Cinema, From Hell

Cinema, From Hell

Αφιέρωμα στην ταινία(From Hell) – ιστορία του Jack The Ripper

από τον Φάν Βάν Νουέβα

 

 

Ο Jack The Ripper το 1888 είχε πεί το εξής: “One day men will look back and say i gave birth to the twentieth century.. “, ήταν το μήνυμα που έμεινε ως ένα γράμμα από την κόλαση.

 

113 χρόνια μετά στους κινηματογράφους κυκλοφόρησε μία από τις αγαπημένες μου ταινίες, ο λόγος για το “From Hell” γνωστό σύμφωνα με την Ελλάδα και ως “Ο Επισκέπτης από την κόλαση”. Την εποχή εκείνη στα Social Media είχαν διαρρεύσει φήμες για ταινία που σε προσανατολίζει προς τον σατανισμό. Έλα όμως που δεν ήταν έτσι, ήταν η ιστορία του Sir William Gull γνωστός και ως “Jack The Ripper”.

 

Θυμάμαι τον εαυτό μου μόλις στην Τετάρτη δημοτικού να παρακολουθώ την ταινία για πρώτη φορά, η αλήθεια είναι πως δεν καταλάβαινα πολλά, πιτσιρικάς γαρ αλλά μου έμειναν έντονα κάποια πράγματα χαραγμένα, όπως το πρώτο έγκλημα του Jack The Ripper.

 

Εδώ θα αναφέρω ότι όλη η ομάδα των ηθοποιών ήταν 1 + 1 σας αναφέρω εδώ τον κάθε πρωταγωνιστή ξεχωριστά:

 

Johnny Depp: Αμέσως μετά την θριαμβευτική του ερμηνεία στο Sleepy Hollow, το 2001 αναλαμβάνει ξανά τον πρωταγωνιστικό ρόλο, ως επιθεωρητής της υπόθεσης του Τζάκ. Ψύχραιμος, ταπεινός, πεισματάρης και σοβαρός στην δουλειά του, κάτι που θα άρμοζε στον ίδιο τον Johnny σύμφωνα με τον χαρακτήρα του. Το προσωπικό στυλ στις ερμηνείες του, είναι κάτι που με ανατριχιάζει όποτε το βιώνω, μου θυμίζει ταπεινά πολλές παλιές προσωπικότητες του κινηματογράφου.

 

Heather Graham: Η Γοητευτική κοκκινομάλλα που κέντρισε το ενδιαφέρον πολλών, σύμφωνα με τον ρόλο της ως μία από τις γυναίκες, που ήταν μπλεγμένη στην πορνεία αναγκαστικά , παίζοντας θαυμάσια τον ρόλο της, ίσως μία από τις πιο αξιέπαινες για μένα προσωπικότητες στον χώρο του Αμερικάνικου κινηματογράφου.

 

Ian Holm: Κάπως έτσι, φτάνουμε στον Δαίμονα, φόβο, Όλεθρο και τρόμο της Αγγλίας, ο λόγος για τον άνθρωπο με τα δαιμόνια γαλάζια μάτια , Ian Holm ο οποίος έγινε, ο εφιάλτης του κάθε κάτοικου της Αγγλίας σύμφωνα με τον 2ο ανδρικό ρόλο ως “Sir William Gull”η αλλιώς “Jack The Ripper” , ο άνθρωπος που κρύβεται πίσω από τα 5 εγκλήματα που έπραξε. Η σκηνή που μου έμεινε χαραγμένη ήταν όταν ο Επιθεωρητής Άμπερλαϊν , τον επισκέφθηκε για να συζητήσουν για τα πέντε εγκλήματα που πραγματοποιήθηκαν στην περιοχή Ουάϊτσάμπελ του Λονδίνου.

 

Σκηνοθεσία καταπληκτική, δεν έχω λόγια για το αχτύπητο δίδυμο των αδερφών Hughes , έχοντας εξαιρετικές ιδέες και σίγουρα έχοντας διαβάσει πολύ την ιστορία του Τζάκ του Αντεροβγάλτη, δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως είχε εισπραχθεί το ποσό των 35.000.000$ από τις πωλήσεις και από το Box Office 75.000.000$ εν ολίγοις είναι ίσως μία από τις καλύτερες και πολύ κερδοφόρες ταινίες της 20th Century Fox.

 

Εύχομαι να ξαναβγούν τέτοιες ταινίες βασισμένες σε αληθινά γεγονότα αν και το θεωρώ δύσκολο.

 

Η ταινία είναι απίστευτη, δεν το λέω επειδή λατρεύω τον Johnny Depp, αλλά γιατί όντως όλο το Casting αξίζει με το παραπάνω. Να θυμάστε κάτι παιδιά: Στο θέατρο και τον κινηματογράφο η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία.

 

Για το MusicFestival.gr,

Φάν Βάν Νουέβα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ:

LIVE REPORT: PURPLE DINO – COMFORT IN SILENCE – QADESH@Ν. ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ, ΚΟΜΟΤΗΝΗ (15/12/2017)

Ξεκινάει η περιοδεία των Γειτονικών Ξανθιωτών Purple Dino για την παρουσίαση της 2ης ολοκληρωμένης τους δουλειάς με τίτλο “And Now What?!” με πρώτη στάση την Κομοτηνή, ας πάρουμε όμως τα πράγματα απο ...

Συνέντευξη με τους Kemerov

MusicFestival: Καλησπέρα σας και καλώς ήρθατε στο Music Festival. Καταρχάς θέλω να σας ρωτήσω, πως ιδρύθηκαν οι Kemerov; Ματθαίος: Οι Kemerov ιδρύθηκαν το 2013 στις Σέρρες. Αρχικά ήμασταν δύο άτ...

H ατέρμονη μελαγχολία του William Corgan

Όλοι οι καλλιτέχνες περνούν από τηv ολοκλήρωση και αυτό που ονομάζουμε απόγειο της δημιουργίας , οι μπάντες φυσικά δεν εξαιρούνται, αυτές που γίνανε πολύ μεγάλες πέρασαν από αυτή τη φάση και κατέθεσαν...

Rockstars, the lost children..

Χθες είδα ένα πολύ ωραίο ντοκιμαντέρ για τον Kurt Cobain, δεν είναι ο αγαπημένος μου, ούτε θα γίνει ποτέ, πάντα όμως θα αναγνωρίζω την καλλιτεχνική του μεγαλοπρέπεια και το έντιμο της ύπαρξής του, δεν...

U2 - Songs of Experience

Το Songs of Experience έφτασε αυτή την εβδομάδα στο Ν.1 του Billboard κατά κάποιο τρόπο λοιπόν δεν έχει σημασία αν παίρνει μέτριες κριτικές αφού οι πωλήσεις είναι αυτές που κρίνουν πολλές φορές ένα κα...
ΣΧΟΛΙΑ: