W.e.b - Tartarus

W.e.b - Tartarus

BUY LINK https://amzn.to/2rAyoVU

“W.E.B – Tartarus” Review

“Όταν το σκοτάδι συμβιβάζεται με την αρχαία Ελλάδα”

Για όσους δεν γνωρίζετε, οι W.E.B είναι μία Black/Gothic Metal μπάντα απο την Αθήνα, οι οποίοι κυκλοφόρησαν τον τέταρτο συνολικά ολοκληρωμένο δίσκο με τίτλο “Tartarus” μέσω της Apathia Records.

 

Ο δίσκος που περίμενα πως και πως έφτασε στην επιφάνεια τον Νοέμβριο του 2017 και ήταν η μεγάλη έκπληξη της χρονιάς σύμφωνα με το Top 20 του MusicFestival.

Με το πρώτο άκουσμα, αισθάνθηκα την ατμόσφαιρα την σκοτεινή απο τις εικόνες αλλά και απο την σύνθεση που έφτιαξε ο Σάκης “DarkFace” Πρέκας. Νέο Line-up με τους ArgieSextus” Μιχαλόπουλο στην κιθάρα και τον Νικήτα Μαντόλα στα ντράμς να δίνουν έναν πολύ ξεχωριστό χαρακτήρα και μεγαλύτερη ποικιλία στον ήχο της μπάντας.

Πιο ώριμες συμφωνίες σε σχέση με το For Ridens, όπου για άλλη μία φορά ο Χρήστος Αντωνίου των Septic Flesh , έδωσε τα φώτα του στην ενορχήστρωση της μπάντας. Χάος,μυστήριο και σκοτάδι γαληνεύουν μαζί φέρνοντας στο μυαλό μου ακούσματα απο Σκανδιναβικό Black Metal και μπάντες όπως Watain,Dimmu Borgir κτλ.

Αυτό το παρατηρώ καλύτερα στο Ave Solaris όπου δώσανε έναν πιο επιβλητικό χαρακτήρα στις συμφωνίες αλλά και στα φωνητικά. RISE,RISE,RISE,RISE!!!!!!!!! AVE SOLARIS! Ίσως απο τα κομμάτια που μου έμειναν απο το “Tartarus”. Ατμόσφαιρα και μελαγχολία έρχεται για να ανταμώσει το κομμάτι όπου σίγουρα έκανε πολλούς να αγαπήσουν. Ο λόγος για το Dragona και μόνο απο τον τίτλο σου φέρνει στο μυαλό κάτι το γοτθικό η το βικτωριανικό ρίφ,πλήκτρο,φωνητικά σε πολύ καλό και επαγγελματικό επίπεδο και με ένα ρεφραίν που σε αφήνει άφωνο, Hear My Call, Hear Me Roar, In The Darkness I Shall Fall. Hear My Cries In The Night…DRAGONAAAAAA! Hear My Psalms, Hear My Thoughts In The Fire I Shall Fall Hear Me Sing In The Night DRAGONAAAAAAAAAA!!!” Νομίζω πως πρόκειται για το καλύτερο κομμάτι του δίσκου, το οποίο μέχρι στιγμής έχει κερδίσει  την εκτίμηση του κόσμου.

Όσο περνάει η ώρα και ακούω τον δίσκο άλλο τόσο τον έχω αγαπήσει και με το παραπάνω.....  Φτάνω στο 8ο κομμάτι το οποίο είναι χωρισμένο σε 3 μέρη Golgotha,Epitaphios,Mnemosynon. Στο Golgotha Guest ο Σωτήρης Βαγένας, ο οποίος έδωσε έναν πολύ ιδιαίτερο χαρακτήρα στην χροιά της φωνής, ο οποίος σε ταξιδεύει σε περίπλοκα μονοπάτια θα έλεγα όπως και σε πολλά άλλα κομμάτια στα οποία έχει συμμετάσχει.

Συνολικά μπορώ να πώ πως σε σχέση με το “For Bidens” ο δίσκος, είναι πολλά χιλιόμετρα μπροστά και πιστεύω πως οι επιλογές στο Line-Up ήταν εξαιρετικές, για μένα θεωρώ πως είναι ένα album που έδωσε την δική του ξεχωριστή πινελιά στην ελληνική σκηνή αλλά και ότι επηρεάστηκε αρκετά απο τους Septic Flesh. Πιστεύω πως είναι η καλύτερη δουλειά τους και θα κερδίσουν πολύ περισσότερο κόσμο.

Η παραγωγή κρύσταλλο και σε μεγάλο επίπεδο τολμώ να πώ κάτι όπου δικαιώνει και την ελληνική σκηνή στο να κερδίσει έδαφος αλλά και το ότι αρχίζει σιγά,σιγά να γνωστοποιείται η Ελλάδα στο θέμα δίσκοι και με ένα εξώφυλλο το οποίο σου φέρνει στο μυαλό συναισθήματα όπως προβληματισμός,σκοτάδι κτλ.

Νομίζω πως το “Tartarus” θα απασχολήσει πάρα πολλούς στο μέλλον κυρίως στο εξωτερικό.

 

1 (Θεσσαλονίκη) και 2 (Αθήνα) Ιουνίου εμφανίζονται μαζί με τους Cradle Of Filth μην λείψει κανείς...Φορέστε κορσέδες,καμπαρντίνες και μπείτε στο κλίμα των Άγγλων Metallers!

88%
MUSIC FESTIVAL
10
20
30
40
50
60
70
80
90
100
ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ:

Συνέντευξη με τους Voidnaut

   Οι Voidnaut με αφορμή την ίδρυση της μπάντας, την επερχόμενη ντεμπούτο δουλειά τους με τίτλο "Nadir" και την επικείμενη μίνι περιοδεία που θα πραγματοποιήσουν μαζί με τους...

Jim Morrison 8/12/1943 - 3/7/1971

Έρως και θάνατος δεν του έφτασε ποτέ το όμορφο ήθελε να πιάσει το υπέροχο και το σπουδαίο, το κατάφερε όπως και όλοι οι μεγάλοι τραγικοί, για αυτούς η ζωή είναι απλά ένα ποίημα.. 

Συζητώντας με τον κολοσσό της μουσικής βιομηχανίας Jud Friedman (Whitney Houston, Lauren Christy, Tina Turner..)

O Jud Friedman είναι ένας κολοσσός στην παραγωγή μουσικής, μερικά από τα ονόματα με τα οποία συνεργάστηκε είναι η Whitney Houston εποχής Bodyguard, το Run to You είναι δική του σύνθεση, η Lauren Chris...

Πολιτικής το ανάγνωσμα..αλήθειες και ψέματα, όνειρα και αυταπάτες

Σκέψεις παρατηρήσεις και ιδεοληψίες για τις εκλογές που έρχονται. 1) Οι εκλογές δεν κερδίζονται από το ιντερνετ. 2) Τα likes δεν φέρνουν ψήφους. 3) Για να κατέβεις στην πολιτική σκηνή διεκδ...

an Interview with Epictronic Artist, ETHEL

Hello Ethel welcome to Music Festival.gr. When  did you decide you want to be a musician?   At the age of 8, I decided that apart from dancing and sports, I wanted ...
ΣΧΟΛΙΑ:Διαβάστηκαν περισσότερο αυτόν τον μήνα