Συνέντευξη με τους Black Light

Συνέντευξη με τους Black Light

Οι Black Light είναι μία Metalcore μπάντα Γαλλικής και Ιταλικής καταγωγής. Πρόσφατα έδωσαν στην δημοσιότητα, το πρώτο τους κομμάτι με τίτλο “Map Of Truth” απο το νέο τους EP με τίτλο “Set Yourself Ablaze” μέσω της Sliptrick Records. Με αφορμή τα τελευταία νέα των Ιταλών , οι Black Light είχαν μία πολύ ωραία συζήτηση με τον Φαν Βαλ Νουέβο για λογαριασμό του MusicFestival.gr.

MusicFestival.gr: Καλησπέρα Black Light. Καλώς ήρθατε στο MusicFestival.gr. Έμαθα την μπάντα μέσα από το Map of Truth”, αλλά πρώτα από όλα θα ήθελα να μου πείτε μερικά λόγια για το πότε ξεκινήσατε, καθώς και λίγα λόγια για το line-up.

Black Light: Φυσικά! Ξεκινήσαμε το 2012, όταν τα δύο αδέρφια, ο Nicholas (κιθάρα) και ο Mattia Casarin (ντραμς), ήθελαν να ξεκινήσουν το μουσικό τους ταξίδι. Ξεκίνησαν να ψάχνουν για τραγουδιστή και μπασίστα και δημιούργησαν την πρώτη έκδοση των Black Light, όπου τότε ήταν πιο hard rock μπάντα. Όσο μεγάλωναν, η μουσική άλλαζε και ξεκίνησαν με κλασικές επιρροές, όπως οι Megadeth, αλλά στη συνέχεια η μουσική γύρισε σε πιο metalcore μονοπάτια. Είχαν ήδη γράψει τα πρώτα metalcore τραγούδια όταν με πήραν στο συγκρότημα. Και έτσι ξεκινήσαμε να γράφουμε το πρώτο μας άλμπουμ. 2 χρόνια μετά πήραμε τον Matteo ως μπασίστα και λίγους μήνες μετά, μπήκαμε στην Sliptrick Records.

MusicFestival.gr: Ποιες είναι οι μεγαλύτερές σας επιρροές;

Black Light: Κυρίως metalcore μπάντες των τελευταίων 10 ετών. Μπάντες όπως οι Asking Alexandria, Miss May I και οι Architects. Αλλά ακούμε και πιο νέες μπάντες, όπως οι I Prevail, Division και Bad Omens. Ωστόσο, κάθε μέλος έχει και τις δικές του επιρροές εκτός από metalcore.

MusicFestival.gr: Πρόσφατα κυκλοφορήσατε το Map Of Truth” από το “Set Yourself Ablaze” EP. Πες μας λίγα λόγια για το EP και τους στίχους του.

Black Light: Κυκλοφορήσαμε το “Map of Truth” για να πάρει το κοινό μια γεύση από το EP μας, καθώς ο μουσικός προσανατολισμός είναι αυτός στο EP. Θέλαμε να κάνουμε κάτι που να έχει συνοχή. Όπως και οι στίχοι του. Μιλάμε για επανάσταση ενάντια στην μοντέρνα κοινωνία, αυτή που έκανε τον κόσμο μας σαν μηχανή και αναφέρεται στο γεγονός ότι παλεύουμε όλη μας την ζωή για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε. Νομίζω πως αυτή είναι μια φάση που όλοι περνάνε καθώς μεγαλώνουν, κάποιοι βρίσκουν τρόπο να επιβιώσουν, άλλοι γίνονται  «αρπακτικά» και άλλοι συνεχίζουν να παλεύουν μέχρι να γίνουν ένα με την μάζα.

MusicFestival.gr: Ποια είναι η ανταπόκριση ως τώρα;

Black Light: Είναι καλύτερη από αυτή που περιμέναμε! Η αλλαγή του στυλ μας έχει αγκαλιαστεί από το κοινό. Είμαστε πραγματικά ευγνώμονες. Όποιος μας άκουγε από πριν κατάλαβε αυτή την εξέλιξη και είμαστε πολύ χαρούμενοι γι’ αυτό.

MusicFestival.gr: Που το ηχογραφήσατε και πόσο καιρό σας πήρε η σύνθεση και ηχογράφησή του;

Black Light: Η σύνθεσή του μας πήρε περίπου ένα χρόνο και περίπου εννιά μέρες η ηχογράφησή του. Το ηχογραφήσαμε στο Golden Factory Studio και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από την δουλειά που έγινε εκεί.

MusicFestival.gr: Μπορείς να μας πεις μερικά λόγια για το εξώφυλλο;

Black Light: Φυσικά! Το διαλέξαμε γιατί πιστεύουμε ότι ταιριάζει με τους στίχους του EP, σου έρχεται να πεις «Είμαι νεκρός μέσα μου, αλλά ακόμη θέλω να παλέψω».

MusicFestival.gr: Κατάγεστε από μια χώρα που έχει αρκετές νέες μπάντες στον extreme metal χώρο. Πες μας δύο λόγια για την σκηνή στην Ιταλία.

Black Light: Ναι, η Ιταλία έχει αρκετές μπάντες και όλες προσπαθούν να βγουν και εκτός, καθώς στην Ιταλία όλοι θέλουν να ακούν τραγούδια που γνωρίζουν. Οπότε μόνο ως cover band μπορείς να κάνεις κάτι. Η Γαλλία είναι διαφορετική. Υπάρχει τεράστιο κοινό στo metal και ο κόσμος ενδιαφέρεται πραγματικά. Δεν έχουμε παίξει ακόμη στη Γαλλία, αλλά ελπίζουμε να γίνει σύντομα.

MusicFestival.gr: Ποια είναι τα μελλοντικά σας πλάνα; Σκοπεύετε να κυκλοφορήσετε ένα δεύτερο άλμπουμ μετά την κυκλοφορία του EP;

Black Light: Δεν ξέρουμε αν θα βγάλουμε άλμπουμ ή μια σειρά από ξεχωριστά κομμάτια. Το μόνο σίγουρο είναι ότι το νέο υλικό θα διαφέρει από το το EP. Ακόμη μεγαλώνουμε και αλλάζουμε και το ίδιο συμβαίνει και στη μουσική μας.

MusicFestival.gr: Ευχαριστώ πολύ για την συνέντευξη. Ο τελευταίος λόγος ανήκει σε σας.

Black Light: Ευχαριστούμε πολύ το Music Festival για την φιλοξενία και το ενδιαφέρον για την μουσική μας. Αν δεν υπήρχαν webzines όπως εσείς, δεν θα μπορούσαμε να ακουστούμε. Είστε χρυσός για κάθε μπάντα!

 Για το MusicFestival.gr,

Φαν Βαλ Νουέβο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ:

Rare Flowers Δικτυοφώνου - Soulbender

Οι Soulbender θα μπορούσαν να θεωρηθούν και ένα super group του Seattle, μπροστάρης ο Nick Pollock των γνωστών στα 90 My Sisters Machine και στις κιθάρες ο Michael Wilton των Queensryche. O ήχος φυσικ...

Συνέντευξη με τους Montes Jura

Οι Montes Jura είναι ένα One Man Band συγκρότημα που δημιουργήθηκε στην Κομοτηνή πρόσφατα συνδυάζοντας το Ραπ μαζί με τον σκληρό ήχο της ροκ μουσικής. Πίσω από το όνομα της μπάντας, κρύβεται το ιδρυτι...

Συνέντευξη με τους Aherusia

Οι Aherusia είναι ίσως ένα από τα πιο δημιουργικά σχήματα της Ελληνικής σκηνής συνδυάζοντας το Folk με την Ελληνική γλώσσα σε υψηλό επίπεδο και γενικότερα ότι αφορά γύρω από την φιλοσοφία και όχι μόνο...

Συνέντευξη με τους Disillusive Play

Οι Disillusive Play, είναι ένα Αθηναϊκό Progressive Rock συγκρότημα που ξεκίνησε το 2014…. Λίγο καιρό πριν την επικείμενη εμφάνιση στο Ladies Of Metal Festival, μίλησαν στο Music Festival απαντώντας σ...

Συνέντευξη με τους Meden Agan

Λίγο καιρό πριν την επικείμενη εμφάνιση των Meden Agan ως Headliners στο Ladies Of Metal Festival, το ιδρυτικό μέλος, κιθαρίστας και συνθέτης της μπάντας Diman Κουτσογιαννόπουλος μίλησε στο Music Fest...
ΣΧΟΛΙΑ: