ Νουέβο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ:

Flashback - Pearl Jam, Vitalogy

To 1994 η παγκόσμια ροκ κοινότητα σοκάρεται από την αυτοκτονία του Kurt, οι φίλοι του στο Seattle θρηνούν περισσότερο από όλους, η παντοδυναμία του grunge φθίνει και τα μεγάλα ονόματα βρίσκονται σε πο...

Rare Flowers Δικτυοφώνου, Veio

Μια από τις πραγματικά εξαιρετικές νέες μπάντες που άκουσα τελευταία είναι οι Veio τους οποίους και ανακάλυψα εντελώς τυχαία από την διασκευή τους σε τραγούδι των Filter. Oι Veio λοιπόν έχουν όλα εκε...

Λίγο πριν σβήσει η φλόγα..25 χρόνια, από το σκοτεινότερο album των Alice in Chains

Πότε πέρασαν  25 χρόνια....θυμάμαι τον ξάδερφο μου  Δημήτρη να κατεβαίνει Αθήνα και να μου λέει θα σου φέρω εγώ το cd, είχαμε μιλήσει τηλεφωνικά και μου  έχει  αναφέρει για ένα τρα...

Οι Tea Party και το μαγικό Τρίπτυχο..

Τους Tea Party τους είχα αγαπήσει πολύ πριν το Triptych, ο Jeff Martin ήταν ήδη ένα από τα μουσικά μου ινδάλματα, δεν θυμάμαι ακριβώς πότε και ποιο μήνα είδα για πρώτη φορά το video του Messanger, πιθ...

an interview with Grunge icon Gary Lee Conner (Screaming Trees)

Welcome to Music Festival.gr. Your musical journey and trajectory is simply great. What s the story behind the demise of the Screaming Trees, everyone thought that Dust will open new roads for the ban...
ΣΧΟΛΙΑ:Διαβάστηκαν περισσότερο αυτόν τον μήνα