Συνέντευξη με την Έλενα Κοτίνα, Daffodil

Συνέντευξη με την Έλενα Κοτίνα, Daffodil

 Δώσε μας ένα μικρό βιογραφικό της μπάντας..

Οι Daffodil είναι μια εγχώρια μπάντα η οποία προσδιορίζεται στο ύφος του goth rock/metal. Δύο χρόνια περίπου απο τη δημιουργία της, η μπάντα κυκλοφόρησε επίσημα την πρώτη της δισκογραφική δουλειά παγκοσμίως μέσω της New Dream Records σε μορφή EP με τίτλο 'A Hope For Things That Never Come'. Οι επιρροές της μπάντας, προέρχονται κυρίως απο την βόρεια rock και metal μουσικη σκηνή. Μερικούς μήνες πρίν οι Daffodil κυκλοφόρησαν το video clip για το κομμάτι 'At The Darkest Sides Of Danube', το οποίο θα συμπεριληφθεί στο επερχόμενο full-lenght album. Οι Daffodil αποτελούνται απο τους : Βασίλη Γουγουλάκη-φωνή, Έλενα Κοτίνα-κιθάρες, Αποστόλη Σπανό-πλήκτρα, Στέλιο Χώνια-μπάσο, Θεοδόση Τσατσαρώνη-τύμπανα.

Ποια είναι τα αγαπημένα σου συγκροτήματα..


Πρώτη και παντοτινή αγάπη, θα έλεγα οτι αποτελούν οι Scorpions. Από εκεί και έπειτα ακολούθησαν οι Rainbow, Deep Purple, Bon Jovi, Whitesnake, Black Sabbath, Iron Maiden,Judas Priest. Όταν λίγο αργότερα προχώρησαν τα πράγματα και βάρυναν λίγο τα γούστα, συμπάθησα τους Arch Enemy και Nevermore. Τέλος καθώς ανεβαίνουμε προς το βορρά , συναντάμε αγάπες όπως Nightwish, Sentenced, Him, Poisonblack.

Ποιοι είναι οι παιδικοί σου ήρωες..

Νομίζω πως οι περισσότεροι παιδικοί ήρωες περιλαμβάνονται στα συγκροτήματα που προανέφερα. Michael Schenker, Uli jon Roth, Matthias Jabs, Ritchie Blackmore, Steve Morse, Tony Iommi, Richie Sambora. Πέρα αυτών, οι Gary Moore και Steve Vai αποτελούν σταθερές αξίες. Όλοι αυτοί ήταν που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στο να γίνει η αρχή και που με έκαναν να παρακαλάω νυχθημερών τους γονείς μου να με γράψουν σε μαθήματα κιθάρας.

Τι ακούς αυτό το διάστημα..

Συγκεκριμένα την τελευταία περίοδο δεν θα έλεγα οτι υπάρχει και πολύς ελεύθερος χρόνος, παρόλα αυτά κάπου στο ενδιάμεσο άρχισα να ακούω Ghost.


Τι να περιμένουμε στο μέλλον από τους Daffodil, μίλησε μας λίγο για την επιλογή του ονόματος σας..

Αυτήν την περίοδο οι Daffodil βρίσκονται στο στούντιο και δουλεύουν πάνω σε καινούργια κομμάτια για τον πρώτο full lenght δίσκο. Οπότε και στο προσεχές μέλλον αν όλα πάνε καλά θα μπορούμε να έχουμε έτοιμο τον δίσκο!!

Daffodil σημαίνει ασφόδελος και είναι το λουλούδι που συνήθως φυτρώνει δίπλα σε τάφους. Πέραν αυτού στην αρχαία ελληνική μυθολογία καταγράφετε ως το λουλούδι με το οποίο τρέφονταν οι ψυχές στον Άδη. Ως ονομασία όμως για το συγκρότημα προέκυψε από ένα ποίημα που είχε γράψει ο πατέρας του τραγουδιστή μας και αναφέρονταν στους ασφόδελους.

Πως βλέπεις την σκηνή στην Ελλάδα.


Τα τελευταία χρόνια στα οποία μπορώ να αναφερθώ, έχω την εντύπωση πως υπάρχει αρκετή άνοδος και εξέλιξη στην εγχώρια σκηνή. Όλο και περισσοτερα συγκροτήματα δημιουργούνται αποκτώντας σταθερή και αξιόλογη πορεία, κυκλοφορούν ολοκληρωμένες δουλειές και κανούν κινήσεις προς το εξωτερικό. Επιπλέον αρκετοί Έλληνες καλλιτέχνες παίζουν πλάι σε μεγάλα ονόματα της σκήνής. Απο άποψη διοργανώσεων υπάρχουν αρκετά φεστιβάλ κάθε χρόνο μέσω των οποίων μπάντες που βρίσκονται στο ξεκίνημά τους μπορούν να πάρουν εμπειρίες απο συναυλίες.

Ποια είναι η ψυχοθεραπεία σου..

Ως ψυχοθεραπεία για εμένα θα έλεγα οτι είναι οι μεγάλες βόλτες. Όταν θέλω να ξεφύγω για λίγο, απλώς παίρνω το ποδήλατό μου και πηγαίνω μακρινές βόλτες.

Δόξα ή χρήμα..

Είμαι άνθρωπος που ποτέ δεν μπορούσα να διαλέξω ανάμεσα σε δυο πράγματα που μου αρέσαν εξίσου, θα προτιμούσα να φτάσω στα όρια προκειμένου να τα έχω και τα δυο. Αν όμως δεν υπήρχε καμία απολύτως άλλη λύση τότε νομίζω θα επέλεγα την δόξα. Βέβαια ίσως και το ένα να φέρνει το άλλο.

Σημαντικότερη στιγμή της πορείας σας.

Ως σημαντικότερη στιγμή στην έως τώρα πορεία των Daffodil θα έλεγα πως είναι η συναυλία που δώσαμε στο Gagarin σχεδόν δυο μήνες πριν όπου ανοίγαμε για τους Diary Of Dreams.Όλα εκείνη την βραδιά ήταν όπως έπρεπε.

Ελλάδα της κρίσης, ποιες είναι οι αντιστάσεις σου στις εποχές που ζούμε, σε έχει επηρεάσει ως καλλιτέχνη η κατάσταση των τελευταίων ετών..

Σίγουρα η κρίση είναι μια επιπλέον δυσκολία σε όλα τα πράγματα, πόσο μάλλον για συγκροτήματα τα οποία βρίσκονται στο ξεκίνημά τους και ξέροντας πως η μουσική αποτελεί ''ακριβό χόμπι'' . Ίσως στην Ελλάδα να μην υπάρχουν κονδύλια ή άλλα βοηθήματα για τους μουσικούς όπως γίνεται σε κάποιες χώρες του εξωτερικού παρόλα αυτά όμως η κρίση δεν αποτελεί καλή δικαιολογία για το ότι δεν τα κατάφερα. Δουλεύεις, μοχθείς, θυσιάζεις και προχωράς έχοντας τα μάτια ανοιχτα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ:

Συνέντευξη με τον Patro

Είναι πολύ δύσκολο να στηριχθεί το Rock στις μέρες μας, ειδικά σε μία επαρχία κάπως έτσι το MusicFestival.gr μίλησε μαζί με τον Patro και μέσα από έναν πολύ ενδιαφέρον διάλογο συζητήσαμε για το πρώτο ...

an interview with Rusty Shipp

Welcome to Music Festival.gr. Give us a brief Bio. We are a Nautical Rock’n’Roll band from Nashville, TN. We are most commonly characterized by our dark, underwater sound, haunting vocals, and unconv...

Rare Flowers Δικτυοφώνου, Pride and Glory

Οι Pride and Glory είναι η πρώτη προσπάθεια του μεγάλου Zack Wylde να δημιουργήσει κάτι ολότελα δικό του και να πιάσει εκτός από την κιθάρα και το μικρόφωνο δοκιμάζοντας ως μπροστάρης.

Flashback, Cold

έπαιρναν τα καλύτερα στοιχεία της grunge σκηνής, τα φιλτράρανε σε μια τρομερή παραγωγή του Ross Robinson που έκανε παπάδες εκείνα τα χρόνια και το κερασάκι στην τούρτα ήταν οι goth μελωδίες με μια μοναδική ανησυχία κατά την διάρκεια των συνθέσεων.

Cinema, From Hell

Αφιέρωμα στην ταινία(From Hell) – ιστορία του Jack The Ripper από τον Φάν Βάν Νουέβα     Ο Jack The Ripper το 1888 είχε πεί το εξής: “One day men will look back and say i gave birth...
ΣΧΟΛΙΑ:Διαβάστηκαν περισσότερο αυτόν τον μήνα