Συνέντευξη με τους Voidnaut

Συνέντευξη με τους Voidnaut

 

 Οι Voidnaut με αφορμή την ίδρυση της μπάντας, την επερχόμενη ντεμπούτο δουλειά τους με τίτλο "Nadir" και την επικείμενη μίνι περιοδεία που θα πραγματοποιήσουν μαζί με τους Outloud και τους DreamRites, απάντησαν στις ερωτήσεις που έκανε ο Φαν Βαλ Νουέβο για λογαριασμό του MusicFestival.gr.

 

MusicFestival.gr: Παιδιά, καλησπέρα σας και καλώς ήρθατε στο Webzine μας. Προπαντός θα ήθελα να σχολιάσω το πρώτο σας κομμάτι, ο λόγος για το BackFrom The Grave από τον επερχόμενο ντεμπούτο δίσκο σας με τίτλο “Nadir”. Για αρχή θα ήθελα να σας γυρίσω πίσω στον χρόνο και πιο συγκεκριμένα στην ίδρυση των Voidnaut. Πως ξεκίνησαν οι Voidnaut;

Voidnaut: Οι "Voidnaut" δημιουργήθηκαν αρχικά ως  project σχήμα τον Μάρτιο του 2013 από τον Κώστα Κρίκο(κιθάρες) και τον Steve Venardo(φωνητικά).Ξεκινήσαμε να δουλεύουμε πάνω σε κάποιες  ιδέες που είχα αρχικά ηχογραφήσει σε πρώιμη μορφή στο διάστημα μεταξύ 2010-2013 στο στούντιο του Bob Katsionis.Στη πορεία είδαμε ότι όλο αυτό έπαιρνε μια πιό σοβαρή μορφή και μετά από την προτροπή των ανθρώπων που άκουσαν το υλικό αποφασίσαμε ότι έπρεπε να βρούμε μέλη και να ξεκινήσουμε τη μπάντα.Τότε είχαμε την τύχη να μιλήσουμε με τον Κώστα Αλεξάκη (τύμπανα -Acid Death) ο οποίος έγινε το τρίτο μέλος της μπάντας  και τέλος  στην ομάδα ήρθε ο Κώστας Τασάκος στο μπάσο (ex  Verdict Denied,Double Square).

MusicFestival.gr: Θα ήθελα να ρωτήσω ποίο είναι το είδος με το οποίο ασχολείστε ως Voidnaut;

Voidnaut: Είμαστε κατά της  'ταμπέλας' σε ότι έχει να κάνει με τη μουσική που γράφουμε.Φαίνεται άλλωστε και στο άλμπουμ αυτό. Όσοι μας έχουν ακούσει μας κατατάσσουν στο  modern/groove metal.Σίγουρα οι βασικές επιρροές μας είναι κοντά στο  american heavy αλλά υπάρχουν στοιχεία και από άλλα είδη και ακούσματα όλων μας.

MusicFestival.gr: Έχω παρατηρήσει ότι όλοι είχατε ασχοληθεί με άλλα είδη πέρα του Groove/Nu Metal ήχου που έχω προσέξει στην σύνθεση σας. Πως προέκυψε αυτό το δέσιμο στην σύνθεση σας; Θέλω να πω ότι είστε τελείως διαφορετικοί χαρακτήρες σαν μουσικοί.

Voidnaut: Όταν  άκουσα πρώτη φορά το υλικό, το οποίο μου έδωσε ο Κώστας Κρίκος,είχα στο μυαλό μου να το πάμε παραπέρα αν γίνεται ως μπάντα,γενικά πάντα είχα αυτή την νοοτροπία.Ουδέποτε είχα ως  κίνητρο να κυκλοφορήσω  τον ίδιο δίσκο δεύτερη φορά και αυτό υπήρχε ανέκαθεν ως πρωταρχική σκέψη .Ο Κώστας Αλεξάκης ήθελε κάτι πιο groovato ώστε να δοκιμάσει διαφορετικά παιξίματα οπότε και για αυτόν ήταν άκρως ενδιαφέρον το όλο εγχείρημα,άλλωστε αυτός έδωσε και το όνομα στην μπάντα .Με τον Κώστα Τασάκο,είχαμε ξανασυνεργαστεί στο παρελθόν τόσο στους Verdict Denied, όσο και μετέπειτα στους Double Square,οπότε υπήρχε ήδη η χημεία μεταξύ μας αλλά και η διάθεση από μεριάς του για πειραματισμό.

 

MusicFestival.gr: Τον Σεπτέμβριο παίξατε για πρώτη φορά στo AlexandroupolisOpen Air ως Voidnaut, για τον Σταύρο και Κώστα Κρίκο(Ex- Silent Rage) ήταν 2η φορά βέβαια αλλά για τους περισσότερους πρώτη. Ποίες ήταν οι εμπειρίες σας από αυτό το live;

Voidnaut: Το Alexandroupolis Open Air festival  έχει γίνει πλέον θεσμός.Είναι ένα καταπληκτικό φεστιβάλ που έχει ξεκινήσει από τα μέλη των DEFISION (τους οποίους θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε και από εδώ για όλα όσα έκαναν για μας τις μέρες που είμασταν στην Αλεξανδρούπολη)οι οποίοι  γουστάρουν αυτό που κάνουν και καταφέρνουν να το κάνουν ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ  παρά τα εμπόδια που συναντούν κάθε χρόνο.Για τη πόλη και τους ανθρώπους της δεν έχουμε λόγια!Για μας είναι και ένα ορόσημο ,αφού ουσιαστικά σε αυτό το φεστιβάλ είχαμε την τιμή να παρουσιάσουμε πρώτη φορά το δίσκο μας στη τελική μορφή του!Κάναμε καλούς φίλους εκεί και αυτό είναι αυτό που έχει σημασία στο τέλος.

MusicFestival.gr:  Τώρα θα έρθω στο κεφάλαιο “Nadir” , κοινώς την πρώτη σας ολοκληρωμένη δουλειά η οποία αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στον Γενάρη. Μιλήστε μας λίγο για τον τίτλο του δίσκου, πως τον εμπνευστήκατε;

Voidnaut: Η λέξη "Nadir”έχει διάφορες ερμηνείες.Μία  από αυτές είναι 'το κατώτερο σημέιο΄.Ένα σημείο εκκίνησης  για μας  ίσως.Ξεκινάς πάντα από χαμηλά και προσπαθείς να ανέβεις .Η έστω  να κάνεις τη προσπάθεια σου.Σε ότι και να κάνεις. Αυτή ήταν η σκέψη μας και τελικά αποφασίσαμε να δώσουμε αυτόν τον τίτλο.

 

MusicFestival.gr: Πόσο καιρό κράτησε η σύνθεση των νέων σας κομματιών;

Voidnaut: Η σύνθεση του άλμπουμ έγινε κατά διαστήματα.Οι κυριότεροι λόγοι ήταν οι εκάστοτε μπάντες του καθενός από εμάς αλλά και ένα tribute στο οποίο εγώ και ο Κώστας Κρίκος για κάποιο διάστημα υπήρξαμε ως μέλη.Σίγουρα οι ήδη υπάρχουσες  μουσικές υποχρεώσεις σε συνδυασμό με την καθημερινότητα επιβράδυναν τον ρυθμό ολοκλήρωσης των συνθέσεων του “Nadir”.

MusicFestival.gr: Τώρα θα έρθω στο πρώτο σας τραγούδι με τίτλο Back From TheGrave. Σε τι βασίζεται αυτό το κομμάτι;

Voidnaut: Ουσιαστικά βασίζεται σε ένα παλιό θρίλερ το “Re-Αanimator”,το οποίο πραγματικά με είχε στοιχειώσει σαν έφηβο αλλά δεν αναφέρεται αποκλειστικά σε αυτό…Υπάρχουν και σύγχρονα ανάλογα παραδείγματα ώστε να αντιληφθεί άλλα και να ταυτιστεί με αυτό ο ακροατής όπως  για παράδειγμα το  πολύ επιτυχημένο “The Walking Dead”.Η γενική ιδέα πίσω από αυτό το κομμάτι λοιπόν στηρίζεται σε μια περίπτωση (από τις χιλιάδες )ενός  ανθρώπου  που δεν είναι πια κύριος του εαυτού του,δηλαδή έχει περάσει στην “άλλη πλευρά”,δεν αναγνωρίζει το καλό από το κακό,δεν έχει πλέον συναίσθηση των πράξεων και των λεγομένων του,δεν αναγνωρίζει τους δικούς του ανθρώπους..Το “Back from the Grave” περιγράφει ακριβώς αυτό.

MusicFestival.gr: Που πραγματοποιήθηκαν οι ηχογραφήσεις του “Nadir”;

Voidnaut: Οι ηχογραφήσεις  όλων των κομματιών πραγματοποιήθηκαν στα Devasoundz Studios με παραγωγό τον  Foti  Venardo  ,εκτός από το ομότιτλο κομμάτι που είναι μία εισαγωγή με ηλεκτροακουστική κιθάρα το οποίο είχα ηχογραφήσει στο Sound Symmetry Studios με τον Βob Katsionis  το 2012.

MusicFestival.gr:  Ποίος επιμελήθηκε το εξώφυλλο του “Nadir”;

Voidnaut: Το εξώφυλλο του δίσκου επιμελήθηκε ο Γιάννης Νάκος(https://www.facebook.com/RemedyArtDesign/) ο οποίος είναι ένας  εξαιρετικός καλλιτέχνης  και  ένας καταξιωμένος  επαγγελματίας στον χώρο.Το αποτέλεσμα είναι φανταστικό και συμβαδίζει απόλυτα με τη μουσική μας!

MusicFestival.gr: Στις 22,23 & 24 Δεκεμβρίου θα μοιραστείτε την σκηνή σε μία Mini περιοδεία σε Αθήνα,Λάρισα & Θεσσαλονίκη μαζί με τους DreamRites έχοντας ως Headliners τους Outloud. Πως νιώθετε για αυτήν την επικείμενη περιοδεία;

Voidnaut: Θεωρούμε ότι είναι μια καλή αρχή και ιδανική ευκαιρία να παρουσιάσουμε ζωντανά το υλικό μας καθώς τα live θα είναι οπωσδήποτε αναπόσπαστο κομμάτι της μπάντας τώρα αλλά φυσικά και στο  μέλλον και παρόλο που επίσημα δεν  έχει κυκλοφορήσει το άλμπουμ  ο κόσμος  έχει ήδη πάρει μια πρώτη γεύση του υλικού μας από το βίντεο που πρόσφατα κυκλοφορήσαμε και επίσης θα έχει και  την δυνατότητα να αποκτήσει το “Nadir” στα live και όχι μόνο.Εννοείται πως μας τιμάει η συμμετοχή στο tour των Outloud,τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά για αυτήν την πρόσκληση!

MusicFestival.gr: Τι μπορεί να περιμένει ο κόσμος από την επικείμενη αυτή σειρά εμφανίσεων;

Voidnaut: Ένα πολύ δυνατό live και από τις 3 μπάντες..

MusicFestival.gr:  Μετά την κυκλοφορία του δίσκου σας, υπάρχει περίπτωση να πραγματοποιηθεί κάποια περιοδεία από τους Voidnaut για την παρουσίαση του “Nadir”;

Voidnaut: Όλα είναι ανοιχτά αυτή τη στιγμή.Σίγουρα θα γίνουν αρκετές  εμφανίσεις  εντός και εκτός  Αθηνών για τη προώθηση του δίσκου.Θέλουμε να πάμε τη μουσική μας όσο πιο μακριά γίνεται και σε όσο περισσότερο κόσμο γίνεται.Αυτός είναι ο στόχος.

MusicFestival.gr: Τις τελευταίες κυκλοφορίες γενικότερα, τις ακούτε έτσι; Αν ναι ποιά θα λέγατε ότι είναι αυτή που σας σημάδεψε;

Voidnaut:  Όλοι στην μπάντα έχουμε διαφορετικά ακούσματα και επιρροές και αυτός είναι και ο λόγος που  ο καθένας μας φέρνει διαφορετικές ιδέες στο τραπέζι οι οποίες φιλτράρονται προκειμένου να καταλήξουμε στο τι,αλλά και πως θα παιχτεί εν τέλει.Προσωπικά μιλώντας μια κυκλοφορία που με χαροποίησε ιδιαίτερα είναι η πρόσφατη δουλειά των Conception η οποία  βαδίζει σε διαφορετικά χνάρια,όπως όλες τους οι δουλειές  άλλωστε και αυτό είναι που την κάνει να ξεχωρίζει και είναι και το σημαντικότερο της στοιχείο .

MusicFestival.gr: Υπάρχουν κάποια άλλα σχέδια για το μέλλον των Voidnaut;

Voidnaut: Θα υπάρξει σίγουρα ένα ακόμα βίντεο στο άμεσο μέλλον ,αρκετά διαφορετικό από το “Back from the grave” σαν σκεπτικό και νοοτροπία αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από πολλούς και διαφορετικής  φύσεως παράγοντες,αλλά άσχετα με αυτό  η μπάντα θα συνεχίσει την προώθηση του “Nadir”  όσο το δυνατόν περισσότερο και ταυτόχρονα θα ξεκινήσει την σύνθεση του επόμενου δίσκου καθώς ιδέες υπάρχουν,και είναι και πολλές.

MusicFestival.gr: Παιδιά σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τον χρόνο σας, ο τελευταίος λόγος για το κλείσιμο της συνέντευξης ανήκει σε εσάς.

Voidnaut: Εμείς ευχαριστούμε για την συνέντευξη και ευχόμαστε ότι καλύτερο για το MusicFestival.gr!

Για το MusicFestival.gr,

 

Φαν Βαλ Νουέβο


ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ:

Βιβλίο, Mark Lanegan - Sing Backwards and Weep

To Sing Backwards and Weep είναι το ροκ βιβλίο της δεκαετίας..’όχι επειδή το έγραψε ο αγαπημένος Mark Lanegan αλλά επειδή είναι τόσο ωμό, κυνικό και ειλικρινές που σπάει κόκαλα. Αν κάποιος είχε στα χέ...

Flashback, Kyuss - Sky Valley

Οι Kyuss είναι μεγάλη υπόθεση, θυμάμαι να διαβάζω το όνομα και τις διθυραμβικές κριτικές στα περιοδικά της εποχής χωρίς καν να τους έχω ακούσει, ο πρώτος δίσκος που έπεσε στα χέρια μου ήταν το Blues F...

Katatonia - City Burials

Οι Katatonia είναι μια εξαιρετική περίπτωση ποιοτικά, συνεπείς σε ότι κάνουν ηχητικά εδώ και πολλά χρόνια. Φλερτάρουν με την ψυχεδέλεια των Tool και τις ατμόσφαιρες της πατρίδας τους.Σουηδοί γαρ είναι...

Rare Flowers Δικτυοφώνου, Headswim

Headswim μια παλιά κυριολεκτικά ιστορία, συγκρότημα που έμαθα από τον φίλο μου το Βασίλη που σπούδαζε εκείνη την περίοδο στην Αγγλία. Το Gone to pot με την απίστευτη refrain – ια με κέρδισε άμεσα. Οι ...

Monster Magnet - Powetrip, 22 years Spacelords

https://amzn.to/2JSd7mQ Είναι πολύ όμορφο να γυρνάς πίσω σε εποχές που ήταν σχετικά ανώδυνες εσωτερικά και εξωτερικά πόσο μάλλον δύο δεκαετίες πίσω, εκεί λοιπόν ανακαλύπτεις αναμνήσεις και μουσικές πο...
ΣΧΟΛΙΑ: