Ο Γιώργος Εφραιμίδης (ιδρυτής,κιθαρίστας & δεύτερα φωνητικά) μιλάει για λογαριασμό των Emerald στο MusicFestival.gr

Ο Γιώργος Εφραιμίδης (ιδρυτής,κιθαρίστας & δεύτερα φωνητικά) μιλάει για λογαριασμό των Emerald στο MusicFestival.gr

Λίγες μέρες πρίν την επικείμενη συναυλία των Q5. Ο Main Man των Emerald Γιώργος Εφραιμίδης (κιθαρίστας & πίσω φωνητικά) απάντησε στις ερωτήσεις του MusicFestival.gr και μας μίλησε για την επικείμενη εμφάνιση του συγκροτήματος στην Λέσχη Κομοτηναίων στις 9 Σεπτεμβρίου, τα μελλοντικά πλάνα της μπάντας και για τα νέα τους μέλη.

Emerald's Line-Up:

Γιώργος Εφραιμίδης - Κιθάρα, πίσω φωνητικά

Σταύρος Παυλίδης - Φωνή

Χαράλαμπος Συκάκης - Μπάσο

Γιάννης Κερζεβάνης - Πλήκτρα

Δημήτρης  "Jim K"  Κούρκουλος - Ντράμς


MusicFestival.gr: Γιώργο γειά χαρά σου, πως πάνε τα πράγματα με τους Emerald με τι ασχολείστε αυτόν τον καιρό;

 

Γιώργος: Γειά σου Φαν, καλά πάμε με τους Emerald αυτήν την στιγμή ετοιμαζόμαστε πυρετοδώς για την επικείμενη συναυλία με τους Q5 στην Λέσχη Κομοτηναίων στις 9 Σεπτεμβρίου και θα ξεκινήσουμε τις ηχογραφήσεις για τον δίσκο. Έχουμε έτοιμο υλικό το οποίο θα κυκλοφορήσει σε μορφή βινυλίου & CD.

 

MusicFestival.gr: Πάει περίπου ένας χρόνος απο τότε που αλλάξατε τραγουδιστή και ντράμερ αν δεν κάνω λάθος...Πως είναι η χημεία της μπάντας πλέον μετά την αλλαγή στο Line Up των Emerald;

 

Γιώργος: Βασικά αλλάξαμε παραπάνω απο δύο μέλη στην μπάντα, για παράδειγμα ο τραγουδιστής της μπάντας Δημήτρης Πατσιαβούδης δυστυχώς λόγο υποχρεώσεων δεν μπόρεσε να συνεχίσει μαζί μας, ο Νίκος σακίδης έφυγε στην Γερμανία και ο Σαχίν Κουρού ο οποίο για λόγους εργασίας δεν μπόρεσε να συνεχίσει. Ο Σταύρος παυλίδης είναι ο τραγουδιστής της μπάντας, τα πάει πάρα πολύ καλά θέλουμε και να αλλάξουμε λίγο το στύλ στο Hard Rock θέλοντας να το πάμε σε πιο ατμοσφαιρικό Rock κάτι που μας αρέσει και στην μπάντα. Ένα ατμοσφαιρικό κομμάτι έχουμε στο Demo μας και αναφέρομαι στο Open Your Eyes. Τώρα στα πλήκτρα είναι ο Γιάννης Κερζεβάνης τα πάει πάρα πολύ καλά έχει μπεί στο κλίμα παρόλο που δεν ήταν εξ’αρχής Hard Rock πληκτράς και ο τελευταίος που ήρθε στην μπάντα είναι ο Δημήτρης κούρκουλος με τον οποίο συνεργαζόμαστε και στο τοπικό σχήμα Sentinel και είναι και φαν της μπάντας προτού μπεί στο συγκρότημα.

 

MusicFestival.gr: Γιώργο, σε θυμάμαι σε κάποιες live εμφανίσεις που πραγματοποιήσατε ως Emerald ήσουν και ταυτόχρονα τραγουδιστής ένα φεγγάρι. Τι σε οδήγησε στο να αποφασίσεις να προσθέσεις τραγουδιστή στην μπάντα;

 

Γιώργος: Πάντα είχαμε τραγουδιστή στην μπάντα, απλώς υπήρξαν κάποιες ειδικές περιπτώσεις στις οποίες δεν έπρεπε να το χάσουμε όπως για παράδειγμα η live εμφάνιση μας σε ένα φεστιβάλ που πραγματοποιήθηκε στην Παλιά Νομική.

 

 

MusicFestival.gr: Είστε μία μπάντα απο την επαρχεία και πιο συγκεκριμένα απο την Κομοτηνή που ξέρω ότι δεν υπάρχουν πολλά πράγματα πρός την μουσική και δύσκολα ο κόσμος θα στηρίξει. Εσύ ο ίδιος πως βλέπεις το κοινό της Κομοτηνής;

 

Γιώργος: Κοίταξε, κοινό υπάρχει ανάλογα με το είδος της μουσικής δεν προσαρμόζεται τόσο πολύ με τον ήχο της Hard Rock μουσικής αλλά πιστεύω ότι αρχίζει σιγά-σιγά αυτό να αλλάζει.

 

MusicFestival.gr: Έχετε παίξει σχετικά σε αρκετά Opening όπως Tardive Dyskinesia, Poem, παίξατε στην Ρουμανία πρίν απο 2 χρόνια περίπου και γενικότερα έχω παρατηρήσει πως τα τελευταία χρόνια έχετε πραγματοποιήσει αρκετές live εμφανίσεις κυρίως στην Κομοτηνή...Σας προβληματίζει αυτό σαν μπάντα καθόλου; Εννοώ στο ότι δεν έχετε παίξει εκτός Θράκης ακόμα.

 

Γιώργος: Κάνουμε κάποιες συζητήσεις για Eightball η κάποιο Λαϊβάδικο στην Θεσσαλονίκη για την πραγματοποίηση live εμφανίσεων, είχαμε πρόταση για να παίξουμε στην Φιλιππούπολη αλλά εκείνη την περίοδο είχε φύγει ο πληκτράς μας ο Νίκος με αποτέλεσμα να το αναβάλουμε. Όσον αφορά την Ρουμανία, είχαμε παίξει ως Headliners έχοντας γύρω στα 170-180 άτομα απο κάτω, παίξαμε σε έναν πολύ ωραίο χώρο και γενικότερα το συναίσθημα ήταν αρκετά καλό. Όσον αφορά τις μπάντες που ανέφερες Φάνη, εμείς πιστεύω περάσαμε πάρα πολύ καλά όπως και ο κόσμος που ανταποκρίθηκε πρός εμάς.

 

MusicFestival.gr: Τώρα θα έρθω στο κύριο θέμα της συνέντευξης.....Στις 9 Σεπτεμβρίου και μέρα Κυριακή θα ανοίξετε την αυλαία για τους θρυλικούς Q5 στην Λέσχη Κομοτηναίων. Με λίγα λόγια παίζετε εντός έδρας χαχα.

Πές μας δύο λόγια για αυτήν την επικείμενη συναυλία, πως νιώθεις για αυτήν την πρόταση που σας έγινε;

 

Γιώργος: Εντός έδρας λέει...χαχα αυτό ήταν ωραίο.

Καταρχάς θέλω να ευχαριστήσω τους διοργανωτές που μας δίνουν την ευκαιρία να παίζουμε μαζί τους, εμείς θα κάνουμε το καλύτερο και πιστεύω θα γουστάρει ο κόσμος που θα έρθει να ακούσει γενικότερα την μουσική μας.

 

MusicFestival.gr: Ο κόσμος τι μπορεί να περιμένει επί σκηνής απο τους Emerald;

 

Γιώργος: Καταρχήν ενέργεια επί σκηνής και φυσικά μία Hard Rock βραδιά αποτελούμενη απο Instrumental,μπαλάντες και γενικότερα δικά μας κομμάτια.

 

MusicFestival.gr:Υπάρχουν κάποια άλλα σχέδια για το μέλλον των Emerald;

 

Γιώργος: Θα ξεκινήσουμε την ηχογράφηση του πρώτου μας ολοκληρωμένου δίσκου και φυσικά πάρα πολλές live εμφανίσεις στο εξωτερικό και στην Ελλάδα.

 

MusicFestival.gr: Γιώργο, σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τον χρόνο σου. Ο τελευταίος λόγος για τους τίτλους τέλους της συνέντευξης, ανήκει σε εσένα.

 

Γιώργος: Σας περιμένουμε όλους εσάς για να περάσουμε μία πολύ ωραία βραδιά στην Λέσχη Κομοτηναίων. Ευχαριστούμε πάρα πολύ για αυτήν την συνέντευξη.


Για το MusicFestival.gr,

Φαν Βαλ Νουέβο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ:

Flashback - Pearl Jam, Vitalogy

To 1994 η παγκόσμια ροκ κοινότητα σοκάρεται από την αυτοκτονία του Kurt, οι φίλοι του στο Seattle θρηνούν περισσότερο από όλους, η παντοδυναμία του grunge φθίνει και τα μεγάλα ονόματα βρίσκονται σε πο...

Rare Flowers Δικτυοφώνου, Veio

Μια από τις πραγματικά εξαιρετικές νέες μπάντες που άκουσα τελευταία είναι οι Veio τους οποίους και ανακάλυψα εντελώς τυχαία από την διασκευή τους σε τραγούδι των Filter. Oι Veio λοιπόν έχουν όλα εκε...

Λίγο πριν σβήσει η φλόγα..25 χρόνια, από το σκοτεινότερο album των Alice in Chains

Πότε πέρασαν  25 χρόνια....θυμάμαι τον ξάδερφο μου  Δημήτρη να κατεβαίνει Αθήνα και να μου λέει θα σου φέρω εγώ το cd, είχαμε μιλήσει τηλεφωνικά και μου  έχει  αναφέρει για ένα τρα...

Οι Tea Party και το μαγικό Τρίπτυχο..

Τους Tea Party τους είχα αγαπήσει πολύ πριν το Triptych, ο Jeff Martin ήταν ήδη ένα από τα μουσικά μου ινδάλματα, δεν θυμάμαι ακριβώς πότε και ποιο μήνα είδα για πρώτη φορά το video του Messanger, πιθ...

an interview with Grunge icon Gary Lee Conner (Screaming Trees)

Welcome to Music Festival.gr. Your musical journey and trajectory is simply great. What s the story behind the demise of the Screaming Trees, everyone thought that Dust will open new roads for the ban...
ΣΧΟΛΙΑ:Διαβάστηκαν περισσότερο αυτόν τον μήνα