Ο Γιώργος Εφραιμίδης (ιδρυτής,κιθαρίστας & δεύτερα φωνητικά) μιλάει για λογαριασμό των Emerald στο MusicFestival.gr

Ο Γιώργος Εφραιμίδης (ιδρυτής,κιθαρίστας & δεύτερα φωνητικά) μιλάει για λογαριασμό των Emerald στο MusicFestival.gr

Λίγες μέρες πρίν την επικείμενη συναυλία των Q5. Ο Main Man των Emerald Γιώργος Εφραιμίδης (κιθαρίστας & πίσω φωνητικά) απάντησε στις ερωτήσεις του MusicFestival.gr και μας μίλησε για την επικείμενη εμφάνιση του συγκροτήματος στην Λέσχη Κομοτηναίων στις 9 Σεπτεμβρίου, τα μελλοντικά πλάνα της μπάντας και για τα νέα τους μέλη.

Emerald's Line-Up:

Γιώργος Εφραιμίδης - Κιθάρα, πίσω φωνητικά

Σταύρος Παυλίδης - Φωνή

Χαράλαμπος Συκάκης - Μπάσο

Γιάννης Κερζεβάνης - Πλήκτρα

Δημήτρης  "Jim K"  Κούρκουλος - Ντράμς


MusicFestival.gr: Γιώργο γειά χαρά σου, πως πάνε τα πράγματα με τους Emerald με τι ασχολείστε αυτόν τον καιρό;

 

Γιώργος: Γειά σου Φαν, καλά πάμε με τους Emerald αυτήν την στιγμή ετοιμαζόμαστε πυρετοδώς για την επικείμενη συναυλία με τους Q5 στην Λέσχη Κομοτηναίων στις 9 Σεπτεμβρίου και θα ξεκινήσουμε τις ηχογραφήσεις για τον δίσκο. Έχουμε έτοιμο υλικό το οποίο θα κυκλοφορήσει σε μορφή βινυλίου & CD.

 

MusicFestival.gr: Πάει περίπου ένας χρόνος απο τότε που αλλάξατε τραγουδιστή και ντράμερ αν δεν κάνω λάθος...Πως είναι η χημεία της μπάντας πλέον μετά την αλλαγή στο Line Up των Emerald;

 

Γιώργος: Βασικά αλλάξαμε παραπάνω απο δύο μέλη στην μπάντα, για παράδειγμα ο τραγουδιστής της μπάντας Δημήτρης Πατσιαβούδης δυστυχώς λόγο υποχρεώσεων δεν μπόρεσε να συνεχίσει μαζί μας, ο Νίκος σακίδης έφυγε στην Γερμανία και ο Σαχίν Κουρού ο οποίο για λόγους εργασίας δεν μπόρεσε να συνεχίσει. Ο Σταύρος παυλίδης είναι ο τραγουδιστής της μπάντας, τα πάει πάρα πολύ καλά θέλουμε και να αλλάξουμε λίγο το στύλ στο Hard Rock θέλοντας να το πάμε σε πιο ατμοσφαιρικό Rock κάτι που μας αρέσει και στην μπάντα. Ένα ατμοσφαιρικό κομμάτι έχουμε στο Demo μας και αναφέρομαι στο Open Your Eyes. Τώρα στα πλήκτρα είναι ο Γιάννης Κερζεβάνης τα πάει πάρα πολύ καλά έχει μπεί στο κλίμα παρόλο που δεν ήταν εξ’αρχής Hard Rock πληκτράς και ο τελευταίος που ήρθε στην μπάντα είναι ο Δημήτρης κούρκουλος με τον οποίο συνεργαζόμαστε και στο τοπικό σχήμα Sentinel και είναι και φαν της μπάντας προτού μπεί στο συγκρότημα.

 

MusicFestival.gr: Γιώργο, σε θυμάμαι σε κάποιες live εμφανίσεις που πραγματοποιήσατε ως Emerald ήσουν και ταυτόχρονα τραγουδιστής ένα φεγγάρι. Τι σε οδήγησε στο να αποφασίσεις να προσθέσεις τραγουδιστή στην μπάντα;

 

Γιώργος: Πάντα είχαμε τραγουδιστή στην μπάντα, απλώς υπήρξαν κάποιες ειδικές περιπτώσεις στις οποίες δεν έπρεπε να το χάσουμε όπως για παράδειγμα η live εμφάνιση μας σε ένα φεστιβάλ που πραγματοποιήθηκε στην Παλιά Νομική.

 

 

MusicFestival.gr: Είστε μία μπάντα απο την επαρχεία και πιο συγκεκριμένα απο την Κομοτηνή που ξέρω ότι δεν υπάρχουν πολλά πράγματα πρός την μουσική και δύσκολα ο κόσμος θα στηρίξει. Εσύ ο ίδιος πως βλέπεις το κοινό της Κομοτηνής;

 

Γιώργος: Κοίταξε, κοινό υπάρχει ανάλογα με το είδος της μουσικής δεν προσαρμόζεται τόσο πολύ με τον ήχο της Hard Rock μουσικής αλλά πιστεύω ότι αρχίζει σιγά-σιγά αυτό να αλλάζει.

 

MusicFestival.gr: Έχετε παίξει σχετικά σε αρκετά Opening όπως Tardive Dyskinesia, Poem, παίξατε στην Ρουμανία πρίν απο 2 χρόνια περίπου και γενικότερα έχω παρατηρήσει πως τα τελευταία χρόνια έχετε πραγματοποιήσει αρκετές live εμφανίσεις κυρίως στην Κομοτηνή...Σας προβληματίζει αυτό σαν μπάντα καθόλου; Εννοώ στο ότι δεν έχετε παίξει εκτός Θράκης ακόμα.

 

Γιώργος: Κάνουμε κάποιες συζητήσεις για Eightball η κάποιο Λαϊβάδικο στην Θεσσαλονίκη για την πραγματοποίηση live εμφανίσεων, είχαμε πρόταση για να παίξουμε στην Φιλιππούπολη αλλά εκείνη την περίοδο είχε φύγει ο πληκτράς μας ο Νίκος με αποτέλεσμα να το αναβάλουμε. Όσον αφορά την Ρουμανία, είχαμε παίξει ως Headliners έχοντας γύρω στα 170-180 άτομα απο κάτω, παίξαμε σε έναν πολύ ωραίο χώρο και γενικότερα το συναίσθημα ήταν αρκετά καλό. Όσον αφορά τις μπάντες που ανέφερες Φάνη, εμείς πιστεύω περάσαμε πάρα πολύ καλά όπως και ο κόσμος που ανταποκρίθηκε πρός εμάς.

 

MusicFestival.gr: Τώρα θα έρθω στο κύριο θέμα της συνέντευξης.....Στις 9 Σεπτεμβρίου και μέρα Κυριακή θα ανοίξετε την αυλαία για τους θρυλικούς Q5 στην Λέσχη Κομοτηναίων. Με λίγα λόγια παίζετε εντός έδρας χαχα.

Πές μας δύο λόγια για αυτήν την επικείμενη συναυλία, πως νιώθεις για αυτήν την πρόταση που σας έγινε;

 

Γιώργος: Εντός έδρας λέει...χαχα αυτό ήταν ωραίο.

Καταρχάς θέλω να ευχαριστήσω τους διοργανωτές που μας δίνουν την ευκαιρία να παίζουμε μαζί τους, εμείς θα κάνουμε το καλύτερο και πιστεύω θα γουστάρει ο κόσμος που θα έρθει να ακούσει γενικότερα την μουσική μας.

 

MusicFestival.gr: Ο κόσμος τι μπορεί να περιμένει επί σκηνής απο τους Emerald;

 

Γιώργος: Καταρχήν ενέργεια επί σκηνής και φυσικά μία Hard Rock βραδιά αποτελούμενη απο Instrumental,μπαλάντες και γενικότερα δικά μας κομμάτια.

 

MusicFestival.gr:Υπάρχουν κάποια άλλα σχέδια για το μέλλον των Emerald;

 

Γιώργος: Θα ξεκινήσουμε την ηχογράφηση του πρώτου μας ολοκληρωμένου δίσκου και φυσικά πάρα πολλές live εμφανίσεις στο εξωτερικό και στην Ελλάδα.

 

MusicFestival.gr: Γιώργο, σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τον χρόνο σου. Ο τελευταίος λόγος για τους τίτλους τέλους της συνέντευξης, ανήκει σε εσένα.

 

Γιώργος: Σας περιμένουμε όλους εσάς για να περάσουμε μία πολύ ωραία βραδιά στην Λέσχη Κομοτηναίων. Ευχαριστούμε πάρα πολύ για αυτήν την συνέντευξη.


Για το MusicFestival.gr,

Φαν Βαλ Νουέβο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ:

Συνέντευξη στους Meden Agan

Πέρασε αρκετός καιρός απο τότε που κυκλοφόρησε ο 4ος ολοκληρωμένος δίσκος των Meden Agan με τίτλο “Catharsis” και με αφορμή την περιοδεία που πραγματοποίησαν και τις επικείμενες εμφανίσεις τους ο Dima...

Serpent Lord - Towards The Damned Review

“Serpent Dominus”   Band: Serpent Lord Title: Towards The Damned Label: Alcyone Music Release Date: 14 September 2018   Το 2016 ιδρύθηκε μία μπάντα στην Θεσσαλονίκη, ο λόγος για τους ...

Dave Mathews Band - Come Tomorrow

Ο Dave Mathews είναι ένας πολύ πλατινενιος καλλιτέχνης στην Αμερική, στην Ευρώπη βέβαια πέρα από κάποια παρουσία κατά περιόδους δεν έκανε το αναμενόμενο γκελ στο κοινό για λόγους που εξηγούνται εύκολα...

LIVE REPORT: Q5 - Emerald@Stage LIve Komotini, Κομοτηνή (09/09/2018)

Πάνε μερικοί μήνες απο τότε που έμαθα ότι οι Αμερικανοί Rockers Q5 επιστρέφουν μετά απο σχεδόν ένα χρόνο απουσίας απο το ελληνικό έδαφος, κοινώς αυτό δείχνει μεγάλη αγάπη απο όσους ακούνε αυτήν την μπ...

LIVE REPORT: Alexandroupolis Open Air Vol. III (Defision,Voidnaut,Victim Iced, Lost In Neverland), Κηποθέατρο, Αλεξανδρούπολη (08/09/2018)

Τρείς μέρες πρίν ξεκινήσει η σχολική χρονιά, είχαμε δύο ιστορικές στιγμές για τα τελευταία χρόνια απο την μία το 5ο Φεστιβάλ Μπύρας Κομοτηνής και απο την άλλη το Alexandroupolis Open Air που πραγματοπ...
ΣΧΟΛΙΑ: