Συνέντευξη με τους Dead Congregation

Συνέντευξη με τους Dead Congregation

Λίγες μέρες πρίν το πρώτο Komotini Metal Fest , το MusicFestival.gr και ο Φάν Βάν Νουέβα είχαν την ευκαιρία, να μιλήσουν με τον κιθαρίστα & Frontman των Dead Congregation, Αναστάσης “A.V” Βαλτσάνης με τον οποίο συζητήσαμε για το “Sombre Doom”, τις εμπειρίες που πέρασε με την μπάντα, το “Promulgation Of The Fall” και για τα μελλοντικά σχέδια.

 

MusicFestival.gr: Α.V, Καλησπέρα είναι μεγάλη μου τιμή και χαρά να σε καλωσορίζω στο MusicFestival. Πέρασαν μόλις τρία χρόνια μετά το σκοτεινό για μένα “Promulgation of the fall” και σε αυτό το σημείο επέτρεψε μου να σου δώσω τα θερμά μου συγχαρητήρια για την σύνθεση αυτού εδώ του δίσκου, δίνοντας έναν πιο σκοτεινό αλλά και πιο επιβλητικό χαρακτήρα στην μπάντα, μπράβο σε όλους σας.

 

A.V: Ευχαριστούμε πολύ για τα καλά σου λόγια.

 

Musicfestival.gr: Σε ποία φάση της καριέρας σας βρίσκεστε εκείνη την περίοδο;

 

A.V: Δε θα έλεγα ότι η ‘καριέρα’ μας περνάει συγκεκριμένες φάσεις ποτέ, από την άποψη ότι δεν κάνουμε προγραμματισμό των βημάτων μας. Γενικότερα από το 2008 και μετά κάνουμε πολλές συναυλίες στο εξωτερικό και το πρόγραμμά μας γεμίζει όσο το επιτρέπουν οι δουλειές μας και κατά τ’άλλα συνθέτουμε υλικό όποτε νιώθουμε δημιουργικοί.

 

MusicFestival.gr: Πέρσι κυκλοφορήσατε το EP σας με τίτλο “Sombre Doom”, πές μας ένα δύο λόγια για την τελευταία σας δουλειά, ποια είναι η ανταπόκριση του κόσμου μέχρι τώρα;

 

A.V: Τα κομμάτια του ‘Sombre Doom’ είναι αρκετά παλιές συνθέσεις, τα ηχογραφήσαμε μαζί με το ‘Promulgation…’ αλλά έμειναν εκτός του άλμπουμ επειδή τα νιώθαμε αρκετά ιδιαίτερα ώστε να απαιτούν ξεχωριστή κυκλοφορία. Το ‘Redemptive Immolation’ για παράδειγμα, από τη μία ήταν αρκετά μεγάλο σε διάρκεια και θα χάλαγε τη ροή του άλμπουμ, από την άλλη ήταν και πολύ επιβλητικό για να χαραμιστεί ανάμεσα σε άλλο έντονο υλικό. Προτιμήσαμε να το απομονώσουμε για να του δωθεί η προσοχή που του αξίζει.

Η ανταπόκριση του κόσμου έχει υπάρξει όπως πάντα ταπεινωτική, πραγματικά μας τιμάει που είναι τόσο δεκτικοί οι οπαδοί του Death Metal στο υλικό μας.

 

 

MusicFestival.gr: Που πραγματοποιήθηκαν οι ηχογραφήσεις του Sombre Doom;

 

A.V: Ηχογραφήθηκε όπως είπαμε μαζί με το ‘Promulgation of the Fall’ στο στούντιο Feedback στην Αθήνα αλλά έχει διαφορετική μίξη από το άλμπουμ μιάς και τα κομμάτια του έχουν διαφορετική δυναμική από εκείνα του άλμπουμ.

 

MusicFestival.gr: Πως εμπνευστήκατε το “Sombre Doomως τίτλο για το Ep σας?

 

A.V: Μου ήρθε αυθόρμητα εντελώς όταν σκεφτόμουν το διττό ύφος του υλικού που από τη μία έχουμε το σκατόψυχο Black Metal-ίζον ‘Winds Bane’ (Sombre) και από την άλλη το αργόσυρτο ‘Redemptive Immolation’ (Doom).

 

MusicFestival.gr: Ποίος επιμελήθηκε το εξώφυλλο του “Sombre Doom”;

 

A.V:Είναι δημιουργία του Ισπανού καλλιτέχνη Raul Gonzalez, στην αρχική του μορφή ήταν αρκετά διαφορετικό με πολύ φωτεινά χρώματα τα οποία δεν έβγαζαν καθόλου την απόκοσμη ατμόσφαιρα που θέλαμε αλλά το επεξεργαστήκαμε (με την άδειά του φυσικά) και το φέραμε στα μέτρα μας. Δεν ήταν έργο που έκανε για εμάς συγκεκριμένα, το είχε προς διάθεση κι επειδή εντοπίσαμε την εν δυνάμει προοπτική για βελτίωση το επιλέξαμε και νομίζω ότι το αποτέλεσμα μας δικαίωσε. Θεωρώ ότι το εξώφυλλο τελικά αποτυπώνει άψογα το ύφος του υλικού του ΕΡ.

 

MusicFestival.gr: Πόσο καιρό κράτησε η σύνθεση των νέων σας κομματιών;

 

A.V: Και τα δύο αυτά κομμάτια προυπάρχουν των κομματιών που βρίσκονται στο άλμπουμ, αν θυμάμαι καλά αυτά τα δύο τα είχαμε συνθέσει το 2008.

 

MusicFestival.gr: Τα δύο κομμάτια που υπάρχει στο “Sombre Doom”, θα βρίσκονται στην 3η συνολικά επερχόμενη και ολοκληρωμένη κυκλοφορία σας;

 

A.V:Δε συνηθίζουμε να βάζουμε κομμάτια των ΕΡ μας στα άλμπουμ μας αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Άν κάποιο εξυπηρετήσει την ολική ροή του άλμπουμ τότε ναι, μπορεί και να το συμπεριλάβουμε.

 

MusicFestival.gr: Όσο περνάνε τα χρόνια, έχω προσέξει πως σε σχέση με το “Graves Of The Archangels” του 2008, το “Sombre Doom” και το “Promulgation Of The Fall” του 2014 είναι σε πιο Doom/Death Μοτίβο. Πως και όλη αυτή η αλλαγή στην σύνθεση σας;

 

A.V: Θεωρώ πώς το ‘Promulgation of the Fall’ είναι σαφώς πιό καταιγιστικό του ‘Graves…’ με τη διαφορά πώς τα αργά σημεία του είναι ακόμα πιό αργά. Το Doom/Death στοιχείο πάντα υπήρχε στο υλικό μας από την αρχή, δές κομμάτια όπως το ‘Auguring an Eternal War’ του ντεμπούτου μας ή το ‘Martyrdoom’ στο ‘Graves…’. Γενικά δεν έχουμε φόρμουλα με την οποία συνθέτουμε, η κάθε ταχύτητα εξυπηρετεί τον ίδιο σκοπό που δεν είναι άλλος από το να δημιουργούμε σκοτεινό Death Metal, χωρίς οι γρήγορες (ή οι αργές) ταχύτητες να είναι αυτοσκοπός.

 

MusicFestival.gr: Είστε μία μπάντα που ότι έχει εμπνευστεί, αναφέρεται σε πολύ ιδιαίτερες περιστάσεις όπως για παράδειγμα την λύτρωση, το υποσυνείδητο, τον θάνατο ακόμη και την μετασάρκωση του ανθρώπου. Πως προέκυψε αυτό γενικά στην σύνθεση της μπάντας;

 

A.V:Απλά είναι θέματα που μας εμπνέουν και μας κάνουν να είμαστε αβίαστα δημιουργικοί, όταν γράφουμε στίχους αυτά μας έρχονται αυθόρμητα.

 

MusicFestival.gr: Βλέπω εδώ ότι έχετε ένα σωρό εμφανίσεις και περιοδεία αν δεν κάνω λάθος εντός και εκτός Ευρώπης. Θα υπάρξει και κάποιο Opening μαζί σας που θα σας συνοδεύει;

 

A.V:Δεν έχουμε περιοδεία προγραμματισμένη, οι ημερομηνίες που βλέπεις είναι μεμονωμένα shows και εμφανίσεις σε φεστιβάλ μέσα στο χρόνο. Τη σεζόν 2016-2017 κάναμε δύο Ευρωπαικές περιοδίες σε κεντρική και ανατολική Ευρώπη και προτιμάμε να μήν περιοδεύσουμε άλλο. Δεν υπάρχει λόγος να παίξουμε στα ίδια μέρη τόσο σύντομα, το θέμα είναι να υπάρχει το αίσθημα του ενθουσιασμού όταν κάνεις συναυλία, ειδικά από τη μεριά του κοινού. Αν σε παίρνουν για δεδομένο τότε η ενέργεια του live είναι σαφώς πεσμένη. Δυστυχώς λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων δεν είναι εύκολο να δεσμευτούμε για περιοδείες εκτός Ευρώπης που απαιτούν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα αλλά προσπαθούμε να χωρέσουμε κάπως μία περιοδεία στη Ασία που μας έχουν προτείνει και θα είναι σαφώς ενδιαφέρουσα εμπειρία!

 

MusicFestival.gr: Φέτος εμφανιστήκατε σε πάρα πολλά φεστιβάλ και μοιραστήκατε την σκηνή με πολλά μεγάλα ονόματα όπως Absu,Mayhem,Bolzer,Samael,Unleashed κτλ. Πως ήταν όλη αυτή η εμπειρία που έζησες μαζί με τους Dead Congregation σε όλα αυτά τα φεστιβάλ που εμφανιστήκατε φέτος; Τι θα έχεις να θυμάσαι από όλες αυτές τις εμφανίσεις και την περιοδεία που είχατε στα καπάκια;

 

A.V: Κάθε εμφάνιση είναι ξεχωριστή και πολλές φορές τα μικρά shows είναι πιό ιδιαίτερα και ικανοποιητικά από μεγάλα φεστιβάλ, με πολύ πιό έντονη ενέργεια. Τα πάντα έχουν τη χάρη τους, δε θα μπορούσα να απομονώσω συγκεκριμένες εμφανίσεις, το σίγουρο είναι πως νιώθουμε γεμάτοι από εμπειρίες, περνάμε τέλεια μεταξύ μας και κάνουμε πράγματα που στο ξεκίνημά μας δε τα φανταζόματαν.

 

MusicFestival.gr: Η Ερώτηση παγίδα που θα κάνω είναι η εξής: Ελλάδα η εξωτερικό θα προτιμούσες να παίζεις;

 

A.V: Και πάλι θα επιμείνω πώς είναι θέμα ενέργειας, έχουμε κάνει συναυλίες που ο κόσμος μας κοίταγε χλιαρός και χαλαρός και συναυλίες που πραγματικά τα δίνανε όλα. Έχουμε δεί τις δύο όψεις του νομίσματος και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό χωρίς να έχουμε κανένα παράπονο καθώς οι ‘χλιαρές’ στιγμές έχουν υπάρξει αναλογικά ελάχιστες και επίσης αναγνωρίσουμε ότι το υλικό μας δεν είναι το πιό εύπεπτο για αυτούς που δε γνωρίζουν ήδη τη μπάντα. Από τη κυκλοφορία του ‘Promulgation…’ και μετά πάντως, συνήθως βιώνουμε το φαινόμενο του να βλέπεις κόσμο να τραγουδάει τους στίχους σου την ώρα που παίζεις και αυτό είναι τρομερά τιμητικό.

 

MusicFestival.gr: Στο εξωτερικό πιστεύεις ότι υπάρχει μεγαλύτερη ανταπόκριση προς τον ακραίο ήχο, σε σχέση με το κοινό της Ελλάδας;

 

A.V: Δε θα το έλεγα, έχουμε πολύ μεγάλη σκηνή και κοινό σε σχέση με το μέγεθος της χώρας!

 

MusicFestival,gr: Ποία είναι η γνώμη σου για το Ελληνικό κοινό, στις μέρες μας;

 

A.V: Ίσως έχει χάσει λίγο το πάθος του και την όρεξή του σε σχέση με το κοινό που έβλεπα 15-20 χρόνια πρίν, αλλά δεν μπορείς να κατηγορήσεις κανέναν με τις συνθήκες που επικρατούν τα τελευταία χρόνια στη χώρα

 

MusicFestival.gr: Στις 11 Νοεμβρίου θα παίξετε ως Headliners στο Komotini Metal Fest. Πως νιώθεις που για πρώτη φορά, θα παίξεις με την μπάντα σου στην Κομοτηνή;

 

A.V: Είμαστε πάντα ενθουσιασμένοι όταν παίζουμε σε νέα μέρη, έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε πώς είναι και οι μικρότερες πόλεις της Ελλάδας από συναυλιακής άποψης!

 

MusicFestival.gr: Ο κόσμος της Κομοτηνής, τι μπορεί να περιμένει από εσάς στο επικείμενο αυτό φεστιβάλ;

 

A.V: Μία μπάντα που παίζει κάθε φορά με εφηβικό πάθος, παρ’όλο τον επαγγελματισμό της.

 

MusicFestival.gr: Ποία είναι τα μελλοντικά σχέδια των Dead Congregation;

 

A.V: Ελπίζουμε φέτος να καταφέρουμε να παίξουμε Λατινική Αμερική, Καναδά και Ασία (όλα αποκλείεται αλλά αν βρούμε χρόνο για τα μισά θα είμαστε υπερικανοποιημένοι) και σιγά σιγά δουλεύουμε νέο υλικό για το επόμενο άλμπουμ.

 

MusicFestival.gr: Αναστάση χαρά μου που αφιέρωσες λίγο από τον πολύτιμο χρόνο σου για να απαντήσεις στις ερωτήσεις μου για την συνέντευξη, θα χαρώ πολύ να γνωριστούμε από κοντά και α μη τι άλλο να πιούμε φυσικά μπύρες!!! Ο Τελευταίος λόγος για το κλείσιμο της συνέντευξης, ανήκει σε εσένα.

 

A.V: Εμείς ευχαριστούμε για το χώρο στο MusicFestival και τη προβολή μας στην όμορφη Κομοτηνή, ελπίζουμε να σας δούμε όλους στο φεστιβάλ!

 

Για το MusicFestival.gr,

Φάν Βάν Νουέβα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ:

Συνέντευξη με τους Voidnaut

   Οι Voidnaut με αφορμή την ίδρυση της μπάντας, την επερχόμενη ντεμπούτο δουλειά τους με τίτλο "Nadir" και την επικείμενη μίνι περιοδεία που θα πραγματοποιήσουν μαζί με τους...

Jim Morrison 8/12/1943 - 3/7/1971

Έρως και θάνατος δεν του έφτασε ποτέ το όμορφο ήθελε να πιάσει το υπέροχο και το σπουδαίο, το κατάφερε όπως και όλοι οι μεγάλοι τραγικοί, για αυτούς η ζωή είναι απλά ένα ποίημα.. 

Συζητώντας με τον κολοσσό της μουσικής βιομηχανίας Jud Friedman (Whitney Houston, Lauren Christy, Tina Turner..)

O Jud Friedman είναι ένας κολοσσός στην παραγωγή μουσικής, μερικά από τα ονόματα με τα οποία συνεργάστηκε είναι η Whitney Houston εποχής Bodyguard, το Run to You είναι δική του σύνθεση, η Lauren Chris...

Πολιτικής το ανάγνωσμα..αλήθειες και ψέματα, όνειρα και αυταπάτες

Σκέψεις παρατηρήσεις και ιδεοληψίες για τις εκλογές που έρχονται. 1) Οι εκλογές δεν κερδίζονται από το ιντερνετ. 2) Τα likes δεν φέρνουν ψήφους. 3) Για να κατέβεις στην πολιτική σκηνή διεκδ...

an Interview with Epictronic Artist, ETHEL

Hello Ethel welcome to Music Festival.gr. When  did you decide you want to be a musician?   At the age of 8, I decided that apart from dancing and sports, I wanted ...
ΣΧΟΛΙΑ:Διαβάστηκαν περισσότερο αυτόν τον μήνα