Voidnaut - Nadir

Voidnaut - Nadir

Για να αναγεννηθείς, πρέπει να ξεκινήσεις από το 0….”

 

Ελλάδα…Μία χώρα που απέδειξε προς πολλούς, ότι δεν μασάει και το κυνηγάει στον κλάδο της μουσικής δημιουργώντας συνεχώς μπάντες που βρίσκονται σε αρκετά δυναμικό επίπεδο μία από αυτές είναι οι Voidnaut αποτελούμενη από μέλη που έχουν προηγούμενη θητεία σε συγκροτήματα όπως Double Square,Silent Rage κτλ.

Είναι περίεργο, πως γίνεται μέλη με διαφορετικές απόψεις, ιδεολογίες, φιλοσοφίες να καταφέρνουν να συμβιβάζονται στον κλάδο της μουσικής έχοντας ως κύριο είδος το Groove/Alternative…….

Ο δίσκος ονομάζεται “Nadir”…..Ένας τίτλος αρκετά μυστήριος, ο λόγος που το λέω είναι γιατί έχει διάφορες ορολογίες όπως ότι στα αραβικά είναι ανδρικό όνομα, ότι είναι το κατώτερο Όν , την συνάντηση της κατακόρυφης του παρατηρητή μαζί με το σημείο της ουράνιας σφαίρας..

Ξεκίνημα του δίσκου με το ομότιτλο κομμάτι που ξεκινάει με την μελωδία της ακουστικής κιθάρας και στο καπάκι Back From The Grave. Τάσεις για Headbanging, στην εισαγωγή του συγκεκριμένου κομματιού παρατηρώ μία μίξη μεταξύ Breaking Benjamin & Machine Head κατά την ταπεινή μου γνώμη, αλλά αυτό νομίζω πως είναι περιττό να το αναφέρω. Πολύ καλός ήχος, τρομερά ρίφς από τον Κώστα, επιθετική μπότα, εξαιρετικά τύμπανα και έναν Σταύρο σε ένα πολύ καλό επίπεδο για Breakdown φωνητικών αλλά ας είμαστε ειλικρινείς όσο ζεις μέσα από την μουσική, μαθαίνεις όλο και περισσότερα πράγματα.

Ο Φώτης Μπενάρδος οφείλω να ομολογήσω ότι έκανε καταπληκτική δουλειά στο Mixing και στην ηχογράφηση. Για άλλη μία φορά εκτός από εξαιρετικός μουσικός, έχει δείξει έργο και πρόοδο στον τομέα των ηχογραφήσεων και γενικότερα σε ότι αφορά τον ήχο.

Το εξώφυλλο από βάση αισθητικής, θα πω πως ήταν για άλλη μία φορά τίμιο, αξιοπρεπές και όπως προβλέπεται με βάση το είδος μουσικής. Πολύ ωραία χρώματα, τρομερή θεματολογία και πολύ κοντά σε αυτό που θέλει να δείξει η μπάντα, ένα μεγάλο μπράβο στον Γιάννη Νάκο όσον αφορά το Artwork.

Μία παρατήρηση που θα πω και κάπως με ενοχλεί για να πω την αλήθεια, είναι αυτή η ανακύκλωση ιδεών μέσα από τις επιρροές τους, νιώθω σαν να πήραν ήχους από διάφορους αγαπημένους δίσκους γύρω από τον Groove/Nu/Alternative Metal ήχο και τα τοποθέτησαν στην σύνθεση τους. Για μένα αποτελεί μία μεγάλη ένσταση, βέβαια αυτό είναι καθαρά υποκειμενικό και δεν σημαίνει ότι η μουσική τους δεν είναι καλή ίσα-ίσα αλλά μπορούν πιστεύω να πειραματιστούν ακόμα περισσότερο και αν στρωθούν σοβαρά θα πάνε πολύ ψηλά γιατί ήδη η μουσική τους είναι σε αρκετά καλό επίπεδο με ωραία σόλο κιθάρας, πολύ καλό ηχόχρωμα και αίσθηση ταξιδιού σε ένα χαοτικό σύμπαν , δυστυχώς υπάρχει έλλειψη ιδεών.

Στην επόμενη κυκλοφορία περιμένω πολύ, πολύ, πολύ περισσότερα πράγματα όπως και πειραματισμό στον ήχο τους γιατί το έχουν. Ακούστε το Nadir, πραγματικά αξίζει τον κόπο έστω και τίμια… Στηρίξτε την Ελληνική σκηνή παιδιά!
75%
MUSIC FESTIVAL
10
20
30
40
50
60
70
80
90
100
ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ:

The Blood Republic - Into the Earth

Μια πολύ ωραία κυκλοφορία για τους φίλους του αμερικάνικου ήχου είναι το Into The Earth των Βρετανών The Blood Reoublic oι oποίοι παίρνουν τα καλύτερα στοιχεία των 90’s industrial, alternative, grunge...

Rotting Christ - The Heretics

“Είναι καλύτερα να βασιλεύει κανείς στην κόλαση παρά να υπηρετεί στον παράδεισο”   Τρία χρόνια μετά τον μέτριο για μένα δίσκο τους με τίτλο “Rituals”, οι Rotting Christ επέστρεψαν με νέο album ...

Συνέντευξη με τους Aetherian

Ένας μήνας πέρασε μετά την τελευταία εμφάνιση των Αθηναίων Melodeath Metallers Aetherian στο This Is Hell (Foray Between Ocean,Karma Violens,Fall Of Order,Aetherian). Με αφορμή την κυκλοφορία του πρώτ...

Συνέντευξη στους Above Us The Waves

Με αφορμή την τελευταία περιοδεία των Above Us The Waves στην Ευρώπη για την προώθηση της δεύτερης ολοκληρωμένης δουλειάς τους με τίτλο "Rough On High Seas" και για τα μελλοντικά τους πλάνα, ο Βαγγέλη...

An interview with Jud Friedman

Hi Jud, welcome to Music Festival.gr, what are your recent plans .. Hello Chris, I'm getting on the plane and coming to Greece to meet you (laughs) .. I think that's why you have to talk to Car...
ΣΧΟΛΙΑ:Διαβάστηκαν περισσότερο αυτόν τον μήνα