Acherontas - Faustian Ethos

Acherontas - Faustian Ethos

Type: Full Length

Band: Acherontas

Album: Faustian Ethos

Release Date: 18 Μαϊου 2018

Label: Agonia Records

 

Vi Veri Veniversum Vivus Vici (Με τη δύναμη της αλήθειας, ζώντας κατέκτησα το σύμπαν. Βόλφγκανγκ Γκάϊτε, Φάουστ)”

Ένας χρόνος πέρασε μετά το εμβληματικό “Amarta” που κυκλοφόρησε μέσω της Γερμανικής Εταιρείας, World Terror Committee. Οι Acherontas μετράνε μέσα σε 3 χρόνια , τρείς ολοκληρωμένες κυκλοφορίες μαζί με το φετινό τους Full Length, με τίτλο “Faustian Ethos” το οποίο κυκλοφόρησε στις 18 Μαϊου μέσω της Πολωνικής εταιρείας Agonia Records.

Με το που αρχίζει ο δίσκος στο κομμάτι Fall Of The First Pillar παρατηρώ πως υπάρχει, ένα συναίσθημα μελαγχολίας και πένθους διατηρώντας φυσικά το τελετουργικό στοιχείο μέσα απο την μελωδία των Αθηναίων Occult Black Metallers. Ατμοσφαιρικό αρκετά έχοντας ως βάση την κιθάρα και το συναίσθημα πως σε οδηγεί σε τόπους σκοτεινούς, σε μάχες μεταξύ Αγγέλων & δαιμόνων και ιαχές θανάτου. Η ατμόσφαιρα του σκότους συνεχίζεται με το Sorcery and the apeiron , το οποίο φέρνει στην δική μου συνείδηση το “Theosis του 2008 εντυπωσιακό και εξαιρετικό κομμάτι με πολύ έξυπνα φωνητικά.

Κάποτε έλεγα πως δεν πρόκειται ξαναυπάρξει φωνητικό που να φτάσει έστω την βυζαντινή χροιά του Attila Csihar στο De Mysteriis Dom Sathanas των Mayhem… Νομίζω πως ήρθε η ώρα να παραδεχτώ πως ο Νικόλαος Παναγόπουλος η αλλιώς V. Priest το κατάφερε και μάλιστα με πολύ καλή προσπάθεια σε πιο αποκρυφιστικό επίπεδο να φτάσει την συγκεκριμένη χροιά.

Αυτό που μου άρεσε πάρα πολύ απο το συγκεκριμένο κομμάτι είναι το μελωδικό σόλο κιθάρας πρός το τέλος, απλά άριστο και κάπως έτσι η μελωδία συνεχίζεται με το Aeonic Alchemy.

Συνέχεια με το πιο ατμοσφαιρικό κομμάτι του δίσκου, ο λόγος για το ομώτιτλο Faustian Ethos.....Επιβλητική μελωδία, μυστήριο και αποκρυφισμός παντρεύονται με την απαγγελία του τραγουδιστή στα Ελληνικά...Εντυπωσιακό,θαυμάσιο,σατανικό,υπέροχο! Το αποτέλεσμα; Μας αφήνει απλά άπαντες τους ακροατές άναυδους, Γυρνώντας μας στο Legacy Of Tiamat του “Theosis” με διαφορετική θεματολογία και ήχο.

“Αφήστε τη Γη σε όσους κοιμούνται. Για όσους δεν τολμούν να δούν ψηλά. Πετάω απόψε. Πρός την αποθεωσή σου....

Το σκοτεινό αυτό ταξίδι συνεχίζεται με το The Old Tree And Wise Man το συγκεκριμένο μου έφερε στο μυαλό κατά πολύ τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών και την ιστορία ανάμεσα στον Γκάνταλφ και στο Γέρικο Δέντρο η τουλάχιστον έτσι έρχεται στην συνείδηση μου. Οργή, επιθετικότητα στα ντράμς και κιθάρες που φέρνουν στο μυαλό μου τους Αμερικανούς Black Metallers Nightbringer , βέβαια αυτά είναι γούστα και ξεκάθαρα υποκειμενική άποψη γιατί σε κάποιον άλλον μπορεί να του έρθει μία διαφορετική εικόνα όπως και στον κάθε άλλο ακροατή.

Συνέχεια με το The Alchemists Of The Radiant Sepulchre ξεκίνημα με τις κιθάρες οι οποίες μου φέρνουν έντονα στο μυαλό μία γεύση μεταξύ Dark Funeral & Dimmu Borgir... Το μπάσο σε μερικά σημεία μου θυμίζει το “Sworn To The Dark” των Watain ταξιδιάρικο,σκοτεινό,ατμοσφαιρικό και πολύ πολύ ξεχωριστό απο όλα όσα έχουν κυκλοφορήσει μέχρι τώρα η τις πιο αποκρυφιστικές/Ambient θα έλεγα εγώ κυκλοφορίες με τις οποίες μας έχουν συνηθίσει εώς τώρα.

Ο Ιερέας ετοιμάζεται να αποχαιρετήσει το πνεύμα, έχοντας ως όραμα τον τάφο ο οποίος περιγράφεται σε έναν διάλογο μελωδικού χαρακτήρα ως χαιρετισμός ανάμεσα στον ιερέα και τον ποιητή.... Υπέροχο και πανέξυπνο το οποίο δείχνει το μέλλον,την καταστροφή και την αλήθεια βασισμένη σε σκοτάδι,μυστήριο και μυστικισμό... “Έτσι πεθαίνει ο κόσμος μας, έτσι πεθαίνει ο κόσμος μας,έτσι πεθαίνει ο κόσμος μας. Όχι με κραυγή, αλλά με στεναγμό!”…

Τίτλοι τέλους με το Vita Nuova , σίγουρα όποιος είναι γνώστης των βιβλίων θα του έρθει κατευθείαν στο μυαλό το βιβλίο του Δάντη Αλιγκέρι “La Vita Nuova” η αλλιώς “The New Life”…. Στο συγκεκριμένο κομμάτι απο ότι αντιλαμβάνομαι ο V. Priest αναφέρει πως το σώμα μπορεί να φεύγει αλλά για το πνεύμα μία νέα ζωή σε ένα άλλο σώμα ξεκινάει, κοινώς μετασάρκωση... Η μελωδία της κιθάρας φέρνει την ανάσταση του πνεύματος και την λύτρωση του μέσα απο την προηγούμενη ζωή που βίωσε με λίγα λόγια “Η ζωή δεν τελειώνει εδώ, όσο το πνεύμα είναι άπειρο πέρα απο το σώμα”.... Εξαιρετική ηχογράφηση,τρομερή παραγωγή,Mixing & Mastering απο τον Γιώργο Εμμανουήλ ο οποίος για άλλη μία φορά αποδείχθηκε άξιος σε αυτό που κάνει.

Μουσικά πιστεύω πως είναι άλλη μία κυκλοφορία υψηλού επιπέδου και πειραματισμού. Χρυσή εποχή για την Agonia Records η οποία τα τελευταία χρόνια απέδειξε ότι βγάζει πολύ καλές κυκλοφορίες. Απο το “Faustian Ethos” έμεινα στην ποικιλία θεματολογιών, οι οποίες είχαν ως ουσία τον κάτω κόσμο,τον αποκρυφισμό και το σκότος με ένα πολύ δυνατό σερί το οποίο απο ότι φαίνεται διατηρείται ακμαιότατον και άρτιο, μπράβο στην μπάντα που συνεχώς ηχογραφεί κάτι ξεχωριστό και αρκετά ψαγμένο θα έλεγα εγώ μουσικά και σίγουρα ένα σκαλί πιο πάνω απο το περσινό “Amarta”.

Χρυσή εποχή για την ελληνική Metal σκηνή για άλλη μία χρονιά και έτσι πρέπει να συνεχίσει.

Για το MusicFestival.gr,

Φάν Βάν Νουέβα

90%
MUSIC FESTIVAL
10
20
30
40
50
60
70
80
90
100
ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ:

Rare Flowers Δικτυοφώνου - Soulbender

Οι Soulbender θα μπορούσαν να θεωρηθούν και ένα super group του Seattle, μπροστάρης ο Nick Pollock των γνωστών στα 90 My Sisters Machine και στις κιθάρες ο Michael Wilton των Queensryche. O ήχος φυσικ...

Συνέντευξη με τους Montes Jura

Οι Montes Jura είναι ένα One Man Band συγκρότημα που δημιουργήθηκε στην Κομοτηνή πρόσφατα συνδυάζοντας το Ραπ μαζί με τον σκληρό ήχο της ροκ μουσικής. Πίσω από το όνομα της μπάντας, κρύβεται το ιδρυτι...

Συνέντευξη με τους Aherusia

Οι Aherusia είναι ίσως ένα από τα πιο δημιουργικά σχήματα της Ελληνικής σκηνής συνδυάζοντας το Folk με την Ελληνική γλώσσα σε υψηλό επίπεδο και γενικότερα ότι αφορά γύρω από την φιλοσοφία και όχι μόνο...

Συνέντευξη με τους Disillusive Play

Οι Disillusive Play, είναι ένα Αθηναϊκό Progressive Rock συγκρότημα που ξεκίνησε το 2014…. Λίγο καιρό πριν την επικείμενη εμφάνιση στο Ladies Of Metal Festival, μίλησαν στο Music Festival απαντώντας σ...

Συνέντευξη με τους Meden Agan

Λίγο καιρό πριν την επικείμενη εμφάνιση των Meden Agan ως Headliners στο Ladies Of Metal Festival, το ιδρυτικό μέλος, κιθαρίστας και συνθέτης της μπάντας Diman Κουτσογιαννόπουλος μίλησε στο Music Fest...
ΣΧΟΛΙΑ: