Συνέντευξη με τους Convixion

Συνέντευξη με τους Convixion

Μετά από μία αρκετά δυνατή σειρά από εμφανίσεις σε Αθήνα και Τρίκαλα. Οι Convixion έρχονται στο Komotini Metal Fest στις 11 Νοεμβρίου. Με βάση την συγκεκριμένη live εμφάνιση ο Ιδρυτής και κιθαρίστας της μπάντας, Νίκος παπακώστας μίλησε στο MusicFestival.gr και στον Φάν Βάν Νουέβα για το Komotini Metal Fest, για την τελευταία τους κυκλοφορία με τίτλο “Days Of Rage, Nights Of Wrath” και για τα μελλοντικά σχέδια της μπάντας.

 

MusicFestival.gr: Νίκο, γειά σου πως είσαι; Καλώς ήρθες στο MusicFestival. Πρίν ξεκινήσουμε θα ήθελα να εκφράσω τον θαυμασμό μου, για ένα τόσο σκοτεινό και παράλληλα Heavy Metal album όπως είναι το “Days Of Rage, Nights Of Wrath”. Για μένα νομίζω ότι θεωρείται μία από τις καλύτερες κυκλοφορίες στην Ελληνική Speed/Thrash Metal σκηνή.

 

Νίκος: Χαίρε φίλε μου. Είμαι μια χαρά γενικά και καλώς σας βρήκα. Σε ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια. Και εμείς είμαστε ευχαριστημένοι και πιστεύουμε ότι γράψαμε ένα δυνατό άλμπουμ. Ο χρόνος, ο καλύτερος κριτής, θα δείξει την αξία του.

 

MusicFestival.gr: Ποία είναι η ανταπόκριση του κόσμου, μέχρι στιγμής προς το “Days Of Rage, Nights Of Wrath”;

 

Νίκος: Πολύ θετική. Όποιος το ακούει καταλαβαίνει ότι είναι ένα άλμπουμ πάνω στο οποίο επενδύσαμε χρόνο, ιδέες και το δουλέψαμε σε όλα τα επίπεδα.

 

MusicFestival.gr: Σε σχέση με το ομώνυμο ντεμπούτο σας του 2010, το “Days Of Rage, Nights Of Wrath” έχω παρατηρήσει ότι είναι πιο σκοτεινό και μελωδικό αν δεν κάνω λάθος. Πως προέκυψε αυτή η αλλαγή στην σύνθεση σας;

 

Νίκος: Αν αξιολογήσεις τις κυκλοφορίες μας από το 2011 μέχρι και την τελευταία, θα διαπιστώσεις γενικά μια πιο σκοτεινή ατμόσφαιρα. Μελωδικές από την άλλη θεωρώ ότι είναι όλες οι δουλειές μας. Δε θα έλεγα ότι είναι τόσο αλλαγή στον τρόπο σύνθεσης όσο αλλαγή κατεύθυνσης. Πάρα ταύτα όχι ηθελημένη. Βγήκε φυσικό ό,τι γράψαμε. Πρόοδος θα έλεγα.

 

 

MusicFestival.gr: Πόσο καιρό κράτησε η σύνθεση των νέων σας κομματιών;

 

Νίκος: Τα κομμάτια που υπάρχουν στο δίσκο υπάρχουν από το 2013 και η σύνθεση ολοκληρώθηκε το καλοκαίρι του 2014. Ήταν ενδιαφέρουσα περίοδος μιας και δεν πήγαμε διακοπές και τον Αύγουστο κλεινόμασταν στο στούντιο στο air condition και δουλεύαμε σε καθημερινή βάση!

 

MusicFestival.gr: μοιραστήκατε την σκηνή 2 φορές μαζί με τους Dark Nightmare φέτος, στα Τρίκαλα. Μίλησε μας λίγο για αυτήν την εμπειρία.

 

Νίκος: Έχει γίνει και άλλες φορές στο παρελθόν. Έχουμε πολύ φιλικές σχέσεις με τη μπάντα, είναι γαμώ τα άτομα και φυσικά είμαστε μεγάλοι οπαδοί της μουσικής τους. Από τις καλύτερες μπάντες της ελληνικής σκηνής.

 

MusicFestival.gr: Αλητεία,Χέβι Μέταλ και πολύ αλκοόλ είναι η ζωή σας. Με λίγα λόγια Underground και τα μυαλά τα κάγκελα με βάση τις παλιές χρυσές εποχές. Πιστεύεις ότι σε σχέση με την παλιά Underground, παραμένει ζωντανό το πνεύμα του Heavy Metal όπως ακριβώς το’χες ζήσει εσύ;


Νίκος: Χαχα, περιγράφεις μια κατάσταση που πριν δέκα χρόνια ήταν έτσι και πολύ έντονη. Νεότεροι, με λιγότερες υποχρεώσεις και ευθύνες. Μεγαλώνοντας αναγκαστικά περιορίζεις κάποια πράγματα προκειμένου να είσαι καλός και σωστός σε άλλα. Σίγουρα δε μειώσαμε το μέταλ. Όσο αφορά τα άλλα... χμμμ.. πάλι δε τα μειώσαμε! Χαχαχα! Αλλά κι η νέα γενιά είναι δυνατή και υπάρχουν πολλά παιδιά σε μικρές ηλικίες που στηρίζουν και αγαπάνε τη σκηνή. Υπάρχουν ups and downs αλλά γενικά θεωρώ ότι η φλόγα καίει ακόμα.

 

MusicFestival.gr: Ποία είναι η γνώμη σου για την τωρινή Underground Ελληνική Metal Σκηνή;

 

Νίκος: Όπως είπα και πριν, υπάρχει κόσμος και πολλές καλές μπάντες. Γίνονται συναυλίες και θα συνεχίσουν να γίνονται όσο ο κόσμος τις στηρίζει. Πολλές καλές κυκλοφορίες και ανεβασμένες σε πολλά επίπεδα όπως παραγωγή, artworks και στη συνολική παρουσίαση. Υπάρχει κάτι που με χαλάει το οποίο είναι η υπερβολική βάση στην προώθηση μέσω FB και ότι πολλοί νομίζουν ότι είναι καλή μπάντα αν έχουν πολλά like και views ενώ στην πραγματικότητα η καλή μπάντα έχει καλά τραγούδια και κόσμο στις συναυλίες τους.

 

MusicFestival.gr: Στις 11 Νοεμβρίου θα εμφανιστείτε για πρώτη φορά στην Κομοτηνή και πιο συγκεκριμένα στο Komotini Metal Fest. Πως νιώθετε για αυτό το επικείμενο Festival;

 

Νίκος: Όταν μας προσέγγισε ο αδερφικός φίλος της μπάντας, ο Αλεκάρας, χαρήκαμε πάρα πολύ. Τιμή που θα συμμετάσχουμε στο πρώτο φεστιβάλ, το οποίο παρεπιπτόντως ευχόμαστε να πάει καλά και να γίνει καθιερωμένο ετήσιο event. Η χαρά έγινε ακόμα πιο μεγάλη όταν μάθαμε τα συγκροτήματα που θα συμμετάσχουν. Θα περάσουμε καλά και σαν οπαδοί. Παίζουμε επίσης πρώτη φορά με τους Dead Congregation με τους οποίους είμαστε πολύ καλοί φίλοι αλλά δεν έτυχε ποτέ να μοιραστούμε τη σκηνή!

 

MusicFestival.gr: Τι μπορεί να περιμένει ο κόσμος της Κομοτηνής από εσάς στο Φεστιβάλ;

 

Νίκος: Ότι συμβαίνει σε κάθε συναυλία Convixion από την πρώτη μέχρι και την τελευταία. Κοπάνημα, αλητεία και ενέργεια στα κόκκινα.

 

MusicFestival.gr: Είστε μία μπάντα από την Αθήνα σωστά; Πως και προτιμάτε να παίζετε σε επαρχίες και όχι σε μεγαλουπόλεις;

 

Νίκος: Είμαστε όντως από Αθήνα αλλά δεν μπορώ να απαντήσω ακριβώς μιας και δεν καταλαβαίνω ποιες πόλεις θεωρείς μεγαλουπόλεις. Έχουμε παίξει στη Θεσσαλονίκη, στο Ηράκλειο, στην Πάτρα και γενικά δε δείχνουμε κάποια προτίμηση. Παίζουμε παντού αρκεί να έχει μεταλλάδες και μπύρες.


MusicFestival.gr: Από αυτήν την περίοδο 2016 – 2017 είχατε μοιραστεί την σκηνή με πολλά μεγάλα ονόματα όπως Manilla Road, Testament κτλ. Ποία είναι η εμπειρία που πιστεύεις ότι θα σου μείνει από αυτήν την περίοδο που ακολούθησε;

 

Νίκος: Και οι δύο μπάντες είναι μπάντες που γουστάρουμε και θαυμάζουμε. Με Testament μας δόθηκε η ευκαιρία όχι μόνο να τους ανοίξουμε αλλά να παίξουμε και σε ένα μεγάλο κοινό στο οποίο και αφήσαμε πολύ καλές εντυπώσεις. Οι Manilla είναι και φίλοι μας και μπάντα ορόσημο του underground Heavy Metal. Νιώθουμε τεράστια ηθική ικανοποίηση όταν παίζουμε και τους βλέπουμε πρώτη σειρά και χειροκροτούν. Ο Mark στη Θεσσαλονίκη στο προ τελευταίο τραγούδι, ανέβηκε στη σκηνή να δώσει το χέρι του στο Μάνο τον ντράμερ μας και του το έσφιξε τόσο πολύ από τον ενθουσιασμό του που ο Μάνος δεν ήταν σίγουρος αν μπορούσε να παίξει το τελευταίο!

 

MusicFestival.gr: Υπάρχουν κάποια σχέδια για το μέλλον των Convixion;

 

Νίκος: Με αυτό το live, θα έχουμε παίξει στις περισσότερες ελληνικές πόλεις που υπάρχει κοινό και τρόπο τινά, κλείνει ο κύκλος προώθησης του δίσκου μας στην Ελλάδα. Κυνηγάμε να κάνουμε κάποια εμφάνιση στο εξωτερικό όπως κάναμε αρκετές με το πρώτο άλμπουμ και θα αρχίσουμε να δουλεύουμε σε νέες ιδέες.

 

MusicFestival.gr: Νίκο, σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τον πολύτιμο χρόνο σου, θα πιούμε τις μπύρες μας, θα τα πούμε από κοντά και φυσικά με πολύ Heavy Metal στα φανερά! Ο τελευταίος λόγος για να σφραγίσουμε την συνέντευξη, είναι δικός σου.

 

Νίκος: Η ευχαρίστηση ήταν δική μου και ανυπομονούμε να παίξουμε στην Κομοτηνή που πολύ κακώς δεν έχουμε εμφανιστεί τόσα χρόνια. Οι ιστορίες που έχουμε ακούσει είναι διαβόητες και σκοπεύουμε να βάλουμε και εμείς ένα μικρό λιθαράκι στην μεταλλική ιστορία της πόλης! Metal attack - with force, with fire and might we strike back!


Για το MusicFestival.gr,

Φάν Βάν Νουέβα

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ:

Συνέντευξη με τους Voidnaut

   Οι Voidnaut με αφορμή την ίδρυση της μπάντας, την επερχόμενη ντεμπούτο δουλειά τους με τίτλο "Nadir" και την επικείμενη μίνι περιοδεία που θα πραγματοποιήσουν μαζί με τους...

Jim Morrison 8/12/1943 - 3/7/1971

Έρως και θάνατος δεν του έφτασε ποτέ το όμορφο ήθελε να πιάσει το υπέροχο και το σπουδαίο, το κατάφερε όπως και όλοι οι μεγάλοι τραγικοί, για αυτούς η ζωή είναι απλά ένα ποίημα.. 

Συζητώντας με τον κολοσσό της μουσικής βιομηχανίας Jud Friedman (Whitney Houston, Lauren Christy, Tina Turner..)

O Jud Friedman είναι ένας κολοσσός στην παραγωγή μουσικής, μερικά από τα ονόματα με τα οποία συνεργάστηκε είναι η Whitney Houston εποχής Bodyguard, το Run to You είναι δική του σύνθεση, η Lauren Chris...

Πολιτικής το ανάγνωσμα..αλήθειες και ψέματα, όνειρα και αυταπάτες

Σκέψεις παρατηρήσεις και ιδεοληψίες για τις εκλογές που έρχονται. 1) Οι εκλογές δεν κερδίζονται από το ιντερνετ. 2) Τα likes δεν φέρνουν ψήφους. 3) Για να κατέβεις στην πολιτική σκηνή διεκδ...

an Interview with Epictronic Artist, ETHEL

Hello Ethel welcome to Music Festival.gr. When  did you decide you want to be a musician?   At the age of 8, I decided that apart from dancing and sports, I wanted ...
ΣΧΟΛΙΑ:Διαβάστηκαν περισσότερο αυτόν τον μήνα