Flashback, Monster Magnet - Spine of God

Flashback, Monster Magnet - Spine of God

Οι μεγάλες μπάντες έχουν συνήθως ντεμπούτο δίσκο που θα μπορούσε να ξεκινήσει μια νέα θρησκεία..

Οι Monster Magnet είναι μια τεράστια μπάντα που θα μπορούσε να είναι ακόμη μεγαλύτερη αλλά δε θα μπορούσε σε καμιά περίπτωση να βγάλει καλύτερο δίσκο από το Spine of God ,το έπος αυτό που ουσιαστικά δημιουργούσε ένα cult status ορμώμενο από την Ευρώπη για να σαρώσει αργότερα και τη γενέτειρά τους Αμερική.

 

Είναι τέτοιο το βάθος και η ψυχεδέλεια του που δεν έχει κανείς παρά να ακούσει το ομώνυμο τραγούδι για να καταλάβει τις διαστάσεις του χάους στο μυαλό του Dave Wyndorf ο οποίος δίνει ότι έχει στην ψυχή του και στα καμμένα από το Lsd κύτταρα του θυσία στην τέχνη σα να μην υπάρχει αύριο.

 

Πομπώδεις συνθέσεις στα όρια της υπερβολής και μιας διαστημικής ποίησης Ozium, όλα τα παράπονα του κόσμου μαζεμένα στο Zodiac Lung, εκκίνηση με drum solo στο μεγαλειώδες intro του Pill Shovel, oπιούχος ερωτισμός σε Nod Scene και γενικά μια ατμόσφαιρα που κατάφερε να  ξεπεράσει μόνο στο μοναδικό Dopes to Infinity.


Στους Monster Magnet έβρισκα όλα όσα αγαπούσα στην ατμόσφαιρα συγκροτημάτων όπως οι Doors, Alice in Chains και γενικότερα σαν περίεργο παιδί όλα όσα λάτρεψα στην ψυχεδελική ποιητική μουσική. Το Spine of God από την πρώτη στιγμή μπήκε άμεσα στα αγαπημένα μου, είχα ήδη βυθιστεί στο Dopes to Infinity και αυτό ερχόταν να με βάλει μια και καλή στους αιώνιους οπαδούς της παρέας του Dave, το 1999 και μετά από το live τους με τους Metallica σκέφτηκα να ζητήσω και δουλειά ως roadie στα tour τους...πάλι καλά που δεν τους βρήκα.

 

H απόλυτη ψυχεδελική διαδρομή και οι ρίζες της τελετουργικής μουσικής και των ηλεκτρικών σαμάνων βρίσκονται κάπου εδώ, στα όρια της λήθης και του υποσυνείδητου εκεί που η τέχνη δίνει δρόμο και νόημα στη ζωή..δίσκος επικίνδυνος όσο και όμορφος..μα  το τρομακτικό βρισκόταν πάντα στην αγκαλιά του σπουδαίου..


Why don't you see it for what it is, a fuckin' freakshow
If you take a lot it will kill you

The Center of the Universe
The Center of the Universe
I love everyone

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ:

Συνέντευξη με τους Voidnaut

   Οι Voidnaut με αφορμή την ίδρυση της μπάντας, την επερχόμενη ντεμπούτο δουλειά τους με τίτλο "Nadir" και την επικείμενη μίνι περιοδεία που θα πραγματοποιήσουν μαζί με τους...

Jim Morrison 8/12/1943 - 3/7/1971

Έρως και θάνατος δεν του έφτασε ποτέ το όμορφο ήθελε να πιάσει το υπέροχο και το σπουδαίο, το κατάφερε όπως και όλοι οι μεγάλοι τραγικοί, για αυτούς η ζωή είναι απλά ένα ποίημα.. 

Συζητώντας με τον κολοσσό της μουσικής βιομηχανίας Jud Friedman (Whitney Houston, Lauren Christy, Tina Turner..)

O Jud Friedman είναι ένας κολοσσός στην παραγωγή μουσικής, μερικά από τα ονόματα με τα οποία συνεργάστηκε είναι η Whitney Houston εποχής Bodyguard, το Run to You είναι δική του σύνθεση, η Lauren Chris...

Πολιτικής το ανάγνωσμα..αλήθειες και ψέματα, όνειρα και αυταπάτες

Σκέψεις παρατηρήσεις και ιδεοληψίες για τις εκλογές που έρχονται. 1) Οι εκλογές δεν κερδίζονται από το ιντερνετ. 2) Τα likes δεν φέρνουν ψήφους. 3) Για να κατέβεις στην πολιτική σκηνή διεκδ...

an Interview with Epictronic Artist, ETHEL

Hello Ethel welcome to Music Festival.gr. When  did you decide you want to be a musician?   At the age of 8, I decided that apart from dancing and sports, I wanted ...
ΣΧΟΛΙΑ:Διαβάστηκαν περισσότερο αυτόν τον μήνα