LIVE REPORT: ROTTING CHRIST – ABOVE US THE WAVES – BACCHANALIA@ΠΑΡΚΟ ΑΛΤΙΝΑΛΜΑΖΗ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ (20/04/2018)

LIVE REPORT: ROTTING CHRIST – ABOVE US THE WAVES – BACCHANALIA@ΠΑΡΚΟ ΑΛΤΙΝΑΛΜΑΖΗ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ  (20/04/2018)


30 χρόνια συμπληρώθηκαν από την ίδρυση του Underground στην Ελλάδα, ο λόγος είναι οι Rotting Christ. Τα αδέρφια Τόλη και η παρέα τους πραγματοποίησαν την μία και μοναδική τους εμφάνιση στην Αλεξανδρούπολη , στο Πάρκο Αλτιναλμάζη μαζί με τους Καβαλιώτες Above Us The Waves και τους τοπικούς Bacchanalia.

 

Η ώρα 19:45 και αρκετός κόσμος να έχει ήδη παρευρεθεί στον χώρο είτε για να βγούν φωτογραφίες με τα μέλη της μπάντας είτε για να ζητήσουν αυτόγραφο απο τον ίδιο τον Σάκη Τόλη.

 

20:35 η ώρα, μηχανισμός,κιθάρες κτλ. Σε ετοιμότητα, καπνοί να ανεμίζουν στο Stage και πρώτην στην σκηνή ανεβαίνουν οι Death/Groove Metallers Bacchanalia απο την Αλεξανδρούπολη. Πέρασε ένας χρόνος απο την τελευταία φορά που τους έχω παρακολουθήσει και πρέπει να αναγνωριστεί το γεγονός πως όσο περνάει ο καιρός άλλο τόσο βελτιώνονται. Πολύ κέφι,ενέργεια και φυσικά Headbanging ήταν τα συστατικά που χρειάστηκαν για να ξεκινήσει ωραία η βραδιά. Οι Αλεξανδρουπολίτες έδωσαν αυτήν την φορά μεγαλύτερη βάση στον επερχόμενο & συνολικά 2ο ολοκληρωμένο δίσκο τους. Ξεκίνημα με το By Hangmans Hand, μελωδία & γκάζια πάνε μαζί, Traces Of Death Γκάζι στο φούλ & πόλεμος, Humanity Fails & Anthems To Axiokersos ήταν αυτά που το ένα συνόδευε το άλλο και το Choirs Of Hell όπου έδωσε πιο Extreme Metal δύναμη και αν κρίνω με βάση ότι άκουσα απο τα νέα τους κομμάτια νομίζω πως θα μιλάμε για μία αρκετά ώριμη δουλειά για την επαρχιακή σκηνή. Πίσω στο 2015 και το ομώνυμο ντεμπούτο τους σειρά έχει το My Own Nemesis στο οποίο κάπως πρόσεξα πως άλλαξαν μερικά πράγματα στην σύνθεση τους παρόλα αυτά αμέσως μετά έρχεται “WE WILL RISE AGAIN AND BRING THE PAIN….” Για να ολοκληρώσουν την live εμφάνιση τους. Τα σαράντα λεπτά που είχαν στην διάθεση τους νομίζω πως ήταν αρκετά για να ζεστάνει κάπως την ατμόσφαιρα και ο ήχος τους δικαίωσε με το παραπάνω.

Bacchanalia List:

 

1. By Hangmans Hand

2. Traces Of Death

3. Humanity Fails

4. Anthem To Axiokersos

5. Choirs Of Hell

6. My Own Nemesis

7. Rise Again

 

Μετά απο μία καθυστέρηση προετοιμασίας περίπου 20 λεπτών η ώρα φτάνει 21:35 και την σκυτάλη παίρνουν τα παλικάρια απο την Καβάλα Above Us The Waves, δυστυχώς με τεχνικά προβλήματα κυρίως στην φωνή και με μιά βαβούρα να ακούγεται στα πρώτα 10 λεπτά παρόλα αυτά κάπως σαν να έστρωσε ο ήχος τους. Όσο περνούσε η ώρα,τα πιτσιρίκια ξεκίνησαν τα πρώτα MoshPit και το Headbanging πήγαινε και έρχονταν. Χαμός στο ίσιωμα παρόλα αυτά κάτι που μου έμεινε ήταν ο Frontman της μπάντας, ο οποίος παρόλα τα τεχνικά προβλήματα ξεκίνησε να χοροπηδάει δεξιά και αριστερά σαν να κάνει τραμπολίνο. Μπάντα γεμάτη με ενέργεια, διάθεση και πολύ πειραματισμό στην μουσική τους. Προσωπικά η πρώτη μου συναυλιακή επαφή με την μπάντα με εντυπωσίασε μουσικά κυρίως με αυτό το Μοτίβο όπου μου φέρνει στο μυαλό τους Γερμανούς θρύλους Caliban. Επικοινωνιακοί αρκετά στο Stage και μπάντα με όρεξη παρουσίασαν κάποια κομμάτια απο την επερχόμενη ολοκληρωμένη τους δουλειά η οποία αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 8 Ιουνίου μέσω της Growl Records και στο τέλος παίξανε κάποια κομμάτια και απο την προηγούμενη ολοκληρωμένη τους δουλειά.

 

Καλτίλες απο πίσω,σκοτεινές ιαχές και ξεκινάνε οι ετοιμασίες για να πραγματοποιήσουν άλλη μία ατόφια εμφάνιση οι Αθηναίοι Νονοί της Underground σκηνής στην Ελλάδα. Ο κόσμος να αρχίζει να κατευθύνεται πρός το Stage για να αποθεώσει η να κάνει Headbanging μαζί τους. Όλα έτοιμα και απο πίσω ως εισαγωγή να ηχεί το Returns A King απο τους 300..Η αποθέωση τεράστια όπως και η υποδοχή όπου μετά απο 5 χρόνια επέστρεψαν στην Αλεξανδρούπολη. Φωνές,κακό και μεγάλη όρεξη για πανικό. Πρώτο κομμάτι για Ze Nigmar εώς συνήθως ,”ABBA-SLACH LACHEL-ELI ELI LAMA SABACHTANI-PESACH!” και ο Σάκης να δίνει το σήμα για να αρχίσει η μάχη “ΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΣΗΜΕΡΑ;” Και οι κραυγές απλά δεδομένες.

..στα καπάκια “TO WHAT THEY WHERE; THIS IS THE HALL OF THE LAW!!!” Και ΞΥΛΟ και όπως λέει ο Σάκης “ΠΟΥΤΑΝΑ ΟΛΑΑΑΑΑΑΑ!” απίστευτη ενέργεια,ανατριχίλα και φυσικά ΑΟΥ απο το δίδυμο Γιώργος Εμμανουήλ και Βαγγέλης Καρζής!

 

Η Βίβλος του Βάμπιρ συνοδεύει την ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα ττου Αλτιναμάζη για να επικοινωνήσουν με τους απέθαντους θεούς ”Νυκτός εσμέν, Φρικώδη τέκνα κατάραι καλούσιν ημάς είς άδην δαιμόνων βρώσις, δαιμόνων βρώσις σκιά αναίμακτος....” Δαιμόνων Βρώσις και η γιορτή συνεχίζεται σε πιο ηλεκτρισμένους ρυθμούς....Συνέχεια είχε κάνει ένα λάθος στην λίστα ο Σάκης φωνάζοντας Έλθε Κύριε αλλά τελικά ήταν φυσικά το αξιαγάπητο Nemecic με τις ιαχές να ακούγονται δυνατά με τον επιβλητικό ρυθμό της μπάντας.

Καθώς περνούσε η ώρα ,ενώ η ατμόσφαιρα είχε ηλεκτριστεί για τα καλά έρχεται η ώρα για το πολύ αγαπημένη κομμάτι των παλιών....Φυσικά “SOCIETAS SAAATANAAAAAAS ΡΙΞΤΕ ΞΥΛΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ ΕΝΑ,ΔΥΟ ΕΝΑ ΔΥΟ MOSHHHHHHHHHHHHHHHH”......Η έκπληξη της βραδιάς ήταν επίσης το πολυαγαπημένο King Of A Stellar War το οποίο προσωπικά δεν περίμενα να πούν, αν κρίνω με βάση τις εμφανίσεις τους εώς τώρα. Η ώρα 23:45 ανεβαίνουν στην σκηνή και η ατμόσφαιρα να σκοτεινιάζει για τα καλά ανταμώνοντας με το ΧΞΣ και να υποδεχτούν το Encore τους για να υποδεχτούν στην συνέχεια τον Σάκη φωνάζοντας ο ίδιος FUCKING NON…..SERVIAM NON! SERVIAM! NON FUCKING SERVIAM! Για να δώσουν τους τίτλους τέλους άλλης μίας εξαιρετικής εμφάνισης.... Σύντομα περιμένουμε νέα για την επετειακή περιοδεία 30 χρόνων καριέρας των Rotting Christ.

 

Rotting Christ List:

 

1.Returns a king(300)/Ze Nigmar

2. Κατά Τον Δαίμονα Εαυτού

3. Δαιμόνων Βρώσις

4. Nemesis

5. Έλθε Κύριε

6. Άπαγε Σατανά

7. Sign Of Evil Existence

8. Transform All Suffering Into Plagues

9. Forest Of N’Gai

10. Societas Satanas

11. Ad Noctis Intro/ In Yumen Xibalba

12. Grandis Spiritus Diabolos

13. King Of A Stellar War

14. Noctis Era

 

Encore:

 

15. ΧΞΣ

16. Non Serviam/Outro

Ένα μεγάλο μπράβο σε όλες τις μπάντες, τον κόσμο που μπορεί να’ταν κυρίως νεολαία αλλά απέδειξε πάθος στην μπάντα και στην διοργάνωση φυσικά. Εύχομαι να έρχονται πιο συχνά τέτοιες μεγάλες μπάντες στις επαρχίες για να μπορέσει σιγά,σιγά να δραστηριοποιηθεί περισσότερο ο κόσμος της Metal στις επαρχίες και φυσικά να στηρίζει την τοπική σκηνή.

 

 

Για το MusicFestival.gr,

Φάν Βάν Νουέβα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ:

Cinema, The Dirt

Δεν μου  άρεσε ποτέ ιδιαίτερα η μουσική των Motley Crue προτιμώ πολύ περισσότερο το project του Nikki,  Sixx Am, επομένως η αντιμετώπιση μου στην ταινία είναι πολύ αντικειμενική διότι δεν εί...

Rare Flowers Δικτυοφώνου - Soulbender

Οι Soulbender θα μπορούσαν να θεωρηθούν και ένα super group του Seattle, μπροστάρης ο Nick Pollock των γνωστών στα 90 My Sisters Machine και στις κιθάρες ο Michael Wilton των Queensryche. O ήχος φυσικ...

Συνέντευξη με τους Montes Jura

Οι Montes Jura είναι ένα One Man Band συγκρότημα που δημιουργήθηκε στην Κομοτηνή πρόσφατα συνδυάζοντας το Ραπ μαζί με τον σκληρό ήχο της ροκ μουσικής. Πίσω από το όνομα της μπάντας, κρύβεται το ιδρυτι...

Συνέντευξη με τους Aherusia

Οι Aherusia είναι ίσως ένα από τα πιο δημιουργικά σχήματα της Ελληνικής σκηνής συνδυάζοντας το Folk με την Ελληνική γλώσσα σε υψηλό επίπεδο και γενικότερα ότι αφορά γύρω από την φιλοσοφία και όχι μόνο...

Συνέντευξη με τους Disillusive Play

Οι Disillusive Play, είναι ένα Αθηναϊκό Progressive Rock συγκρότημα που ξεκίνησε το 2014…. Λίγο καιρό πριν την επικείμενη εμφάνιση στο Ladies Of Metal Festival, μίλησαν στο Music Festival απαντώντας σ...
ΣΧΟΛΙΑ: