Flashback, Linkin Park

Flashback, Linkin Park

Today This ends, I’m forgiving what I’ve done…..”

 

 

I’m Forgiving what I’ve Done…” όπως μας είπαν οι Linkin Park μέσα από τους στίχους και την φωνή του τρομερού Frontman Chester Bennington , ο οποίος μας αφήνει την ημέρα που είχε γενέθλια ο καλός του φίλος Chris Cornell (τραγουδιστής και συνθέτης των Soundgarden). Ας γυρίσουμε όμως εικοσιένα χρόνια πίσω τον χρόνο.

 

Οι Linkin Park θεωρούνται ένα από τα πιο πρωτότυπα συγκροτήματα σε όλο το φάσμα του Nu Metal , με ιδιαίτερη ονομασία και μουσική συνδυάζοντας το Rap στοιχείο με τον σκληρό ήχο της Metal. Ιδρύθηκαν το 1996 από τους Mike Shinoda(κιθάρα, φωνή, πλήκτρα) , Rob Bourdon(Τύμπανα) και Brad Delson(κιθάρα και πίσω φωνητικά). Το 1998 μπήκε στην μπάντα ο Kyle Christiner στο μπάσο,ένα χρόνο μετά μπαίνει ο Chester Bennington στα φωνητικά και τον ίδιο χρόνο υπογράφουν συμβόλαιο με την Warner Bros Records για την οποία ξεκίνούν να ηχογραφούν την πρώτη τους ολοκληρωμένη κυκλοφορία, ο τίτλος αυτής “Hydrid Theory

Οκτώβρη του 2000 κυκλοφορεί το “Hydrid Theory” , στον συγκεκριμένο δίσκο πολλά από τα κομμάτια του γυρίζονται και ως βίντεο κλίπ όπως το One Step Closer, Papercut, In The End,Crawling. Το “Hydrid Theory” κατάφερε να πουλήσει 50.000 κόπιες την πρώτη βδομάδα, μπαίνει στην θέση 16 του Billboard 200, 4.800.000 πουλήθηκαν συνολικά στην ΗΠΑ και από το Kerrang θεωρείται ένα από τα 50 καλύτερα albums του 2000.

 

Μετά τον Rap  Metal χαραχτήρα, δίνουν έναν πιο σκληρό ήχο στο “Meteora” . Ίσως άλλος ένας ιστορικός δίσκος που επηρέασε όλους εμάς που περάσαμε από την εφηβεία την εποχή του 2003. Η ηχογράφηση πραγματοποιήθηκε στην Καλιφόρνια τον Απρίλιο του 2002 μέχρι τον Δεκέμβριο του 2002 στα NRG Studios. Οι στίχοι τους ήταν σίγουρα πιο προσωπικοί, αφορούσαν κυρίως την κοινωνία, την επανάσταση και την οργή μαζί με το χάος που επικρατούσε στο πίσω μέρος του μυαλού τους. Πολλά κομμάτια έγιναν επιτυχίες Somewhere I Belong, Faint, Breaking The Habit, Numb, From The Inside. Το Numb αποδείχθηκε για μένα και πολλούς άλλους ως ένα από τα μεγάλα μοντέρνα χιτάκια της εποχής, το οποίο δυστυχώς κατορθώνουν πολλές φορές να το “Καταστρέψουν” ως Remix.

Το Meteora ήταν θεωρώ ο δίσκος που έφερε τον Chester σε πιο σκληρές φωνητικές γραμμές δημιουργώντας ένα ακόμη πιο προσωπικό στυλ.

Μέσα από το Meteora πραγματοποιήθηκε και η πρώτη τους παγκόσμια περιοδεία με τίτλο “Meteora World Tour” από αυτό γνωρίσαμε ίσως το καλύτερο live που ηχογράφησαν ποτέ, ο λόγος για το Live In Texas του 2003.

Παγκοσμίως μεγάλες πωλήσεις όπως και πάρα πολύ καλές κριτικές και είσοδος σε πολλά Charts.

 

Τέσσερα χρόνια μετά, το 2006 ξεκινούν τις ηχογραφήσεις του επόμενου ολοκληρωμένου τους δίσκου με τίτλο “Minutes To Midnight”με παραγωγό τον Rick Rubin και τον Mike Shinoda δίπλα του στην κονσόλα.


14 Μαϊου κυκλοφορεί ο τρίτος τους δίσκος, ο οποίος αποδείχθηκε και ο πιο εμπορικός. Πολύ γνωστό το What Ive Done εκ του οποίου και βίντεο κλίπ με αναφορές στην παγκόσμια ειρήνη. Το album απέσπασε πολύ καλές κριτικές για άλλη μία φορά και οι Αμερικανοί Rap/Nu Metallers κάνουν το 3/3.

Στη live έκδοση του συμπληρώνουν και εμπλουτίζουν τον ήχο με μουσικά όργανα κλασικής μουσικής όπως Βιολιά, Βιόλες και Τσέλο κάτι που με κάνει να τους εκτιμήσω ακόμη περισσότερο.

Τρείς φορές πλατινένιο και αυτό, οι Linkin Park αποδείχθηκαν ίσως ένα από τα πιο πετυχημένα και ξεχωριστά συγκροτήματα της εποχής και του είδους. Στις 25 Ιουνίου του 2008 έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, με πάρα πολύ κόσμο στο Terra Vibe της Μαλακάσας.

 

Αμέσως μετά σε ένα ατυχές για τα γούστα μου “New Divide” το οποίο υπήρξε και Soundtrack της ταινίας “Transformers”, ήταν όμως ίσως ένα από τα πιο πετυχημένα Singles που έβγαλαν. Από το 2010 και μετά δεν ξανασχολούμαι προσωπικά.

 

Τέλος να σημειώσω τον απόλυτο και τεράστιο σεβασμό που έχω στον Chester Bennington ο οποίος θεωρώ πως υπήρξε μία από τις μεγαλύτερες φυσιογνωμίες του είδους ,ήταν ένας από αυτούς που ευθύνονται για μία νέα γενιά στο είδος της Metal και ένας από τους μεγαλύτερους Scream Vocalists στην ιστορία.

Rest in Peace Chester Charles Bennington (20 March 1976 – 20 July 2017)

 

Για το MusicFestival.gr,

Φάν Βάν Νουέβα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ:

LIVE REPORT: PURPLE DINO – COMFORT IN SILENCE – QADESH@Ν. ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ, ΚΟΜΟΤΗΝΗ (15/12/2017)

Ξεκινάει η περιοδεία των Γειτονικών Ξανθιωτών Purple Dino για την παρουσίαση της 2ης ολοκληρωμένης τους δουλειάς με τίτλο “And Now What?!” με πρώτη στάση την Κομοτηνή, ας πάρουμε όμως τα πράγματα απο ...

Συνέντευξη με τους Kemerov

MusicFestival: Καλησπέρα σας και καλώς ήρθατε στο Music Festival. Καταρχάς θέλω να σας ρωτήσω, πως ιδρύθηκαν οι Kemerov; Ματθαίος: Οι Kemerov ιδρύθηκαν το 2013 στις Σέρρες. Αρχικά ήμασταν δύο άτ...

H ατέρμονη μελαγχολία του William Corgan

Όλοι οι καλλιτέχνες περνούν από τηv ολοκλήρωση και αυτό που ονομάζουμε απόγειο της δημιουργίας , οι μπάντες φυσικά δεν εξαιρούνται, αυτές που γίνανε πολύ μεγάλες πέρασαν από αυτή τη φάση και κατέθεσαν...

Rockstars, the lost children..

Χθες είδα ένα πολύ ωραίο ντοκιμαντέρ για τον Kurt Cobain, δεν είναι ο αγαπημένος μου, ούτε θα γίνει ποτέ, πάντα όμως θα αναγνωρίζω την καλλιτεχνική του μεγαλοπρέπεια και το έντιμο της ύπαρξής του, δεν...

U2 - Songs of Experience

Το Songs of Experience έφτασε αυτή την εβδομάδα στο Ν.1 του Billboard κατά κάποιο τρόπο λοιπόν δεν έχει σημασία αν παίρνει μέτριες κριτικές αφού οι πωλήσεις είναι αυτές που κρίνουν πολλές φορές ένα κα...
ΣΧΟΛΙΑ: