Συνέντευξη με τον Patro

Συνέντευξη με τον Patro

Είναι πολύ δύσκολο να στηριχθεί το Rock στις μέρες μας, ειδικά σε μία επαρχία κάπως έτσι το MusicFestival.gr μίλησε μαζί με τον Patro και μέσα από έναν πολύ ενδιαφέρον διάλογο συζητήσαμε για το πρώτο του SingleWho Are You” για τα προσωπικά του σχέδια και για το πώς ξεκίνησε η σόλο καριέρα του.

 

 Patro Καλώς ήρθες στο MusicFestival. Πρίν ξεκινήσουμε την συνέντευξη, θέλω να σου πώ ένα πολύ μεγάλο μπράβο για την επιμονή που έχεις δείξει μέχρι τώρα αλλά και για το πρώτο σου Single με τίτλο “Who Are You?”.

 

Καλησπέρα , ευχαριστώ πολύ ,είναι μεγάλη μου τιμή που με καλέσατε για την συνέντευξη, κάνουμε ότι μπορούμε για να βάλουμε το λιθαράκι μας στην “πυραμίδα” της καλής Original Rock μουσικής.


Καταρχάς δεν θα ήθελα να μπώ από τώρα στο παρασύνθημα, επομένως θα ξεκινήσω με τα τυπικά, θα ήθελα να μας πείς μερικά λόγια για σένα και πως αποφάσισες να ξεκινήσεις σόλο;

 

Η αλήθεια είναι πως ήταν μια απόφαση που πήρα αρκετά πρόσφατα στο τέλος του 2016. πάντα είχα στο μυαλό μου να φτιάξω μια συμπαγής μπάντα από ομοιδεάτες μουσικούς που όμως εδώ και αρκετά χρόνια αποδείχτηκε πολύ δύσκολο . τα μαγαζιά είναι λίγα οι άνθρωποι δεν ταιριάζουν και το ροκ είναι και κάτι που δεν προωθείται πολύ ούτε από την ελληνική μουσική βιομηχανία αλλά ούτε και στις γειτονικές παμπ και live σκηνές . Έχοντας αρκετά τραγούδια τα οποία έχω συνθέσει και γράψει στίχους αποφάσισα μια μέρα να ηχογραφήσω, ένα από αυτά για να δω πως θα βγει με μια σωστή παραγωγή. Έτσι ηχογράφησα το who are you και επειδή μου άρεσε το αποτέλεσμα αποφάσισα να γυρίσω και ένα βίντεοκλιπ με τον φίλο μου, Στέλιο Αλευρόπουλο . Συντομα αυτο το ” single “ έπεσε στα χέρια της νέας δισκογραφικής εταιρίας spider music και βρήκα πολύ θετική ανταπόκριση. Αποφάσισαν να μου προσφέρουν συμβόλαιο και αυτοί ήταν που σκέφτηκαν πρώτοι την ιδέα για σολο αλμπουμ. Από τον Φεβρουάριο του 2017 λοιπόν ανήκω στην spider music ως Patro.

 

 

Τι ήταν αυτό που σε έκανε να ασχοληθείς με την κιθάρα;


Η κιθάρα ήταν η μεγάλη μου αγάπη από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου κυρίως λόγω του πατέρα μου που είναι επίσης κιθαρίστας. Από πολύ μικρός είχα όλα τα εναύσματα να ασχοληθώ με την μουσική και τον καλύτερο δάσκαλο για το συγκεκριμένο όργανο .

 

Ποιούς θα αποκαλούσες ως πρότυπα στην μουσική που ακούς;

 

Η αλήθεια είναι πως μου αρέσει η καλή και αυθεντική μουσική . δεν αφοσιώνομαι σε ένα συγκεκριμένο είδος ακούω blues ακούω punk ,metal ,hip hop , pop ακόμα και παραδοσιακά. Απλά προσπαθώ να επιλέγω καλλιτέχνες που νιώθω ότι γράφουν από την ψυχή τους και όχι μηχανικά . Εκτιμώ ιδιαιτέρως τις παραγωγές της Βρετανίας που είναι πιο κοντά στο στυλ μου και θεωρώ ότι προσπαθούν να μη βάλουν “καλούπια” στη μουσική. Για να ξεχωρίσω όμως δυο μπάντες που με εκφράζουν απόλυτα θα επιλέξω τους Oasis και τους Arctic Monkeys.

 

Θα έλεγε κανείς ότι το στυλ σου, φέρνει πάρα πολύ κοντά στις παλιές εποχές Rock 70’s – 80’s ξέρεις την φάση του John Lennon ή του Lenny Kravitz και πάει λέγοντας. Απλό και λυτό όπως ήταν στην παλιά ωραία εποχή, τέλος της περίληψης λοιπόν και το ερώτημα μου πάει ως εξής: Πιστεύεις ότι θα μπορούσες να ζήσεις στην παλιά εποχή του 80 η του 70 ας πούμε;

 

Πολύ εύστοχη η ερώτηση σου! Αυτό είναι και το άπιαστο όνειρο μου να ξαναγύρισει ο κόσμος σε αυτή την υπέροχη ξέφρενη μουσική και διασκέδαση πριν αρχίσουν να βγαίνουν όλα μέσα από έναν υπολογιστή. Τότε που υπήρχαν άπειρες μπάντες και είδη ,οι μουσικές βιομηχανίες νοιάζονταν πραγματικά για την ποιότητα . Πιστεύω ότι θα γίνει ανάγκη στον κόσμο να επανέλθει αυτή η νοοτροπία και ιδεολογία γιατί πραγματικά η μουσική που βγαίνει σήμερα είναι τρομερά φτωχή και πρόχειρη . θα ήθελα να βοηθήσω και εγώ με την μουσική μου σε αυτήν την αλλαγή εκφράζοντας βέβαια τις νέες ανάγκες της κοινωνίας και της γενιάς μου.

 

Τώρα θα έρθω στο κεφάλαιο διασκευές, Πρίν διαρρεύσει το πρώτο σου single έκανες κάποια κομμάτια δικές σου διασκευές. Μέσα σε αυτά έγινε κάποια ηχογράφηση η ήταν όλα καθαρά αναλογικός ήχος μέσα από την κάμερα;

 

Οι ηχογραφήσεις προυπήρχαν το βιντεο έγινε απλά για να βγει ένα συνδυαστικό οπτικοακουστικό αποτέλεσμα που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες του κοινού και κατά τα πρότυπα όλων των διάσημων cover καλλιτεχνών στο youtube . ο ήχος από την κάμερα θα ήταν πολύ φτωχότερος .Για αυτό άλλωστε δεν αναφέρεται πουθενά και η λέξη live .απλά όλο έγινε αρκετά οικογενειακά χωρίς budget, για να υπάρχει κάποιο υλικό και να με γνωρίσει ο κόσμος καλύτερα . ηχογραφήθηκαν από εμένα και είναι απλά ένα take ακουστικής και ένα take φωνής . όσο πιο κοντά στο live γινόταν . μετέπειτα με βοήθησε ο φίλος μου Αλέξανδρος Χρυσίδης στην παραγωγή και ο Στέλιος Αλευρόπουλος στις λήψεις. Και έχουμε αρκετό υλικό ακόμα το οποίο θα ανεβάσουμε από τον Σεπτέμβριο με την επιστροφή μου στη Θεσσαλονίκη

 

 

Ποίος επιμελήθηκε τα γυρίσματα του πρώτου σου βίντεο κλίπ για το κομμάτι “Who Are You?”;

 

Ο πολύ καλός μου φίλος και συνεργάτης Στέλιος Αλευρόπουλος, ο οποίος μας έδωσε και τον εξοπλισμό του για να γυρίσουμε και μόνοι μας μερικά πλάνα .

 

Πόσο καιρό σου πήρε η σύνθεση του κομματιού “Who Are You?”;

 

Η αλήθεια είναι πως μου πήρε μερικά λεπτά ! είναι φορές που όταν η έμπνευση σου χτυπάει την πόρτα δεν έχεις να κανείς τίποτα άλλο παρά να ανοίξεις και να ακούσεις προσεκτικά τι σου λέει. Μετέπειτα όμως αφού έχεις έτοιμους τους στίχους και τη μουσική πρέπει να πλάσεις την παραγωγή και να δώσεις υφή σε αυτήν την έμπνευση με το σωστό ηχόχρωμα τα κατάλληλα όργανα διφωνίες εντάσεις feeling κτλ που αυτή είναι μια διαδικασία που απαιτεί πολύ περισσότερο χρόνο.

 

 

Θέλω να σε ρωτήσω για το “Who Are You?”, τι σε έκανε να εμπνευστείς αυτόν τον τίτλο για κομμάτι και ποία είναι η θεματολογία του;

 

Εμπνεύστηκα αρκετά από την εμπειρία μου στο “the voice “ που πήρα μία γεύση από “μέσα” πως λειτουργεί το σύστημα της ελληνικής μουσικής βιομηχανίας και πόσο ελεγχόμενα είναι τα πράγματα .Νοιάζονται μόνο με το φαίνεσθαι και καθόλου για το είναι αλλά είμαι σίγουρος πως αυτό είναι μία φούσκα που θα σκάσει σύντομα και η αληθινή μουσική θα λάμψει ξανά . Όλοι όσοι προσπάθησαν να αποκρύψουν τις εμπνεύσεις των καλλιτεχνών και να βάλουν παρωπίδες στο κοινό με απώτερο σκοπό να δημιουργήσουν μονοπώλιο είναι ανώνυμα ρομποτάκια και δεν θα τους θυμάται κανείς . Όλο το “έργο” τους είναι παροδικό, η καλή μουσική και τέχνη γενικότερα θα μένει όμως για πάντα και κανείς δεν θα μπορέσει να φερθεί σαν μονάρχης , αυτή η εποχή θα αλλάξει.

Στο προσωπικό σου Group υπάρχει κάποιο σταθερό line- up η όλα τα κάνεις μόνος σου;

 

 Όπως προείπα ξεκίνησα από ανάγκη τα πράγματα μόνος μου αλλά ο απώτερος σκοπός μου είναι να βρω αυτούς τους μουσικούς που θα ταιριάξουμε απόλυτα και θα κινηθούμε σε κοινή πορεία αλλά δεν μπορώ και να περιμένω μέχρι να συμβεί αυτό . προχωράω όσο μπορώ και είμαι σίγουρος ότι η μοίρα θα μας φέρει μαζί την κατάλληλη στιγμή .

 

Ας είμαστε ειλικρινείς, μου φαίνεται τόσο παράξενο το γεγονός, ότι είσαι ένα καθαρά Old School παιδί στα 22 σου χρόνια αν δεν κάνω λάθος και έχεις καταφέρει αρκετά πράγματα . Πες μας μερικά λόγια για όλες αυτές τις εμπειρίες που έχεις βιώσει.


Δεν μπορώ να πω ότι είχα και πολλές εμπειρίες. Αυτή που ξεχωρίζω είναι όταν ανεβαίνω στην σκηνή και με την μπάντα μου έχουμε την τέλεια χημεία και ο κόσμος το νιώθει και ξεκινάει ένα απίστευτο πάρτυ . όταν τους βλέπεις όλους να κουνιούνται και να τρελένονται με αυτή τη μουσική . αυτό είναι κάτι που δεν πρέπει να χαθεί για μένα είναι η ανώτερη διασκέδαση αυτή η επικοινωνία και η ένωση τόσων μεμονομένων ατόμων είναι κάτι το μαγικό είτε είμαι επάνω στην σκηνή είτε είμαι ακροατής.

 

Έχεις μεγαλώσει σε επαρχία, σωστά; Να υποθέσω ότι είναι δύσκολο να έχεις στήριξη εκεί , πως σε αντιμετωπίζει ο κόσμος;  Υπάρχει ανταπόκριση;

 

 Υπάρχει ανταπόκριση ναι . παντού υπάρχουν άνθρωποι που αγαπάνε αυτό το είδος διασκέδασης και το στηρίζουν . σε μια μεγαλούπολη όμως υπάρχουν σίγουρα περισσότεροι για αυτό θέλω να επεκταθώ και σε Θεσσαλονίκη Αθήνα . Αλλά και πάλι είναι η μειονότητα που στηρίζει αυτό το είδος γιατί δεν φτάνει στα μάτια των περισσοτέρων λόγω προώθησης .Είμαι αισιόδοξος όμως και θεωρώ πως όταν φτάσει πολλοί θα το νιώσουν και θα γίνουμε όλοι μια μεγάλη παρέα .

 

Υπάρχει περίπτωση να σε δούμε σε κάποια άλλη συναυλία; (Εκτός από το Opening στον Mehmet Erdem την Δευτέρα και την Τρίτη που μας έρχεται στο Θερινό Θέατρο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ αν δεν κάνω λάθος).

 

Ναι έχουμε κλείσει να εμφανιστούμε στο φεστιβάλ μπύρας Κομοτηνής στα μέσα Σεπτεμβρίου και συμμετέχουμε σε δυο ψηφοφορίες για να παίξουμε ζωντανά στο river party στο Νεστόριο Καστοριάς και στο street mode festival στη Θεσσαλονίκη . καλούμε τον κόσμο που γουστάρει να μας ψηφίσει θα είναι μια μοναδική εμπειρία για εμάς

 

Τι σχέδια και στόχους έχεις για το μέλλον της  μπάντας;

 

Έχουμε ετοιμάσει ήδη δύο καινούρια τραγούδια και είμαστε στην διαδικασία της μίξης . Σύντομα θα κυκλοφορήσουν ως single με videoclip και ετοιμάζουμε επίσης το πρώτο μας άλμπουμ που ελπίζουμε να κυκλοφορήσει μέσα στο 2017. Σε όλα αυτά θέλω να τονίσω τη πολύ σημαντική στήριξη της δισκογραφικής μου εταιρίας spider music.

 

 

Πρίν σφραγίσουμε την συνέντευξη,Patro ο τελευταίος λόγος είναι δικός σου

 

 Συνεχίστε να ροκάρετε παιδιά και να στηρίζεται την καλή μουσική και όλα θα φτιάξουν.

 

 

 

Για το MusicFestival.gr,

Φάν Βάν Νουέβα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ:

Συνέντευξη με τον Nίκο Νικολάου

Ο Νίκος Νικολάου είναι ένας ταλαντούχος μουσικός από τον Βόλο ο οποίος είχε μία πολύ ωραία συζήτηση μαζί με τον Φαν Βαλ Νουέβο για την επερχόμενη και συνολικά 2η ολοκληρωμένη προσωπική του δουλειά, γι...

Συνέντευξη με τους Black Light

Οι Black Light είναι μία Metalcore μπάντα Γαλλικής και Ιταλικής καταγωγής. Πρόσφατα έδωσαν στην δημοσιότητα, το πρώτο τους κομμάτι με τίτλο “Map Of Truth” απο το νέο τους EP με τίτλο “Set Yourself Abl...

Συνέντευξη με τους Above us the Waves

Ένας μήνας περίπου πέρασε, μετά την 2η ολοκληρωμένη δουλειά των Above Us The Waves, με τίτλο “Rough On High Seas”. Με αφορμή την νέα τους δουλειά,την live εμφάνιση τους μαζί με τους Rotting Christ στη...

Monster Magnet - Powetrip, 20 years Spacelords

https://amzn.to/2JSd7mQ Είναι πολύ όμορφο να γυρνάς πίσω σε εποχές που ήταν σχετικά ανώδυνες εσωτερικά και εξωτερικά πόσο μάλλον δύο δεκαετίες πίσω, εκεί λοιπόν ανακαλύπτεις αναμνήσεις και μουσικές π...

Συνέντευξη με τον Στέλιο Κοσλίδη - Stealth Sound Studios

Τα Stelthsound Studios πρόκειται για ένα Studio το οποίο, φιλοξενεί και βοηθάει διάφορες μπάντες να ηχογραφήσουν την μουσική που αγαπάνε και φυσικά να ανοίξουν τα φτερά τους για ένα καλύτερο αύριο. Με...
ΣΧΟΛΙΑ: