Voidnaut - Nadir

Voidnaut - Nadir

Για να αναγεννηθείς, πρέπει να ξεκινήσεις από το 0….”

 

Ελλάδα…Μία χώρα που απέδειξε προς πολλούς, ότι δεν μασάει και το κυνηγάει στον κλάδο της μουσικής δημιουργώντας συνεχώς μπάντες που βρίσκονται σε αρκετά δυναμικό επίπεδο μία από αυτές είναι οι Voidnaut αποτελούμενη από μέλη που έχουν προηγούμενη θητεία σε συγκροτήματα όπως Double Square,Silent Rage κτλ.

Είναι περίεργο, πως γίνεται μέλη με διαφορετικές απόψεις, ιδεολογίες, φιλοσοφίες να καταφέρνουν να συμβιβάζονται στον κλάδο της μουσικής έχοντας ως κύριο είδος το Groove/Alternative…….

Ο δίσκος ονομάζεται “Nadir”…..Ένας τίτλος αρκετά μυστήριος, ο λόγος που το λέω είναι γιατί έχει διάφορες ορολογίες όπως ότι στα αραβικά είναι ανδρικό όνομα, ότι είναι το κατώτερο Όν , την συνάντηση της κατακόρυφης του παρατηρητή μαζί με το σημείο της ουράνιας σφαίρας..

Ξεκίνημα του δίσκου με το ομότιτλο κομμάτι που ξεκινάει με την μελωδία της ακουστικής κιθάρας και στο καπάκι Back From The Grave. Τάσεις για Headbanging, στην εισαγωγή του συγκεκριμένου κομματιού παρατηρώ μία μίξη μεταξύ Breaking Benjamin & Machine Head κατά την ταπεινή μου γνώμη, αλλά αυτό νομίζω πως είναι περιττό να το αναφέρω. Πολύ καλός ήχος, τρομερά ρίφς από τον Κώστα, επιθετική μπότα, εξαιρετικά τύμπανα και έναν Σταύρο σε ένα πολύ καλό επίπεδο για Breakdown φωνητικών αλλά ας είμαστε ειλικρινείς όσο ζεις μέσα από την μουσική, μαθαίνεις όλο και περισσότερα πράγματα.

Ο Φώτης Μπενάρδος οφείλω να ομολογήσω ότι έκανε καταπληκτική δουλειά στο Mixing και στην ηχογράφηση. Για άλλη μία φορά εκτός από εξαιρετικός μουσικός, έχει δείξει έργο και πρόοδο στον τομέα των ηχογραφήσεων και γενικότερα σε ότι αφορά τον ήχο.

Το εξώφυλλο από βάση αισθητικής, θα πω πως ήταν για άλλη μία φορά τίμιο, αξιοπρεπές και όπως προβλέπεται με βάση το είδος μουσικής. Πολύ ωραία χρώματα, τρομερή θεματολογία και πολύ κοντά σε αυτό που θέλει να δείξει η μπάντα, ένα μεγάλο μπράβο στον Γιάννη Νάκο όσον αφορά το Artwork.

Μία παρατήρηση που θα πω και κάπως με ενοχλεί για να πω την αλήθεια, είναι αυτή η ανακύκλωση ιδεών μέσα από τις επιρροές τους, νιώθω σαν να πήραν ήχους από διάφορους αγαπημένους δίσκους γύρω από τον Groove/Nu/Alternative Metal ήχο και τα τοποθέτησαν στην σύνθεση τους. Για μένα αποτελεί μία μεγάλη ένσταση, βέβαια αυτό είναι καθαρά υποκειμενικό και δεν σημαίνει ότι η μουσική τους δεν είναι καλή ίσα-ίσα αλλά μπορούν πιστεύω να πειραματιστούν ακόμα περισσότερο και αν στρωθούν σοβαρά θα πάνε πολύ ψηλά γιατί ήδη η μουσική τους είναι σε αρκετά καλό επίπεδο με ωραία σόλο κιθάρας, πολύ καλό ηχόχρωμα και αίσθηση ταξιδιού σε ένα χαοτικό σύμπαν , δυστυχώς υπάρχει έλλειψη ιδεών.

Στην επόμενη κυκλοφορία περιμένω πολύ, πολύ, πολύ περισσότερα πράγματα όπως και πειραματισμό στον ήχο τους γιατί το έχουν. Ακούστε το Nadir, πραγματικά αξίζει τον κόπο έστω και τίμια… Στηρίξτε την Ελληνική σκηνή παιδιά!
75%
MUSIC FESTIVAL
10
20
30
40
50
60
70
80
90
100
ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ:

Βιβλίο, Mark Lanegan - Sing Backwards and Weep

To Sing Backwards and Weep είναι το ροκ βιβλίο της δεκαετίας..’όχι επειδή το έγραψε ο αγαπημένος Mark Lanegan αλλά επειδή είναι τόσο ωμό, κυνικό και ειλικρινές που σπάει κόκαλα. Αν κάποιος είχε στα χέ...

Flashback, Kyuss - Sky Valley

Οι Kyuss είναι μεγάλη υπόθεση, θυμάμαι να διαβάζω το όνομα και τις διθυραμβικές κριτικές στα περιοδικά της εποχής χωρίς καν να τους έχω ακούσει, ο πρώτος δίσκος που έπεσε στα χέρια μου ήταν το Blues F...

Katatonia - City Burials

Οι Katatonia είναι μια εξαιρετική περίπτωση ποιοτικά, συνεπείς σε ότι κάνουν ηχητικά εδώ και πολλά χρόνια. Φλερτάρουν με την ψυχεδέλεια των Tool και τις ατμόσφαιρες της πατρίδας τους.Σουηδοί γαρ είναι...

Rare Flowers Δικτυοφώνου, Headswim

Headswim μια παλιά κυριολεκτικά ιστορία, συγκρότημα που έμαθα από τον φίλο μου το Βασίλη που σπούδαζε εκείνη την περίοδο στην Αγγλία. Το Gone to pot με την απίστευτη refrain – ια με κέρδισε άμεσα. Οι ...

Monster Magnet - Powetrip, 22 years Spacelords

https://amzn.to/2JSd7mQ Είναι πολύ όμορφο να γυρνάς πίσω σε εποχές που ήταν σχετικά ανώδυνες εσωτερικά και εξωτερικά πόσο μάλλον δύο δεκαετίες πίσω, εκεί λοιπόν ανακαλύπτεις αναμνήσεις και μουσικές πο...
ΣΧΟΛΙΑ: