LIVE REPORT: PURPLE DINO – COMFORT IN SILENCE – QADESH@Ν. ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ, ΚΟΜΟΤΗΝΗ (15/12/2017)

LIVE REPORT: PURPLE DINO – COMFORT IN SILENCE – QADESH@Ν. ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ, ΚΟΜΟΤΗΝΗ (15/12/2017)

Ξεκινάει η περιοδεία των Γειτονικών Ξανθιωτών Purple Dino για την παρουσίαση της 2ης ολοκληρωμένης τους δουλειάς με τίτλο “And Now What?!” με πρώτη στάση την Κομοτηνή, ας πάρουμε όμως τα πράγματα απο την αρχή.

 

Φτάνω στην Πολιτιστική κίνηση περίπου στις 20:45, με πολύ λιγοστό κόσμο να έχει παρευρεθεί. Όσο περνούσε η ώρα άρχισε να έρχεται κόσμος σιγά,σιγά. Μετά απο περίπου 45 λεπτά, ανεβαίνουν στην σκηνή οι τοπικοί Qadesh , μία μπάντα αποτελούμενη απο 4 μέλη οι οποίοι καταφέρνουν μουσικά να σε ταξιδέψουν σε παράξενους τόπους με την μουσική τους και φυσικά αλήτικο stoner με επιρροές απο Down και Kyuss. Συμπαθητική χροιά απο τον Δήμο και με έναν πολύ καλό ήχο να τον δικαιώνει αρκετά. Πρόκειται για ένα πολύ δεμμένο σύνολο, το οποίο αν κρίνω απο τα κομμάτια απο το επερχόμενο Demo τους που έπαιξαν έχει μέλλον. Σαν πρώτη επαφή με το συγκρότημα, ομολογώ πως μου άρεσαν και ελπίζω να τους ξαναδώ. Νομίζω ότι κέρδισαν τις εντυπώσεις του λιγοστού κόσμου που παρευρέθηκε, ο οποίος για άλλη μία φορά ήταν απογοητευτικός.

 

Η ώρα 22:10 και χωρίς πολλές καθυστερήσεις την σκυτάλη παίρνουν οι Comfort In Silence, τους οποίους παρακολούθησα πρίν περίπου 2 βδομάδες στο ίδιο μέρος και πρίν περίπου 1 μήνα στους Nightstalker. Νέες ιδέες και με μία ωραία τάση Post/Space Rock ήχου η οποία μας ταξιδεύει σε μυστήρια μέρη. Ξεκίνημα με το κομμάτι Left To Desert και η μπάντα να βρίσκεται σε ένα πολύ καλό Mood. Αυτό θεωρώ πως απέδειξε την αξία τους σαν μπάντα. Πολύ καλός ήχος και με το νέο μέλος τους να δείχνει πως προσφέρει όσο περνάει ο καιρός περισσότερες ιδέες. Μπράβο σε όλα τα παιδιά έπαιξαν θαυμάσια, με σοβαρότητα,επαγγελματισμό και πάθος. Άντε μάγκες με το καλό και με έναν τραγουδιστή στο μικρόφωνο.

 

C.I.S Setlist:

 

1. Left To Desert

2. Hugs Of Mist

3. Poseidon Tears

4. Age Of Anxiety

5. The Sun Refused To Shine

 

Κάπου εδώ η ώρα φτάνει 23:00, ο κόσμος που μαζεύτηκε απολάμβανε την συναυλία με μία μπύρα στο χέρι και με καλή παρέα. Χωρίς πολλές συστάσεις οι Purple Dino, ανεβαίνουν στην σκηνή. Ο δεινόσαυρος ξυπνάει, η νύχτα έφτασε και κάπως έτσι ξεκινάνε με το κομμάτι Isolated. Την 1 ώρα που είχαν στην διάθεση τους, παίξανε όλο το “And Now What?!” και κάποια κομμάτια απο τον πρώτο τους δίσκο με τίτλο “Jurassic Bar” κάνοντας μία μίξη. Ο Κοσμάς όπως και γενικότερα οι Ξανθιώτες να βρίσκονται σε μεγάλη ρέντα. Παθιασμένοι και πάρα πολύ χαβαλέ. Στο τέλος εφόσον έφυγαν απο την σκηνή, 4-5 άτομα φώναζαν “και άλλο! Και άλλο!” ανεβαίνουν στην σκηνή με το κομμάτι Truck να ξεκινάει το Encore και φινάλε με ένα κομμάτι έκπληξη!

 

Purple Dino’s Setlist:

 

1. Isolated

2. Her Ride

3. Show Me

4. Out Of Me

5. Soul On Fire

6. Today

7. Unknown Destination

8. Shitty Blues

Encore:

9. Truck

10. Surprise Track

 

Γενικώς έχω να πώ ότι η ανταπόκριση του κόσμου ήταν απογοητευτική, είναι κρίμα χωρίς πολύ κόσμο να έχει παρευρεθεί στο συγκεκριμένο live και μάλιστα με δωρεάν είσοδο. Δυστυχώς δεν υπάρχει και πολύς κόσμος που να αγαπάει τις τοπικές συναυλίες η τις επαρχιακές εκτός και αν δηλώσει παρόν κάποια μεγάλη μπάντα.

Στηρίξτε μάγκες τις συναυλίες στην επαρχεία, αυτό έχω να πώ μόνο και λυπάμαι πολύ που ο κόσμος δεν σέβεται την προσπάθεια των underground μπαντών έτσι ώστε να γράψουν για να δώσουν το δικό τους το λιθαράκι στην μουσική.

Παρόλα αυτά ένα μεγάλο μπράβο σε όλη την διοργάνωση για το πολύ καλό live, αν εξαιρεθεί ο κόσμος που ήταν απογοητευτικός ήταν πολύ καλό live.

Ραντεβού απόψε μαζί με Comfort In Silence & Kemerov να έχουν ως επόμενη στάση οι Purple Dino, την έδρα τους, την Ξάνθη στο Νόστος.

 

Για το MusicFestival.gr,

Φάν Βάν Νουέβα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ:

Scarlet Aura - Hot N Heavy Review

“Heavy Metal, φλόγες και αλητεία...” Πάει παραπάνω απο ένας μήνας που οι Ρουμάνοι , Scarlet Aura κυκλοφόρησαν τον 2ο ολοκληρωμένο τους δίσκο με τίτλο “Hot N’ Heavy” μέσω της Sliptrick Records και...

LIVE REPORT: Emerald@Valhalla Metal Bar, Κομοτηνή (12/10/2018)

Μετά απο την εμβληματική τους live εμφάνιση μαζί με τους θρυλικούς Hard Rockers Q5 στην πόλη της Κομοτηνής, οι Emerald με καινούργιο Line Up επέστρεψαν για μία και μοναδική συναυλία στο Valhalla ...

an interview with Faith from The Shiver

Welcome to Music Festival.gr. Give us a brief Bio of Τhe Shiver. Hello everyone, I’m Faith, singer and composer of The Shiver. With the first two albums “A NewHorizon” and “The Darkest Hour” , ...

Συνέντευξη στους Aeons In Solitude

Οι Aeons In Solitude, είναι μία Doom Metal μπάντα απο την Αθήνα έχοντας ως ιδρυτή συνθέτη και τραγουδιστή, τον Αλέξανδρο Ρούσσο (Ex-Secret Angels) , ο οποίος με αφορμή το πρώτο τους κομμάτι και την ίδ...

Συνέντευξη Στους Synteleia

Οι Αθηναίοι Black Metallers Synteleia αυτήν την περίοδο βρίσκονται στα πλαίσια της κυκλοφορίας του πρώτου τους δίσκου. Με αφορμή αυτό και με πολλά άλλα θέματα ο ιδρυτής,στιχουργός & Mainman της μπ...
ΣΧΟΛΙΑ: