Συνέντευξη με τους Doomocracy

Συνέντευξη με τους Doomocracy

Λίγο καιρό μετά τις 2 τιμητικές τους live εμφανίσεις οι Κρητικοί Doom Metallers Doomocracy μίλησαν στο MusicFestival και απάντησαν στις ερωτήσεις του Φαν Βαλ Νουέβο όσον αφορά την περσινή τους κυκλοφορία και τα μελλοντικά τους πλάνα.

 

MusicFestival.gr: Καλησπέρα σας και καλώς ήρθατε στο Music Festival. Χαρά μας που σας φιλοξενούμε.Πρόσφατα είχατε την τιμητική σας μαζί με τους Morgana Lefay στην Θεσσαλονίκη και πρίν απο σχετικά ένα μήνα μοιραστήκατε την σκηνή μαζί με τους Sorcerer εντός έδρας  στο Echoes From The Labyrinth στην Κρήτη. πως ήταν η εμπειρία σας ως Doomocracy;

Doomocracy: Καλησπέρα και ευχαριστούμε για την φιλοξενία! Ήταν πραγματικά μια μοναδική εμπειρία το να μοιραστούμε τη σκηνή σε διάστημα μόλις 15 ημερών, με τους Sorcerer και τους Morgana Lefay! Τους Sorcerer είχαμε την χαρά να τους φιλοξενήσουμε στο Echoes From The Labyrinth Doom Metal festival στο οποίο ήμασταν και συνδιοργανωτές, και ήταν πραγματικά εκπληκτικοί. Φοβεροί μουσικοί που απέδωσαν άψογα την δισκογραφία τους, μα πάνω απ’όλα εξαιρετικοί και πρόσχαροι άνθρωποι! Το ίδιο ισχύει και για τους Morgana Lefay οι οποίοι αποτελούσαν ένα μεγάλο συναυλιακό απωθημένο και που σίγουρα αποζημίωσαν όσους είχαν την τύχη να τους απολαύσουν! Για τους Doomocracy ήταν μεγάλη τιμή το να μοιραστούμε τη σκηνή με μπάντες τις οποίες θαυμάζουμε πάρα πολύ και καθομολογία του κοινού, πραγματοποιήσαμε πολύ καλές εμφανίσεις!

MusicFestival.gr:  Πάει περίπου ένας χρόνος που συμπληρώθηκε αμέσως μετά την κυκλοφορία του δεύτερου ολοκληρωμένου σας δίσκου με τίτλο “Visions & Creatures Of Imagination” ποίο είναι μέχρι στιγμής το Feedback του κόσμου προς τον δίσκο;

Doomocracy: Είμαστε πλέον περίπου 1 ½ χρόνο μετά την κυκλοφορία του “Visions & Creatures Of Imagination” και πραγματικά το Feedback του κόσμου αλλά και των ραδιοσταθμών/περιοδικών/e-zines ως τώρα είναι εξαιρετικό! Η συμμετοχή του κόσμου αλλά και η ανταπόκριση του στις ζωντανές μας εμφανίσεις όταν παίζουμε τα νέα κομμάτια είναι ενθουσιώδης! Το “Visions & Creatures Of Imagination” ήταν στις λίστες των καλύτερων άλμπουμ του 2017 σε πολλά περιοδικά, ακολουθούμενο από διθυραμβικά σχόλια. Είναι πολύ ευχάριστο η μουσική που γράφουμε και που μας εκφράζει να έχει απήχηση στον κόσμο.

MusicFestival.gr: Πολύ θα ήθελα να σας ρωτήσω.....Η θεματολογία στίχων και σύνθεσης των κομματιών ανάμεσα στο “The End Is Written” του 2014 και του “Visions & Creatures Of Imagination” πιστεύετε ότι κρατάει ομοιότητες; Αν ναί ποίες είναι αυτές;

Doomocracy: Η θεματολογία  “The End Is Written”  και του “Visions & Creatures Of Imagination” έχει ομοιότητες, καθώς οι πηγές έμπνευσης για τους στίχους δεν έχουν αλλάξει ιδιαίτερα μέχρι σήμερα. Στο “Visions & Creatures Of Imagination” όμως έχουν πλέον προστεθεί και στοιχεία από την Αιγυπτιακή και Ελληνική μυθολογία δημιουργώντας έτσι σε σχέση και με την μουσική βεβαίως, ένα μυστηριακό κλίμα και ύφος σε κάποια κομμάτια του δίσκου.

MusicFestival.gr: Μίας και πέρσι πραγματοποιήσατε ως Headliners μία mini περιοδεία στο εξωτερικό, Ποία ήταν η ανταπόκριση του κοινού προς εσάς;

Doomocracy: Ήταν τα πρώτα Headliner shows των Doomocracy στο εξωτερικό και μπορώ να πω πως πήγαν αρκετά καλά τόσο σε ανταπόκριση αλλά και συμμετοχή του κόσμου. Ιδιαίτερα το show στο Αμβούργο μαζί με τους B.S.T.ήταν πραγματικά μοναδικό και ο κόσμος ήταν υπέροχος. Πρόσφατα παίξαμε και τα πρώτα μας shows στη Μεγάλη Βρετανία και συγκεκριμένα στη Σκωτία, ένα εκ των οποίων ως Headliners σε ένα από τα πιο γνωστά venues του Εδιμβούργου το οποίο και ήταν σχεδόν γεμάτο από κόσμο. 

MusicFestival.gr: Τώρα θα έρθω στο βίντεο κλιπ που δόθηκε στην δημοσιότητα πριν 5 μήνες για το κομμάτι A Taste Of Absinthe το οποίο απ’ότι φαίνεται κέρδισε πολύ κόσμο και συγχαρητήρια για αυτό. Πείτε μας λίγο...Υπήρξε κάποιο Concept στο βίντεο του κομματιού έχοντας ως βάση την Αρτεμισία το Αψίνθιον; Γιατί απο ότι φαίνεται δώσατε βάση λίγο στο βιβλίο του Nicholas Culpeper “The English Physician” αν δεν κάνω λάθος.

Doomocracy: Όταν ήρθε η ώρα να γυρίσουμε το πρώτο μας βίντεο κλιπ για το “Visions & Creatures Of Imagination”  η επιλογή του “A Taste of Absinthe” ήρθε πολύ φυσικά, καθώς είναι ένα κομμάτι που μας αρέσει πολύ και που η θεματολογία του αποτελούσε μία πρόκληση στο να αποτυπωθεί σαν ιστορία σε ένα μουσικό βίντεο κλιπ. Παίρνοντας τον τίτλο του κομματιού που μιλάει για την «πράσινη νεράιδα» το αψέντι δηλαδή, σκεφτήκαμε να κάνουμε ένα ταξίδι στο χρόνο μέσω αυτού και συγκεκριμένα στα 1920, μία εποχή οπού το αψέντι αποτελούσε το αφροδισιακό ποτό πολλών διανοούμενων εκείνης της εποχής, οι οποίοι μέσω της κατανάλωσης του. (αλλά και άλλων  ουσιών συνήθως) μεγαλούργησαν ο καθένας στον τομέα του. 

MusicFestival.gr: Που πραγματοποιήθηκαν τα γυρίσματα του βίντεο κλίπ σας;

Doomocracy: Τα γυρίσματα του βίντεο κλιπ διήρκησαν 3 ημέρες. Την πρώτη ημέρα κάναμε γύρισμα στο Ροκ Μπαρ Route 66, την δεύτερη ημέρα στο  Πολιτιστικό και Συνεδριακό κέντρο Ηρακλείου και την τρίτη ημέρα στο Καφέ  Ίντριγκα-Ουτοπία. Την φωτογραφία αλλά και σκηνοθεσία ανέλαβε ο Άλκης Φραγκάκης  ενώ το μοντάζ ο Γιώργος Σταματάκης.  Τους ευχαριστούμε όλους πολύ!

MusicFestival.gr: Πλέον είστε ένα συγκρότημα το οποίο έπαιξε και πέρα απο την Κρήτη βγήκε πρός τα έξω και είδε κοινό να ανταποκρίνεται απέναντι σας....Στην Κρήτη ο κόσμος πως σας αντιμετωπίζει; Γιατί βλέπω ότι η Κρήτη τα τελευταία χρόνια έχει κάνει πάρα πολλά βήματα στο να διοργανώσει φεστιβάλ η να βγάλει εξαιρετικές μπάντες.

Doomocracy: Το ευχάριστο με τους Doomocracy είναι ότι έχουμε μια καλή βάση οπαδών στην πόλη μας που στηρίζει το κάθε μας βήμα. Οι εμφανίσεις μας έχουν καλή προσέλευση  και ο κόσμος αγοράζει το Merchandise της μπάντας . Ελπίζουμε αυτή η σχέση να συνεχιστεί και να μπορέσουμε από την πλευρά μας να βγάζουμε ποιοτικές δουλειές που να ικανοποιούν τους οπαδούς μας.  

MusicFestival.gr: Ποία είναι η γνώμη σας για το Metal κοινό της Κρήτης;

Doomocracy: Το Μέταλ κοινό της Κρήτης είναι ικανοποιητικό και ο κόσμος που ακούει Μέταλ είναι αρκετός, όμως δεν πηγαίνουν όλοι στις συναυλίες που γίνονται. Αυτό είναι ένα θλιβερό φαινόμενο γιατί με το Chania Rock Festivalπου υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια αλλά και με τα νεότερα φεστιβάλ του Ηρακλείου, Over The Wall, Echoes From The Labyrinth, αλλά και τα φεστιβάλ του Πολιτιστικού Συλλόγου Βόμβος, έρχονται πλέον πολλές και καταξιωμένες Μεταλ και Ροκ μπάντες  κυριολεκτικά στα πόδια μας… και η προσέλευση του κόσμου θα έπρεπε να είναι πολύ μεγαλύτερη.  Δυστυχώς παρατηρούμε το φαινόμενο στις συναυλίες να πηγαίνουν τα ίδια και τα ίδια άτομα. Δεν υπάρχει δηλαδή φεστιβαλική κουλτούρα, ότι πάω δηλαδή σε ένα φεστιβάλ όχι γιατί παίζει η αγαπημένη μου μπάντα, αλλά γιατί θα περάσω καλά, ακούγοντας καλή Μέταλ μουσική. Αντίθετα ακούμε σχόλια τύπου «δεν ξέρω τη μπάντα», «δεν είναι του στυλ μου», «προτιμώ να πάω για μπύρα γιατί το εισιτήριο είναι ακριβό» Πραγματικά με αυτή την νοοτροπία, δεν ξέρω για πόσο και αν θα μπορέσουν να συνεχίσουν να υπάρχουν αυτά τα φεστιβάλ. Αυτή είναι η πραγματικότητα… για να έρθει μία μπάντα χρειάζεται έξοδα διαμονής, εισιτήρια και αμοιβή, αυτό σημαίνει πως η συναυλία θα έχει εισιτήριο, που σε καμία περίπτωση όμως δεν είναι όσο σε άλλες χώρες και που η χαμηλή του αυτή τιμή, συνήθως βάζει μέσα, όπως λέμε, τον διοργανωτή. Και αντί να στηρίζουμε αυτές τις διοργανώσεις βρίσκουμε χίλιους λόγους να μην πάμε….

MusicFestival.gr: Θα πραγματοποιηθούν και άλλες νέες εμφανίσεις στο εξωτερικό αλλά και στην Ελλάδα τι μπορούμε να περιμένουμε?

Doomocracy: Αυτή τη στιγμή είμαστε σε διαδικασία σύνθεσης του 3ου μας δίσκου, όποτε δεν θα δώσουμε πολλές συναυλίες.

Υπάρχουν όμως σχέδια για κάποιες εμφανίσεις στην Ευρώπη το 2019 χωρίς να μπορούμε να πούμε κάτι παραπάνω αυτή τη στιγμή.

MusicFestival.gr: Ποία είναι τα σχέδια για το μέλλον των Doomocracy;

Doomocracy: Όπως είπαμε, βρισκόμαστε στην διαδικασία σύνθεσης του 3ου μας δίσκου που περιμένουμε να κυκλοφορήσει μέσα στο 2020  και που θα περιλαμβάνει κάποιες εκπλήξεις… Ο στόχος μας είναι να κυκλοφορούμε ποιοτικές δουλειές και να κάνουμε καλές και επιλεγμένες ζωντανές εμφανίσεις.

MusicFestival.gr: Παιδιά, σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τον πολύτιμο χρόνο σας. Ο τελευταίος λόγος για το κλείσιμο της συνέντευξης, ανήκει σε εσάς.

Doomocracy: Ευχαριστούμε πολύ για τη φιλοξενία και την υποστήριξη!

Να είστε καλά, ελπίζουμε να σας δούμε σε κάποια ζωντανή μας εμφάνιση.

 

Για το MusicFestival.gr,

Φαν Βαλ Νουέβο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ:

Flashback - Pearl Jam, Vitalogy

To 1994 η παγκόσμια ροκ κοινότητα σοκάρεται από την αυτοκτονία του Kurt, οι φίλοι του στο Seattle θρηνούν περισσότερο από όλους, η παντοδυναμία του grunge φθίνει και τα μεγάλα ονόματα βρίσκονται σε πο...

Rare Flowers Δικτυοφώνου, Veio

Μια από τις πραγματικά εξαιρετικές νέες μπάντες που άκουσα τελευταία είναι οι Veio τους οποίους και ανακάλυψα εντελώς τυχαία από την διασκευή τους σε τραγούδι των Filter. Oι Veio λοιπόν έχουν όλα εκε...

Λίγο πριν σβήσει η φλόγα..25 χρόνια, από το σκοτεινότερο album των Alice in Chains

Πότε πέρασαν  25 χρόνια....θυμάμαι τον ξάδερφο μου  Δημήτρη να κατεβαίνει Αθήνα και να μου λέει θα σου φέρω εγώ το cd, είχαμε μιλήσει τηλεφωνικά και μου  έχει  αναφέρει για ένα τρα...

Οι Tea Party και το μαγικό Τρίπτυχο..

Τους Tea Party τους είχα αγαπήσει πολύ πριν το Triptych, ο Jeff Martin ήταν ήδη ένα από τα μουσικά μου ινδάλματα, δεν θυμάμαι ακριβώς πότε και ποιο μήνα είδα για πρώτη φορά το video του Messanger, πιθ...

an interview with Grunge icon Gary Lee Conner (Screaming Trees)

Welcome to Music Festival.gr. Your musical journey and trajectory is simply great. What s the story behind the demise of the Screaming Trees, everyone thought that Dust will open new roads for the ban...
ΣΧΟΛΙΑ:Διαβάστηκαν περισσότερο αυτόν τον μήνα