Paradise Lost - Medusa

Paradise Lost - Medusa

 

Πρώτη και στερνή ματιά σε τούτη την Ιέρεια….”

 

Οι τρομεροί Gothic/Doom βασιλιάδες της Αγγλίας αλλά και του είδους μετά το θριαμβευτικό “The Plague Within” επιστρέφουν με νέα κυκλοφορία και τίτλο “Medusa”, η οποία θα κυκλοφορήσει επίσημα στις 1 Σεπτεμβρίου μέσω της Nuclear Blast.

 

Ο Βασιλέας ξαναγυρνά πίσω στον θρόνο του και η κατάληξη; επιστροφή στις παλιές ρίζες του 1992 -1995 από τους Paradise Lost , βέβαια πρέπει να αναφέρω ότι επικρατεί το Motivo του “The Plague Within” θυμίζοντας έντονα τα ρίφ του Gregor Mackintosh από το “Gothic” μαζί με την χροιά φωνής του μεγάλου φυσικά Nick Holmes για τον οποίο, ειλικρινά ουδείς μπορεί να απαρνηθεί πλέον τις ικανότητες του.

 

Νομίζω πως η μεταγραφή του παραπάνω στους Bloodbath τον έκανε να νοσταλγήσει παλιές καλές και σκοτεινές εποχές των Paradise Lost και θεωρώ πως αυτό ήταν που έπαιξε τον ρόλο του στο να γράψει στιχουργικά κάτι μυστήριο, το οποίο έδεσε πάρα πολύ με την σύνθεση των κομματιών. Ο συνδυασμός των επιβλητικών Growls μαζί με τα καθαρά φωνητικά φέρνει έναν πρωτότυπο χαρακτήρα και παράλληλα πιο… σκιώδη.

Τρομερές τεχνικές στα τύμπανα αργό επιβλητικό παίξιμο , οι κιθάρες όπως ακριβώς πρέπει, θυμίζοντας σε σημεία τους Celtic Frost ίσως να είναι αυτό που με γοήτευσε περισσότερο σε συνοδεία με την ανατριχίλα που σου προκαλεί το Concept.

 

Το εξώφυλλο απλό, λυτό και με ωραία σκοτεινά χρώματα που σου βάζουν στο μυαλό την μελαγχολία που κυριαρχεί στο γραφιστικό έργο του Branca Studio (Pol Adran).

 

Συνολικά θεωρώ πως είναι άλλη μια εξαιρετική κυκλοφορία, που αξίζει τον κόπο να περάσει από το αυτί του κάθε ακροατή η οπαδού που εκτιμά το είδος. Έχει συναίσθημα, σκοτεινό, μυθολογικό και μελαγχολικό χαρακτήρα . Μουσικά είναι καταπληκτικό το δέσιμο στο κιθαριστικό δίδυμο Gregor Mackintosh & Aaron Aedyπολύ καλά ζυγισμένες μπασογραμμές από τον Steve Edmondson , αρκετά καλό επίπεδο τεχνικής στα ντράμς από τον Waltteri Vayrynen δίνοντας την κατάλληλη ατμόσφαιρα από την οποία φαίνεται πως ο 23χρονος Φιλανδός έχει πολύ μέλλον μπροστά του και φυσικά τρομερές εναλλαγές φωνητικών από τον Nick Holmes του οποίου η φήμη μπορεί να μην στέκει καλά στα live αλλά στο Studio κάνει παπάδες.

 

Τέλος θα ήθελα να κάνω μία παρατήρηση για την επανάληψη που υπάρχει στο album και κυρίως λόγο της ρυθμικής κιθάρας. Δεν θα πώ ότι υπάρχει ποικιλία ήχων, αλλά σίγουρα υπάρχει καλή ροή αν εξαιρέσουμε σε μερικά σημεία την επανάληψη του συνθετικού μοτίβου σε κομμάτια όπως το Gods Of Ancient ή στο Fearless Sky.  Τέλος θεωρώ πως είναι μία εξαιρετική δουλειά που εντυπωσιάζει από την καλύτερη μπάντα που έχει βγεί στο είδος.

 

Υ.Σ: Από τον ήχο και μόνο όπως η Μέδουσα πέτρωνε τον κάθε άνθρωπο που την αντίκριζε κατάματα, έτσι και ο Δέκατος πέμπτος δίσκος των Paradise Lost θα σας αφήσει σίγουρα μαρμαρωμένους από την ανατριχίλα.

 

 

 

Για το MusicFestival.gr,

Φάν Βάν Νουέβα

90%
MUSIC FESTIVAL
10
20
30
40
50
60
70
80
90
100
ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ:

Συνέντευξη με τον Monsieur Minimal

Kαλώς όρισες στο Music Festival, συγχαρητήρια για το Εrotica, τι σημαίνει ερωτισμός για τον Monsieur Minimal...Είναι ο έρωτας η μγαλύτερη έμπνευση για έναν καλλιτέχνη..   Καλώς σας βρήκα και ευ...

Marilyn Manson - Heaven Upside Down

O Marilyn Manson έχει αποδείξει εδώ και πολλά χρόνια την καλλιτεχνική του αξία, στον δίσκο νούμερο δέκα παίζοντας με τις λέξεις για μια ακόμη φορά Say10 όπως Satan νομίζω πως πηγαίνει στο 1996 και στη...

Foo Fighters - Concrete and Gold

To ότι ο νέος δίσκος των Foo Fighters έχει ενδιαφέρον κρίνεται γρήγορα και εύκολα από τις πρώτες νότες του T-Shirt που θα μπορούσε να βρίσκεται σε οποιοδήποτε δίσκο των Queen για να μπει πολύ γρήγορα ...

William Patrick Corgan - Ogilala

Κακά τα ψέματα οι Smashing Pumpkins στη δεύτερη θητεία τους ήταν σκιά του μεγαλαειώδους εαυτού τους της πρώτης λαμπρής πορείας και σύνθεσης, είναι γνωστό βέβαια πως όπου συγκρότημα από πίσω εξ ολοκλήρ...

Chelsea Wolfe - Hiss Spun

Εκτιμώ απεριόριστα την Chelsea Wolfe, είναι ιέρεια, μάγισσα, μαινάδα, ποιήτρια, δράκαινα, φρικιό και γυναίκα, είναι μια πολύ μεγάλη καλλιτέχνιδα ανήκει στις εξαιρέσεις της εποχής μας όπου κάθε νούμερο...
ΣΧΟΛΙΑ: