Septic Flesh - Codex Omega

Septic Flesh - Codex Omega

Λένε πως τους θρύλους δεν μπορεί να τους ξεπεράσει κανείς, όπως και τους Τιτάνες. Έλα όμως που κάποια πράγματα έρχονται από εκεί που δεν τα περιμένεις, έτσι και οι SepticFlesh ξεπέρασαν το Titan θριαμβευτικά, 4η συνεχόμενη επιτυχία – 4η ξεχωριστή ιστορία. Μία νέα γενιά ήχου παντρεύοντας την ενορχήστρωση με το ακραίο και τα ντράμς του εκπληκτικού Aυστριακού άσσου Krimh , ο οποίος ίσως είναι αυτό που έψαχναν συνθετικά και έπαιξε τεράστιο ρόλο σε αυτό.

 

Μουσικά μου έφεραν κάπως στο μυαλό την μελωδία του “Mystic Places Of Dawn” του 1994 όπως και τον χαρακτήρα των “Communion” και “The Great Mass” με βάση την ατμόσφαιρα, μπορεί να μην ακούω πολύ τις κιθάρες αλλά ακούω μπάσο μετά από πολύ καιρό.

Συναίσθημα, πάθος, μυστήριο, δέσιμο, πειραματισμός και σωστή ενορχήστρωση είναι τα συστατικά που δώσανε ένα όμορφο αποτέλεσμα από το πρώτο κιόλας κομμάτι που διέρρευσε, ο λόγος για το “Dantes Inferno” όταν διάβασα τον τίτλο σκεφτόμουν σίγουρα φιλοσοφία, βλέποντας όμως το εξώφυλλο άλλαξα γνώμη ίδιο Concept με στόχο τον μυστικισμό και την φιλοσοφία αλλά διαφορετική ιστορία συνδυάζοντας την επιστήμη με την ανάπτυξη της ζωής αυτήν την φορά.

 

Θεωρώ πως όσο περνάνε τα χρόνια, ο Seth μας στέλνει σε πιο σοφιστικέ μονοπάτια, τα οποία κρατάνε σταθερά αυτό το σκοτεινό μυστήριο που είναι πολύ βαθύ αποτελούμενο από ζοφερά χρώματα και απερίγραπτες εικόνες που ακονίζουν το μυαλό λες και παίζεις μία παρτίδα σκάκι , εν ολίγοις τροφή για σκέψη.

 

Στιχουργικά θα έλεγα πως η θεματολογία είναι συγκλονιστική την τοποθέτησαν σε κάθε κομμάτι σερβίροντας κυρίως πιάτο μαζί με επιδόρπιο, δώσανε στην Ελλάδα άλλο ένα διαμάντι στην ιστορία του Extreme Metal ήχου κάτι που είχαμε φυσικά και ως απαίτηση από τους SepticFlesh.

 

Άλλο ένα στοίχημα βγήκε κερδισμένο από το δίδυμο Αντωνίου και τις ιδέες φυσικά του Σωτήρη Βαγένα φέρνοντας ένα άψογο αποτέλεσμα και μία τετράδα φωτιά.

 

Κάποτε είχα πεί πως αυτοί οι Αθηναίοι Άσσοι θα έχουν ως όραμα την κορυφή, νομίζω πως το κατάφεραν φέρνοντας στην επιφάνεια ένα νέο είδος.

 

Για την παραγωγή δεν θα σχολιάσω είναι απλά άπιαστη, η ενορχήστρωση σε συνεργασία με την φιλαρμονική ορχήστρα της Πράγας άψογη, οι ιδέες άψογες, πολύ καλά μετρημένες και ισορροπημένες μέχρι και την τελευταία νότα. Σαν να ήξεραν ακριβώς τι και πως θα το κάνουν, άξιοι καταφέρνοντας να πιάσουν την κορυφή στον καλύτερο δίσκο της χρονιάς CODEX OMEGA!!!

LILITH WAS THE MOTHER AND LUCIFER THE SPIRIT OF LIGHT, REVERSED IS THE 3RD TESTAMENT……

 

 

 

Για το MusicFestival.gr,

Φάνης Βιλαέτης

94%
MUSIC FESTIVAL
10
20
30
40
50
60
70
80
90
100
ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ:

Συνέντευξη με τον Monsieur Minimal

Kαλώς όρισες στο Music Festival, συγχαρητήρια για το Εrotica, τι σημαίνει ερωτισμός για τον Monsieur Minimal...Είναι ο έρωτας η μγαλύτερη έμπνευση για έναν καλλιτέχνη..   Καλώς σας βρήκα και ευ...

Marilyn Manson - Heaven Upside Down

O Marilyn Manson έχει αποδείξει εδώ και πολλά χρόνια την καλλιτεχνική του αξία, στον δίσκο νούμερο δέκα παίζοντας με τις λέξεις για μια ακόμη φορά Say10 όπως Satan νομίζω πως πηγαίνει στο 1996 και στη...

Foo Fighters - Concrete and Gold

To ότι ο νέος δίσκος των Foo Fighters έχει ενδιαφέρον κρίνεται γρήγορα και εύκολα από τις πρώτες νότες του T-Shirt που θα μπορούσε να βρίσκεται σε οποιοδήποτε δίσκο των Queen για να μπει πολύ γρήγορα ...

William Patrick Corgan - Ogilala

Κακά τα ψέματα οι Smashing Pumpkins στη δεύτερη θητεία τους ήταν σκιά του μεγαλαειώδους εαυτού τους της πρώτης λαμπρής πορείας και σύνθεσης, είναι γνωστό βέβαια πως όπου συγκρότημα από πίσω εξ ολοκλήρ...

Chelsea Wolfe - Hiss Spun

Εκτιμώ απεριόριστα την Chelsea Wolfe, είναι ιέρεια, μάγισσα, μαινάδα, ποιήτρια, δράκαινα, φρικιό και γυναίκα, είναι μια πολύ μεγάλη καλλιτέχνιδα ανήκει στις εξαιρέσεις της εποχής μας όπου κάθε νούμερο...
ΣΧΟΛΙΑ: