W.e.b - Tartarus

W.e.b - Tartarus

BUY LINK https://amzn.to/2rAyoVU

“W.E.B – Tartarus” Review

“Όταν το σκοτάδι συμβιβάζεται με την αρχαία Ελλάδα”

Για όσους δεν γνωρίζετε, οι W.E.B είναι μία Black/Gothic Metal μπάντα απο την Αθήνα, οι οποίοι κυκλοφόρησαν τον τέταρτο συνολικά ολοκληρωμένο δίσκο με τίτλο “Tartarus” μέσω της Apathia Records.

 

Ο δίσκος που περίμενα πως και πως έφτασε στην επιφάνεια τον Νοέμβριο του 2017 και ήταν η μεγάλη έκπληξη της χρονιάς σύμφωνα με το Top 20 του MusicFestival.

Με το πρώτο άκουσμα, αισθάνθηκα την ατμόσφαιρα την σκοτεινή απο τις εικόνες αλλά και απο την σύνθεση που έφτιαξε ο Σάκης “DarkFace” Πρέκας. Νέο Line-up με τους ArgieSextus” Μιχαλόπουλο στην κιθάρα και τον Νικήτα Μαντόλα στα ντράμς να δίνουν έναν πολύ ξεχωριστό χαρακτήρα και μεγαλύτερη ποικιλία στον ήχο της μπάντας.

Πιο ώριμες συμφωνίες σε σχέση με το For Ridens, όπου για άλλη μία φορά ο Χρήστος Αντωνίου των Septic Flesh , έδωσε τα φώτα του στην ενορχήστρωση της μπάντας. Χάος,μυστήριο και σκοτάδι γαληνεύουν μαζί φέρνοντας στο μυαλό μου ακούσματα απο Σκανδιναβικό Black Metal και μπάντες όπως Watain,Dimmu Borgir κτλ.

Αυτό το παρατηρώ καλύτερα στο Ave Solaris όπου δώσανε έναν πιο επιβλητικό χαρακτήρα στις συμφωνίες αλλά και στα φωνητικά. RISE,RISE,RISE,RISE!!!!!!!!! AVE SOLARIS! Ίσως απο τα κομμάτια που μου έμειναν απο το “Tartarus”. Ατμόσφαιρα και μελαγχολία έρχεται για να ανταμώσει το κομμάτι όπου σίγουρα έκανε πολλούς να αγαπήσουν. Ο λόγος για το Dragona και μόνο απο τον τίτλο σου φέρνει στο μυαλό κάτι το γοτθικό η το βικτωριανικό ρίφ,πλήκτρο,φωνητικά σε πολύ καλό και επαγγελματικό επίπεδο και με ένα ρεφραίν που σε αφήνει άφωνο, Hear My Call, Hear Me Roar, In The Darkness I Shall Fall. Hear My Cries In The Night…DRAGONAAAAAA! Hear My Psalms, Hear My Thoughts In The Fire I Shall Fall Hear Me Sing In The Night DRAGONAAAAAAAAAA!!!” Νομίζω πως πρόκειται για το καλύτερο κομμάτι του δίσκου, το οποίο μέχρι στιγμής έχει κερδίσει  την εκτίμηση του κόσμου.

Όσο περνάει η ώρα και ακούω τον δίσκο άλλο τόσο τον έχω αγαπήσει και με το παραπάνω.....  Φτάνω στο 8ο κομμάτι το οποίο είναι χωρισμένο σε 3 μέρη Golgotha,Epitaphios,Mnemosynon. Στο Golgotha Guest ο Σωτήρης Βαγένας, ο οποίος έδωσε έναν πολύ ιδιαίτερο χαρακτήρα στην χροιά της φωνής, ο οποίος σε ταξιδεύει σε περίπλοκα μονοπάτια θα έλεγα όπως και σε πολλά άλλα κομμάτια στα οποία έχει συμμετάσχει.

Συνολικά μπορώ να πώ πως σε σχέση με το “For Bidens” ο δίσκος, είναι πολλά χιλιόμετρα μπροστά και πιστεύω πως οι επιλογές στο Line-Up ήταν εξαιρετικές, για μένα θεωρώ πως είναι ένα album που έδωσε την δική του ξεχωριστή πινελιά στην ελληνική σκηνή αλλά και ότι επηρεάστηκε αρκετά απο τους Septic Flesh. Πιστεύω πως είναι η καλύτερη δουλειά τους και θα κερδίσουν πολύ περισσότερο κόσμο.

Η παραγωγή κρύσταλλο και σε μεγάλο επίπεδο τολμώ να πώ κάτι όπου δικαιώνει και την ελληνική σκηνή στο να κερδίσει έδαφος αλλά και το ότι αρχίζει σιγά,σιγά να γνωστοποιείται η Ελλάδα στο θέμα δίσκοι και με ένα εξώφυλλο το οποίο σου φέρνει στο μυαλό συναισθήματα όπως προβληματισμός,σκοτάδι κτλ.

Νομίζω πως το “Tartarus” θα απασχολήσει πάρα πολλούς στο μέλλον κυρίως στο εξωτερικό.

 

1 (Θεσσαλονίκη) και 2 (Αθήνα) Ιουνίου εμφανίζονται μαζί με τους Cradle Of Filth μην λείψει κανείς...Φορέστε κορσέδες,καμπαρντίνες και μπείτε στο κλίμα των Άγγλων Metallers!

88%
MUSIC FESTIVAL
10
20
30
40
50
60
70
80
90
100
ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ:

Flashback, Soundgarden - Down on the upside

Ο χρόνος είναι σχετικός μπροστά στο μεγαλείο της τέχνης, μπροστά στις αναμνήσεις και όλα όσα αυτή προσφέρει, τα αριστουργήματα είναι αειθαλή..έτσι λοιπόν όλοι μας έχουμε να θυμόμαστε διάφορα κ μαζί το...

Chris Cornell ένας χρόνος μετά, χιλιάδες ερωτήσεις..

Ποιητής, σαμάνος, τραγουδιστής, η φωνή της γενιάς μου παιδικός ήρωας και σκηνοθέτης των καλύτερων αναμνήσεων μιας ευαίσθητης ηλικίας, η απόλυτη έκφραση της καλλιτεχνίας στην Αμερική, ένας χρόνος από τ...

Συνέντευξη με τους Serpent Lord

Οι Serpent Lord είναι μια μπάντα από την Θεσσαλονίκη, η οποία ιδρύθηκε τον Γενάρη του 2016. Μετά από δύο χρόνια και ενώ βρίσκεται στα σκαριά η κυκλοφορία για το ντεμπούτο τους με τίτλο “Towards The Da...

LIVE REPORT: NEED – COMFORT IN SILENCE@STAGE LIVE, ΚΟΜΟΤΗΝΗ (12/05/2018)

LIVE REPORT: NEED– COMFORT IN SILENCE@STAGE LIVE, ΚΟΜΟΤΗΝΗ (12/05/2018)   Δώδεκα χρόνια πέρασαν μετά την παρθενική live εμφάνιση των Αθηναίων Progressive Metallers Need στην πόλη της Κομοτηνής ...

Συνέντευξη με τους Dimlight

Με βάση την ηχογράφηση του νέου δίσκου των Dimlight, ο ιδρυτής και κιθαρίστας των Αθηναίων Metallers μίλησε στο MusicFestival και στον Φάν Βάν Νουέβα και σπάει την σιωπή του βγάζοντας πληροφορίες στην...
ΣΧΟΛΙΑ:Διαβάστηκαν περισσότερο αυτόν τον μήνα