Συνέντευξη με τους Aetherian

Συνέντευξη με τους Aetherian

Ένας μήνας πέρασε μετά την τελευταία εμφάνιση των Αθηναίων Melodeath Metallers Aetherian στο This Is Hell (Foray Between Ocean,Karma Violens,Fall Of Order,Aetherian). Με αφορμή την κυκλοφορία του πρώτου τους δίσκου,τα μελλοντικά τους πλάνα και για τις τελευταίες live εμφανίσεις που πραγματοποίησαν μίλησαν στο Music Festival και στον Φαν Βαλ Νουέβο.

 

Music Festival: Παιδιά, καλησπέρα σας και καλώς ήρθατε στο Music Festival. Πρωτίστως θα ήθελα να σχολιάσω τον πρώτο σας ολοκληρωμένο δίσκο με τίτλο “The Untamed Wilderness”….Ένας δίσκος γεμάτος ταξίδι προς την μελαγχολία και τα σκοτεινά δρόμενα των Insomnium ή των Eluveitie τουλάχιστον αυτό έρχεται στο δικό μου μυαλό, αν μου επιτρέπεται…… Πως προέκυψε αυτή η προσθήκη της μελωδίας στην σύνθεση σας; Θέλω να πω ότι σε άλλα κομμάτια έχει πιο Amorphis ήχο, σε άλλα πιο κοντά στους Draconian, Αλλά το μοτίβο είναι καθαρά Φινλανδικό.

Aetherian: Καλησπέρα και από εμάς και ευχαριστούμε για τη πρόσκληση στο Music Festival.

Οι μπάντες που αναφέρεις στην ερώτηση ήταν και παραμένουν επιρροές μας. Κυρίως οι Insomnium, όπως και άλλες μπάντες Φιλανδικού και Σουηδικού μοτίβου, σαν τους Amon Amarth, Dark Tranquility, Belakor, Wintersun, μαζί με επίσης doom στοιχεία, σαν τους Draconian και παραδοσιακή μουσική.

Η απάντηση λοιπόν στο ερώτημα σου είναι καθαρά ότι η melodeath μας εκφράζει απολύτως σαν άκουσμα και συναισθηματικά, επομένως βγαίνει και φυσικά.

Ίσως στον επόμενο δίσκο να προσθέσουμε και άλλα στοιχεία...!

Music Festival: Κάτι που μου κίνησε πολύ το ενδιαφέρον ήταν η προσθήκη του Cello και του διπλού μπάσου στον δίσκο σας…… Πως και έτσι;

Aetherian: Ήταν μία ιδέα που προέκυψε καθώς δουλεύαμε τα κομμάτια κατά την προ-παραγωγή. Μας άρεσε σαν άκουσμα, και έπειτα ο Χάρης Παζαρούλας μας έκανε τη τιμή να ηχογραφήσει τα σημεία αυτά. Ταίριαξε πολύ όμορφα με την ατμόσφαιρα των κομματιών.

Music Festival: Βλέποντας το εξώφυλλο παρατηρώ ότι έχετε επηρεαστεί πάρα πολύ από τα εξώφυλλο του Slania των Eluveitie κ.α μπαντών γενικότερα……Πως εμπνευστήκατε αυτό το εξώφυλλο; Εννοώ υπήρξε κάποιο Concept που είναι βασισμένο στην μελαγχολία του δίσκου;

Aetherian: Ενώ δεν μοιάζει με την πρώτη ματιά, η αίσθηση είναι παρόμοια. Θέλαμε το εξώφυλλο να αναπαριστά την πραγματική σχέση του ανθρώπου με την φύση. Η ανθρωπότητα έχει δημιουργήσει ένα δικό της τεχνητά φτιαγμένο κόσμο, κομμένο και ραμμένο στα μέτρα της ο οποίος δεν συνυπάρχει με το φυσικό περιβάλλον αλλά παρασιτεί σε αυτό χωρίς να νοιάζεται για την τύχη του. Η πραγματική σύνδεση όμως υπάρχει και είναι πάντα εκεί. Όσο και να το απαρνηθούμε και να κλειστούμε στα αστικά κέντρα και τις οθόνες μας, ένα κομμάτι μέσα σε όλους μας, ξέρει ότι κάτι είναι λάθος, κάτι δεν είναι όπως θα έπρεπε. Ο άνθρωπος, η γη και τα άλλα πλάσματα που κατοικούν σε αυτή είναι φτιαγμένα από το ίδιο υλικό. Είμαστε ένα με την γη και όχι υπεράνω από αυτή.

Music Festival: Πόσο καιρό κράτησε η σύνθεση των κομματιών σας; Αν κρίνω από το Single σας που δημοσιεύτηκε το 2016 θα κράτησε σίγουρα καμιά 3 χρόνια υποθέτω σωστά;

Aetherian: Πάνω κάτω τόσο, 2-3 χρόνια ας πούμε, εφόσον ο Άγγελος που κατά κύριο λόγο γράφει τη μουσική είχε ήδη μερικά κομμάτια και ιδέες για τον δίσκο από πριν κυκλοφορήσει το Single.

Δεκέμβρη του 2016-Ιανουάριο 2017 μπήκαμε στο στούντιο για τις ηχογραφήσεις.

Music Festival: Θα ήθελα να μιλήσουμε για τον τίτλο του δίσκου σας. Πως εμπνευστήκατε για τίτλο δίσκου το “The Untamed Wilderness”……Υπάρχει ας πούμε η οργή και η αγριότητα στο ταξίδι αυτό η κάποια μελαγχολία που σας κινεί; Μιλήστε μας λίγο για αυτό….

Aetherian: Και τα δυο είναι μέρος του ίδιου ταξιδιού. Η μελαγχολία μετατρέπεται σε οργή και όταν η οργή ξεσπάσει, η μελαγχολία σιγά σιγά θα επιστρέψει. Αυτό το κομμάτι μέσα μας που είναι ανήσυχο, δεν μπορεί να μπει σε κουτί και ψάχνει συνεχώς μια διέξοδο, είναι το αδάμαστο και αρχέγονο κομμάτι του εαυτού μας που ψάχνει την γαλήνη του. Στο ταξίδι του “The Untamed Wilderness το οποίο ξεκινάει με μια επιθυμία, θα έρθεις πρόσωπο με πρόσωπο με την σκατίλα και την διαφθορά της ανθρωπότητας , θα πρέπει να αντιμετωπίσεις τους δαίμονες σου, θα διασχίσεις θάλασσες και στην προσπάθεια να δεις πιο καθαρά θα αντέξεις φυσικά φαινόμενα. Και όλα αυτά για να βρεις το μονοπάτι σου. Έτσι ο δίσκος κλείνει με το κομμάτι “The Path”. Κάτι τελειώνει και κάτι καινούργιο αρχίζει.

Music Festival: Ποιά είναι η ανταπόκριση του κόσμου μέχρι στιγμής προς το “The Untamed Wilderness”;

Aetherian: Μέχρι στιγμής το feedback που δεχόμαστε είναι πολύ θετικό εδώ στην Ελλάδα αν και υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση από χώρες του εξωτερικού, όπου και η melodeath είναι  πιο διαδεδομένη και ακούγεται πιο παθιασμένα.  

Music Festival: Πριν από περίπου 1 μήνα και σχετικά πρόσφατα μοιραστήκατε την σκηνή μαζί με τους Karma Violens και μία άλλη μία μαζί με τους Chronosphere πως πήγαν μέχρι στιγμής αυτές οι συναυλίες;

Aetherian: Θα θέλαμε καταρχάς να ευχαριστήσουμε και τις δυο αυτές μπάντες για την ευκαιρία να μοιραστούμε τη σκηνή μαζί τους, οι οποίοι είναι “μανούλες” στο είδος του ξεχωριστά.

Στο live του This is Hell στο Temple ήταν ακόμα πιο συγγενικά τα είδη της μουσικής που έπαιζαν οι υπόλοιπες μπάντες, Karma Violens, Foray Between Ocean & Fall of Order, ενώ στο Intrepid Fox με τους Chronosphere ήταν και μια παραπάνω πρόκληση για εμάς από την άποψη του κόσμου.

Και τα δύο live πήγαν πολύ καλά και το κοινό φαίνεται να  πέρασε εξίσου καλά!

Music Festival: Υπάρχει περίπτωση να πραγματοποιήσετε κάποια περιοδεία για την παρουσίαση του πρώτου δίσκου σας;

Aetherian: Ναι υπάρχει, και είναι μέσα στα μελλοντικά πλάνα μας σίγουρα. Υπάρχουν κάποια εμπόδια ακόμα που πρέπει πρώτα να ξεπεράσουμε. Tour με τα όλα του θα γίνει από τον επόμενο δίσκο.

Music Festival: Κατά τα άλλα υπάρχουν κάποια σχέδια για το μέλλον των Aetherian;

Aetherian: Ταυτόχρονα με τα live που πραγματοποιούμε τώρα, δουλεύουμε υλικό για τον επόμενο δίσκο.

Μακροπρόθεσμα θα θέλαμε να ταξιδέψουμε σε όσο το δυνατόν περισσότερες χώρες, να γνωρίσουμε κόσμο και να μοιραστούμε τη μουσική μας επί σκηνής με τις μπάντες που μεγαλώσαμε ακούγοντάς τες.

Music Festival: Παιδιά, σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τον χρόνο σας, καλοτάξιδο εύχομαι το πρώτο σας άλμπουμ αν και σχετικά αργά….Ο τελευταίος λόγος για το κλείσιμο της συνέντευξης ανήκει σε εσάς.

Aetherian: Εμείς ευχαριστούμε και πάλι για την ευκαιρία αυτή. Το καλό πράγμα αργεί να γίνει!

Σαν τελευταίο λόγο θα ήθελα να πω ότι υπάρχουν πολλά εμπόδια και θα συνεχίσουν να εμφανίζονται συνέχεια στο καθένα μας, στο κάθε τι που κάνει. Όπως λένε οι πρώτοι στοίχοι του κομματιού μας, The Rain :

“Into each life some rain must fall,
some days must be dark and cold...”

Μη σταματάτε να πιστεύετε και να παλεύεται για τα όνειρα σας!

Καλή συνέχεια.


Για το Music Festival,

Φαν Βαλ Νουέβο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ:

Flashback - Pearl Jam, Vitalogy

To 1994 η παγκόσμια ροκ κοινότητα σοκάρεται από την αυτοκτονία του Kurt, οι φίλοι του στο Seattle θρηνούν περισσότερο από όλους, η παντοδυναμία του grunge φθίνει και τα μεγάλα ονόματα βρίσκονται σε πο...

Rare Flowers Δικτυοφώνου, Veio

Μια από τις πραγματικά εξαιρετικές νέες μπάντες που άκουσα τελευταία είναι οι Veio τους οποίους και ανακάλυψα εντελώς τυχαία από την διασκευή τους σε τραγούδι των Filter. Oι Veio λοιπόν έχουν όλα εκε...

Λίγο πριν σβήσει η φλόγα..25 χρόνια, από το σκοτεινότερο album των Alice in Chains

Πότε πέρασαν  25 χρόνια....θυμάμαι τον ξάδερφο μου  Δημήτρη να κατεβαίνει Αθήνα και να μου λέει θα σου φέρω εγώ το cd, είχαμε μιλήσει τηλεφωνικά και μου  έχει  αναφέρει για ένα τρα...

Οι Tea Party και το μαγικό Τρίπτυχο..

Τους Tea Party τους είχα αγαπήσει πολύ πριν το Triptych, ο Jeff Martin ήταν ήδη ένα από τα μουσικά μου ινδάλματα, δεν θυμάμαι ακριβώς πότε και ποιο μήνα είδα για πρώτη φορά το video του Messanger, πιθ...

an interview with Grunge icon Gary Lee Conner (Screaming Trees)

Welcome to Music Festival.gr. Your musical journey and trajectory is simply great. What s the story behind the demise of the Screaming Trees, everyone thought that Dust will open new roads for the ban...
ΣΧΟΛΙΑ:Διαβάστηκαν περισσότερο αυτόν τον μήνα