Συνέντευξη με τους Above us the Waves

Συνέντευξη με τους Above us the Waves

Ένας μήνας περίπου πέρασε, μετά την 2η ολοκληρωμένη δουλειά των Above Us The Waves, με τίτλο “Rough On High Seas”. Με αφορμή την νέα τους δουλειά,την live εμφάνιση τους μαζί με τους Rotting Christ στην Αλεξανδρούπολη, τα μελλοντικά σχέδια τους και για άλλα πολλά θέματα μίλησε το συγκρότημα, μαζί με τον AlexCorekid” Προϊκάκη στο MusicFestival.gr.

 

MusicFestival.gr: Καλησπέρα μάγκες και καλώς ήρθατε στο MusicFestival.gr, Τι γίνεται; Σε τι φάση βρίσκεστε αυτήν την περίοδο ακριβώς?

Above Us The Waves: Καλησπέρα παιδιά και ευχαριστούμε για την συνέντευξη! Έχει περάσει περίπου ένας μήνας όπου κυκλοφόρησε το δεύτερο μας άλμπουμ "Rough on high seas" από την Growl Records και αυτή τη στιγμή είμαστε σε φάση προετοιμασίας για ένα Ευρωπαϊκό τουρ που σχεδιάζουμε για τον Οκτώβρη καθώς και πολλά ελληνικά λαιβ από τον Σεπτέμβρη και μετά.


MusicFestival.gr: Μάλιστα . . . Πρίν από 16 μέρες, κυκλοφορήσατε την 2η ολοκληρωμένη σας δουλειά με τίτλο “Rough On High Seas”. Θα ήθελα να μου πείτε 2 λόγια για το τελευταίο σας άλμπουμ. πότε ξεκίνησε η παραγωγή, τι σκεφτόσασταν όταν μπήκατε studio, τι περιέχει το όλο concept του Rough On High Seas κτλ.;

Above Us The Waves: Το ROHS είναι το αποτέλεσμα 2 χρόνων εντατικής δουλειάς, σύνθεσης, pre-production και ηχογραφήσεων στο στούντιο μαζί με τον φίλο Jim Siou ο οποίος μας βοήθησε, πέρα από το tracking, και στην παραγωγή των κομματιών. Την μίξη και το μάστερ του δίσκου επιμελήθηκε ο Jay Maas (Defeater, Bane Counterparts κα.) ο οποίος και απογείωσε ηχητικά το album. Σε αντίθεση με τον προηγούμενο δίσκο, το ROHS είναι εμφανώς πιο σκοτεινό και πιο ώριμο, τόσο ο τίτλος, όσο και το περιεχόμενο αποτυπώνει αρκετά καλά τις δυσκολίες που περάσαμε σαν μπάντα και σαν άτομα τα 4 αυτά χρόνια που μεσολάβησαν από την προηγούμενη δουλειά μας.

 

MusicFestival.gr: Ποία είναι η ανταπόκριση του κόσμου εώς τώρα για το “Rough On High Seas”;

 

Above Us The Waves: Έχουμε λάβει πολύ καλά σχόλια και κριτικές από περιοδικά, zines και μεμονωμένα άτομα πράγμα που μας κάνει πολύ χαρούμενους. Είναι πολύ ωραία αίσθηση όταν αναγνωρίζεται η δουλειά που έχεις κάνει.

MusicFestival.gr: Που πραγματοποιήθηκαν οι ηχογραφήσεις του Rough On High Seas?

Above Us The Waves: Τα τύμπανα ηχογραφήθηκαν στα mix studio στην Θεσσαλονίκη με τον Φώτη Δεμερτζή, τα υπόλοιπα όργανα και φωνές ηχογραφήθηκαν στο home studio του Jim Siou στην Καβάλα. Όλα αυτά στάλθηκαν στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού για μίξη και μάστερ.


MusicFestival.gr: Πιστεύετε πραγματικά πως αυτό που δημιουργήσατε είναι 100% Above Us The Waves; Θέλω να πω, ο τελευταίος σας δίσκος είναι κάτι που γουστάρετε και σας αντιπροσωπεύει από πάνω μέχρι κάτω;

Above Us The Waves: Γενικά είμαστε πολύ εκλεκτικοί σε κουραστικό βαθμό στο τι καταλήγει στο μουσικό portfolio μας, είμαστε αυστηροί κριτές του εαυτού μας. Αν δεν το γουστάραμε 100%, πιστεύω δεν θα μπαίναμε στην διαδικασία να επενδύσουμε τις άπειρες ώρες και τα χρήματα. Η μουσική μας είναι ελαφρώς διαφοροποιημένη σε σχέση με τον προηγούμενο δίσκο, πράγμα που θεωρούμε φυσιολογικό και υγιές από την άλλη βέβαια, κάποιος που έχει ακούσει το "Anchors aweigh" μπορεί να αναγνωρίσει στο ROHS την ίδια μπάντα (εμφανώς βελτιωμένη).

MusicFestival.gr: Αυτό είναι πολύ καλό. Τώρα θα σας γυρίσω αν δεν κάνω λάθος σχεδόν 10 χρόνια ζωής για την μπάντα: Πως ακριβώς προέκυψε η ιδέα για την δημιουργία/γέννηση των Above Us The Waves και τι ακριβώς θέλατε/θέλετε να δώσετε στον κόσμο του Core και του Metal;

Above Us The Waves: Όταν ξεκινάς μια μπάντα δεν νομίζω ότι σκέφτεσαι το καλλιτεχνικό αποτύπωμα που θα αφήσεις στο χώρο.. Απλά θέλεις να παίξεις την μουσική που γουστάρεις, να περάσεις ωραία και ό,τι προκύψει από εκεί και πέρα. Η μπάντα είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας και το να την προχωράμε(δισκογραφικά και συναυλιακά) είναι για μας η φυσιολογική ροή των πραγμάτων. Επιδίωξη μας είναι να βγάζουμε μουσική που να την απολαμβάνουμε σαν ακροατές και να τουράρουμε σε Ελλάδα και εξωτερικό όσο το δυνατόν περισσότερο.

MusicFestival.gr: Ποιες μπάντες η συνθέτες πιστεύετε ότι θα μπορούσαν να αποτελέσουν έμπνευση, μεράκι και θάρρος για το έργο σας;

Above Us The Waves: Τα ακούσματα από τα άτομα μέσα στην μπάντα είναι αρκετά ετερόκλητα μεταξύ τους , ο καθένας αντλεί έμπνευση από διαφορετικούς καλλιτέχνες και μπάντες. Από post rock μέχρι NWOSD, από hardcore punk μέχρι progressive rock/metal.Σαν κοινά ακούσματα μπορώ να πω τους Architects, August burns Red, In Flames, Comeback Kid. 

 

MusicFestival.gr: Προσωπικά, εάν κρίνω από τον τίτλο του δίσκου σας, την θεματολογία που έγραψε σίγουρα ο Βαγγέλης, μου φέρνει στο μυαλό ίσως....Την οργή του ανθρώπου που παρομοιάζεται παραδόξως με την αρμονία και την έλλειψη γαλήνης με αφορμή πάντα το υποσυνείδητο και την κοινωνία στις μέρες μας...Πιστεύετε πως υπήρξε κάτι το επαναστατικό στην θεματολογία των στίχων σας;

 

Above Us The Waves: Οι στίχοι γενικά είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι για εμάς. Δεν θα γράψουμε απλά για να γεμίσει το κομμάτι με φωνές. Το άλμπουμ το διατρέχει ένα concept γύρω από την απώλεια σε διάφορες μορφές της και όπως μπορεί να την βιώσει ένας άνθρωπος στην σύγχρονη κοινωνία. Αλλοτε με ποιο μεταφορικό τρόπο και άλλοτε πιο ευθέως. Συχνά με αφορμή προσωπικά γεγονότα θίγεται η απώλεια της ελπίδας, η απώλεια στις προσωπικές σχέσεις με ανθρώπους, η απώλεια του ίδιου σου του τόπου ειδικά στο windcheater που εστιάζει στο προσφυγικό θέμα αλλά και στην πραγματικότητα που βιώνουμε βλέποντας φίλους να ψάχνουν για διεξόδους και ένα καλύτερο αύριο στο εξωτερικό. Δεν ξέρω αν είναι επαναστατικό αλλά σίγουρα λειτούργησε καθαρτικά για εμάς!

MusicFestival.gr: Υπάρχουν κλεισμένα shows στο εξωτερικό; Ακόμα και στις πιο κοντινές για την Ελλάδα, χώρες . . 

Above Us The Waves: Έχουν κλείσει κάποιοι σταθμοί της περιοδείας που ετοιμάζουμε ειδικά στα Βαλκάνια που τα αγαπάμε και παράλληλα το πιέζουμε να ανέβουμε λίγο βορειότερα! fingers crossed!

MusicFestival.gr: Παρόλα αυτά όμως, τι είναι αυτό που αγαπάτε στην έξω ζωή σας, για ποιους ανθρώπους μιλάμε πίσω από τους AUTW;

Above Us The Waves: Δυστυχώς δε βιοποριζόμαστε από την μπάντα, οπότε σχεδόν όλοι έχουμε τις δουλειές μας. Κατά τα άλλα ο καθένας έχει τις προσωπικές του δραστηριότητες. Η μουσική βέβαια είναι το πιο ενδιαφέρον κομμάτι και όλα περιστρέφονται γύρω από αυτή.

MusicFestival.gr: Σχετικά πρόσφατα είχατε εμφανιστεί στo live των Rotting Christ, το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη, πείτε μας 2 λόγια για αυτήν την εμπειρία που ζήσατε. Πως αισθανθήκατε μετά απο αρκετό καιρό που επιστρέψατε για 2η φορά πρός τον Έβρο?

Above Us The Waves: Ήταν μεγάλη χαρά να μοιραστούμε την σκηνή με την πιο θρυλική ελληνική metal μπάντα, σε ένα πολύ ωραίο χώρο και με ένα φοβερό κοινό. Πάντα γουστάρουμε να παίζουμε στις κοντινές μας πόλεις, είχαμε ξαναπαίξει στην Αλεξανδρούπολη πριν 5 χρόνια και θα φροντίσουμε να μην αργήσουμε να ξανάρθουμε!

 

MusicFestival.gr: Πως ανταποκρίθηκε ο κόσμος πρός τα κομμάτια σας;

Above Us The Waves: Άλλοι με ενθουσιασμό, άλλοι πιο διερευνητικά χαχαχα. Το παραδοσιακό κοινό των rotting christ ίσως να μην είναι πολύ εξοικειωμένο με την μουσική μας. Όπως και να χει ήταν το πρώτο μας λαιβ μετά από καιρό, περάσαμε τέλεια και ελπίζουμε το ίδιο και ο κόσμος που ήταν από κάτω!

MusicFestival.gr: Είστε μία μπάντα...Από επαρχεία και πιο συγκεκριμένα από Καβάλα... ίδρυση από το 2009 και θεωρώ πως έχετε κάνει τεράστια βήματα έτσι ώστε να ακουστεί η μουσική σας πρός τον κόσμο εντός αλλά και εκτός Ελλάδας....Τι θεωρείται ότι είναι αυτό στο οποίο επηρέασε την ροή της καριέρας σας; Θέλω να πώ έχουν δημιουργηθεί σχετικά αρκετές μπάντες από την Καβάλα για παράδειγμα οι Screaming Death η οι In This Dysphoria η οι Elwing η οι πλέον καινούργιοι Mold Of Tree. Παρόλα αυτά καμία μπάντα δεν κατάφερε να φτάσει τόσο ψηλά, όπως φτάσατε εσείς εώς τώρα.

Above Us The Waves: Απλά συνεχίσαμε να παίζουμε.Πολλές μπάντες σταματάνε. Η αλήθεια είναι ότι το να έχεις μπάντα στην επαρχία είναι αρκετά δύσκολο και εμείς έχουμε σταθεί τυχεροί που καταφέραμε να έχουμε ένα καλό lineup. Βέβαια, θεωρώ ότι δεν έχουμε φτάσει εκεί που θα θέλαμε σαν συγκρότημα και ότι τα καλύτερα θα είναι πάντα μπροστά.

MusicFestival.gr: Ξέρω ότι οι συνθήκες της χώρας είναι δύσκολες, αλλά υπάρχουν και συγκροτήματα όπου αναγνωρίζεται το γεγονός πως τα βγάζουν πέρα «με νύχια και με δόντια».... Ποία είναι η γνώμη σας ως πρός όλη αυτήν την κρίση; Παρακολουθείτε να υποθέσω την κατάσταση της χώρας σας έτσι;

Above Us The Waves: Η οικονομική κρίση στην χώρα σίγουρα δεν είναι κάτι καινούργιο, την βιωνουμε όλοι τα τελευταία 8 χρόνια και έχουμε μάθει να ζούμε με αυτή, έχουμε δει φίλους να φεύγουν στο εξωτερικό, κόσμο να μένει Άνεργος . Τα κομμάτια "Windcheater" και "Still Rough on High Seas" αναφέρονται σε αυτά τα θέματα. Το θέμα είναι να βρίσκεις αισιοδοξία και να προχωράς γιατί η ζωή είναι τώρα.

MusicFestival.gr: Τι να πώ...Μακάρι να βγεί κάποια στιγμή απο την κρίση μία τόσο ιστορική χώρα όπως είναι η Ελλάδα μας.... Εφόσον πραγματοποιηθούν οι επικείμενες εμφανίσεις σας, αμέσως μετά ποία είναι τα πλάνα των Above Us The Waves;

Above Us The Waves: Ακόμα περισσότερα λαιβ και σιγά σιγά να μπούμε πάλι σε μια δημιουργική διαδικασία για το επόμενο άλμπουμ.

MusicFestival.gr: Μάγκες, ευχαριστώ πάρα πολύ για τον χρόνο σας, ο τελευταίος λόγος για να κλείσει η συνέντευξη είναι δικός σας..Θα θέλαμε να προσθέσετε κάτι τελευταίο σχετικά με τον νέο σας δίσκο και εάν έχετε να πείτε κάτι ως πρός τους αναγνώστες που θα διαβάσουν την συνέντευξη.

 

Above Us The Waves: Ευχαριστούμε πολύ για την συνέντευξη, ελπίζουμε να παίξουμε σύντομα στην όμορφη πόλη σας και να σας δούμε όλους από κοντά!

 

Για το MusicFestival.gr,

Alex «Corekid» Προϊκάκης

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ:

Flashback - Pearl Jam, Vitalogy

To 1994 η παγκόσμια ροκ κοινότητα σοκάρεται από την αυτοκτονία του Kurt, οι φίλοι του στο Seattle θρηνούν περισσότερο από όλους, η παντοδυναμία του grunge φθίνει και τα μεγάλα ονόματα βρίσκονται σε πο...

Rare Flowers Δικτυοφώνου, Veio

Μια από τις πραγματικά εξαιρετικές νέες μπάντες που άκουσα τελευταία είναι οι Veio τους οποίους και ανακάλυψα εντελώς τυχαία από την διασκευή τους σε τραγούδι των Filter. Oι Veio λοιπόν έχουν όλα εκε...

Λίγο πριν σβήσει η φλόγα..25 χρόνια, από το σκοτεινότερο album των Alice in Chains

Πότε πέρασαν  25 χρόνια....θυμάμαι τον ξάδερφο μου  Δημήτρη να κατεβαίνει Αθήνα και να μου λέει θα σου φέρω εγώ το cd, είχαμε μιλήσει τηλεφωνικά και μου  έχει  αναφέρει για ένα τρα...

Οι Tea Party και το μαγικό Τρίπτυχο..

Τους Tea Party τους είχα αγαπήσει πολύ πριν το Triptych, ο Jeff Martin ήταν ήδη ένα από τα μουσικά μου ινδάλματα, δεν θυμάμαι ακριβώς πότε και ποιο μήνα είδα για πρώτη φορά το video του Messanger, πιθ...

an interview with Grunge icon Gary Lee Conner (Screaming Trees)

Welcome to Music Festival.gr. Your musical journey and trajectory is simply great. What s the story behind the demise of the Screaming Trees, everyone thought that Dust will open new roads for the ban...
ΣΧΟΛΙΑ:Διαβάστηκαν περισσότερο αυτόν τον μήνα