Μικρόκοσμοι Bio:
MEMBERS:
Παναγιώτης Κελάνδριας, Γιάννης Κουτάγιαρ, Γιώργος Λεούσης, Βασιλική Παπακωνσταντίνου, Κώστας Σκριμπόνης, Θοδωρής Γκατζέλης
Οι ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟΙ δημιουργήθηκαν στην Κέρκυρα το 2009 από τον Παναγιώτη Κελάνδρια, που γράφει τη μουσική και τους στίχους, και το Νίκο Παπαδημητρίου, που άκουσε τα τραγούδια, τα έκανε δικά του και τα ενορχήστρωσε. Λίγο αργότερα ήλθαν στο σχήμα ο κοντραμπασίστας Γιάννης Κουτάγιαρ και ο σαξοφωνίστας Ναπολέων Σαββανής.
Μετά από την πρώτη συναυλία-παρουσίαση των τραγουδιών, τον Απρίλιο του 2009 στην Κέρκυρα, διαπιστώσαμε την ανάγκη γυναικείας παρουσίας. Έτσι, μετά από λίγες εβδομάδες, στο συγκρότημα εντάχθηκε η Μαρία Γιαννικοπούλου φέρνοντας, εκτός από τη φωνή της, την κιθάρα και το μαντολίνο της.
Ακολούθησαν συναυλίες στην Κέρκυρα και την Αθήνα και, το καλοκαίρι του 2010, μπήκαμε στο στούντιο για να ηχογραφήσουμε τον πρώτο μας δίσκο. Μετά από μήνες δουλειάς το CD ήταν έτοιμο και, επιτέλους, κυκλοφόρησε στα μέσα του Φλεβάρη του 2011 με τίτλο "Κάθε μέρα όπως πάντα".
Η ηχογράφηση και το mastering του δίσκου έγιναν στην Κέρκυρα, στο στούντιο X-Sound, από το Γιώργο Λεούση, ο οποίος συμβαίνει, εκτός από τεχνικός ήχου, να είναι και εξαιρετικός πιανίστας και τραγουδιστής. Είναι αυτός που αντικατέστησε το Νίκο Παπαδημητρίου, ο οποίος αποσύρθηκε πρόσφατα από το σχήμα ως ενεργό μέλος, χωρίς όμως να σταματήσει να μας προσφέρει τις ενορχηστρωτικές του ιδέες. Λίγο μετά την αποχώρηση του Νίκου, έφυγαν από το σχήμα ο Ναπολέων Σαββανής και η Μαρία Γισννικοπούλου. Στη θέση τους ήλθαν ο Κώστας Σκριμπόνης, βιολί και ο Θοδωρής Γκατζέλης, τύμπανα. Πρόσφατα, στο σχήμα εντάχθηκε η Βασιλική Παπακωνσταντίνου φέρνοντας μαζί της την υπέροχη φωνή και το ακορντεόν της.
Το ταξίδι συνεχίζεται.Ξεκινήσαμε και συνεχίζουμε μια πορεία, έχοντας στις αποσκευές μας την αγάπη για τη μουσική, τη ζωή και τους ανθρώπους. Ελπίζουμε να βρούμε και άλλους συνταξιδιώτες για να μοιραστούμε μαζί τους όνειρα, αγωνίες και ελπίδες.
Μικρόκοσμοι Videos:
http://www.youtube.com/watch?v=aKa3TvRiXUM&feature=BFa&list=FL6K6NJTxo2OYFaatfYmwgUw

Δείτε επίσης Έντεχνο καλλιτέχνες: