Συνέντευξη - Stygian Oath

Συνέντευξη - Stygian Oath

Με βάση το Komotini Metal Fest, μίλησαν οι Stygian Oath στο MusicFestival.gr και στον Φάν Βάν Νουέβα. Επίσης μίλησαν για το πρώτο τους και επερχόμενο EP και για τα μελλοντικά σχέδια της μπάντας.

 

MusicFestival.gr: Γειά σας Stygian Oath, καλώς ήρθατε στο MusicFestival.

 

Stygian Oath : Καλώς σας βρήκαμε κι ευχαριστούμε πολύ για την πρόσκληση!

 

 

MusicFestival.gr: Θέλω να μας πείτε δύο-τρία λόγια για το πώς, που και πότε ιδρύθηκαν οι Stygian Oath;

 

Stygian Oath :Ξεκινήσαμε στις αρχές του 2015 στη Θεσσαλονίκη. Οι κοινές μουσικές προτιμήσεις που είχαμε ως φίλοι αποτέλεσαν την αρχή για τη δημιουργία της μπάντας.

 

 

MusicFestival.gr: Πως θα χαρακτηρίζατε την μουσική που παίζετε;

 

Stygian Oath :Τα κομμάτια μας έχουν ανάμικτα στοιχεία από διάφορα παρακλάδια της μουσικής που μας μεγάλωσε. Γι’αυτό και προτιμάμε να ορίζουμε τον ήχο μας απλά ως heavy metal.

 

 

MusicFestival.gr: αν κρίνω με βάση την ονομασία της μπάντας σας, θα υπέθετα πως η θεματολογία των στίχων σας, αναφέρεται στην Ελληνική μυθολογία, σωστά; Αν ναι, σε αυτό σας επηρέασαν καθόλου μπάντες με παγανιστικό και πολεμικό θα έλεγα εγώ περιεχόμενο;

 

Stygian Oath : Η μυθολογία σίγουρα αποτελεί σημείο αναφοράς ωστόσο οι στίχοι μας διαπραγματεύονται και διάφορα κοινωνικά θέματα. Όσον αφορά το επικό σκέλος,μπάντες όπως οι Μanowar,οι Οmen,οι Μanila Road,οι Virgin Steele σίγουρα μας επηρέασαν.

 

 

MusicFestival.gr: Πρόσφατα τελειώσατε και τις ηχογραφήσεις του Παρθενικού σας EP, πως νιώθετε που ξεκινήσατε και εσείς τις προσωπικές σας συνθέσεις;

 

Stygian Oath : Είναι όμορφο το συναίσθημα να δημιουργείς και να προσφέρεις σε ένα χώρο που ανήκεις ως ακροατής και οπαδός. Νιώθουμε πως αποδίδουμε μ’αυτόν τον τρόπο,φόρο τιμής στα ακούσματά μας.

 

 

MusicFestival.gr: Που πραγματοποιήθηκαν οι ηχογραφήσεις του EP σας;

 

Stygian Oath : Οι ηχογραφήσεις έγιναν στην Θεσσαλονίκη, την άνοιξη του ’17 στα Red House Studios με ηχολήπτη τον Εμμανουήλ Τσελέπη.

 

 

MusicFestival.gr: Πότε με το καλό να περιμένουμε την κυκλοφορία του EP σας;

 

Stygian Oath : Είμαστε σε διαδικασία εύρεσης εταιρίας για την κυκλοφορία,οπότε υπολογίζουμε στα τέλη του ’17 με αρχές ’18.

 

 

MusicFestival.gr: Στις 13 Μαϊου μοιραστήκατε την σκηνή μαζί με τους μεγάλους Αμερικανούς Omen. Ποία ήταν τα συναισθήματα σας εκείνη την ημέρα;

 

Stygian Oath : Ο’τι και να πούμε για εκείνη την ημέρα θα είναι λίγο. Οι Οmen ήταν και παραμένουν είδωλα από τα εφηβικά μας χρόνια και ήταν μεγάλη η χαρά και η τιμή να μοιραστούμε το σανίδι μαζί τους.

 


MusicFestival.gr: Γενικότερα αυτήν την περίοδο που μας πέρασε είχατε και έχετε αρκετές εμφανίσεις για παράδειγμα στις 6 Δεκεμβρίου που θα μοιραστείτε την σκηνή με τους Riot

Πως νιώθετε που είστε σε δράση, αυτήν την περίοδο;

 

Stygian Oath : Το επιδιώκουμε και το διασκεδάζουμε πάρα πολύ. Είναι μια ευκαιρία να ‘ψηθούμε’ ως μπάντα και φυσικά να μας γνωρίσει ο κόσμος. Άλλωστε,η πεμπτουσία του heavy metal είναι οι live εμφανίσεις.

 


MusicFestival.gr: Πως βλέπετε στις μέρες μας την Heavy Metal κοινωνία;

 

Stygian Oath : Πιστεύουμε πως υπάρχει έντονο ενδιαφέρον, μια δίψα για αναβίωση. Η ελληνική σκηνή έχει να αναδείξει πολλά αξιόλογα συγκροτήματα από ολόκληρο το φάσμα του metal κι αυτό είναι ελπιδοφόρο.

 


MusicFestival.gr: Τέλος σειρά έχει το κύριο θέμα της συνέντευξης, το οποίο αφορά φυσικά το Komotini Metal Fest, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 11 Νοεμβρίου. Πως νιώθετε που θα παίξετε στο συγκεκριμένο Festival; Πρώτη φορά σε Θρακιώτικο έδαφος έτσι;

 

Stygian Oath : Ναι,είναι η πρώτη φορά στη Θράκη και μόλις η δεύτερη εκτός Θεσσαλονίκης. Προηγήθηκε μια εμφάνιση στα Τρίκαλα το περασμένο καλοκαίρι,η οποία μας άφησε με τις καλύτερες εντυπώσεις .Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι και το περιμένουμε με ανυπομονησία

 


MusicFestival.gr: Τι μπορεί να περιμένει ο κόσμος για αυτήν την επικείμενη εμφάνιση σας στην Κομοτηνή;

 

Stygian Oath : Να περάσουμε καλά! Αυτός είναι ο στόχος κάθε εμφάνισης. Θα χαρούμε να γνωριστούμε με τον κόσμο και τα παιδιά από όλες τις μπάντες!

 

 

MusicFestival.gr: Ποία είναι τα μελλοντικά σχέδια των Stygian Oath;

 

Stygian Oath : Άμεση προτεραιότητα έχει φυσικά η κυκλοφορία του ΕΡ. Από κει κι έπειτα δουλεύουμε παράλληλα και στη σύνθεση νέου υλικού. Μέχρι τότε live,live,live!

 

 

MusicFestival.gr: Παιδιά σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τον πολύτιμο χρόνο που αφιερώσατε στο MusicFestival. Ο τελευταίος λόγος για το κλείσιμο της συνέντευξης, ανήκει σε εσάς.

 

Stygian Oath :Eμείς ευχαριστούμε. Ευχόμαστε αυτή να είναι η πρώτη από τις πολλές φορές που θα έρθουμε στην Κομοτηνή. Cheers mates!

 

 

 

Για το MusicFestival.gr,

Φάν Βάν Νουέβα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ:

Συνέντευξη με τους Voidnaut

   Οι Voidnaut με αφορμή την ίδρυση της μπάντας, την επερχόμενη ντεμπούτο δουλειά τους με τίτλο "Nadir" και την επικείμενη μίνι περιοδεία που θα πραγματοποιήσουν μαζί με τους...

Jim Morrison 8/12/1943 - 3/7/1971

Έρως και θάνατος δεν του έφτασε ποτέ το όμορφο ήθελε να πιάσει το υπέροχο και το σπουδαίο, το κατάφερε όπως και όλοι οι μεγάλοι τραγικοί, για αυτούς η ζωή είναι απλά ένα ποίημα.. 

Συζητώντας με τον κολοσσό της μουσικής βιομηχανίας Jud Friedman (Whitney Houston, Lauren Christy, Tina Turner..)

O Jud Friedman είναι ένας κολοσσός στην παραγωγή μουσικής, μερικά από τα ονόματα με τα οποία συνεργάστηκε είναι η Whitney Houston εποχής Bodyguard, το Run to You είναι δική του σύνθεση, η Lauren Chris...

Πολιτικής το ανάγνωσμα..αλήθειες και ψέματα, όνειρα και αυταπάτες

Σκέψεις παρατηρήσεις και ιδεοληψίες για τις εκλογές που έρχονται. 1) Οι εκλογές δεν κερδίζονται από το ιντερνετ. 2) Τα likes δεν φέρνουν ψήφους. 3) Για να κατέβεις στην πολιτική σκηνή διεκδ...

an Interview with Epictronic Artist, ETHEL

Hello Ethel welcome to Music Festival.gr. When  did you decide you want to be a musician?   At the age of 8, I decided that apart from dancing and sports, I wanted ...
ΣΧΟΛΙΑ:Διαβάστηκαν περισσότερο αυτόν τον μήνα