Scarlet Aura - Hot N Heavy Review

Scarlet Aura - Hot N Heavy Review


Heavy Metal, φλόγες και αλητεία...”


Πάει παραπάνω απο ένας μήνας που οι Ρουμάνοι , Scarlet Aura κυκλοφόρησαν τον 2ο ολοκληρωμένο τους δίσκο με τίτλο “Hot NHeavy” μέσω της Sliptrick Records και με αυτό είναι έτοιμοι να ζεστάνουν την ατμόσφαιρα της νέας γενιάς του Heavy Metal δίνοντας δόση αλητείας και γερά γκάζια με μία γεύση απο Βαλκάνια.

Όλα ξεκινάνε με μία εισαγωγή η οποία φέρνει στο μυαλό κάπως την ανατολή πηγαίνοντας μας πρός την μέρα και στην φάση που απλά θες μηχανή και δερμάτινα.... Hail To You…. Χροιά φωνητικών που προσπαθεί να πιάσει τον δυναμισμό της απίθανης Doro αλλά χωρίς μεγάλη επιτυχία. Μου κίνησε αρκετά το ενδιαφέρον το ρίφ της κιθάρας προς το ρεφραίν,υπερβολικά πολύ επανάληψη κάτι που εμένα με κουράζει στο όλο μοτίβο που στα δικά μου αυτιά φαίνεται επηρεασμένο απο τους Hammerfall , ίσως γιατί θυμίζει ελάχιστα το Hearts On Fire αλλά οι απόψεις διίστανται. Αυτό που θα πω είναι ότι σαν κομμάτι ήταν καλούτσικο για αρχή.

In The Name Of My Pain και εδώ έρχεται ισχύει η ίδια επανάληψη που παρατήρησα στο προηγούμενο κομμάτι. Αυτό το πράγμα θεωρώ ότι δείχνει μία σταθερότητα αλλά ταυτόχρονα δίνει στον ακροατή την εντύπωση πως επικρατεί το κλισέ ρίφ που χρησιμοποιούν οι περισσότεροι πλέον στο είδος τα τελευταία χρόνια. Το συγκεκριμένο τραγούδι έχει τα καλά αλλά και τα κακά του στοιχεία μουσικά ενώ φωνητικά δεν θα πώ ότι ενθουσιάστηκα , το μόνο που εκτίμησα ήταν την ταχύτητα στα ντράμς.

Hot NHeavy και ξαφνικά συνειδητοποιείς πως ο ρυθμός του ήχου αλλάζει...Ενδιαφέρον πολύ, κάπως Southern και δίνει μία ξεχωριστή αύρα κάνοντας τον ακροατή να αισθάνεται ότι τρέχει με μία μηχανή και ακούει αλητείες! Θα ομολογήσω εδώ πως η φωνή ταίριαξε γάντι!

Fallin To Pieces και πέφτουν λίγο οι ρυθμοί.....Ωραίο σόλο κιθάρας, ωραία ατμόσφαιρα με το αρμόνιο το οποίο δίνει διαφορετική νότα στην σύνθεση του κομματιού. Αυτό ήταν κάτι που μου φάνηκε λίγο κουραστικό στις επαναλήψεις.

Glimpse In the Mirror…. Το συγκεκριμένο για έναν περίεργο λόγο μου θύμισε μία μίξη μεταξύ Stratovarius & Kamelot στην αρχή. Προσωπικά δεν θεωρώ ότι είναι κάτι το Wow αλλά δεν είναι και κακό.

You Bite Me I Bite You Back….Νομίζω πως εδώ αρχίζουν σιγά,σιγά να μου αλλάζουν γνώμη μουσικά. Το κομμάτι αυτό με ταξίδεψε στις τελευταίες δουλειές των Nightwish αν εξαιρέσεις τα ηλεκτρονικά στοιχεία του αρμονίου  ήταν μία πολύ δυνατή προσπάθεια και πιστεύω είναι απο τα κομμάτια που μένουν στο αυτί του κάθε ακροατή.

Hate Is Evanescent, Violence Is Forever…Ωραία εισαγωγή, επιβλητική και με ωραίο πάντρεμα μαζί με τα πλήκτρα. Καταπληκτική ροή που ακούγεται στα αυτιά του κάθε οπαδού ευχάριστα.

Silver City ένα κομμάτι του οποίου η κιθάρα μου άφησε γεύση απο Judas Priest .....Κάπου όμως ο ρυθμός θεωρώ ότι χάνεται με αποτέλεσμα να χαλάει η ροή του ήχου τους.

Light Be My Guide και οι ρυθμοί πέφτουν ξανά....Τέρμα μελωδικό αλλά χωρίς καμία συγκίνηση προς το αυτί μου δυστυχώς...Το θεωρώ μάταιο να αναφέρω πως το συγκεκριμένο κομμάτι δεν με συγκίνησε αλλά και ούτε με γοήτευσε.

Lets Go FuckinWild…Ευχάριστο κομμάτι, που σου δίνει τάσεις για να κάνεις Headbanging και να σε κάνει φυσικά να νιώσεις την μουσική.Στο κομμάτι παρατηρώ μία θεατρικότητα ξεχωριστή που θυμίζει τις εποχές των 80’s.

Τίτλοι τέλους με το To New Horizons….Ενδιαφέρουσα εισαγωγή με τα γυναικεία φωνητικά να συμπίπτουν με τα εξαιρετικά ανδρικά φωνητικά....Πιστεύω πως είναι ότι καλύτερο άκουσα στο δίσκο. Κάτι που μου άρεσε πάρα πολύ ήταν, το πάντρεμα μεταξύ ντράμς & κιθάρας νομίζω πως ταίριαξε πολύ καλά δίνοντας μία Power Metal νότα ξεχωριστή την οποία αν δουλέψουν λίγο περισσότερο θα έχουν μεγάλη επιτυχία.

Συνολικά θεωρώ πως είναι μία μπάντα που θέλει δουλειά στον ήχο της, δεν ενθουσιάστηκα αλλά αναγνωρίζω την προσπάθεια τους. Τα φωνητικά ιδίως θέλουν περισσότερη εξάσκηση, ωραία σόλο κιθάρας, πολύ ωραίος ρυθμός αλλά νομίζω πως αν θέλουν να κυνηγήσουν παραπάνω την γνωστοποίηση τους, πρέπει να δουλέψουν περισσότερο και ακόμη πιο σκληρά.. Στα δικά μου γούστα ο δίσκος δεν ήταν κακός αλλά δεν ήταν και ούτε καλός ήταν ένας απλός δίσκος...Ελπίζω και θέλω να πιστεύω πως οι Scarlet Aura θα δώσουν διαφορετική Αύρα στην επόμενη κυκλοφορία τους κερδίζοντας αρκετούς οπαδούς και τέλος να εξοικειωθούν περισσότερο στον ήχο του Power Metal.

 

Για το MusicFestival.gr,

Φαν Βαλ Νουέβο

55%
MUSIC FESTIVAL
10
20
30
40
50
60
70
80
90
100
ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ:

Συνέντευξη Θεόδωρος Δημητρίου, Λευκή Συμφωνία

MusicFestival: Γεια σας και καλώς ήρθατε στο MusicFestival……Εύχομαι όλοι να είστε καλά......35 χρόνια ζωής κλείνετε τον Φλεβάρη.....Τι θα σας έχει μείνει από εκείνα τα πρώτα χρόνια; H δίψα για π...

George Constantine Kratsas - Overture Omega

“Ο πόλεμος είναι για τους πλούσιους και για τους φτωχούς η μάχη.” Η μάχη των θεών είναι ένα ζήτημα που προβληματίζει αρκετούς μουσικούς , το θέμα είναι όμως κατά πόσο αντιλαμβανόμαστε  ότι ακόμα...

Out Now Radar, INK - Disarm

Oι ΙΝΚ μας παρουσιάζουν το νέο τους video από τον δίσκο τους Whispers of Calliope, είναι η πρώτη συνεργασία του συγκροτήματος με σκηνοθέτη τον Κώστα Ορδουμποζάνη. Το Whispers of Calliope κυκλοφορεί...

Soilwork – Verkligheten Review

“Η Τέχνη δεν είναι ο καθρέπτης που αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα, αλλά η σφύρα που τη διαμορφώνει”   2η μέρα του Γενάρη και στην επιφάνεια βλέπω μία μπάντα που με γύρισε πολλά χρόνια πίσω ...

John Garcia and the Band of Gold -s/t

O νέος δίσκος της μεγάλης μορφής που ονομάζεται Johnny Garcia είναι και ο πρώτος που ακούω για αυτή τη χρονιά. Τον έχω στο repeat όλη την ημέρα και θα σας πω γρήγορα πως δεν είναι η στιγμή της καριέρα...
ΣΧΟΛΙΑ:Διαβάστηκαν περισσότερο αυτόν τον μήνα