Σαν σήμερα πρίν 30 χρόνια κυκλοφόρησε το "Leprosy" Των Death

Σαν σήμερα πρίν 30 χρόνια κυκλοφόρησε το
"Πιστεύω είς έναν Chuck, Πατέρα,παντοκράτορα ποιητήν 

ουρανού και γής ορατών τε πάντων της Death Metal σκηνής"

Αμέσως μετά το θριαμβευτικό "Scream Bloody Gore" μαζί με τον Chris Reifert στα ντράμς, σειρά έχει το "Leprosy" το οποίο σήμερα συμπληρώνει και 30 χρόνια.

Ο Δίσκος αυτός είναι βασισμένος στην Νόσο του Χάνσεν και είμαι σίγουρος πως όποιος ακούσει τον τίτλο του δίσκου. θα διαπιστώσει ότι είναι βασισμένος πρός την συγκεκριμένη ασθένεια περιγράφοντας τα συμπτώματα και τις συνέπειες που μπορεί να προκαλέσει η λέπρα.

Απρίλιος του 1988 ξεκινάνε οι ηχογραφήσεις στην Φλώριντα και πιο συγκεκριμένα στα Morrisound Recording και με παραγωγό τον Dan Johnson. 

Στην μπάντα μπήκε και ο Rick Rozz έχοντας καθήκοντα κιθαρίστα & συνθέτη μαζί με τον Chuck Schuldiner, τον Terry Butler στο μπάσο και τον Bill Andrews να αναλαμβάνει καθήκοντα Drums στην θέση του Chris Reifert  ο οποίος αποχώρησε απο την μπάντα για να πάει στο San Fransisco και να ασχοληθεί με την προσωπική του μπάντα, τους Autopsy.

Το "Leprosy" πήρε την 1η θέση μέσα στα 25 καλύτερα album, που κυκλοφόρησαν στην ιστορία του ακραίου ήχου, μέσω του Rock hard Magazine και γενικότερα ένα απο τα καλύτερα album στην ιστορία.

 

30 Χρόνια δισκάρα, 30 χρόνια κόσμημα νιώθοντας στο πετσί σου την αδρεναλίνη που σου αφήνει η χροιά του συχωρεμένου Chuck και όλη η σύνθεση το ίδιο. Δηλαδή θές να αρχίσεις με Death Metal και να νιώσεις γκάζι στα αυτιά σου; νομίζω ότι το Leprosy είναι ο τέλειος δίσκος με τον οποίο μπορεί κανείς να ξεκινήσει την μελέτη του πρός τον ακραίο ήχο και φυσικά να τιμήσει δέοντος την κληρονομιά που άφησε πίσω του ο πατέρας του Death metal.


 

"Leprosy Will Take Control And Bring You To Your Death, No Chance Of A Normal Life to live just like the rest. Leprosy will spread with time, your body soon to change. Appearance becomes hideous a sight too much to take!"

(12/8/1988 - 12/8/2018)

Για το MusicFestival.gr,

Φαν Βαλ Νουέβο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ:

Συνέντευξη στους Meden Agan

Πέρασε αρκετός καιρός απο τότε που κυκλοφόρησε ο 4ος ολοκληρωμένος δίσκος των Meden Agan με τίτλο “Catharsis” και με αφορμή την περιοδεία που πραγματοποίησαν και τις επικείμενες εμφανίσεις τους ο Dima...

Serpent Lord - Towards The Damned Review

“Serpent Dominus”   Band: Serpent Lord Title: Towards The Damned Label: Alcyone Music Release Date: 14 September 2018   Το 2016 ιδρύθηκε μία μπάντα στην Θεσσαλονίκη, ο λόγος για τους ...

Dave Mathews Band - Come Tomorrow

Ο Dave Mathews είναι ένας πολύ πλατινενιος καλλιτέχνης στην Αμερική, στην Ευρώπη βέβαια πέρα από κάποια παρουσία κατά περιόδους δεν έκανε το αναμενόμενο γκελ στο κοινό για λόγους που εξηγούνται εύκολα...

LIVE REPORT: Q5 - Emerald@Stage LIve Komotini, Κομοτηνή (09/09/2018)

Πάνε μερικοί μήνες απο τότε που έμαθα ότι οι Αμερικανοί Rockers Q5 επιστρέφουν μετά απο σχεδόν ένα χρόνο απουσίας απο το ελληνικό έδαφος, κοινώς αυτό δείχνει μεγάλη αγάπη απο όσους ακούνε αυτήν την μπ...

LIVE REPORT: Alexandroupolis Open Air Vol. III (Defision,Voidnaut,Victim Iced, Lost In Neverland), Κηποθέατρο, Αλεξανδρούπολη (08/09/2018)

Τρείς μέρες πρίν ξεκινήσει η σχολική χρονιά, είχαμε δύο ιστορικές στιγμές για τα τελευταία χρόνια απο την μία το 5ο Φεστιβάλ Μπύρας Κομοτηνής και απο την άλλη το Alexandroupolis Open Air που πραγματοπ...
ΣΧΟΛΙΑ: